StavrosD Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Θέλω να συνδέσω δύο, ίσως και τρία, μηχανήματα που βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις. Ένας server, και τουλάχιστον ένας client (έστω ότι είναι δικτυακός εκτυπωτής). Θέλω να στήσω ένα VPN αλλά με hardware router, όχι με το openvpn. Τι εξοπλισμό προτείνετε; Με ενδιαφέρει κυρίως η τιμή. Bandwidth, κτλ δεν με ενδιαφέρουν, τα δεδομένα θα είναι λίγα.
axilleas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Χρησιμοποιώ εδω και καιρό Linksys WRT54GL+DD-WRT με τιμή <50ευρώ ανα router.
atrias Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 μηχανήματα που χρησιμοποιούνται συχνά για vpn είναι τα zyxel 661 (και 662) με τιμή κοντά στα 100 ευρώ ορίστε κι ένα σχετικό how-to http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=292821
StavrosD Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω να ρίξω διάβασμα... Απορία: Υπάρχει τρόπος να φτιάξω στον server ένα VPN (μέσω Software) το οποίο όμως να είναι για μία μόνο εφαρμογή, ενώ οι άλλες να λειτουργούν κανονικά σαν να μην υπήρχε;
eski Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορεις στις ρυθμισεις Local & Remote να επιλεξεις Subnet, Range & Single Το Zyxel 661 ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του αλλα εχει 2 vpn To WRT54GL (GS) ειναι κορυφαιο και κανει παπαδες ειδικα με το Xwrt που καθεται πανω στο Κamikaze (openwrt.org) εχει ετοιμο option μεσω web για VPN (opnevpn, L2TP, pptp) αν θες IpSec (strongswan) το βαζεις εσυ αλλα ειναι σχετικα ευκολο..
StavrosD Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορώ να επιλέξω μόνο ένα port να περνάει από VPN;
nske Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι, με το OpenWRT μπορείς να δρομολογείς επιλεκτικά traffic από διαφορετικούς gateways, με βάση πληθώρα κριτηρίων, ένα από τα οποία είναι και το destination port. Αυτό γίνεται μέσω του IProute2, σε συνδυασμό, προαιρετικά αλλά για ευκολία, με τα matching & marking modules των iptables. Ένα πολύ κοντινό παράδειγμα από τον Apoiko: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=1124922
eski Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορώ να επιλέξω μόνο ένα port να περνάει από VPN; To ovpn εχει default port : UDP 1194 αλλα καλο ειναι αν μπορεις να την αλλαξεις Το IpSec (το οποιο ειναι ενσωματωμενο στο IPv6) εχει UDP:500, 4500 Aν παρεις ενα zyxel πχ 661, Vigor 2800 δε χρειαζεται να κανεις port forward για το IpSec (IKE) αφου το κανουν ηδη. Με λιγα λογια για απλη λυση Zyxel-P661 Για παπαδες WRT54G (τωρα προτεινω kamikaze+Xwrt)
nske Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Νομίζω αυτό που εννοεί ο StavrosD είναι να δρομολογεί μόνο το traffic μιας συγκεκριμένης εφαρμογής (π.χ. FTP) μέσω του VPN, και όλο το υπόλοιπο traffic από κάποιον άλλον gateway.
eski Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Νομίζω αυτό που εννοεί ο StavrosD είναι να δρομολογεί μόνο το traffic μιας συγκεκριμένης εφαρμογής (π.χ. FTP) μέσω του VPN, και όλο το υπόλοιπο traffic από κάποιον άλλον gateway. Μπα, δε τον κοβω για τοσο πρωχο..
StavrosD Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Και όμως... Θα ορίζω και στον client και στον server το port. Εννοείται δεν θα είναι κάποιος συνηθισμένο, π.χ. 80,8080, 21, κτλ, οπότε δεν ανησυχώ για διενέξεις (βλέπε: conflict) με άλλες εφαρμογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.