Προς το περιεχόμενο

Λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας

yourghost

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχει ακούσει κανείς σχετικά με το αν γίνεται και πού αντικατάσταση απόσυρση λαμπτήρων πυρακτώσεως με εξοικονόμησης; Παλιά είχε αναλάβει μια πρωτοβουλία ας πούμε ο Σκάϊ και η Ecolife. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Καλύτερες δοκιμασμένες μάρκες προσωπικά:

Megaman, Philips, Globus (φθηνή μάρκα των καρφούρ απίστευτα ανθεκτική σε συνθήκες μπάνιου που και οι επώνυμες τα φτύνουν)

Δημοσ.
Καλύτερες δοκιμασμένες μάρκες προσωπικά:

Megaman, Philips, Globus (φθηνή μάρκα των καρφούρ απίστευτα ανθεκτική σε συνθήκες μπάνιου που και οι επώνυμες τα φτύνουν)

Καλες οι Megaman, τετοιες εχω αυτο τον καιρο σε ολο το σπιτι, και καλο φως, αλλα αργουνε πολυ να δωσουν σωστο ρε παιδι μου. Ενω κατι κινεζικες που ειχα βρει σε ενα συνεταιρισμο ηλεκτρολογων, αναβαν αμεσως.

Δημοσ.

Ρε παιδιά υπάρχουν λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας που να μην έχουν αυτό το σιχαμένο άσπρο φως?

Κάτι διάβαζα πως οι 2700 kelvin βγάζουν πιο "απαλό" στο μάτι φως.

Δημοσ.
Ρε παιδιά υπάρχουν λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας που να μην έχουν αυτό το σιχαμένο άσπρο φως?

H phillips έχει και σε απαλό κίτρινο!!!

Εγώ έχω 3 χρόνια τώρα Galux σε όλο το σπίτι και εξωτερικά χωρίς να έχει καεί ούτε μία.... Ακριβές αλλα καλές!!!

Δημοσ.

2700, 3200 βγάζουν μια χαρά.

Μακριά από από αυτές με πάνω από 5000.Αυτές είναι για κουζίνες κ κανα μπάνιο μόνο.

Καλές και οι Galux.

Για το φίλο που είπε οτι οι κινέζικες άναβαν αμέσως συμφωνώ αλλά έχουν μικρή διάρκεια ζωής συνήθως.Για τις άγνωστες μάρκες μιλάω.Όλες σχεδόν κινέζικες είναι. B)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας,αλλά εμένα με ενδιαφέρει αν κάποιος γνωρίζει καμία εκδήλωση για απόσυρση των λαμπτήρων πυρακτώσεως. Δηλαδή να δώσουμε πυρακτώσεως και να πάρουμε εξοικονόμησης. Όπως είχε γίνει στην Eco life το 2008 για παράδειγμα.

Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη δεν νομιζω, αλλα πιστεψε με, ελεγχοντας ενα περσινο τετραμηνο με το φετινο ειδα τεραστια διαφορα στα kw που εκαψα. Σιγουρα η αγορα ολων μαζι των λαμπτηρων ειναι ενα αρκετο κοστος, αλλα στο τελος θα βγεις κερδισμενος.

Επισης στο μπανιο που ηθελα πιο "δυνατο και καθαρο" φως, (εγω εκανα μια καποια ιδιοκατασκευη), μπορεις να παρεις μια ετοιμη λαμπα φθοριου (δηλαδη μαζι με τη βαση), και να αντικαταστησεις τα σποτακια που πιθανον να εχεις (οπως το 90% των μπανιων) στον καθρεπτη.

Δημοσ.
Αυτη τη στιγμη δεν νομιζω, αλλα πιστεψε με, ελεγχοντας ενα περσινο τετραμηνο με το φετινο ειδα τεραστια διαφορα στα kw που εκαψα. Σιγουρα η αγορα ολων μαζι των λαμπτηρων ειναι ενα αρκετο κοστος, αλλα στο τελος θα βγεις κερδισμενος.

Επισης στο μπανιο που ηθελα πιο "δυνατο και καθαρο" φως, (εγω εκανα μια καποια ιδιοκατασκευη), μπορεις να παρεις μια ετοιμη λαμπα φθοριου (δηλαδη μαζι με τη βαση), και να αντικαταστησεις τα σποτακια που πιθανον να εχεις (οπως το 90% των μπανιων) στον καθρεπτη.

Τα σποτάκια τα οποία καίγονται κάθε τρείς κ λίγο από υγρασία.Για το μπάνιο 2 λύσεις.

Μια λάμπες οικονομίας αν το επιτρέπει η εγκατάσταση (οι globus είναι απίστευτα ανθετικές στην υγρασία),ή λάμπες eco-classic της philips που έχουν κανονικό γυαλί απέξω και μέσα λάμπα αλογόνου,δηλ 30% περίπου περισσότερο φώς για τα ίδια watt.Απλά εκεί που είχες μια 60 watt θα βάλεις μία 32w.

Όσο αφορά το κόστος αλλαγής των λαμπτήρων με οικονομικούς,μπορείτε να κάνετε το εξής.Μην της αλλάζετε όλες μαζί αλλά μια-μια κάθε φορά που καίγεται κάποια πυρακτώσεως.Μη νομίζετε σε αυτές που χρησιμοποιούνται συχνά σε κανα χρόνο θα τις έχετε αλλάξει.

Προσέξτε επίσης τη βαθμονόμηση ανάλογα με το χρώμα της λάμπας.Για να μη βάλετε καμια ψυχρού λευκού σε κανα σαλόνι ή υπνοδωμάτιο...

Πχ πως τα βλέπουμε σε μία globus (2,5 euro) που έχω πρόχειρο το κουτί:

1u0hekrrfo277xs3nh21.jpg

Μακριά από μια μάρκα EUROLAMP σε μπλέ-ασημί κουτί που λανσάρεται τελευταία.Είχα πάρει 3 για ένα φίλο και μια για μένα,κάηκαν μέσα σε μερικούς μήνες.Διάρκεια ζωής χειρότερη και από πυρακτώσεως.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα μιάς και έχει να κάνει με ηλεκτρισμό ρωτάω εδώ..

[Σκρούτζ on]

Όταν βράζω ένα ποτήρι νερό για ζεστό νεσκαφέ στο μικρό μάτι της κουζίνας κάνει 8 λεπτά να βράσει το νερό

Όταν το βράζω στο μεγαλύτερο μάτι στο μεσαίο (εκεί που βράζουμε γάλα) κάνει 3 λεπτά για να βράσει

Πως μπορώ να υπολογίσω σε ποιό απ τα δύο μάτια μου κοστίζει λιγότερο σε ρεύμα το βράσιμο νερού;

[/Σκρούτζ off]

Ο βραστήρας αποκλείεται επειδή δεν βράζει 300 ml νερό.. χρειάζεται 1 λίτρο και κάτι

Δημοσ.

θα πρέπει στο Manual της κουζίνας σου να βρεις πόσα watt είναι το κάθε μάτι και μετά να πολλαπλασιάσεις τα watt με τον χρόνο. όποιο έχει μικρότερο γινόμενο είναι και το οικονομικότερο.

Δημοσ.
θα πρέπει στο Manual της κουζίνας σου να βρεις πόσα watt είναι το κάθε μάτι και μετά να πολλαπλασιάσεις τα watt με τον χρόνο. όποιο έχει μικρότερο γινόμενο είναι και το οικονομικότερο.

σε ευχαριστώ! :)

Δημοσ.

δεν ξέρω τι γίνετε μ΄αυτήν την παλιοΔΕΗ έχω αλλάξει όλους τους λαμπτήρες του σπιτού μου με οικονομικούς έδω και έναν χρόνο και δεν έχω δει καμιά διαφορά στους λογαριασμούς πληρώνω τα ίδια και ακόμα περισσότερα.

Δημοσ.

Δηλαδή για να καταλάβω κι εγω:

τα ντουί μου γράφουν ότι παίρνουν λάμπες πυρακτώσεως με μέγιστο 40w. Το αντίστοιχο ΦΩΣ σε οικολογικές (σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν) είναι μια λάμπα περίπου 8w (δηλαδή το 20%)? Και αν ναι, αυτά τα 8w είναι το μέγιστο σε οικολογική που μπορεί να πάρει το ντουί, ή μπορώ να πάρω και μια δυνατότερη (που δεν μπορούσα να πάρω σε πυρακτώσεως)?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...