SOTIS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους Εχω πάρει από τη forthnet 8 static ip για να τiς χρησιμοποιήσω σε web/mail server. Θέλω να μάθω πώς γίνεται το εσωτερικό δίκτυο να έχει internet μέσω του nat που προσφέρει ο router (THOMSON TG585 v7) αλλά οι 2 server να είναι προσβάσιμοι από τις static. Ευχαριστώ
100 010 00 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν εξηγεις καλα τι θες........... και οι servers απο το νατ θα περνανε αναγκαστικα. Δεν εχει σχεση αυτο με το Internet τοσο, οσο με το translation. Θα ειναι κοινο το δικτυο? Θα εχεις 2 υποδικτυα? Τι εννοεις προσβαση απο τις static? Για remote? Τι ακριβως? Παρακαλω Υ.Γ. Αν χρησιμοποιεις το thompson ψιλοεπαγγελματικα οπως βλεπω, βαλτου το 7.4.4.7 firmware, με το οποιο τουλαχιστον δουλευει με καποια αξιοπρεπεια και δουλευουν και ολα τα settings toy, καθως και το log
SOTIS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Θα έχω ένα δίκτυο με ip 192.168.0.x Οι θέσεις εργασίας θα βγαίνουν έξω με nat . Για τους server δεν θέλω να κάνω port forwarding αλλά να χρησιμοποιήσω τις static.Δεν ξέρω πώς ακριβώς γίνεται το παραπάνω σενάριο. Πώς γίνεται το firmware update? Εχω 7,4,2,7
100 010 00 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Σορρυ φιλος αλλα εξακολουθω και δε σε πιανω. Το ΝΑΤ ειναι για τα πακετα που μπαινουν μεσα και οχι για αυτα που βγαινουν αρα ολοι οι σταθμοι εργασιας και οι servers αν ειναι πανω στο ιδιο router, με τον ιδιο τροπο θα γινοντε routing και θα βγαινουν Internet. Μπορεις βεβαια να κανεις πατεντες me double NAt, διπλες καρτες δικτυου, iptables, routing k.l.p., με τις αναλογες συνεπεις αποκρισης και υποδοχης πακετων βεβαια. Εν ολιγοις........... πες κατευθειαν το project που θες να αναπτυξεις και οχι το τροπο που σκεφτεσαι να το αναπτυξεις για να καταλαβουμε και εμεις Δες εδω πως θα το κανεις αυτο με το firmware γιατι ειναι λιγο μαλακια η υποθεση
eski Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 address map Δε ξερω εαν ο ελεεινος router που εχεις σου δινει αυτη τη δυνατοτητα
SOTIS Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Το δίκτυο έχει ως εξής 10 τερματικά , 1 domain controller , 1 web server , 1 mail Αυτό που ξέρω είναι ότι για να μπορεί κάποιος από έξω να δεί τους 2 server πρέπει στον router να κάνω port forwarding τις αντίστοιχες πόρτες (80.25) στις εσωτερικές ip των server (192.168.0.x) Εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω 2 από τις 8 static (registered rootable addresses)που έχω πάρει από τη forthnet και να τις χρησιμοποιήσω στους server. Η ερώτηση μου είναι πώς γίνεται το παραπάνω σενάριο.....Δηλαδή 1. Οι private ip των server παραμένουν στο 192,168,0,χ και τη διαχείριση την κάνει το router (static nat δηλαδή)? Η 2. Θα πρέπει να αλλάξω τις ip στους server και να χρησιμοποιήσω τις static ?
the_eye Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν πρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο. Αν κάνεις NAT και port forward δεν έχουν νόημα οι static ips. Πρέπει να ρουτάρεις τις στατικές όχι NAT. Και μετά μπορείς να βάλεις κάποιον server να σου κάνει NAT αν θες ή να βάλεις 2 ρουτερ ή αν έχει δυνατότητα ο router σου να κάνει ΝΑΤ επιπλέον.
SOTIS Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Αν κατάλαβα θα έχω 2 δίκτυα Το ένα θα έχει τις private ως έχει 192,168,0,χ και στους 2 server στο tcp/ip της κάρτας θα βάλω 2 από τις 8 static? Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά? Ευχαριστώ
the_eye Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις. πχ internet | | Router με static ip (πρώτη στατική πχ 82.45.22.01) | | Switch 1 ------------- server 1 (πχ 82.45.22.02), server 2 (πχ 82.45.22.03) | | Router για NAT (καλά είναι να βάλεις έναν server να το κάνει) (πχ 82.45.22.04 και 192.168.0.1 στο εσωτερικό δίκτυο) | | Switch 2 -------- Pc1 (192.168.0.2), Pc2 (192.168.0.3), κτλ
100 010 00 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Επειδη μπηκα και εγς στο νοημα τωρα (αργω αλλα παιρνω... )........ kai me enan free proxy κανεις ανετα τη δουλεια σου
SOTIS Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μετά από πολύ ψάξιμο έκανα το εξής 1.Στον router έβαλα την πρώτη ip (62,χ,χ,χ) σε lan επίπεδο και απεργοποίησα το NAT 2.Την δεύτερη την έβαλα στον web και την τρίτη στον mail(gateway το router) 3. Την τέταρτη κατά σειρά την έβαλα σε server με 2003 στην μία κάρτα δικτύου , ενώ η δεύτερη κάρτα έχει την private(192.168.0.x) 4.Τα τερματικά έχουν private με gateway την private του server(o server δηλαδή κάνει NAT στο υπολοιπο δίκτυο) Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι 2 server να έχουν internet απευθείας χωρις NAT.Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω incoming σύνδεση, δηλαδη δεν μπορώ να συνδεθώ στους server χρησιποποιώντας τις static διευθύνσεις τους Any HELP?
StavrosD Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν ξέρω αν γίνεται να έχεις 8 στατικά ΙΡ σε μία ADSL σύνδεση. Αν θυμάμαι καλά, στην ADSL κάθε endpoint έχει 1 ΙΡ. Αν έχεις μισθωμένη γραμμή, τότε βάζεις με το χέρι το IP σε κάθε υπολογιστή και είναι όλα ΟΚ.
the_eye Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μετά από πολύ ψάξιμο έκανα το εξής1.Στον router έβαλα την πρώτη ip (62,χ,χ,χ) σε lan επίπεδο και απεργοποίησα το NAT 2.Την δεύτερη την έβαλα στον web και την τρίτη στον mail(gateway το router) 3. Την τέταρτη κατά σειρά την έβαλα σε server με 2003 στην μία κάρτα δικτύου , ενώ η δεύτερη κάρτα έχει την private(192.168.0.x) 4.Τα τερματικά έχουν private με gateway την private του server(o server δηλαδή κάνει NAT στο υπολοιπο δίκτυο) Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι 2 server να έχουν internet απευθείας χωρις NAT.Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω incoming σύνδεση, δηλαδη δεν μπορώ να συνδεθώ στους server χρησιποποιώντας τις static διευθύνσεις τους Any HELP? Με τι subnet έβαλες τις static ;
100 010 00 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ετσι δεν εχεις καμια ασφαλεια φιλε μου, οσοι μπορειτε μπειτε ειναι το συστημα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.