vgogan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημέρα, πολύ καλό το άρθρο για την ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση, αλλά κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της. Έχω adsl Forthnet και στηρίζομαι στο ρούτερ Speedtouch που μου έδωσαν για την σύνδεσή μου με το διαδίκτυο. Το μηχάνημα λειτουργεί ως ρούτερ και συνδέεται με την κάρτα δικτύου του desktop μου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ελεύθερη πόρτα ούτε στο ρούτερ, ούτε στην κάρτα δικτύου μου και θέλω να συνδέσω το netbook που μόλις αγόρασα και με τα δύο ώστε να έχω πρόσβαση στα αρχεία του desktop αλλά και να έχω internet μέσω του ρούτερ ακόμα και όταν το desktop είναι εκτός λειτουργίας. 1)Τι εξοπλισμό χρειάζομαι για να κάνω ενσύρματη δικτύωση μιας και την ψιλοφοβάμαι την ακτινοβολία από τα wi-fi; 2)Αν θελήσω να έχω πρόσβαση στα αρχεία του desktop και το ίντερνετ και είμαι σε απομακρυσμένο δωμάτιο ή στον επάνω όροφο, θα είναι λιγάκι δύσκολο να τραβάω καλώδια πολλών μέτρων για ενσύρματη δικτύωση. Θα ήταν εύκολο να μου προτείνετε και μια ασύρματη λύση ώστε να είμαι καλυμμένος και σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις; Το netbook μου έχει μια θύρα ethernet,bluetooth και wi-fi b/g/n, το αναφέρω μήπως έχει σημασία ώστε να μου προτείνετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ελπίζω να μην τα είπα πολύ μπερδεμένα αλλά αν και σχετικός με τους υπολογιστές, σε τέτοια ζητήματα δικτύωσης έχω μαύρα μεσάνυχτα
tarantules Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 1) Χρειάζεσαι ένα απλό switch.Είναι πάμφθηνα.Όσο περισότερα ports έχουν βέβαια ανεβαίνει και η τιμή τους.Πάρε ένα με 4 ports.Είναι αρκετό.Συνδέεις πάνω του το router σου και στις υπόλοιπες θύρες τα 2 pc και είσαι έτοιμος.Για να βλέπεις τα αρχεία του desktop πρέπει ενοεείτε να κάνεις share το φάκελο που τα περιέχει. 2) Για ασύρματη σύνδεση έχεις ήδη οτι χρειάζεται.Wi-fi στο netbook και ασύρματο router
vgogan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ tarantules, η ενσύρματη δικτύωση ήταν πολύ απλό ζήτημα τελικά, οι μάρκες στα switch παίζουν μεγάλο ρόλο ως προς την αξιοπιστία τους; Να ξέρω, μην πάρω καμιά μάρκα πατάτα Για την ασύρματη σύνδεση με ψιλομπέρδεψες, Wi-fi στο netbook έχω, το router που μου έδωσε η Forthnet όμως δεν είναι ασύρματο. Ας υποθέσουμε ότι στην ενσύρματη σύνδεση μέσω switch, αλλάζω το ρούτερ που έχω με ένα ασύρματο, οπότε με το netbook πάω στον πάνω όροφο και μέσω wi-fi "βλέπω" το ασύρματο ρούτερ και παίρνω ίντερνετ. Στα αρχεία του desktop πώς έχω πρόσβαση; Θα υπάρχει η διαδρομή netbook wi-fi->wireless router->switch->desktop προκειμένου να είναι προσβάσιμο το desktop; Μπορεί να γράφω βλακείες τώρα αλλά όπως είπα δεν "σκαμπάζω" από δίκτυα. Στην σπάνια περίπτωση που θα χρειαστώ ασύρματη πρόσβαση από το netbook, το πρόβλημα βρίσκεται στην διασύνδεση με τα αρχεία του desktop, ίντερνετ μπορώ να πάρω και από ένα κάρο ξεκλείδωτα ασύρματα ρούτερς που έχουν όλοι στα τριγύρω διαμερίσματα
tarantules Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Όσον αφορά το Switch εγώ έχω πάρει 2 της Level One τα οποία έχουν 5 ports και δουλεύουν μια χαρά.Παρεπιπτόντως είναι και τα πιο φτηνά.Ότι και να επιλέξεις θα σου δουλέψει χωρίς προβλήματα. Τώρα όσο αφορά το ασύρματο.... Λογικά εαν κάνεις share τους φακέλους στο desktop όταν θα ρυθμίσεις το ασύρματο , θα έχεις πρόσβαση από το netbook.Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος αλλά η λογική λέει οτι θα σου δουλέψει.Βάλε και κανένα κωδικό όμως για να μην μπαίνει ο οποιοσδήποτε και έχει πρόσβαση στα αρχεία σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.