Προς το περιεχόμενο

Win7 και TV tuner Gigabyte GT-P8000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες , μόλις σήμερα μου ήρθε την έβαλα κανονικά στο κουτί ,κατεβάσα τους drivers και το remote control για Windows 7 64-bit αλλά και μένα μόνο ήχο έχει στο Presto!PVR.........

---------- Προσθήκη 16-01-2010 στις 00:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 15-01-2010 στις 16:41 ----------

Παίδες , μόλις σήμερα μου ήρθε την έβαλα κανονικά στο κουτί ,κατεβάσα τους drivers και το remote control για Windows 7 64-bit αλλά και μένα μόνο ήχο έχει στο Presto!PVR.........

Τελικά έκανα απεγκατάσταση τους drivers των Windows 7 και έβαλα των Vista 64-bit και παίζει κανονικά...Όσοι έχετε πρόβλημα αυτή είναι η λύση όσο περιέργο και αν ακούγεται...Κάτι άλλο τώρα...Ξέρετε κανένα καλό και εύχρηστο πρόγραμμα για το συγκικριμένο σκοπό?:-)

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εγώ παίδες έκανα την σύνδεση της Gigabyte GT-P8000 στην PCI θύρα του PC μου, συνέδεσα την εξωτερική κεραία του σπιτιού μου (όχι την φορητή κεραία που συμπεριλαμβάνει το πακέτο μέσα) αλλά όταν κάνω search channel είτε με το Windows Media Center είτε με το PRESTO!PVR δεν βρίσκει κανένα ψηφιακό κανάλι. Μπορεί κάποιος να δώσει κάποιο tip B) ? Συμπληρώνω ότι στην περιοχή που μένω εκπέμπουν τα κανάλια ψηφιακά κανονικά.

Δημοσ.

Έκανα την δοκιμή σήμερα και έχω ευχάριστα νέα. Ειδικότερα:

- Η κάρτα δουλέυει κανονικά και με το Presto (η νέα εκδοση που βρίσκεται στο site της Gigabyte), και με το Media Center που βρίσκεται στα Windows 7, και με το Cyberlink PowerCinema 6 που δοκίμασα.

- Για να βρει τα ψηφιακά κανάλια χρειάζεται καλό σήμα. Ενδεικτικά αναφέρω οτι στην περίπτωσή μου αρχικά συντονίστηκε μόνο με την 1 συχνότητα (που εκπέμπουν τα Mega, Skai, Star) και με μετακίνηση της κεραίας κατάφερε να ανιχνέυσει και την ύπαρξη άλλων 2 συχνοτήτων, στις οποίες όμως τις έβλεπα με σπασίματα και τετραγωνάκια (αυτό είναι το εφέ όταν δεν "πιανεις" καλά τα ψηφιακά). Ελπίζω οτι με μια νέα κεραία θα τα πάει καλύτερα, γιατί αυτή είναι μια μισοσκουριασμένη δεκαετίας :lol:

- Η ποιότητα της μεταδιδόμενης εικόνας είναι SD (Standard Definition) κατώτερη απο "ποιότητα DVD" που ανακοινώθηκε. Σε LCD, παρακολουθώντας full screen απο σχετικά κοντινή απόσταση βλέπεις εικόνα γεμάτη με τα κλασσικά τετραγωνάκια, σαν η εικόνα να έχει υποστεί interpolation (για όσους δεν γνωρίζουν, φαίνεται σαν να έχεις κάνει υπερβολικό ζουμ σε μια φωτο και αρχίζουν να φαίνονται τα pixel). Μέχρι να περάσουμε σε High Definition μετάδοση, κι αυτό καλό είναι σε σχέση με τα χιονάκια της αναλογικής ;)

- Η κάρτα λαμβάνει κανονικά την πληροφορία EPG (πχ το προγραμμα του καναλιού, ή πληροφορίες για το περιεχόμενο που μεταδίδεται).

- Για να παίξει ο αναλογικός δέκτης στον συνδυασμό Windows7+MediaCenter πρέπει να μπει ο driver των Vista έκδοση 1.3.8.6 και όχι ο driver των Windows 7 έκδοση 1.4.χ.χ που δίνει στο site η Gigabyte (ο ψηφιακός παίζει και με τους 2 driver). Το Presto δεν έχει τέτοιο θέμα...

- Την καλύτερη λήψη/ταχυτερο συντονισμό έχει το Presto. Το Media Center μόλις το σήμα πέσει ελάχιστα, αμέσως κλείνει την εικόνα και βγάζει αντίστοιχο μήνυμα.

Όποιοι έχουν προβλήματα όπως ο φίλος παραπάνω που δεν μπορεί να πιάσει τίποτα, θέλει καλό τσεκάρισμα των καλωδίων/της κεραίας. Γενικά όταν δεν υπάρχει καλό σήμα ακόμα και μικρές αλλαγές βοηθάνε ή χαλάνε την λήψη.... είναι πολύ χαρακτηριστική η λειτουργία on-off που έχει η τεχνολογία DVB-T,.. ή πιάνεις τέλεια ή δεν μπορείς καν να συντονιστείς.

Δημοσ.

Έίχες τελικά δίκιο φίλε μου. πράγματι το σήμα και η ποιότητα του καλωδίου είτε πάνω στην ταράτσα είτε του ακροδέκτη που πέφτεί στο φισάκι της τηλεόρασης/pci κάρτας.

τέλος πάντω τώρα πλέον πιάνω τα ψηφιακά κανάλια είτε με το PRESTO είτε με το Windows Media Center (mega, ant1 κλπ) αλλά δεν μπορώ να πιάσω της ΝΕΤ (prisma+,sport+,info+) . Δεν είναι περίεργο???

μήπως παίζει κάποιο πρόβλημα με τον codec MPEG2?

ευχαριστώ.;)

Δημοσ.

Ούτε εγώ τα "επιασα" τα κρατικά mpeg2, αλλά θεώρησα πιο πιθανό οτι φταίει η κεραία (ειχα προβλήματα ετσι κι αλλιώς).

Εγώ λαμβάνω απο Χορτιάτη-Θεσ/νικη αλλά στα όρια της κάλυψης... Συντονιζόταν και έδειχνε κανονικά τα κανάλια που βρίσκονται στην συχνότητα 538000 αλλά όχι αυτα στην 506000. Αντίθετα σε άλλο σπίτι που δοκίμασα, έδειχνε της 506000 και όχι της 538000!!

Πολύ περίεργο αλλα δεν είχα χρόνο για άλλα πειράματα... ελπίζω να είναι μόνο θέμα κεραίας τελικά

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
παιδια κατεβαζω το presto απο το σιτε τις gigabyte αλλα μου ζηταει serial!

τι βαζω?

Το serial του Presto βρίσκεται πάνω στο CD που περιλαμβανόταν μαζί με την κάρτα.

Δημοσ.

μα το cd μεσα δεν ειχε το presto, ειχε το power cinema....

μηπως καποιος μπορει να μου δωσει serial?

θα το σπασω απο τα νευρα μου...

Δημοσ.
μα το cd μεσα δεν ειχε το presto, ειχε το power cinema....

μηπως καποιος μπορει να μου δωσει serial?

θα το σπασω απο τα νευρα μου...

Το CD έχει μέσα και το Presto και το PowerCinema. Πάνω στο φακελάκι του έχει κολλημένο το serial του Presto.

Δημοσ.

λοιπον ξεχασα να πω οτι δεν εχω τη gigabyte gt-p8000 αλλα την GT-PTV-TAF-RH!

αυτη λοιπον στο cd δινει το power cinema 5 μονο!

στο σιτε ομως στα utilities δινει το presto!

το κατεβαζω αλλα μου ζηταει serial.

serial δεν εχω γιατι στο φακελο εχει το serial του power cinema!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο aledjo. Δεν έχω το serial για το Presto που δίνει για την κάρτα μας. Κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
λοιπον ξεχασα να πω οτι δεν εχω τη gigabyte gt-p8000 αλλα την GT-PTV-TAF-RH!

αυτη λοιπον στο cd δινει το power cinema 5 μονο!

στο σιτε ομως στα utilities δινει το presto!

το κατεβαζω αλλα μου ζηταει serial.

serial δεν εχω γιατι στο φακελο εχει το serial του power cinema!

Φίλε aledjo, έχω όλη την καλή διάθεση, αλλά έχεις full inbox..!!!

Δημοσ.
Φίλε aledjo, έχω όλη την καλή διάθεση, αλλά έχεις full inbox..!!!

μολις το ειδα αλλα δε την εχω αυτη τη καρτα πλεον... thanks

Δημοσ.

Αγόρασα την Gigabyte GT-E8000 και αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα

έκανα εγκατάσταση τους drivers σε Windows 7 64bit και το πρόγραμμα Presto PVR αλλά δεν μπορώ να συντονίσω κανάλια. μόνο μαύρη εικόνα έχω.

επέλεξα σαν χώρα Greece(pal B), greece(secam), Germany αλλά τίποτα

καμιά ιδέα ??

Δημοσ.
Αγόρασα την Gigabyte GT-E8000 και αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα

έκανα εγκατάσταση τους drivers σε Windows 7 64bit και το πρόγραμμα Presto PVR αλλά δεν μπορώ να συντονίσω κανάλια. μόνο μαύρη εικόνα έχω.

επέλεξα σαν χώρα Greece(pal B), greece(secam), Germany αλλά τίποτα

καμιά ιδέα ??

Μακρια απο το presto pvr καντο απεγκατασταση !! Μονο με το windows media center θα δεις εικονα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...