paylidis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημερα! Βρήκα αυτό και ψήνομαι να το παρω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808088&sid=1 Θα ήθελα λίγες πληροφορίες καθώς είμαι ΆΣΧΕΤΟΣ επι του θέματος... όπως τι κανάλια πιάνει, πώς κάνω την εγκατάσταση αν αξίζει για τα 50 ευρά του κλπ κλπ... ξερετε εσεις... λοιπόν? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
thanasis00 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 η εγκατάσταση του πιάτου είναι αρκετά δύσκολη διότι και μια "τρίχα" πιο δεξιά ή αριστερά αν είναι το πιάτο σε σχέση με τον δορυφόρο, δε θα έχεις σήμα... οπότε πρέπει να το αναθέσεις σε κάποιον ειδικό. τώρα για τον δέκτη, μόνο τα ελέυθερα κανάλια θα μπορείς να παρακολουθείς τα οποία δεν είναι και λίγα στον hotbird (αυτός είναι και ο δορυφόρος με τα πιο πολλά κανάλια, που λογικά θα έχεις και εσύ) τα οποία είναι διαφόρων θεμάτων αλλά όχι τίποτα ιδιέταιρο... εδώ έχει μια λίστα με όλα τα κανάλια του hotbird: http://gr.kingofsat.net/pos-13E.php εσύ βλέπεις μόνο όσα λένε "χωρίς κωδικοποίηση" όσον αφορά για το αν αξίζει τα λεφτά του, θα σου πω πως αν σε καλύπτουν τα κανάλια που θα πιάνεις, αξίζει...
paylidis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 η εγκατάσταση του πιάτου είναι αρκετά δύσκολη διότι και μια "τρίχα" πιο δεξιά ή αριστερά αν είναι το πιάτο σε σχέση με τον δορυφόρο, δε θα έχεις σήμα... οπότε πρέπει να το αναθέσεις σε κάποιον ειδικό. τώρα για τον δέκτη, μόνο τα ελέυθερα κανάλια θα μπορείς να παρακολουθείς τα οποία δεν είναι και λίγα στον hotbird (αυτός είναι και ο δορυφόρος με τα πιο πολλά κανάλια, που λογικά θα έχεις και εσύ) τα οποία είναι διαφόρων θεμάτων αλλά όχι τίποτα ιδιέταιρο... εδώ έχει μια λίστα με όλα τα κανάλια του hotbird: http://gr.kingofsat.net/pos-13E.php εσύ βλέπεις μόνο όσα λένε "χωρίς κωδικοποίηση" όσον αφορά για το αν αξίζει τα λεφτά του, θα σου πω πως αν σε καλύπτουν τα κανάλια που θα πιάνεις, αξίζει... Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση! Την εγκατάσταση τελικά μαλλόν θα την αναθέσω σε ειδικό, μην κάνω και καμιά ζημία κ πληρώνω τα διπλά μετα... (ξέρεις περίπου κόστος Τα κανάλια είναι πράγματι αρκετά... δεν με ενδιαφέρει να δω κάτι συγκεκριμένο, απλώς μερικά παραπάνω κλικ στο τηλεκοντρόλ μου θέλω Γνωρίζεις εαν θα πιάνω ερτ, αντ1 κλπ (αν διαβάζω καλα τη λίστα, όχι...)? επίσης, αν βάλω διπλό lnb (καλα το λέω?) θα μπορώ να πιάσω 2 δορυφόρους; σε σύγκριση με κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808071 τι παραπάνω προσφερει το 2ο; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:35 ---------- Μήπως ο αποκωδικοποιητής του 2ου λινκ παιρνεί κάτι καρτούλες που κυκλοφορούσαν κάποτε για το γνωστο άγνωστο "πακέτο", γκουχ...γκουχ και αντι για 50-60 το μήνα πλήρωνες 10? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:47 ---------- μήπως αντ1, μεγκα κλπ παιζούν ανοιχτά στον hellas sat 2? παιζει να εχω 2 δορυφόρους ταυτόχρονα; (έχουν και 26 μοίρες διαφορά τρομάρα τους...)
thanasis00 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 λοιπόν, στο δεύτερο πακέτο ο δέκτης παίρνει και κάποιες κάρτες για να ανοίγει άλλα πακέτα και επίσης μπορείς να βάλει στο lnb του και δεύτερο δορυφορικό δέκτη, έτσι ώστε να βλέπουν διαφορετικά κανάλια και οι 2 ταυτόχρονα. τώρα το πόσο θα κοστίσει η εγκατάσταση δε ξέρω από ελληνικά κανάλια δε θα πιάνεις mega,ant1,star και τα λοιπά, απλά υπάρχει ένα ert sat και το κανάλι της βουλής... ούτε στον hellas sat είναι ελέυθερα αυτά τα κανάλια.... όσον αφορά για το δεύτερο lnb, μπορείς να βάλεις, απλά θα πρέπει οι 2 δορυφόροι που θα βάλεις να είναι γειτονικοί (πχ hotbird 13 μοίρες- astra 19.2 μοίρες). να προσθέσω ότι με το πιάτο αυτό (60 εκατοστά) είναι μικρό οπότε και λίγο δύσκολο να μπει και δεύτερο lnb όχι ακατόρθωτο βέβαια... τώρα όσον αφορά το "γνωστό πακέτο" δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο...
vasi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Tο να προσπαθήσεις στην εγκατάσταση,δεν κάνεις ζημιά στον εξοπλισμό,απεναντίας μαθαίνεις !!! (να έχεις δίπλα σου μια τηλεόραση,για το σήμα) ερτ, αντ1 κ.α. να τα ξεχάσεις !!! για δυο 2 δορυφόρους πρέπει να έχεις και δυο πιάτα. εκτός αν βάλεις ένα μοτέρ stab, να είναι αυτόματα.
StavrosD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ναι μεν αξίζει τα λεφτά του αλλά δεν θα σου πρότεινα να το πάρεις. Θα βλέπεις μόνο τα δωρεάν κανάλια, δηλαδή ελάχιστα ελληνικά. Δεύτερο LNB δεν μπορείς να βάλεις σε τόσο μικρό πιάτο. Δεν θα έχεις σήμα στο δεύτερο. Η γνώμη μου είναι, αν πιάνουν τα χέρια σου, να πάρεις με 90€ πιάτο 1.20μ (κομπλέ με την βάση του, 2ο LNB, κτλ), ένα Satfinder με περίπου 100€ ένα Dreambox 500s ή κάρτα για δορυφορική τηλεόραση στον υπολογιστή (50€ μια απλή, 100€ μια που πιάνει και κανάλια HD). Την τελευταία λύση έχω ακολουθήσει, και βλέπω κυρίως μουσικά κανάλια (Viva polska, 102.5, Hit music channel, κτλ)
thanasis00 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 σίγουρα είναι μια καλή λύση αυτή φίλε StavrosD αλλά θα μπει σε πολύ ψάξιμο με τον dreambox(γιατί είναι σαν υπολογιστής με linux) ο οποίος κάνει τα πάντα... έτσι δεν υπάρχει λόγος να τον πάρει αν θέλει να βλέπει απλά μόνο τα ελεύθερα κανάλια... πάντως μπαίνει και δεύτερο lnb στο 60άρι... το έχω δει απλά το ένα lnb (του hotbird) είχε λίγο χειρότερο σήμα...
kosmojim Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 σίγουρα είναι μια καλή λύση αυτή φίλε StavrosD αλλά θα μπει σε πολύ ψάξιμο με τον dreambox(γιατί είναι σαν υπολογιστής με linux) ο οποίος κάνει τα πάντα... έτσι δεν υπάρχει λόγος να τον πάρει αν θέλει να βλέπει απλά μόνο τα ελεύθερα κανάλια... πάντως μπαίνει και δεύτερο lnb στο 60άρι... το έχω δει απλά το ένα lnb (του hotbird) είχε λίγο χειρότερο σήμα... Το δευτερο lnb σε τοσο μικρο πιατο δεν θα του κατεβαζει ουτε το 1/3 των καναλιων του hotbird ποσο μαλλον για τον astra, ηδη το 60 πιατο ειναι οριακο για το 1 lnb και μαλιστα για την δεσμη του hotbird.
thanasis00 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 οριακό για τον hotbird όχι ιδιαίτερα... αλλά όντως δεν θα του κατεβάζει πολλά κανάλια σαν παράκεντρο lnb...
paylidis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Thanx για τις απαντήσεις σας... οποτε συμπαιρασματικα: -δωρεάν (βασικα) ελληνικά δεν θα δώ απο κανένα δορυφορο -το 60αρι πιάτο δεν την παλευει ιδιαιτερα καλά με 2 lnb Ποιόν δορυφόρο να "επιλέξω" για ελληνικό ραδιόφωνο και μερικά free tv; Στον Hellas sat είδα ότι είχε σταθμούς που ακούω αλλά στο σπίτι μου δεν πιάνω (ρυθμός κλπ.) αλλά τα είχε σε κάποιο πακέτο του οτε (ωστώσο χωρις κωδικοποίηση αν θυμάμαι καλα...). Μάλλον θα το πάρω το πακετο, αν μη τι άλλο να ψαχτώ λίγο με δορυφορικά... (πυξίδα και gps υπάρχουν, αν χρειάζονται). Καλύτερα με κάτι απλό για αρχή και ας πιάνει μερικές χαζομάρες... απλώς ακόμα με προβληματίζει το θέμα των δορυφόρων... υπάρχει κάτι, σαν switch ώστε να πάρω και ένα δεύτερο πιάτο+lnb ώστε να έχω λήψη από τους hotbird & hellas sat(το σκεφτομαι και για ιντερνετ αυτού του τύπου μελλοντικα). Αλλίως, πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο; (γράψατε κάτι για παράκεντρα lnb κλπ...) και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:08 ---------- το ενδεχόμενο να επαιρνα ενα εξτρα μαγαλύτερο πιάτο ώστε να υπάρχει "άνεση" για 2 lnb τι σας λεει?
thanasis00 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 hotbird και hellas sat έχουν πολύ μεγάλη απόσταση... οπότε αναγκαστικά θα πας για 2 πιάτα... τώρα το πως θα γίνει η δουειά, ρωτάς κάποιον ηλεκτρονικό. πάντως, για να αρχίσεις με τα δορυφορικά πιστεύω πως είναι μια οικονομική κίνηση. κάπως έτσι άρχισα και εγώ βέβαια, η καλύτερη δυνατή επιλογή θα ήταν να πάρεις εναν dreambox 500άρη και ένα πιάτο στο 1,20 όπως είπε ο φίλος StaurosD απλά θα ανέβει το κόστος αρκετά. αλλά για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να περάσεις πολλές ώρες διαβάζοντας σε άλλα φόρουμ για αυτόν το δέκτη και πως συνδέεται με το pc και τι άλλο μπορεί να κάνει από έναν απλό δέκτη.
pournaras Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Thanx για τις απαντήσεις σας... οποτε συμπαιρασματικα:-δωρεάν (βασικα) ελληνικά δεν θα δώ απο κανένα δορυφορο -το 60αρι πιάτο δεν την παλευει ιδιαιτερα καλά με 2 lnb Ποιόν δορυφόρο να "επιλέξω" για ελληνικό ραδιόφωνο και μερικά free tv; Στον Hellas sat είδα ότι είχε σταθμούς που ακούω αλλά στο σπίτι μου δεν πιάνω (ρυθμός κλπ.) αλλά τα είχε σε κάποιο πακέτο του οτε (ωστώσο χωρις κωδικοποίηση αν θυμάμαι καλα...). Μάλλον θα το πάρω το πακετο, αν μη τι άλλο να ψαχτώ λίγο με δορυφορικά... (πυξίδα και gps υπάρχουν, αν χρειάζονται). Καλύτερα με κάτι απλό για αρχή και ας πιάνει μερικές χαζομάρες... απλώς ακόμα με προβληματίζει το θέμα των δορυφόρων... υπάρχει κάτι, σαν switch ώστε να πάρω και ένα δεύτερο πιάτο+lnb ώστε να έχω λήψη από τους hotbird & hellas sat(το σκεφτομαι και για ιντερνετ αυτού του τύπου μελλοντικα). Αλλίως, πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο; (γράψατε κάτι για παράκεντρα lnb κλπ...) και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:08 ---------- το ενδεχόμενο να επαιρνα ενα εξτρα μαγαλύτερο πιάτο ώστε να υπάρχει "άνεση" για 2 lnb τι σας λεει? Μην καθεσαι και αναλωνεσαι με εξτρα πιατα LNB κλπ, απο τη στιγμη που ο δεκτης θα ειναι μονο για τα ελευθερα καναλια, οποτε ειτε θα σου χρησιμευσει για να πιασεις απο το hotbird οτι σαβουρα κυκλοφορει στην ευρωπη - ασια, και πιστεψε με κυκλοφορει απειρη, τα ελληνικα καναλια ειναι υπερποιοτητα μπροστα τους, ειτε θα πιασεις hellas-sat και θα τον χρησιμοποιησεις μονο για τα ραδιοφωνα. Η δευτερη λυση που ειδα οτι την αναφερεις ειναι και η καλυτερη και χωρις εξτρα εξοδα, γυρνα το στον hellas-sat ριχτον πανω σε ενα ενισχυτη και τελος. Αν θελεις να πειραματιστεις, μη χαλας ουτε αυτα τα 50ε για το πακετο, αγορασε ενα dreambox-clone με 90ε πριπου, παρε και πιατο-2lnb-switch καλωδια κλπ, αλλα 50-60, και τοτε κανεις δουλεια.
paylidis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Αν θελεις να πειραματιστεις, μη χαλας ουτε αυτα τα 50ε για το πακετο, αγορασε ενα dreambox-clone με 90ε πριπου, παρε και πιατο-2lnb-switch καλωδια κλπ, αλλα 50-60, και τοτε κανεις δουλεια. κάτι καλό πήρε το αυτί μου σχετικά με αυτούς τους dreambox (με τις απειρες δυνατότητες τους) και τους κλώνους τους από έναν φίλο μου... Θα απευθυνθώ αυριο πρωι σε έναν γνωστό ηλεκτρονικό να ψαχτώ λίγο... καλό βράδυ σε όλους! και πάλι ευχαριστώ... Επανέρχομαι σύντομα με την τελική απόφαση - πορεία μου!
tzotzo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 εγω που θελω να πειραματιστω με ολα τα καλουδια του dreambox,Poiow μπορει να με βοηθησει?
paylidis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 εγω που θελω να πειραματιστω με ολα τα καλουδια του dreambox,Poiow μπορει να με βοηθησει? Tzotzo, θα τον πάρω εγώ αν είναι έτσι όπως τα έχω ακούσει (με το καλοπαιδο από την αφρική...), θα τον μάθω και μετα ότι θέλετε... Αν και ακόμα δεν βρήκα original κάπου αλλα οκ... (Αυτή η κατάσταση, να ξεκινάω δηλαδή πάντα από μία σκέψη αγοράς της τάξης των 50€ και να καταλήγω στα 200 κάποια μέρα θα με κλεισει μέσα... ) Για τους κλώνους τι λέτε κ.κ. Συμφορουμίτες; (η δυνατότητα να στερεώσω το πιάτο, π.χ. στο μπαλκόνι και να βάζω βγάζω το καλώδιο επειδη έχω κάφρο σπιτονοικοκύρη παιζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.