Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με Pc

thanasis00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Ένας φίλος μου αντιμετωπίζει εδώ και λίγο καιρό ένα περίεργο πρόβλημα με το pc.

Ξαφνικά χωρίς να λειτουργεί κάποια βαριά εφαρμογή ή κάτι ανάλογο, αρχίζουν να εμφανίζονται κάποιες κίτρινες γραμμές στην οθόνη, οι οποίες αυξάνονται... και σε κάποια φάση, όταν έχουν γίνει πάρα πολλές, η οθόνη σβήνει, ενώ το υπόλοιπο pc δουλεύει κανονικά. και για να επανέλθει, κάνει restart και μετά δουλεύει κανονικά.

αυτό το πρόβλημα δεν γίνεται πολύ συχνά. δηλαδή αυτόν το μήνα έχει γίνει μέχρι τώρα 5 φορές... δε πιστεύω να είναι θέμα software...

ξέρετε τι μπορεί να φταίει?

παραθέτω και 2 φωτογραφίες απο αυτές τις κίτρινες γραμμές

post-20673-129063027064_thumb.jpg

post-20673-129063027071_thumb.jpg

Δημοσ.

λογικα προβλημα της οθονης θα ειναι.... δοκιμαστε να την συνδεσετε και σε αλλο Pc αν ειναι δυνατον για να ειστε σιγουροι αν φταιει αυτη....

περιμενε και απο καποιον αλλο συμφορουμιτη παντως καμια αλλη γνωμη που ισως να ξερει τιποτα περισσοτερο πανω στο θεμα.... ;)

Δημοσ.

και εγώ ή αυτό υποψιάζομαι ή την κάρτα γραφικών... αν και λίγο δύσκολο η κάρτα γιατί σε full load δεν έχει παρουσιασει πρόβλημα...

Δημοσ.

παντως περιμενε και καμια αλλη γνωμη γιατι και εγω παλαιοτερα ετσι νομιζα για μια οθονη crt που ειχα και τελικα ηταν της καρτας το προβλημα (ουτε σε full load παρουσιαζε κατι και πεταγε κατι γραμμες στην οθονη σε ακυρες στιγμες και μετα εκλεινε.....)

αυτο που θα εκανα εγω παντως θα ηταν να δοκιμασω οθονη και καρτα ξεχωριστα σε αλλο pc (παθημα-μαθημα πλεον....:P )

το προβλημα ειναι οτι αν δεν το κανει συχνα, δυσκολα θα καταλαβεις τι ακριβως φταιει :-(

Δημοσ.

Όταν σου κάνει το πρόβλημα Βγάλε ένα Screenshot του Desktop σου με το "Print Screen". Άν το πρόβλημα φαίνεται εκεί, τότε είναι της κάρτας γραφικών. Αν το πρόβλημα ΔΕΝ φαίνεται εκεί, τότε είναι της οθόνης (την οποία δεν μας αναφέρεις και αν είναι CRT ή TFT κλπ).

Εμένα αυτό μου έρχεται στο μυαλό "σαν λογικός τρόπος"/κόλπο, για να μπορέσεις να διακριβώσεις μόνος σου το "τι παίζει" και το "τι φταίει"...!!! Ελπίζω να έχω δίκιο και να "πιάσει το κόλπο".

Προσωπικά πιστεύω οτι είναι μάλλον της κάρτας γραφικών το πρόβλημα.

Δημοσ.

tft είναι η οθόνη και η κάρτα γραφικών asus ati 4670. οπότε περιμένουμε να το ξανακάνει και αν προλάβω θα κρατήσω print screen να δούμε...

Δημοσ.

...κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού ότι υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να φταίνε από τις επαφές της κάρτας, μέχρι την υποδοχή της θύρας που τη φιλοξενεί

Δημοσ.
...κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού ότι υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να φταίνε από τις επαφές της κάρτας, μέχρι την υποδοχή της θύρας που τη φιλοξενεί

+1

Θεώρησα όμως οτι αυτά είναι τα πρώτα που θα είχε ελέγξει...(Δεν μπορεί να μην τα έχει ελέγξει? :shock: Μπορεί?? --> Τα έλεγξες thanasis00? :shock: :lol:)

Δημοσ.

...αν όπως λέει δεν το κάνει τόσο συχνά, το troubleshooting γίνεται...trouble.

(Μου έχει τύχει λίγο πριν πετάξω pc απ' το παράθυρο, να "ανακαλύψω" ότι ένα τσαχπίνικο ελασματάκι (από AGP) πότε ήταν στη θέση του και πότε δεν ήταν...

trexagyreye mode ON dld...)

Δημοσ.
...αν όπως λέει δεν το κάνει τόσο συχνά, το troubleshooting γίνεται...trouble.

(Μου έχει τύχει λίγο πριν πετάξω pc απ' το παράθυρο, να "ανακαλύψω" ότι ένα τσαχπίνικο ελασματάκι (από AGP) πότε ήταν στη θέση του και πότε δεν ήταν...

trexagyreye mode ON dld...)

Περίπτωση "καμένης Motherboad" κλπ...που τελικά μετα απο εξαιρετικά διεξοδικό έλεγχο (έγιναν όλα φύλο και φτερό), :shock: :shock: :shock: αφήσαμε την "φαντασία μας να καλπάσει" ;) ;) ;) και διαπιστώσαμε οτι το μόνο πρόβλημα που είχε, ήταν οτι είχε κολλήσει το κουμπί του Reset στο κουτί του και γι'αυτό η Motherboard ήταν σαν "νεκρή"...!!!! Περίπτωση "Νεκροφάνειας" δηλαδή...χιχιχι (όπως λέμε "ανεμογκάστρη",.,.χαχαχα) :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

...χωρίς να σας (εσένα και υπόλοιπους) προσβάλλω τη φαντασία, θα έπρεπε να είχατε αρχίσει από την ακριβώς ανάποδη :P

(...πράγμα που φαντάζομαι πως έκτοτε και κάνετε ;) )

Δημοσ.

επειδή το προβληματικό pc είναι στο αγρίνιο, και εγώ αθήνα, δεν έχω τσεκάρει και πολλά... πάντως το pc αγοράστηκε όπως είναι τώρα, δηλαδή δεν άλλαξε κάποιο hardware, οπότε δεν πιστεύω να παίζει το στράβωμα εκεί που συνδέεται η κάρτα... αυτό το πρόβλημα δεν το έκανε συνέχεια... πριν περίπου ένα-ενάμιση μήνα εμφανίστηκε....

Δημοσ.

...αν είναι αρκετό καιρό και μεσ' τη σκόνη πάντως

-όχι ότι είναι το πιο πιθανό, αλλά είναι το πιο εύκολο να "ξεκαθαριστεί" και να μην το έχεις "στο κεφάλι σου"-

βγάλε την κάρτα, τρίψε τις επαφές έστω απλά με μια χαρτοπετσέτα και πάτα κι ένα φύσημα στη θύρα (με πιστολάκι, καλύτερα στο κρύο mode) για 10 δεύτερα.

Δημοσ.

το pc αγοράστηκε το πάσχα περίπου και είναι καθημερινά σε χρήση... αν και θα πω στον φίλο μου να το δοκιμάσει αυτό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...