Physics_Rulez Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Ποιες λάμπες δίνουν πλήρη φωτισμό σχετικά γρήγορα; Είχα πάρει κάποιες παλαιότερα που κάνανε αρκετή ώρα να ανάψουν. Εσείς ποιες προτιμάτε; (να κυκλοφορούν γενικά ε; μην ψάχνω όλη την αγορά για να τις βρώ...)
antreaslam Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα, και εγώ έχω την ιδια απορία: Οταν σου λέει ότι το Χ φωτιστικό σηκώνει μέχρι 40watt, με τις "νεες" λάμπες, τι πρέπει να βάλεις? Επίσης, σε φωτιστικά (συνήθως αγορασμένα από πράκτικερ κλπ), που χρησιμοποιούν μικρά λαμπιόνια των 20w, (οχι λάμπες βιδωτές ή μπαγιονέτ), θα βγουν επίσης αντικαταστάτες τους?
pournaras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Ο λογος που μπαινει το οριο πχ των 40w ειναι συνηθως γιατι οι πυρακτωσεως θα ανεβασουν θερμοκρασια και πανω απο τα 40w υπαρχει περιπτωση να αρχιζει να λιωνει το ντουι ή και τιποτε παρελκομενα που μπορει να εχει το φωτιστικο. Αρα οταν θα μπει μια λαμπα εξοικονομισης, μπορει να μπει και μεγαλυτερη, γιατι ακομη και πραγματικα 40w λαμπας εξοικονομισης (40χ5=200 αντιστοιχια με τις παλιες), παλι λιγοτερη θερμοκρασια θα βγαλουν, μιας και δεν ειναι πυρακτωσεως.
mentoras99 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 δεν ξέρω τι γίνετε μ΄αυτήν την παλιοΔΕΗ έχω αλλάξει όλους τους λαμπτήρες του σπιτού μου με οικονομικούς έδω και έναν χρόνο και δεν έχω δει καμιά διαφορά στους λογαριασμούς πληρώνω τα ίδια και ακόμα περισσότερα. Κι εγω τα ιδια...
mentor231 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Κι εγω τα ιδια... Έχετε υπ''οψιν σας ότι από πέρυσι έγιναν δυο ανατιμήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ. Επίσης δείτε μήπως έχουν ανέβει τα δημοτικά τέλη στην περιοχή σας, που πληρώνονται μέσω του λογαριασμού της δεη. Για να δεις σημαντική διαφορά στο λογαριασμό δεν αρκεί να αλλάξουμε 3-4 λάμπες. Οι πιο ενεργοβόρες συσκευές άλλωστε στο σπίτι είναι ο θερμοσίφωνας, το κλιματιστικό, ο φούρνος, το φυγείο... Ένα σπίτι που έχει συσκευές χαμηλής κατανάλωσης και λάμπες οικονομίας κάνει όντως πραγματική οικονομία! Μην ξεχνάτε επίσης πόση ενέργεια χάνεται από συσκευές σε αναμονή, ειδικά την τηλεόραση αλλά ακόμα και φορτιστές τηλεφώνων κτλ. Χρήσιμες συμβουλές από το WWF: http://climate.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=101
De@th L0rd Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα, και εγώ έχω την ιδια απορία:Οταν σου λέει ότι το Χ φωτιστικό σηκώνει μέχρι 40watt, με τις "νεες" λάμπες, τι πρέπει να βάλεις? Επίσης, σε φωτιστικά (συνήθως αγορασμένα από πράκτικερ κλπ), που χρησιμοποιούν μικρά λαμπιόνια των 20w, (οχι λάμπες βιδωτές ή μπαγιονέτ), θα βγουν επίσης αντικαταστάτες τους? Μπορείς να βάλεις μέχρι τα μεγαλύτερα watt που θα βρείς εύκολα στην αγορά.Πχ 32w CFL* Τα όρια watt είναι για πυρακτώσεως δεν ισχύουν για τις οικονομικές. Για τα μικρά λαμπιόνια δε πρόκειται να βγεί αντικαταστάτης.Παρά μόνο κάτι σε LED που θα φέγγει άθλια.Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις φωτιστικό με κανονικό ντουί και να κοτσάρεις μια 8 w CFL* *Οικονομική λάμπα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Ο βραστήρας αποκλείεται επειδή δεν βράζει 300 ml νερό.. χρειάζεται 1 λίτρο και κάτι Τις εθνικες αντιστάσεις τις έχει στο καπάκι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.