ReVoM Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω 4 Cisco Catalyst τα οποία δουλεύουν κανονίκα, αλλά σε ώρες αιχμής όλα τα ledakia αναβοσβήνουν σαν τρελά ακόμα και αυτά που αντιστιχούν σε κλειστά clients και τα pings αρχίζουν και γίνονται εκνευριστίκα μεγάλα. Έχω συνδεδεμένα πάνω 5 router έναν file server και όλα τα άλλα είναι common clients. Καμία ιδέα κανείς; Ευχαρίστω εκ' των προτέρων. P.S. Όλα συνδεδεμένα με απλά καλώδια όχι crossover. P.S2 Με ένα restart όλα επανέρχονται κανονίκα σε λειτουργία και σε low pings.
MichalisCorsa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω 4 Cisco Catalyst τα οποία δουλεύουν κανονίκα, αλλά σε ώρες αιχμής όλα τα ledakia αναβοσβήνουν σαν τρελά ακόμα και αυτά που αντιστιχούν σε κλειστά clients και τα pings αρχίζουν και γίνονται εκνευριστίκα μεγάλα. Έχω συνδεδεμένα πάνω 5 router έναν file server και όλα τα άλλα είναι common clients. Καμία ιδέα κανείς; Ευχαρίστω εκ' των προτέρων. P.S. Όλα συνδεδεμένα με απλά καλώδια όχι crossover. P.S2 Με ένα restart όλα επανέρχονται κανονίκα σε λειτουργία και σε low pings. Το προβλημα αυτό το είχα παρατηρησει παλιότερα με προβληματικα pc (κάρτα δικτύου ή ιός, δεν θυμαμαί). Επίσης αλλη μια αιτία μπορεί να είναι το spanning-tree, ρίξε μια ματια στο configuration του IOS και αν μπορείς δοκίμασε μήπως το απενεργοποιήσεις. Σε ώρα που μπορεις να το κάνεις, άναψε όλα τα μηχανήματα και περίμενε μέχρι να εμφανιστεί το πρόβλημα. Τότε αφαιρόντας ενα ενα καλώδιο (ξεκίνα απο αυτα που συνδέουν τα switch αναμεταξύ τους, ή τις οπτικές αν έχεις) προσπαθησε να εντοπίσεις απο ποιο device ή κομμάτι του δικτύου προέρχεται.
ReVoM Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια και ευχαριστώ για την βοήθεια εαν δοκιμάσω την μέθοδο με την εις άτοπον απαγωγή θα σταματίσει στιγμιαία; Χθες πάντως είχα ανοίξει όλους τους πόρους δικτύου και δεν μου το έκανε... Θυμάμε πριν κάνα 3 μηνο υπήρχε ένα worm στο δικτύο που ήταν ένα Buffer overflow exploit στην αρχή εκει είχα αποδόσει ευθύνες αλλα μετά που το καθάρισα παρέμεινε. Το spanning-tree δεν έχω ιδέα τι είναι θα διαβάσω θα πράξω και θα σου πώ.. Ευχαριστώ ξανά.
el02154 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 πολύ πιθανό να είναι to spanning tree και να γίνονται broadcast storms...
ReVoM Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν έχω ιδέα πως να κάνω disable το STP καμία ίδέα; Τα switch είναι Cisco Catalyst WS-C2960G-24TC-L Ευχαριστώ.
el02154 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν έχω ιδέα πως να κάνω disable το STP καμία ίδέα; Τα switch είναι Cisco Catalyst WS-C2960G-24TC-L Ευχαριστώ. θα σου πρότεινα να μην το απενεργοποιήσεις γιατί ίσως έχεις μεγαλύτερα προβλήματα. πάντως πήγαινε σε κάθε μηχάνημα και πάτα: no spanning-tree vlan x
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.