Προς το περιεχόμενο

Strathclyde university - Πανεπιστήμια εξωτερικού

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέέέέραααααααααααα

Μετά απο αρκετή σκέψη και διαλογισμό κατέληξα οτι τα χρόνια ΔΕΝ με έχουν πάρει ακόμα οπότε σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω μια νέα "ακαδημαική" αρχή και να κατευθυνθώ προς κάποια civil engineering σχολή. Η ελλάδα για 1000+1 λόγους απο και κλείεται..

Οπότε άρχισα να ψάχνω για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ένα συχνό αποτέλεσμα στις αναζητήσεις μου είναι το πανεπιστήμιο του Strathclyde στην Γλασκώβη.

Έχει κάποιος πληροφορίες για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο;

Έχει καλό τμήμα civil eng? Παλεύεται γενικά σαν campus? Η Γλασκώβη τι λέει γενικά;

Οποιεσδήποτε πληροφορίες θα μου ήταν πολύ χρήσιμες.. Διαβάζω τώρα το site του πανεπιστημίου αλλα κάποιος που το έχει ζήσει μάλλον είναι λίγο πιο αξιόπιστος..

ΕΠΙΣΗΣ...

Αν έχει κάποιος να προτείνει ένα civil engineering department της προκοπής σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού άς το κάνει..

Μόλις άρχισα την αναζήτηση σχολών/(ακόμα και αντικειμένων for now) οπότε είμαι ανοιχτός απόλυτα σε ιδέες και προτάσεις.

Η κεντρική ιδέα είναι οτι αποφασίζω και σε 1-2 εβδομάδες έχω εξαφανιστεί...

Είμαι έτοιμος για όλο αυτό και απλά θέλω το κλίκ και τις πληροφορίες που θα με κάνουν να φύγω μια ώρα νωρίτερα...

Θα πάω σαν undergraduate οπότε αν έχετε ιδέα του τί παίζει για να μπεί κάποιος σε σχετικά πανεπιστήμια παρακαλώ ποστάρετε την :)

Είναι καθαρά θέμα $$? Υπάρχουν εξετάσεις; Προυποθέσεις; Παίζει ανάλογα με το πανεπιστήμιο;

Για πιθανές χώρες πρώτες μπαίνουν όσες έχουν σαν main γλώσσα αγγλικά όπου τα κατέχω 100%, μετά κάτι σε ιταλία και στην χειρότερη ισπανία...

Φυσικά και η Γαλλία είναι μέσα απλά τα ενοίκια εκεί γνωρίζω οτι είναι άντε γειά... Γερμανικά εκτός του οτι δεν τα κατέχω καθόλου, δεν νομίζω οτι θα μπορούσα να ζήσω ακούγοντας γερμανικά όλη μέρα...

Ευελπιστώ σε απαντήσεις απο όσους φίλτατους συμφορουμήτες είναι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού με προτάσεις/ιδέες κτλ για το όλο εγχείρημα =)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν δε σε ενδιαφέρει μόνο αγγλόφωνη χώρα και σε ενδιαφέρει για παράδειγμα και η Γερμανία :D, προτείνω τα TU Braunschweig, Uni Karlsruhe, Uni Wuppertal για civil engineering.

Δημοσ.

Είναι απόφαση της στιγμής που όμως έχει όλα τα φόντα να υλοποιηθεί..

Ήδη απο τη στιγμή που μπήκα σε αυτό το τριπάκι ψάχνω σαν τρελός..

Απλά οποιαδήποτε πληροφορία για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ εκ των "έξω" είναι θησαυρός..

Οι εγγραφές έχουν τελειώσει απο ότι καταλαβαίνω και ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει asap.

Δημοσ.

Αν εννοείς για φέτος δεν προλαβαίνεις τίποτα, κοιτας τωρα μονο για του χρόνου τον Σεπτέμβρη και ίσως αν εισαι τυχερος σχολες που να ξεκινάνε εαρινό εξάμηνο.

Αν δεν ειμαι αδιάκριτος ποσο χρονών εισαι? Για να δω αν σε πιανουν οι υποτροφιες.

Δημοσ.

Καταρχην, κλαιν για φετος δεν προλαβαινεις ουτε με μεσο τον Παπουλια. Ξεκινα να κοιτας για του χρονου.

Εν συνεχεια, η Γλασκωβη ειναι πολυ ωραια πολη για κανα μηνα. Για παραπανω δεν παλευεται, ειδικα οταν αυτο το παραπανω ειναι μινιμουμ 3 χρονια με συνεχεις βροχες και κρυο. Το στραθκλαιντ θεωρειται καλο πανεπιστημιο για οικονομικα. Για πολιτικομηχανικα δεν ξερω ποσο καλο μπορει να ειναι. Γενικα, 2 γνωστοι μου σπουδασαν πολ.μηχανικοι και αρχιτεκτονες στη Ρωμη ο ενας και στη Φλωρεντια ο αλλος και ειναι απολυτα ευχαριστημενοι και οι 2.

Επισης, δεν ξερω τι παιζει απο φραγκα αλλα σκεψου οτι μετα το τριετες μπατσελορ θα πρεπει να κανεις και ενα μαστερ ενος ετους για να μπορεσεις να δωσεις καποια μαθηματα οταν και αν γυρισεις στην Ελλαδα ετσι ωστε να αναγνωριστει το πτυχιο σαν πολυτεχνικο 5ετες. Οποτε, υπολογιζε οτι για μινιμουμ 5 χρονια ακομα, θα βρισκεσαι εκτος παραγωγικης διαδικασιας και αρα χωρις εισροες χρηματων. Οκ, τα 3 πρωτα χρονια παιζει κανα παρτ ταιμ.

Δημοσ.

@Blondeamon Αισίως στα 26. Βλέπω οτι για εντός ε.ε υπάρχουν πολύ καλύτερες προυποθέσεις για τα δίδακτρα. Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποιο ηλικιακό όριο.. Επίσης βλέπω και ένα adult returners πρόγραμμα το οποίο θέλω να δώ τι και πώς.

@Absinthe

Ναι τα υπολογίζω αυτά.. Αν ήταν για 1-2 χρόνια θα είχα φύγει ήδη αλλα αυτή η 4-5ετία ήταν που με σκάλωνε και τζάμπα έχασα 2 χρόνια μετά το στρατό. Τώρα είμαι almost αποφασισμένος να πάω και να ψάξω παράλληλα και κάτι σε σε part time εκεί. Δεν θα αντέξω άλλωστε να είμαι parent depented. Έχω περάσει αυτό το στάδιο εδώ και αρκετά χρόνια. Όρεξη για διάβασμα υπάρχει άπειρη. Επίσης απο πλευράς αποκατάστασης, άν γυρίσω ελλάδα την έχω σίγουρη στο συγκεκριμένο αντικείμενο οπότε θα είναι hit and run εκτός αν βρώ κάτι επιδοτούμενο ερευνητικό και κάτσω για περαιτέρω σπουδές phd etc.

H ρώμη είναι βολική ιδέα και σήμερα ψάχνω γι αυτή...

Κάποιο καλό πανεπιστήμιο εκεί anyone?

Όσο για τις εγγραφές, για γλασκώβη τουλάχιστον, μια πολύ καλή μου φίλη που κάνει το phd της εκεί μου λέει οτι είναι πιο χαλαρά τα πράγματα και οτι παίζει να προλάβω...

Σήμερα θέλω να δώ και για Ρώμη.

Επίσης ο φίλος dimi24 μου απάντησε με πμ και τον ευχαριστώ πολύ και μου πρότεινε το πανεπιστήμιο της βουδαπέστης... Obvious stuff are obvious αλλα φαντάζομαι τα μαθήματα εκεί γίνονται στα ουγγ(α)ρικά right?

Δημοσ.

Όχι κατ' ανάγκη, εγώ ξέρω περίπτωση αγγλόφωνου πανεπιστημίου στη Βουδαπέστη. Θα το επιβεβαιώσω και θα σου πω. Κτηνιατρική σπουδάζει αυτός αλλά φαντάζομαι θα παίζει και για μηχανικούς.

Δημοσ.

Ευχαριστώ zderg...

Στο site του surrey βλέπω αυτό:

Civil Engineering

Factfile

Typical Entry Requirements

MEng: A level grades ABB (320 points)

BEng: A level grades BBB (300 points)

Required Subjects

Maths required. Physics preferred.

English Language Requirements

An IELTS score of 6.0 or equivalent for non-native-English-speaking applicants.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με το requirement ΑBB/ΒΒΒ etc?

Υπάρχει αντιστοιχία σε εμάς; Το είδα και αλλού αυτό. Τι θέλει να πεί ο ποιητής;

Επίσης χρειάζεται απαραίτητα ielts όταν έχεις αμφότερα τα prociency?

Δημοσ.

αναλογα με την σχολη αυτο με το proficiency. π.χ αν δεν κανω λαθος του manchester λεει οτι εισαι ok αλλα πολλα πανεπιστημια λενε οτι αν το χεις (αν Θυμαμαι καλα) πανω απο 3 χρονια τοτε χρειαζεσαι και ielts ή toefl

Δημοσ.

Thnx... Βλέπω το golive του surrey και σήμερα (η γνωστή τύχη μου) αρχίζει το registration και γενικά το welcome για τους freshmen...

@@δάκια δηλαδή...

Έστειλα βέβαια σχετικό mail αλλα δεν περιμένω τίποτα...

Oh well...

Δημοσ.

Τι ο γουέλ; Ελα μη μασάς, ίσα ίσα, αφού το αποφάσισες, έχεις αρκετούς μήνες να το ψάξεις μέχρι αηδίας για να σιγουρευτείς. Και να κάνεις με το πάσο σου λοιπές απαραίτητες πλήν χρονοβόρες ενέργειες όπως πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αναζήτηση σπιτιού, δουλειάς κλπ.

Και το "εκτός παραγωγικής διαδικασίας" για τα μάστερ δεν ισχύει, γι' αυτό υπάρχουν τα part-time προγράμματα, γι' αυτούς που εργάζονται παράλληλα.

Κι εγώ στην ίδια φάση είμαι περίπου, κάνω ένα (άχρηστο όπως αποδεικνύεται) part-time 2ετές μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, που καλύτερα να μην το είχα ξεκινήσει καθόλου, αλλά θα το τελειώσω γιατί δε μ' αρέσει να παρατάω ο,τι αρχίζω. Μετά στρατός, κι ύστερα θα πάω έξω για σοβαρό μάστερ αυτή τη φορά. Ε, θα 'μαι γύρω στα 28 τότε, και τι έγινε; Μην ακούω για "έφαγα τζάμπα 2-3-13 χρόνια", όλα για κάποιο σκοπό γίνονται και οι ώριμες αποφάσεις είναι καλύτερες από τις "ελαφρά τη καρδία".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...