Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Εδώ τονίζεται ένα μεγάλο κενό που έχουμε στη νομοθεσία (ή στην εφαρμογή αυτής). Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, υπάρχει ειδικό τμήμα Animal Police το οποίο φυσικά δεν συλλαμβάνει σκύλους που κλέβουν τα κόκκαλα των άλλων σκύλων αλλά παρατηρεί και ελέγχει τους ιδιοκτήτες ζώων. Έτσι αν εγώ σε δω, όχι απλά να βασανίζεις το κατοικίδιό σου, αλλά ακόμα και να μην το ταΐζεις (να φαίνεται υποσιτισμένο δηλαδή) σου κάνω καταγγελία και σου κόβουν τον κώλο. Το λέω αυτό για να τονίσω πόσο πιο μπροστά είναι σε ορισμένους τομείς, μία χώρα (ΗΠΑ) η οποία κατοικείται, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, απο ηλίθιους. στις ΗΠΑ επίσης υπάρχει "σοβαρή" τιμωρία για τους ιδιοκτήτες που δεν μαζεύουν τα σκατά των σκύλων τους...
tzotzo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Εδώ τονίζεται ένα μεγάλο κενό που έχουμε στη νομοθεσία (ή στην εφαρμογή αυτής). Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, υπάρχει ειδικό τμήμα Animal Police το οποίο φυσικά δεν συλλαμβάνει σκύλους που κλέβουν τα κόκκαλα των άλλων σκύλων αλλά παρατηρεί και ελέγχει τους ιδιοκτήτες ζώων. Έτσι αν εγώ σε δω, όχι απλά να βασανίζεις το κατοικίδιό σου, αλλά ακόμα και να μην το ταΐζεις (να φαίνεται υποσιτισμένο δηλαδή) σου κάνω καταγγελία και σου κόβουν τον κώλο. Το λέω αυτό για να τονίσω πόσο πιο μπροστά είναι σε ορισμένους τομείς, μία χώρα (ΗΠΑ) η οποία κατοικείται, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, απο ηλίθιους. excuse me ΗΠΑνεζος δεν ηταν ο πεζοναυτης? ΗΠΑνεζα δεν ειναι η πιτσιρικα?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 excuse me ΗΠΑνεζος δεν ηταν ο πεζοναυτης?ΗΠΑνεζα δεν ειναι η πιτσιρικα? Άκυρο! Η ύπαρξη νομων για την κακομεταχείριση των ζώων δεν προϋποθέτει και την εξάλλειψη όλων των ψυχικών νοσημάτων!
panagos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως για να παίξω και λίγο το συνήγορο του διαβόλου (λίγο όμως) θα πω κάτι άλλο. Ίσως πολλοί απο όσους κατηγορούν και εκτοξεύουν κατάρες, στη συγκεκριμένη περίπτωση εναντίον του πεζοναύτη, να μην έχουν βρεθεί ποτέ στη θέση του. Αυτή η θέση είναι της απόλυτης εξουσίας πάνω σε κάτι ή κάποιον άλλον, σε συνδυασμό με το "ακαταλόγιστο" που του δίνεται. Αυτό που μπορεί να φανερώσει το πραγματικό ποιόν του ανθρώπου είναι τα λεφτά και η εξουσία. Όταν κάποιος βρεθεί σε μια κατάσταση όπου δεν ελέγχεται απο τίποτα και ξέρει πως τα χέρια του είναι λυμένα για να πράξει το οτιδήποτε χωρίς επιπτώσεις, τότε φαίνεται απο τί είναι φτιαγμένος. Πολύ καλό παράδειγμα ήταν η απόλυτη εξουσία που είχαν οι Ναζί στους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Γιαυτό και τα καταγεγραμμένα φρικτά "ιατρικά" πειράματα και βασανιστήρια. Με αυτό, σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζομαι ούτε στο ελάχιστο την πράξη του. Θέλω όμως να βεβαιώσω τους περισσότερους οτι δεν γνωρίζουν οι ίδιοι τόσο καλά τον εαυτό τους και πως κρίνουν εκ του ασφαλούς. Ας βρεθούν σε θέση απόλυτης εξουσίας, να νιώσουν τη μέθη που σου προσφέρει, και θα γνωρίσουν πολύ καλύτερα τον εαυτό τους. Εκεί δοκιμάζεται ο σαδιστής μέσα μας. "Καλός" άνθρωπος δεν είναι αυτός που δεν κάνει κάτι "κακό" αλλά αυτός που μπορεί να το κάνει αλλά δεν θέλει. Προσωπικά έχω δοκιμαστεί σαν απόλυτη εξουσία που είχα κάποτε έστω και αν αυτή ήταν ψηφιακή, και σαν μερική εξουσία που είχα στο στρατό. Η αίσθηση είναι γλυκιά και δαμάζεται δύσκολα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 στις ΗΠΑ επίσης υπάρχει "σοβαρή" τιμωρία για τους ιδιοκτήτες που δεν μαζεύουν τα σκατά των σκύλων τους... Ενώ στην Ελλάδα μερικοί που σε βλεπουν να φοράς το γάντι και να τα μαζεύεις σε σακουλάκι, κάνουν και πλάκα γιατί τους φαίνεται αστείο (αν ακούσετε πως κάποιος πέταξε σκ@τα σκύλου στη μούρη ενός άλλου, εγώ θα είμαι ) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:45 ---------- Προσωπικά έχω δοκιμαστεί σαν απόλυτη εξουσία που είχα κάποτε έστω και αν αυτή ήταν ψηφιακή, και σαν μερική εξουσία που είχα στο στρατό. Η αίσθηση είναι γλυκιά και δαμάζεται δύσκολα. Εγώ αυτό το βλέπω ως "πρόβλημα". Άλλο πράγμα η αίσθηση που περιγράφεις, η οποία απέχει πολύ απο το να στραφείς εναντίων ανυπεράσπιστων ζωών!
panagos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 στις ΗΠΑ επίσης υπάρχει "σοβαρή" τιμωρία για τους ιδιοκτήτες που δεν μαζεύουν τα σκατά των σκύλων τους... Σοβαρότατη και τσουχτερή αφού μιλάμε για πρόστιμα εκατοντάδων ντόλλαρς. Τί να κάνουν; Αναγκαστικά πολλοί νόμοι φτιάχνονται για να χτυπάνε εκεί που πονάει αφού δεν καταλαβαίνουμε αλλιώς. Στην περίπτωση δε ανυπαρξίας του νόμου, φαίνεται πόσο συνειδητοποιημένο είναι ένα κράτος. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:49 ---------- Εγώ αυτό το βλέπω ως "πρόβλημα". Άλλο πράγμα η αίσθηση που περιγράφεις, η οποία απέχει πολύ απο το να στραφείς εναντίων ανυπεράσπιστων ζωών! Μα η αίσθηση είναι που σου δημιουργεί το πρόβλημα. Η αίσθηση του I do and get away with it.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 [/color] Μα η αίσθηση είναι που σου δημιουργεί το πρόβλημα. Η αίσθηση του I do and get away with it. Δεν είναι απαραίτητο αυτό! Θα πρέπει να υπάρχει και η ...προδιάθεση η οποία απλά σε συνδυασμό με την "εξουσία", βγαίνει στην επιφάνεια πολύ πιο εύκολα!
panagos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι απαραίτητο αυτό! Θα πρέπει να υπάρχει και η ...προδιάθεση η οποία απλά σε συνδυασμό με την "εξουσία", βγαίνει στην επιφάνεια πολύ πιο εύκολα! Συμφωνώ. Το έθεσες καλύτερα. Εμπειρικά πάντως μπορώ να πω οτι είναι ανησυχητικό το ποσοστό των ανθρώπων με αυτήν την προδιάθεση..
akpe Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ αυτό το βλέπω ως "πρόβλημα". Άλλο πράγμα η αίσθηση που περιγράφεις, η οποία απέχει πολύ απο το να στραφείς εναντίων ανυπεράσπιστων ζωών! Ακριβώς. Δεν είναι τόσο θέμα εξουσίας imho. Ναι, η εξουσία επιδρά αρνητικά και μπορεί να βγάλει τον χειρότερό μας εαυτό απέναντι σε τρίτους, εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια μπασταρδεμένη λογική, μια άρρωστη και λανθασμένη αίσθηση "ανωτερώτητας". Την έχουμε δεί κάπως απέναντι σε ένα ζωο πιο μικρό και (ίσως) λιγότερο έξυπνο, ενώ την ίδια στιγμή μας έχει σχεδόν σε όλα. Και ούτε μισάνθρωπος είμαι ούτε τίποτε. Απλά τα πράγματα, κάποιος ο οποίος βασανίζει ζώα θα έπρεπε να διώκεται ποινικά end of fucking story. Αν όχι, δυο σπασμένα χέρια δεν θα έκαναν κακό. Απλά και μόνο η πράξη του εμένα μου δείχνει πως αν με τον α ή β' τρόπο μπορούσε, θα βασάνιζε και άνθρωπο. Θα μου πείς, γιατί δεν εύχεσαι να σπάσουν στο ξύλο και αυτόν που βασανίζει ανθρώπους; Oh I do. Η διαφορά όμως είναι πως το ζώο σπάνια μπορεί α) να προβλέψει την πρόθεση του δράστη και β) να προστατέψει τον εαυτό του. Γι'αυτό άλλωστε δεν βγάζουν κάποιοι την κακία τους στα ζώα; Because they're fucking pussies. Μην ξεχνάμε όμως πως βασανισμός δεν θεωρείται μόνο η κλωτσιά ε; Βασανισμός θεωρείται και το να έχεις το σκυλάκι μέρα-νύχτα βρέξει-χιονίσει σε μια βεράντα. Να ταϊζεις το γατί σου ό,τι θέλεις και όποτε σου καυλώσει. Να συμπεριφέρεσαι στο κατοικίδιό σου σαν "παιχνίδι". Κ.ο.κ. Απορώ πόσοι "φιλόζωοι" είδαν το βίντεο και σκέφτηκαν "μα τι υπάνθρωπος". Και μετά πήγαν να χαιδέψουν και να αγκαλιάσουν το σκύλο τους να του δείξουν οτι αυτοί τον αγαπάνε, αυτοί δεν είναι σαν τον πεζοναύτη. Και μετά τον κλείδωσαν πάλι έξω στο ψωλόκρυο για να μην τους ξυπνήσει το βράδυ. Όσο για την επιλεκτική φιλοζωϊα που αναφέρθηκε προηγουμένως, με αφορμή το γεγονός πως οι περισσότεροι από εμάς χοροπηδάμε σε μερμηγκοφωλιές και κατουράμε κατσαρίδες, ενώ ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε τα "κατοικίδιά" μας, το θέμα είναι τεράστιο. Μπασταρδεμένη λογική και πάλι, όπου αυτή υφίσταται. Το ίδιο μπασταρδεμένη δεν είναι όμως και η λογική του "ε, αφού δεν είναι άνθρωπος δεν πειράζει";
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Μην ξεχνάμε όμως πως βασανισμός δεν θεωρείται μόνο η κλωτσιά ε; Βασανισμός θεωρείται και το να έχεις το σκυλάκι μέρα-νύχτα βρέξει-χιονίσει σε μια βεράντα. Να ταϊζεις το γατί σου ό,τι θέλεις και όποτε σου καυλώσει. Να συμπεριφέρεσαι στο κατοικίδιό σου σαν "παιχνίδι". Κ.ο.κ. Απορώ πόσοι "φιλόζωοι" είδαν το βίντεο και σκέφτηκαν "μα τι υπάνθρωπος". Και μετά πήγαν να χαιδέψουν και να αγκαλιάσουν το σκύλο τους να του δείξουν οτι αυτοί τον αγαπάνε, αυτοί δεν είναι σαν τον πεζοναύτη. Και μετά τον κλείδωσαν πάλι έξω στο ψωλόκρυο για να μην τους ξυπνήσει το βράδυ. Βασικά αυτό το θεωρώ χειρότερο από την κίνηση του πεζοναύτη! Αλλά αν το συνεχίσω θα δούμε πάλι τις γνωστές θεωρίες του στυλ: σκυλιά είναι δεν παθαίνουν τίποτα, απο το να πεθάνει στο δρόμο καλύτερα κλεισμένο στο μπαλκόνι κλπ κλπ κλπ.
akpe Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Αλλά αν το συνεχίσω θα δούμε πάλι τις γνωστές θεωρίες του στυλ: σκυλιά είναι δεν παθαίνουν τίποτα Αυτός ο οποίος πέταξε την εν λόγω epic ατάκα, πολύ θα ήθελα να τον κλειδώσω ένα ολόκληρο βράδυ στο μπαλκόνι του, χωρίς νερό ή φαϊ, μόνο με ένα πουλόβερ. Άντε και ένα κόκκαλο να μασάει (από αυτά τα πλαστικά που κάνουν τσούκου τσούκου). Και για όλο το βράδυ να βγαίνω να τον ξυλοφορτώνω και να τον καντηλιάζω όποτε τολμήσει να κλάψει ε;
De@th L0rd Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Ενώ στην Ελλάδα μερικοί που σε βλεπουν να φοράς το γάντι και να τα μαζεύεις σε σακουλάκι, κάνουν και πλάκα γιατί τους φαίνεται αστείο (αν ακούσετε πως κάποιος πέταξε σκ@τα σκύλου στη μούρη ενός άλλου, εγώ θα είμαι ) Κάνε το κι εγώ μαζί σου! Έλεος πια με την αυτή την ηλίθια καθημερινή ειρωνία για όποιον κάνει το σωστό. Μαζεύεις ένα σκουπίδι άλλου "Οικολόγος είσαι;Χιχι" ,πας με υφασμάτινη σακούλα στο σούπερμαρκετ,και το κάνουν θέμα λες και είσαι η μητέρα Τερέζα. Πέτα τους τα στη μούρη τους αξίζει!Κι εγώ θα είμαι εκεί να σε υποστηρίξω. Εδώ εγώ επειδή σκέφτομαι να πάρω κατοικίδιο κ δε το κάνω επειδή δεν θα έχω το χρόνο κ το χρήμα να το φροντίζω όπως πρέπει,μου λένε" Έλα ρε σιγά θα το ταίζεις οτι περισσέυει..." Τι ωραία θα ταίζω το σκύλο μακαρόνια,μαρούλια και φακές άντε κ σπανίως κανα κόκκαλο...Φαντάσου τη γάτα μου στο πατρικό που η μάνα μου την τάιζε πατάτες...ΠΑΤΑΤΕΣ το αιλουροειδές.Και όπως ήταν φυσικό η γάτα λιμοκτονούσε.Με το που άκουγε τη σακούλα με ξηρά τροφή που ερχόταν δε μπορούσε να κρατηθεί.Δε τους κατηγορώ όμως,ειδικά να έχουν μεγαλώσει με ζωοφοβική νοοτροπία σαν αυτή που ανέφερες πιο πάνω με το "Είναι βρώμικο", Δεν τους έμαθαν ποτέ να συμπεριφέροντα σωστά στα ζώα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Κάνε το κι εγώ μαζί σου! Έλεος πια με την αυτή την ηλίθια καθημερινή ειρωνία για όποιον κάνει το σωστό. Μαζεύεις ένα σκουπίδι άλλου "Οικολόγος είσαι;Χιχι" ,πας με υφασμάτινη σακούλα στο σούπερμαρκετ,και το κάνουν θέμα λες και είσαι η μητέρα Τερέζα. Πέτα τους τα στη μούρη τους αξίζει!Κι εγώ θα είμαι εκεί να σε υποστηρίξω. Εδώ εγώ επειδή σκέφτομαι να πάρω κατοικίδιο κ δε το κάνω επειδή δεν θα έχω το χρόνο κ το χρήμα να το φροντίζω όπως πρέπει,μου λένε" Έλα ρε σιγά θα το ταίζεις οτι περισσέυει..." Τι ωραία θα ταίζω το σκύλο μακαρόνια,μαρούλια και φακές άντε κ σπανίως κανα κόκκαλο...Φαντάσου τη γάτα μου στο πατρικό που η μάνα μου την τάιζε πατάτες...ΠΑΤΑΤΕΣ το αιλουροειδές.Και όπως ήταν φυσικό η γάτα λιμοκτονούσε.Με το που άκουγε τη σακούλα με ξηρά τροφή που ερχόταν δε μπορούσε να κρατηθεί.Δε τους κατηγορώ όμως,ειδικά να έχουν μεγαλώσει με ζωοφοβική νοοτροπία σαν αυτή που ανέφερες πιο πάνω με το "Είναι βρώμικο", Δεν τους έμαθαν ποτέ να συμπεριφέροντα σωστά στα ζώα. Το να αποκτήσεις σκύλο είναι τεράστια ευθύνη (η γάτα είναι λίγο πιο ανεξάρτητη) και πρέπει να έχεις υπολογίσεις από πριν τι θα κάνεις το καλοκαίρι, όταν θα λείπεις σε κάποιο ταξίδι, πόσες ώρες θα μένει μονο του, ποιες ώρες θα πρέπει να βγαίνει βόλτα (χειμώνα-καλοκαίρι) κλπ κλπ κλπ Αν βρεις λύσεις σε όλα αυτά το ξεκινάς, αλλιώς στο "περίπου" δεν θα είσαι ούτε εσύ ούτε το ζώο άνετα!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Κακώς βάζω link από το site του ακατανόμαστου αλλά τέλως πάντων... http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=86264&cid=17
panagos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μερικές φορές μπορούμε όλοι στα λόγια να είμαστε σωστοί και ηθικοί, αλλά στην πράξη να δυσκολευτούμε αρκετά να εφαρμόσουμε τις σκέψεις μας. Αυτό που θα έπρεπε να πω είναι να βρεθεί ο τύπος που πυροβόλησε το σκύλο και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Αν όμως τον είχα μπροστά μου..δεν ξέρω τι θα έκανα. Λένε οτι δεν πρέπει να χτυπάμε τα ζώα. Συμφωνώ εν μέρη. Αν απειληθώ όμως απο ένα ζώο, δεν θα κάτσω να συζητήσω μαζί του για τον απλούστατο λόγο οτι δεν θα καταλάβει και θα μου κάνει κακό. Άρα για να διαφυλάξω την ακεραιότητά μου, θα κάνω ό,τι μπορώ. Θα το χτυπήσω μέχρι να βεβαιωθώ οτι δεν είναι σε θέση να μου κάνει κακό. Ε αυτό το ζώο που πυροβόλησε το σκύλο είναι το ζώο που δεν καταλαβαίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.