Krokodilos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Πως γινεται να απεγκαταστησω το Visual basic 6 runtime? Περιττο να πω οτι στο Πινακας Ελεγχου->Απεγκατασταση Προγραμματων κλπ δεν υπαρχει τιποτα, οπως τιποτα δεν γινεται και με το jv16 PowerTools 2009. Μηπως δεν το εχω κάνει εγκατασταση? Βασικα το εχω κάνει αλλά ακομα και ετσι πως το κανω εγκατασταση? Εγω εγκατεστησα τα: ►vbrun60sp3.EXE ►Visual Basic 6.0 SP5: Run-Time Redistribution Pack ►Service Pack 6 for Visual Basic 6.0 (Multi-Part Download) Με την παραπανω σειρα. Θελει τιποτα αλλο? Ωραια το εκανα αυτο, εγκατεστησα το Visual Basic 6 runtime, τωρα πως μπορω να το απεγκαταστησω?
micos000 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Γιατί θέλεις να το απεγκαταστήσεις; Το vb6 runtime δεν είναι κάτι κακό και κάποια προγράμματα το χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Είναι κάτι σαν το directx (περίπου) αλλά αντί για γραφικά είναι για την εμφάνιση του interface διάφορων προγραμμάτων γραμμένων σε vb και εκτέλεση του κώδικά τους. Όσον αφορά πάντως το vb6runtime, αν αποσυμπιέσεις το αρχείο με το wirar, θα δεις ένα αρχείο vbrun60.inf. Είναι αρχείο κειμένου. Άνοιξέ το και θα δεις ποιά dll έχουν γίνει register και αντιγράφηκαν στον δίσκο (στον φάκελο C:\windows\system32). Μπορείς με την εντολή regsvr32 /u όνομα.dll όπου όνομα είναι το όνομα του dll, π.χ. OLEAUT32.DLL) να κάνεις unregister τις βιβλιοθήκες και μετά να τις σβήσεις τελείως από τον δίσκο. Μετά μπορεί να μην δουλεύουν κάποια προγράμματα, να το ξέρεις.
Krokodilos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Γιατί θέλεις να το απεγκαταστήσεις;Το vb6 runtime δεν είναι κάτι κακό και κάποια προγράμματα το χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Το ξερω αλλά πλεον(απο μια συγκεκριμενη χρονικη στιγμη και μετα, χωρις φυσικα να ξερω το γιατι-οπως γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις) δεν μου τρεχει ουτε το Microsoft Visual Studio 6, ουτε ενα αλλο προγραμμα που χρειαζεται το VB6 runtime. Και καμια απο τις ενεργειες που περιεγραψα δεν διορθωνει το προβλημα. Οποτε θελω να το απεγκαταστησω και να το εγκαταστησω. Το εκανα αυτο που περιεγραψες και το ξαναεγκατεστησα αλλά και παλι τιποτα. Καποια πραγματα δεν ειναι γραφτο να συμβουν.
micos000 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Θα έλεγα να κάνεις και ένα καλό scan με antivirus και antispyware προγράμματα γιατί ίσως να φταίει κάτι άλλο και όχι τα runtimes. Δοκίμασε επίσης από άλλον λογαριασμό χρήστη ή μπες σαν administrator να δεις αν εκεί σου δουλεύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.