Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα παιδια! Παρακαλω βοηθηστε με. Ειμαι σε φαση επιλογης netbook και θα ηθελα τη γνωμη σας. Κατεληξα στα ASUS EEE PC 1101HA και Acer Aspire One 751H. Κοινα τους στοιχεια: CPU Atom Z520 @ 1,33Ghz RAM 1GB (επεκτασιμη στα 2). HDD 160GB 3xUSB 6 cell battery με 5+ ωρες αυτονομιας 11,6" 1366x768 glossy οθονη. GMA 500 onboard vga με δυνατοτητα hardware αποκωδικοποιησης HD αρχειων video. Το Acer ειναι πιο λεπτο απο το ASUS, αλλα στο Acer εξεχει η μπαταρια απο πισω (οχι οτι με πειραζει). Το Acer εχει μολις 0,3ΜP webcam (1,3 το Asus), αλλα με καλυπτει κι αυτη. Τo ASUS εχει επιλογη για overclock στο BIOS. Και το ACer ομως μπορεις να το υπερχρονισεις, αλλα με πειραματα στο SetFSB. Τελευταιο και πιο κρισιμο για μενα (αν αναλογιστει κανεις τη χρηση που θα γινει): Το Acer εχει full size πληκτρολογιο, ενω το Asus εχει 92% full size. Η χρηση η οποια προκειται να δεχτει ειναι: Πολυ πολυ browsing, αρκετο γραψιμο (ειτε σε φορουμ ειτε σε μσν-κτλ), καθως και καμια ταινια. Αααντε και κανα παλιο παιχνιδακι (στυλ Sim City 4 ή Worms). Πριν κλεισω το post μου, να σας δωσω ενα link με φωτογραφιες απευθειας συγκρισης μεταξυ των δυο: http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=en&js=y&u=http://netbookitalia.it/acer-aspire-one-751-eee-pc-1101ha-confronto.html&sl=it&tl=en&history_state0= Σας ρωτώ λοιπον: Ποιο απο τα δυο προτεινετε και γιατι? Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
zazas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα παιδια! Παρακαλω βοηθηστε με. Ειμαι σε φαση επιλογης netbook και θα ηθελα τη γνωμη σας. Κατεληξα στα ASUS EEE PC 1101HA και Acer Aspire One 751H. Κοινα τους στοιχεια: CPU Atom Z520 @ 1,33Ghz RAM 1GB (επεκτασιμη στα 2). HDD 160GB 3xUSB 6 cell battery με 5+ ωρες αυτονομιας 11,6" 1366x768 glossy οθονη. GMA 500 onboard vga με δυνατοτητα hardware αποκωδικοποιησης HD αρχειων video. Το Acer ειναι πιο λεπτο απο το ASUS, αλλα στο Acer εξεχει η μπαταρια απο πισω (οχι οτι με πειραζει). Το Acer εχει μολις 0,3ΜP webcam (1,3 το Asus), αλλα με καλυπτει κι αυτη. Το Acer ΔΕΝ εχει bluetooth (αλλα τη σημερον ημερα αγοραζει κανεις πανευκολα ενα USB). Τo ASUS εχει επιλογη για overclock στο BIOS. Και το ACer ομως μπορεις να το υπερχρονισεις, αλλα με πειραματα στο SetFSB. Τελευταιο και πιο κρισιμο για μενα (αν αναλογιστει κανεις τη χρηση που θα γινει): Το Acer εχει full size πληκτρολογιο, ενω το Asus εχει 92% full size. Η χρηση η οποια προκειται να δεχτει ειναι: Πολυ πολυ browsing, αρκετο γραψιμο (ειτε σε φορουμ ειτε σε μσν-κτλ), καθως και καμια ταινια. Αααντε και κανα παλιο παιχνιδακι (στυλ Sim City 4 ή Worms). Πριν κλεισω το post μου, να σας δωσω ενα link με φωτογραφιες απευθειας συγκρισης μεταξυ των δυο: http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=en&js=y&u=http://netbookitalia.it/acer-aspire-one-751-eee-pc-1101ha-confronto.html&sl=it&tl=en&history_state0= Σας ρωτώ λοιπον: Ποιο απο τα δυο προτεινετε και γιατι? Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας. το acer ΕΧΕΙ bluetooth το αντε και καμια ταινια δεν το βλεπω καλο "μαλλον θα εχεις κολληματα με αυτα τα μηχανακια" καλα ειναι να πας σε ενα λιγο πιο μικρο οπως ειναι το asus 1000HE που ειναι μανα σε αυτα που θες! το acer ειναι πολυ καλο στο θεμα οθονης,αλλα στα αλλα ολα υστερει σε σχεση με το asus 1000HE για το asus 1101HA δεν ξερω να σου πω,αλλα φανταζομαι πως θα ειναι το ιδιο με το acer.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Λυπαμαι, επειδη εχω δουλεψει σε 10ρι, τα 1024x600 ΔΕΝ παλευονται. Οσο για ταινιες, divx παιζει. Και HD με αποκωδικοποιηση απο τη GMA500, tested αυτο. Οσο για το bluetooth, τι να πω. Γκαβομαρα μου. Μα εχω καταληξει σε αυτα τα δυο και απλα χρειαζομαι τη γνωμη σας/σου για να καταληξω σε ενα. Οποτε, ας ξαναδιατυπωσω την ερωτηση: Ποιο απο αυτα τα 2 και γιατι?
zazas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Λυπαμαι, επειδη εχω δουλεψει σε 10ρι, τα 1024x600 ΔΕΝ παλευονται.Οσο για ταινιες, divx παιζει. Και HD με αποκωδικοποιηση απο τη GMA500, tested αυτο. Οσο για το bluetooth, τι να πω. Γκαβομαρα μου. Μα εχω καταληξει σε αυτα τα δυο και απλα χρειαζομαι τη γνωμη σας/σου για να καταληξω σε ενα. Οποτε, ας ξαναδιατυπωσω την ερωτηση: Ποιο απο αυτα τα 2 και γιατι? αν έχεις καταλήξει σε αυτά τα δυο σου πρωτινό ανεπιφύλακτα το acer που το έχω και το μόνο μείον είναι ο επεξεργαστής που μιλάμε για τον ίδιο σε και τα δυο νετβοοκ. πσ και τι δεν θα έδινα να είχε το acer τον επεξεργαστή του asus
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Και τα δυο τους ιδιους εχουν... Αυτα που εβαλα στο λινκ. Το αναφερω πιο πανω αλλωστε... Οκ, προτεινεις το Acer. Αλλα θελω να μου πεις και γιατι
giorgos147 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ θα διάλεγα το Asus για διαφόρους λόγους. Αλλά, όλα αυτά τα μηχανάκια, την ίδια δουλειά κάνουν. Το -8% του πληκτρολογίου που έχει το Asus, δε νομίζω να σε ενοχλεί, μιας που στις εικόνες, το βλέπω και πιο άνετο. Οπότε, Asus από μένα. Καλό βράδυ, και Γεώργιε, η μικρή αδερφή το ξέρει;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ θα διάλεγα το Asus για διαφόρους λόγους. Οι οποίοι ειναι? Το -8% του πληκτρολογίου που έχει το Asus, δε νομίζω να σε ενοχλεί, μιας που στις εικόνες, το βλέπω και πιο άνετο. -8% ειναι πολυ σημαντικο. Επισης δες το δεξι shift... Και τα Alt τι μεγεθος εχουν... Και τα πρισματικα πληκτρα ειναι λιγοτερο ανετα απο τα flat... Καλό βράδυ, και Γεώργιε, η μικρή αδερφή το ξέρει; Ναι, θα παρει το δικο μου.
giorgos147 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Οι οποίοι ειναι? Σου δίνω στην από κάτω σειρά τον πιο σημαντικό. Θες και άλλους, τρομάρα σου; Αλλά, όλα αυτά τα μηχανάκια, την ίδια δουλειά κάνουν. -8% ειναι πολυ σημαντικο. Επισης δες το δεξι shift... Και τα Alt τι μεγεθος εχουν... Ε καλά, και μένα στο Msi Wind, Full λέει οτι είναι, αλλά ποτέ δεν ήταν άνετο Ναι, θα παρει το δικο μου. Η μικρή το θέλει για το σχολείο της, Γεώργιε.(...) Καλό βράδυ, και σκέψου καλά τι πας να κάνεις.
zazas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Και τα δυο τους ιδιους εχουν... Αυτα που εβαλα στο λινκ. Το αναφερω πιο πανω αλλωστε... Οκ, προτεινεις το Acer. Αλλα θελω να μου πεις και γιατι το γιατί δεν μπορώ να σου το πω μιας και δεν έχω δει καν το asus σου λέω το acer επειδή το έχω και το μόνο μείον είναι ο επεξεργαστής που τον ίδιο έχει και το asus! το πληκτρολόγιο που κοιτάς, στο acer είναι κορυφή
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Σου δίνω στην από κάτω σειρά τον πιο σημαντικό. Θες και άλλους, τρομάρα σου; Αρα γιατι οχι το Acer? Ε καλά, και μένα στο Msi Wind, Full λέει οτι είναι, αλλά ποτέ δεν ήταν άνετο Αν καποιος σου ειπε το Wind εχει full size, μαλλον σε γελασανε... Η μικρή το θέλει για το σχολείο της, Γεώργιε.(...) Καλό βράδυ, και σκέψου καλά τι πας να κάνεις. Δε προκειται να της στερησω κατι απο το σχολειο της γιωργο. Αλλα -μεταξυ μας- πολυ αμφιβαλλω αν θα το παρει πανω απο 2-3 φορες στο σχολειο. Τελος να σου υπενθυμισω οτι κι εσυ δεν εισαι και πολυ μεγαλυτερος απο αυτη τη "μικρη" αδερφη μου, και οτι εχω σκεφτει παρα πολυ καλα και εχω ψαξει πολυ πριν καταληξω σε αυτα τα δυο και ποσταρω εδω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:33 ---------- το γιατί δεν μπορώ να σου το πω μιας και δεν έχω δει καν το asus σου λέω το acer επειδή το έχω και το μόνο μείον είναι ο επεξεργαστής που τον ίδιο έχει και το asus! το πληκτρολόγιο που κοιτάς, στο acer είναι κορυφή Ακριβως γιαυτο λεω να το προτιμησω κι εγω, αφου θα χρησιμοποιειται κατα κορον! Αλλα το ASUS εχει δυνατοτητα overclock στο ΒΙOS του χωρις να ψαξεις πολλα πολλα... Μηπως το να πηγαινε ο επεξεργαστης 1,7Ghz να αξιζει να "θυσιαστει" το καλυτερο πληκτρολογιο του ACer?
zazas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Αρα γιατι οχι το Acer? Αν καποιος σου ειπε το Wind εχει full size, μαλλον σε γελασανε... Δε προκειται να της στερησω κατι απο το σχολειο της γιωργο. Αλλα -μεταξυ μας- πολυ αμφιβαλλω αν θα το παρει πανω απο 2-3 φορες στο σχολειο. Τελος να σου υπενθυμισω οτι κι εσυ δεν εισαι και πολυ μεγαλυτερος απο αυτη τη "μικρη" αδερφη μου, και οτι εχω σκεφτει παρα πολυ καλα και εχω ψαξει πολυ πριν καταληξω σε αυτα τα δυο και ποσταρω εδω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:33 ---------- Ακριβως γιαυτο λεω να το προτιμησω κι εγω, αφου θα χρησιμοποιειται κατα κορον! Αλλα το ASUS εχει δυνατοτητα overclock στο ΒΙOS του χωρις να ψαξεις πολλα πολλα... Μηπως το να πηγαινε ο επεξεργαστης 1,7Ghz να αξιζει να "θυσιαστει" το καλυτερο πληκτρολογιο του ACer? αν ειναι να παει εκει ο επεξεργαστης τοτε ναι αξιζει να θυσιασεις το πληκτρολογιο του acer,εξαλλου ειναι και θεμα συνηθειας
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Aπο την αλλη, υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να γινεται να ανεβει ο επεξεργαστης και στο Acer, απλα με καποιο προγραμμα, οπως το setFSB. Εχεις κατι αλλο να παρατηρησεις για το Acer? Απο ηχο πώς παει? Η οθονη? η Webcam? Η μπαταρια? Σορρυ για τις παμπολες ερωτησεις, αλλα μιας και το εχεις, ειναι ευκαιρια να ρωτησω
zazas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Aπο την αλλη, υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να γινεται να ανεβει ο επεξεργαστης και στο Acer, απλα με καποιο προγραμμα, οπως το setFSB. Εχεις κατι αλλο να παρατηρησεις για το Acer? Απο ηχο πώς παει? Η οθονη? η Webcam? Η μπαταρια? Σορρυ για τις παμπολες ερωτησεις, αλλα μιας και το εχεις, ειναι ευκαιρια να ρωτησω Αυτο με τον επεξεργαστή νομίζω πως είναι αυτό που πρέπει να κοιτάξεις μιας και αυτό είναι το μείον, αν δεις πως υπερέχει κάποιο σε αυτό τότε με κλειστά μάτια να διαλέξεις αυτό. Η μπαταρία του είναι πολύ καλή κάνα 4-5 ώρες με συνεχές νετ και μουσική. Η οθόνη άπλα τέλεια Την Webcam δεν έτυχε να την δουλέψω ακόμα "το έχω 10 μέρες" Ο ήχος πολύ καλός, σε σχέση με το eee 1000HE αλαφρός πιο χαμηλός
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μαλιστα, ευχαριστώ πολυ Περιμενω και τις αποψεις αλλων.
pctechgr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ δεν θα διάλεγα κανένα από τα 2 αφού μέσα στον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσουν 11αρια με ion πλατφόρμα , αν μπορείς να περιμένεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.