petrostr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Στο PC του σπιτιού μου έχω: Windows 7 32bit Ultimate Edition Vmware Kaspersky Internet Security 2010 ADSL Conn-x 8MBps Router Philips CGA3600N/TE 1. Έχω ενεργοποιήσει το Remote Desktop των Windows & Users με Passwords 2. Έχω αλλάξει τη πόρτα του Remote Desktop Connection από 3389 σε 3390 3. Ο Firewall των Windows έχει απενεργοποιηθεί, επειδή Firewall έχει το Kaspersky 4. Έχω φτιάξει exception rules για την 3390 πόρτα στον Firewall των Windows (καλού κακού..) 5. Έχω ανοίξει την πόρτα 3390 στον Firewall του Kaspersky 6. Έχω κάνει το port forward για την 3390 πόρτα στον Router 7. Έχω βάλει και ρυθμίσει το dyndns για να μην ψάχνω κάθε φορά την ip 8. Από το http://www.canyouseeme.org/ τσεκάρω ip και port 3390 και δείχνει ότι είναι ανοιχτή! 9. Αν κάνω ping στο ονομά του dyndns, παίρνω απάντηση! Όμως... ΟΥΤΕ να συνδεθώ στο PC του σπιτιού μου μπορώ από άλλο pc μέσω Internet! Αλλά και από το pc του σπιτιού μου αν ανοίξω το Remote Desktop για να συνδεθώ στο ίδιο μου το pc δίνοντας την ip 127.0.0.1 πάλι δεν συνδέεται!! (Σε Windows Server 2003, αν κάνεις με το Remote Desktop 127.0.0.1 σε συνδέει κανονικά στον εαυτό του). Καμμιά ιδέα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω.. τι πρέπει να κάνω για να συνδέομαι με Remote Desktop από άλλο υπολογιστή μέσω Internet στο Λειτουργικό(Windows Server) που έχω φορτώσει μέσα σε vmware του σπιτιού μου. Πρέπει να πειράξω κάτι στις ρυθμίσεις του vmware; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
eski Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Στο vmware εχεις windoze 7? ποιο desktop θες να παιρνεις απο μακρια το φυσικο ή το εικονικο (vmware)? Ποιανου ip εχεις δηλωσει στο port forward του router? Τα xp,vista, win7 δεν υποστηριζουν ταυτοχρονα πολλα terminal clients με λιγα λογια αν δουλευει καποιος στον υπολογιστη και μπει καποιος remote θα τον πεταξει εξω μονο οι εκδοσεις server το υποστηριζουν. Υπαρχει ομως τροπος να το κανεις και xp,vista, win7 δηλ. πολλαπλα ταυτοχρονα desktops στο ιδιο συστημα Ψαξε για το Universal Termsrv και θα το βρεις αυτου
liopyr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 H λυση με μία λέξη ακούει στο όνομα: teamviewer.
eski Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 H λυση με μία λέξη ακούει στο όνομα:teamviewer. Kαι τι να κανει καθε φορα θα θυμαται το passwd,ασε που αν δοκιμασεις απο αλλο συστημα η και απο το ιδιο εαν εχει αλλαξει ip δε σ΄αφηνει. Δε τοχω σε υποληψη, καλο ειναι για να βοηθας κανα ασχετο φιλαρακι.
petrostr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Στο vmware εχεις windoze 7?ποιο desktop θες να παιρνεις απο μακρια το φυσικο ή το εικονικο (vmware)? Ποιανου ip εχεις δηλωσει στο port forward του router? Τα xp,vista, win7 δεν υποστηριζουν ταυτοχρονα πολλα terminal clients με λιγα λογια αν δουλευει καποιος στον υπολογιστη και μπει καποιος remote θα τον πεταξει εξω μονο οι εκδοσεις server το υποστηριζουν. Υπαρχει ομως τροπος να το κανεις και xp,vista, win7 δηλ. πολλαπλα ταυτοχρονα desktops στο ιδιο συστημα Ψαξε για το Universal Termsrv και θα το βρεις αυτου Στο vmware έχω Windows Server και θέλω να παίρνω από μακριά το εικονικό Desktop (τα windows που είναι μέσα στο vmware). Ip έχω δηλώσει αυτή των φυσικού περιβάλλοντος όχι των windows μέσα από το vmware. Όσο για το teamviewer... δεν με ενδιαφέρει! θέλω Remote Desktop Connection.
liopyr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Kαι τι να κανει καθε φορα θα θυμαται το passwd,ασε που αν δοκιμασεις απο αλλο συστημα η και απο το ιδιο εαν εχει αλλαξει ip δε σ΄αφηνει.Δε τοχω σε υποληψη, καλο ειναι για να βοηθας κανα ασχετο φιλαρακι. Δεν ανέφερε στο πρώτο post για τι χρήση το χρειάζεται. Και δεν μπλέκεις με port forward κλπ...
nske Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Ip έχω δηλώσει αυτή των φυσικού περιβάλλοντος όχι των windows μέσα από το vmware. Φρόντισε στις ρυθμίσεις του vmware το εικονικό network interface να είναι bridged στο φυσικό και δώσε στο εικονικό λειτουργικό διεύθυνση στο subnet του τοπικού δικτύου -αν δεν είναι έτσι. Ρύθμισε τον router να κάνει port forwarding προς αυτήν τη διεύθυνση.
100 010 00 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Radmin, netcontrol, ultraVNC, κ.λ.π. για πολλαπλα ταυτοχρονα ρεμοτες
tonyk_x Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Kαι τι να κανει καθε φορα θα θυμαται το passwd,ασε που αν δοκιμασεις απο αλλο συστημα η και απο το ιδιο εαν εχει αλλαξει ip δε σ΄αφηνει.Δε τοχω σε υποληψη, καλο ειναι για να βοηθας κανα ασχετο φιλαρακι. Δεν χρειάζεται να θυμάσαι κανένα κωδικό. από την έκδοση 4 και μετά κάνεις login και έχεις τους client που σε ενδιαφέρουν αποθηκευμένους σε λίστα αντίστοιχη με τις επαφές του Live messenger. Διπλό κλικ και μπήκες. Συν ότι έχεις εκτός του RD , file transfer και VPN. Και φυσικά χωρίς port forward και no-ip,dyndns κτλ ( ενημερωτικά αν δώσεις dns πχ me.no-ip.info το teamviewer πάλι συνδέεται) . Το προγραμματάκι είναι πολυεργαλείο.
nske Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Port forwarding δε μπορεί να μη χρειάζεται κι αυτό, εφόσον λειτουργεί peer to peer.
liopyr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Port forwarding δε μπορεί να μη χρειάζεται κι αυτό, εφόσον λειτουργεί peer to peer. Κι όμως δε χρειάζεται. Πώς ακριβώς δουλεύει δε γνωρίζω, πάντως δεν χρειάστηκε ποτέ να ανοίξω πόρτα για να δουλέψει. Το ψιλοδιαφημίζουν αυτό ως καινοτομία: TeamViewer is THE solution for fast, easy, and secure desktop sharing: TeamViewer lets you access remote computers or present your screen to remote viewers the easy way - without having to configure your firewall. Works behind firewalls The major difficulties in using remote control software are firewalls and blocked ports, as well as NAT routing for local IP addresses. If you use TeamViewer you don't have to worry about firewalls: TeamViewer will find a route to your partner.
Bspus Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Port forwarding δε μπορεί να μη χρειάζεται κι αυτό, εφόσον λειτουργεί peer to peer. Κι ομως δεν χρειαζεται! την πρωτη φορα που το ειδα δεν το πιστευα Για να δουλεψει πρεπει να τρεχει η εφαρμογη του teamviewer και στα 2 μηχανηματα. Αυτο που θα δεχτει τη συνδεση (ο remote desktop server) φτιαχνει ενα session ID και password τα οποια πρεπει να ξερει ο client απο την αλλη μερια για να τα εισαγει στην εφαρμογη και να μπει. Αυτα μπορουν να ειναι και παντα τα ιδια για το καθε μηχανημα για ευκολια. Προφανως και τα 2 ανοιγουν συνδεσεις με καποιους ενδιαμεσους server και ετσι παρακαμπτουν το port forwarding.
nske Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μάλιστα, το εξηγεί στο manual: The routing between two computers is automatically optimized based on the connectivity options of both partners. In the worst case, if no partner is able toconnect to the other directly (e.g. if incoming ports are blocked on both systems as shown in the demo above), all data has to be routed over the DynGate Server - which will slow down the available speed. Ελέγχει πρώτα αν κάποιο από τα δύο άκρα μπορεί να δεχτεί νέο, εισερχόμενο traffic, και αν κάποιο μπορεί, ορίζει αυτόματα η σύνδεση να εκκινήσει από το άλλο. Αν κανένα από τα δύο άκρα δεν μπορεί να δεχτεί εισερχόμενο traffic τότε αναγκαστικά δε γίνεται peer to peer σύνδεση, αλλά δρομολογείται μέσω κάποιου τρίτου server των δημιουργών -όμως έτσι αναγκαστικά θα έχει μεγαλύτερη καθυστέρηση, οπότε δεν είναι ιδανική επιλογή.
eski Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δε χρειαζεται pf Εκτος των αλλων ειναι απιστευτα γρηγορο και εκει που πραγματικα δινει ρεστα ειναι στη μεταφορα αρχειων σε αντιθεση με το RD που σου βγαζει τη παναγια λογω στραγγαλισμου Το θεωρω τρυπα Ομως το χρησιμοποιω αναγκαστικα στο leopard γιατι δυστυχως το VNC (και ολα τα σχετικα) ειναι απελπιστικα αργο Για να μη φευγουμε απ το θεμα του post που ζητησε ο φιλος, εαν δε καταλαβε εχει καλυφθει απο το πιο πανω post αυτο με τη φωτο..
pancups Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Το θεωρω τρυπα Ομως το χρησιμοποιω αναγκαστικα στο leopard γιατι δυστυχως το VNC (και ολα τα σχετικα) ειναι απελπιστικα αργο EINAI Τρύπα και μπορούν να τρυπήσουν πολλοί.Να σας ρωτήσω όμως:Με την Free Edition tou Vnc Viewer μπορείς να δεις τον υπολογιστή σου μέσω Ιντερνετ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.