Προς το περιεχόμενο

Βασανιστές ζώων

infini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Έτσι είναι η ζωή φίλε μου! Αμα περιμένεις από τον γείτονα...

B)

facepalm.jpg

ο γείτονας ήταν τυχαίο παράδειγμα, μπορεί να ήταν πυροσβέστης, τραυματιοφορέας, αστυνομικός και να είχε αντίστοιχο "δίλημμα"

να φανταστώ ότι θα έλεγες μετά ότι καλά έκαναν που έσωσαν το σκυλί/γατί/πουλί/whatever...

τι ωραία που είναι να είμαστε έξω από το χορό :-D

• Απαντ. 400
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιζοντας λιγο απο την πλευρα του antonl, να ρωτησω, αν στη θεση της συμπαθεστατης γατουλας, η εν λογω κοπελια εχωνε στο φουρνο ενα αρουραιο καμμια 10αρια κιλα που ειχε πιασει απο το διπλανο υπονομο, θα νιωθαμε-τε την ιδια οργη, και την ιδια αναγκη για διαφυλαξη της οποιασδηποτε ζωης ατον πλανητη; Και επιπλεον, θα γινοταν ποτε ειδηση;

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιζοντας λιγο απο την πλευρα του antonl, να ρωτησω, αν στη θεση της συμπαθεστατης γατουλας, η εν λογω κοπελια εχωνε στο φουρνο ενα αρουραιο καμμια 10αρια κιλα που ειχε πιασει απο το διπλανο υπονομο, θα νιωθαμε-τε την ιδια οργη, και την ιδια αναγκη για διαφυλαξη της οποιασδηποτε ζωης ατον πλανητη; Και επιπλεον, θα γινοταν ποτε ειδηση;

sssssshhhh, είμαστε επιλεκτικοί φιλόζωοι, δεν σου πέφτει λόγος...

Δημοσ.
καλά σου λέει τι είναι αυτά που γράφεις, πήρες άδεια πρώτα?
  • Super Moderators
Δημοσ.
sssssshhhh, είμαστε επιλεκτικοί φιλόζωοι, δεν σου πέφτει λόγος...

Εσείς μπορεί...

Η πράξη θα ήταν εξίσου ανώμαλη ακόμη και αν στο φούρνο έβαζε ένα κοτόπουλο (ζωντανό)! Από τη στιγμή όμως που μιλάμε για κατοικίδια που ο ιδιοκτήτης τους δένεται περισσότερο από ένα ποντίκι ή μια κότα, ε είναι λογικό τα συναισθήματα να είναι εντονότερα!

Τα περί αστυνομικού, πυροσβέστη κλπ που θα έρθει να με σώσει, είναι λίγο διαφορετικό από όσα προσπαθώ να σας πω αλλά ...εγώ τα λέω ..εγώ τα ακούω! Αν καίγομαι στο σπίτι μου, περιμένω τον πυροσβέστη να με σώσει. Αν όμως ταυτόχρονα δίπλα μου καίγεται και το σπίτι του πυροσβέστη, θα πρέπει να είμαι χαζός για να περιμένω να έρθει πρώτα σε μένα!

B)

• Super Moderators
Δημοσ.
Εσείς μπορεί...

Η πράξη θα ήταν εξίσου ανώμαλη ακόμη και αν στο φούρνο έβαζε ένα κοτόπουλο! Από τη στιγμή όμως που μιλάμε για κατοικίδια που ο ιδιοκτήτης τους δένεται περισσότερο από ένα ποντίκι ή μια κότα, ε είναι λογικό τα συναισθήματα να είναι εντονότερα!

Τα περί αστυνομικού, πυροσβέστη κλπ που θα έρθει να με σώσει, είναι λίγο διαφορετικό από όσα προσπαθώ να σας πω αλλά ...εγώ τα λέω ..εγώ τα ακούω! Αν καίγομαι στο σπίτι μου, περιμένω τον πυροσβέστη να με σώσει. Αν όμως ταυτόχρονα δίπλα μου καίγεται και το σπίτι του πυροσβέστη, θα πρέπει να είμαι χαζός για να περιμένω να έρθει πρώτα σε μένα!

B)

να φανταστώ ότι δεν έχεις σκοτώσει (κατά λάθος ή όχι) ποτέ σου μυρμήγκι, μύγα, κουνούπι, μέλισσα/σφίγκα, αράχνη και άλλα έντομα...

η ερώτηση του antonl ήταν για την περίπτωση που ο γιος ήταν home alone και οι γονείς του ήταν μακρυά για να μπορούν να κάνουν κάτι...

• Super Moderators
Δημοσ.
να φανταστώ ότι δεν έχεις σκοτώσει (κατά λάθος ή όχι) ποτέ σου μυρμύγκι, μύγα, κουνούπι, μέλισσα/σφίγκα, αράχνη και άλλα έντομα...

η ερώτηση του antonl ήταν για την περίπτωση που ο γιος ήταν home alone και οι γονείς του ήταν μακρυά για να μπορούν να κάνουν κάτι...

Αρχίσαμε πάλι τα γνωστά για να αποφύγουμε την ουσία της συζήτησης! Σε αυτά τα χαζά ερωτήματα έχουμε απαντήσει 1000000000 φορές και βαριέμαι!

Όπως επίσης εξήγησα άλλες τόσες φορές πως όταν κινδυνεύουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πολλά άτομα, ανάμεσα σε αυτά και η οικογένειά μου, θα ασχοληθώ πρώτα με τα δικά μου και μετά με όλους τους άλλους (ειδικά με αυτούς που ΔΕΝ θα τους γνωρίζω). Τονίζω (αλλά κάνετε πως δεν το καταλαβαίνετε) πως όταν λέω οικογένεια, συμπεριλαμβάνω και τους ανθρώπους αλλά και τα κατοικίδια. Αν κινδύνευαν ταυτόχρονα ένα μικρό παιδί και ένας σκύλος άγνωστα σε μένα, προφανώς και θα φρόντιζα πρώτα το παιδί.

Δεν θα το αναλύσω ξανά, όποιος κατάλαβε κατάλαβε! Ήδη το γ@μήσ@με και αυτό το θέμα όπως και όλα τα υπόλοιπα μιας και προσπαθείτε να τονίσετε τα πάντα εκτός από το γεγονός-αφορμή που ξεκίνησε την κουβέντα!

Δεν πειράζει...

B):rolleyes:

PS: Στο επόμενο topic που θα αρχίσουμε πάλι τα ίδια, θα ποστάρω μόνο links προς τα προηγούμενα γιατί βαρέθηκα να γράφω συνεχώς τα ίδια για να πείσω τον κάθε πικραμένο ...για τα αυτονόητα!

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι χαζά είναι ακριβώς το ίδιο ή νοιάζεσαι για όλα ή για κανένα...

το να θεωρείς ότι κάποιος είναι δολοφόνος όταν σκοτώνει πχ μια γάτα και όχι όταν σκοτώνει έντομα είναι απλά υποκρισία...

δεν χρειάζεται να πείσεις κανένα πικραμένο, ούτε αυτοί εσένα και οι 2 γράφετε τον άλλον εκεί που δεν πιάνει μελάνι...

Δημοσ.

Κάτσε ρε συ φίλτατε ThReSh γιατί παρόλη την άπειρη συμπάθεια μου, με έχει μπερδέψει πολύ. Μίλησες για επιλεκτικό φιλοζωισμό. Φαντάζομαι θα έχεις σκοτώσει κουνούπι που σου ρουφάει το άιμα όλο το καλοκαίρι. Καλώς. Κι εγώ. Αυτό τώρα σε κάνει αυτομάτως ''δικαιολογημένο'' να σκοτώσεις και σκυλί. Ας το δούμε απο την άλλη: Εντάξει έχουμε λάθος που υπερασπιζόμαστε τα σκυλιά και όχι τις μύγες. Εσύ που δεν υπερασπίζεσαι τίποτα απο τα δύο, γιατί έχεις σκοτώσει μύγα αλλά όχι σκύλο. Σύμφωνα με το σκεπτικό σου δεν υπάρχει διαφορά.

Δημοσ.

Ισχύει ο ThReSh. Η μοναδική διάκριση είναι ανάμεσα σε ζώα που είναι βλαβερά σε οικιακό περιβάλλον (κατσαρίδες, γαμωκούνουπα, πόντικες) και σε ζώα που χρειάζομαι για τροφή. Στην πρώτη περίπτωση, προφανώς είναι λίγο μαλακισμένο να ποδοπατάς τις κατσαρίδες στο χωράφι ή να τουφεκάς πεταλούδες, όπως είναι μαλακισμένο το να βασανίζεις ένα μοσχάρι επειδή στο τέλος θα το σκοτώσεις. Ακόμα και τα αιλουροειδή σκοτώνουν με ανώδυνους τρόπους το θήραμά τους.

• Super Moderators
Δημοσ.
δεν είναι χαζά είναι ακριβώς το ίδιο ή νοιάζεσαι για όλα ή για κανένα...

το να θεωρείς ότι κάποιος είναι δολοφόνος όταν σκοτώνει πχ μια γάτα και όχι όταν σκοτώνει έντομα είναι απλά υποκρισία...

δεν χρειάζεται να πείσεις κανένα πικραμένο, ούτε αυτοί εσένα και οι 2 γράφετε τον άλλον εκεί που δεν πιάνει μελάνι...

Έλα τώρα αφού και εσύ ξέρεις πολύ καλά τι εννόω αλλά για να προκαλέσεις, μπλεκεις στην ιστορία και τα έντομα! Αλλά αφού γουστάρεις να σου πω πως δεν θα αρχίσω να χοροπηδάω πάνω σε μια μυρμηγκοφωλιά που θα δω έξω για πλάκα! Αν όμως μπουν στο σπίτι δεν θα κάτσω να τα ταϊσω! Σε κάλυψα? ΟΧΙ

Δεν γράφω κανέναν ειδικά όταν δεν τον γνωρίζω! Ο γραπτός λόγος διαφέρει κατά πολύ από τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Για να τον γράψω θα πρέπει να τον γνωρίσω πρώτα και μετά να βγάλω τα συμπερασματά μου. Για την ώρα απλά διαφωνώ!

B)

• Super Moderators
Δημοσ.
Κάτσε ρε συ φίλτατε ThReSh γιατί παρόλη την άπειρη συμπάθεια μου, με έχει μπερδέψει πολύ. Μίλησες για επιλεκτικό φιλοζωισμό. Φαντάζομαι θα έχεις σκοτώσει κουνούπι που σου ρουφάει το άιμα όλο το καλοκαίρι. Καλώς. Κι εγώ. Αυτό τώρα σε κάνει αυτομάτως ''δικαιολογημένο'' να σκοτώσεις και σκυλί. Ας το δούμε απο την άλλη: Εντάξει έχουμε λάθος που υπερασπιζόμαστε τα σκυλιά και όχι τις μύγες. Εσύ που δεν υπερασπίζεσαι τίποτα απο τα δύο, γιατί έχεις σκοτώσει μύγα αλλά όχι σκύλο. Σύμφωνα με το σκεπτικό σου δεν υπάρχει διαφορά.

όχι βέβαια δεν με δικαιολογεί να σκοτώσω σκύλο/γάτα και θα στεναχωρηθώ αν γίνει κατά λάθος (πχ με αμάξι), αλλά δεν μπορώ να βλέπω να γράφονται τέτοιες υπερβολές...

μην μου πεις ότι δεν είναι επιλεκτικός ο φιλοζωισμός, λατρέυουμε τα κατοικίδια και τα "cute" ζώακια αλλά πχ τα έντομα τα γράφουμε κανονικότατα σαν να μην υπάρχουν...

Δημοσ.

Συμφωνα με το σκεπτικο του υπαρχει διαφορα, η οποια λεει μεν οτι σιγουρα δεν θα σκοτωσει το σκυλι, αλλα δεν θα κλειστει και σε ψυχιατρειο απο την οργη και την τρελλα του, αν δει καποιο σκυλι σκοτωμενο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Συμφωνα με το σκεπτικο του υπαρχει διαφορα, η οποια λεει μεν οτι σιγουρα δεν θα σκοτωσει το σκυλι, αλλα δεν θα κλειστει και σε ψυχιατρειο απο την οργη και την τρελλα του, αν δει καποιο σκυλι σκοτωμενο.

Αυτός προφανώς και δεν θα κλειστεί στο ψυχιατρείο! Αυτός που σκότωσε όμως το σκύλο χωρίς λόγο, γιατί όχι???

B)

• Super Moderators
Δημοσ.
αλλά για να προκαλέσεις, μπλεκεις στην ιστορία και τα έντομα!

προφανώς και την μπλέκω μιας και άλλη αντιμετώπιση έχουν αυτά και άλλη τα cute κατοικίδια...

Αλλά αφού γουστάρεις να σου πω πως δεν θα αρχίσω να χοροπηδάω πάνω σε μια μυρμηγκοφωλιά που θα δω έξω για πλάκα!

ναι αλλά μου δίνεις την εντύπωση δεν πρόκειται να έχεις την ίδια αντίδραση με αυτή που έχεις όταν πχ είναι σκυλιά/γατιά αντί για μυρμήγκια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...