Προς το περιεχόμενο

πως βλεπω οτι ειναι sata 2 1 sto pc

localy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως ξερω αν ενας δισκος παιζει σε sata1 η σε sata2 πανω σε μια μητρικη.μονο απο το jumber???ιπαρχει καπoio software που να μου δειχνει οτι ο δισκος παιζει σε sata2 h 1???

την ταχυτητα δηλαδη

Δημοσ.

Δεν υπάρχει jumper στους sata. Δεν ξέρω αν φαίνεται από τα windows. Κανονικά πας στο bios και κοιτάς να είναι σε AHCI mode ή κάπως έτσι. Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει από την αρχή πριν την εγκατάσταση των windows γιατί μετά θα έχεις μπλε οθόνες. Έτσι έγινε σε μένα.

Δημοσ.

Εγώ γιατί νομίζω οτι υπάρχει jumperακι πάνω στους δίσκους που ορίζουν εαν ο δίσκος παίζει στα 150Gbps ή στα 300Gbps? Για τα 150 είναι πάνω το jumperακι και για 300 απλά το βγάζεις....

Δημοσ.
Δεν υπάρχει διαφορά είτε είναι sata1, είτε είναι sata2..

Εξωτερικά όχι , καμία απολύτως διαφορά.Αλλά όσον αφορά την ταχύτητα διαμεταγωγής υπάρχει διαφορά.Επίσης ένας sata2 μπορεί να ρίξει την ταχύτητά του σε sata1 λόγω συμβατότητας προς τα πίσω.Το ανάποδο όμως ΔΕΝ παίζει...

Δημοσ.

"Given the importance of backward compatibility between SATA 1.5 Gbit/s controllers and SATA 3 Gbit/s devices, SATA 3 Gbit/s autonegotiation sequence is designed to fall back to SATA 1.5 Gbit/s speed when in communication with such devices. In practice, some older SATA controllers do not properly implement SATA speed negotiation. Affected systems require the user to set the SATA 3 Gbit/s peripherals to 1.5 Gbit/s mode, generally through the use of a jumper, however some drives lack this jumper. Chipsets known to have this fault include the VIA VT8237 and VT8237R southbridges, and the VIA VT6420, VT6421A and VT6421L standalone SATA controllers..."

απο wikipedia. Εχουν τα jumpers σε περιπτωση που δεν γινει "καλα" η υποβαθμιση ταχυτητας.

Εμενα το chipset τυχαινει να ειναι το VT8237R, οποτε αν βαλω το jumper στο sata σκληρο λογικα θα ειμαι ενταξει , ε? το ρωταω γιατι σκεφτομαι να παρω sata2 σκληρο WD και η mobo μου εχει sata1 controller (MSI PM8M-V)

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.
Δεν υπάρχει jumper στους sata. Δεν ξέρω αν φαίνεται από τα windows. Κανονικά πας στο bios και κοιτάς να είναι σε AHCI mode ή κάπως έτσι. Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει από την αρχή πριν την εγκατάσταση των windows γιατί μετά θα έχεις μπλε οθόνες. Έτσι έγινε σε μένα.

για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, εστησα απο την αρχη ενα μηχανακι και εβαλα 2 σατα σκληρους επανω, στο bios μου δειχνει οτι ειναι SATA (Ide mode) και οχι AHCI. Εβαλα windows μια χαρα αλλα εχω την εντυπωση οτι εκανα μα@$%@#κια, επρεπε να επιλεξω αλλο mode... ετσι ειναι? τωρα δουλευουν σαν ide?

Δημοσ.

Δεν εχει μεγάλη διαφορά απλά σε AHCI υποστηρίζεται hot plug (να μπορείς να βάλεις και να βάλεις σκληρό με το μηχάνημα ανοιχτό)

Και ας γραφει ida mode σαν sata θα τρέχει ο σκληρός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...