Προς το περιεχόμενο

Απορία για επίδομα ενοικίου

deminho11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω σκαλώσει άγρια....

Για να πάρει κάποιος φοιτητής το επίδομα των 1000€ κάθε χρονιά πρέπει να έχει περάσει τα 2/3 των μαθημάτων...

Εγώ στα 2 πρώτα εξάμηνα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών έχω 11 μαθήματα. Για να το ξανα πάρω πρέπει να έχω περάσει 7,33 μαθήματα... Η στρογγυλοποίηση πώς γίνεται??? Έχω περάσει 7 και επειδή δεν βλέπω να περνάω Φυσική ΙΙ και C θα μπορώ να το πάρω ή @@???

Δημοσ.
Η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές θεσπίστηκε με το άρθρο 10 του Ν. 3320/2004. Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου αυτού στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια (1.000) ευρώ. Δεν δικαιούνται του επιδόματος αυτού όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου.

Με τη διάταξη της παρ. 2 του πιο πάνω άρθρου ορίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος οι οποίες είναι οι εξής:

α) O φοιτητής να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ο ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας, με εξαίρεση τον Νομό Αττικής και το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, που θεωρούνται ως μία πόλη.

β) Να αποδεικνύεται η φοίτησή τους με πιστοποιητικό της σχολής ή τμήματος, στο οποίο βεβαιώνεται ότι ο φοιτητής είχε επιτυχία στις εξετάσεις τουλάχιστον στα μισά του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του που προβλέπονται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του προηγούμενου έτους ή των αντίστοιχων δύο εξαμήνων, εκτός του πρώτου έτους για το οποίο απαιτείται μόνο πιστοποιητικό εγγραφής.

Δηλαδή, και αν δεν έχει αλλάξει:

α) deminho11, μια χαρά παίρνεις το επίδομα.

β) septum, απ' ό,τι καταλαβαίνεις, δε νομίζω να αφήνει και καμιά έξω.

Δημοσ.

sugata Ευχαριστώ πάρα πολύ με έβγαλες απο άγχος, γαιτί τα υπολόγιζα για το αυτοκινητάκι..... :lol: Δεν ξέρω πως μου είχε κάτσει αυτό με τα 2/3.....

Δημοσ.

ρε παιδια δεν παιζιε κ με το εισοδειμα των γονεων κατι ? γτ πηγα στην εφορια να το παρω κ με εδιωξαν .

Δημοσ.

ε...ναι...κάτι να παίζει και εκεί.

ίντα νόμιζες; θα παίρνει το χιλιάρικο όποιος θέλει; :P

Πέραν της πλάκας, θα κάνω μόνο μια μικρή παράθεση και από κάτω θα έχεις και το link, αν θες να διαβάσεις τι ακριβώς ισχύει.

Για τη χορήγηση του στεγαστικούς επιδόματος στους φοιτητές θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.
2. Υποβολή εμπρόθεσμης αίτησης:

Η αίτηση - υπεύθυνη δήλωση χορήγησης του επιδόματος υποβάλλεται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της, με εξαίρεση αυτούς που εγγράφονται για πρώτη φορά στο δεύτερο (εαρινό) εξάμηνο των Τ.Ε.Ι., οι οποίοι υποβάλλουν την αίτηση - υπεύθυνη δήλωση εντός των πέντε πρώτων μηνών κάθε ημερολογιακού έτους.

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται στεγαστικό επίδομα

Δημοσ.
Ρε παιδιά έχω σκαλώσει άγρια....

Για να πάρει κάποιος φοιτητής το επίδομα των 1000€ κάθε χρονιά πρέπει να έχει περάσει τα 2/3 των μαθημάτων...

Εγώ στα 2 πρώτα εξάμηνα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών έχω 11 μαθήματα. Για να το ξανα πάρω πρέπει να έχω περάσει 7,33 μαθήματα... Η στρογγυλοποίηση πώς γίνεται??? Έχω περάσει 7 και επειδή δεν βλέπω να περνάω Φυσική ΙΙ και C θα μπορώ να το πάρω ή @@???

Χαχαχα ΜΠΕΣιτης?

Δημοσ.

για να το σιγουρέψω.. πρέπει να έχει περάσει κάποιος τα 2/3 ενός έτους (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο)

την δήλωση την κάνουμε τους 3 πρώτους μήνες του διδακτικού έτους (δλδ: Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος) ή τους 3 πρώτους του ημερολογιακού έτους;

Δημοσ.
για να το σιγουρέψω.. πρέπει να έχει περάσει κάποιος τα 2/3 ενός έτους (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο)

την δήλωση την κάνουμε τους 3 πρώτους μήνες του διδακτικού έτους (δλδ: Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος) ή τους 3 πρώτους του ημερολογιακού έτους;

το 1/2 των μαθημάτων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν μαθήματα που έχεις επιλέξει απο άλλα έτη!!! και η δήλωση γίνεται νομίζω τους πρώτους 3 μήνες διδακτικού έτους.

Δημοσ.
το 1/2 των μαθημάτων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν μαθήματα που έχεις επιλέξει απο άλλα έτη!!! και η δήλωση γίνεται νομίζω τους πρώτους 3 μήνες διδακτικού έτους.

Αν δε κάνω λάθος θυμάμαι να κάνω αίτηση και να παίρνω το επίδομα πέρυσι το Μάρτιο, οπότε δε νομίζω να εννοεί διδακτικό έτος, λογικά θα το διευκρίνιζαν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δημοσ.

Εγώ το είχα πάρει πάρα πολύ νωρίς... δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο μήνα, απλά είχα πάει στην γραμματεία πρίν βγάλει ανακοίνωση και είχα φτιάξει τα χαρτιά... Αμέσως τα πήρε η μάνα μου τα λεφτά.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...