panoramix222000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια σας, θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό εδώ πολύπριζο ασφαλείας! Ευχαριστώ για την προσοχή σας!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 APC είναι, μάρκα εγγύηση...
madsc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Σε ότι γράφει APC, όπως είπε και ο Thresh, αν σου κάνει η τιμή με κλειστά τα μάτια. /sc
panoramix222000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα το αγοράσω!
Sadako Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Για να μην ανοίγω νέο τόπικ, μιας και κι εγώ κάτι τέτοιο θέλω να πάρω, ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να πάρω αυτό που δίνει και προστασία (;; σε γραμμές τηλεφώνου και τηλεόρασης.. Χρειάζεται πραγματικά αυτό; Εγώ έλεγα να πάρω το πιο απλό, αυτο: http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Protection/Surge-Protectors/APC-Socket-Of-Safety-5-P5B-GR.htm Έχουν άλλη διαφορά (πέραν και των πιο πολλών θέσεων προφανώς);
teleiomenos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 ολα αυτα τα πολυμπριζα κλπ ειναι πολυ καλα μονο για την ψυχολογια σας! Παρεχουν ελαχιστη αν οχι μηδαμινη προστασια γιαυτο κοστιζουν και τοσο...... οποιος θελει πραγματικη προστασια να παει σε καταστημα ηλεκτρολογικων και να ζητησει spd (surge protection device) ή ελληνιστι απαγωγους κρουστικων υπερτασεων....υπαρχουν εξειδικευμενα για τα παντα.....ρευμα,τηλεφ/κη γραμμη, καλωδιο τηλεορασης, data (plc klp) . Εξαρταται βεβαια απο το που μενει ο καθενας, δηλαδη απο το ποσο πυκνοκατοικημενη περιοχη και εκτεθειμενη ειναι (πιο πυκνοκατοικημενη = ευκολοτερη διαχυση υπερτασεων = μικροτερος κινδυνος). Το καλυτερο ειναι να βαλετε καταρχην στον ηλ. πινακα του σπιτιου ενα κατηγοριας Τ2 για να προστατευει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ψυγειο, TV, πλυντηριο κλπ) μετα φτανει ενα φορητο που μπαινει στην πριζα κλασης Τ3. Εγω προσωπικα εχω ενα τετοιο με προστασια και για τηλ. καλωδιο. Συνδεω πανω ενισχυτη, προτζεκτορα, playstation3, dvd κλπ και ουδεν προβλημα..... Κοστος? Το Τ3 50-60 ευρω μαλλον. Εχει και προστασια ρευματος και τηλ. καλωδιου και εστω και μονο του κανει σοβαρη δουλεια!
disqualified Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 ολα αυτα τα πολυμπριζα κλπ ειναι πολυ καλα μονο για την ψυχολογια σας! Παρεχουν ελαχιστη αν οχι μηδαμινη προστασια γιαυτο κοστιζουν και τοσο...... οποιος θελει πραγματικη προστασια να παει σε καταστημα ηλεκτρολογικων και να ζητησει spd (surge protection device) ή ελληνιστι απαγωγους κρουστικων υπερτασεων....υπαρχουν εξειδικευμενα για τα παντα.....ρευμα,τηλεφ/κη γραμμη, καλωδιο τηλεορασης, data (plc klp) . Εξαρταται βεβαια απο το που μενει ο καθενας, δηλαδη απο το ποσο πυκνοκατοικημενη περιοχη και εκτεθειμενη ειναι (πιο πυκνοκατοικημενη = ευκολοτερη διαχυση υπερτασεων = μικροτερος κινδυνος). Το καλυτερο ειναι να βαλετε καταρχην στον ηλ. πινακα του σπιτιου ενα κατηγοριας Τ2 για να προστατευει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ψυγειο, TV, πλυντηριο κλπ) μετα φτανει ενα φορητο που μπαινει στην πριζα κλασης Τ3. Εγω προσωπικα εχω ενα τετοιο με προστασια και για τηλ. καλωδιο. Συνδεω πανω ενισχυτη, προτζεκτορα, playstation3, dvd κλπ και ουδεν προβλημα.....Κοστος? Το Τ3 50-60 ευρω μαλλον. Εχει και προστασια ρευματος και τηλ. καλωδιου και εστω και μονο του κανει σοβαρη δουλεια! το συγκεκριμενο APC οσων αφορα αυτα που αναφερει στα χαρακτηριστικα του λειτουργει ως surge protector, τη συγκεκριμενη λυση που αναφερεις δεν τη γνωριζω αλλα δε διαφωνω οτι μπορει να ειναι πιο αποτελεσματικη
teleiomenos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Φιλε μου το να λες οτι ειναι surge protection device ειναι καλο , το θεμα ειναι και να το αποδυκνυεις ομως! Πως? ολα τα spd's - αυτα που εχουν ελεγθει σε εργαστηρια οτι κανουν αυτη τη δουλεια πρεπει πισω η στο κουτι η καπου τεσπα......να αναφερουν οτι εχουν υποστει δοκιμες συμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Προτύπων σειράς ΕΛΟΤ EN 50164, ΕΛΟΤ ΕΝ 61643-11 και ΕΛΟΤ ΕΝ 61643-21. Αν δεν δεις αναφορα τετοιων προτυπων σημαινει οτι.........απλα δεν τα εχει δοκιμασει κανεις! Δηλαδη βαζω εγω σε ενα κουτι αυριο οτιδηποτε και το πουλαω σαν spd. Δεν το απαγορευει κανεις! Πραγματικη προστασια ομως παρεχει μονο οτι εχει δοκιμαστει. Μαλιστα θα πρεπει να αναγραφει και τι κλασης ειναι πχ Τ1,Τ2 ή Τ3. Εμεις για το σπιτι θελουμε Τ2,Τ3 ή και τα 2 μαζί ακομα καλυτερα. οπως ειπα εξαρταται απο πολλα
liopyr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Εχμ, μιλώντας για APC πάντως, δύσκολα απαξιώνουμε. Το παρακάτω μας λέει κάτι; IEEE let-through rating and UL 1449 compliance: The 'Institute of Electrical and Electronics Engineers' (IEEE) Let-Through Voltage rating is based on a test that subjects a Surge Protector to a 6,000 volt spike. The rating equates to the amount of excess voltage that reaches connected equipment. The lower the number, the better the performance of the Surge Protector is. Underwriter's Laboratory's UL1449 surge protection safety standard uses these ratings to help users gauge performance. UL's best Transient Voltage Surge Suppressor (TVSS) Let-Through Voltage rating is "300V". Institute of Electrical and Electronics Engineers.
disqualified Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Φιλε μου το να λες οτι ειναι surge protection device ειναι καλο , το θεμα ειναι και να το αποδυκνυεις ομως! Πως? ολα τα spd's - αυτα που εχουν ελεγθει σε εργαστηρια οτι κανουν αυτη τη δουλεια πρεπει πισω η στο κουτι η καπου τεσπα......να αναφερουν οτι εχουν υποστει δοκιμες συμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Προτύπων σειράς ΕΛΟΤ EN 50164, ΕΛΟΤ ΕΝ 61643-11 και ΕΛΟΤ ΕΝ 61643-21. Αν δεν δεις αναφορα τετοιων προτυπων σημαινει οτι.........απλα δεν τα εχει δοκιμασει κανεις! Δηλαδη βαζω εγω σε ενα κουτι αυριο οτιδηποτε και το πουλαω σαν spd. Δεν το απαγορευει κανεις! Πραγματικη προστασια ομως παρεχει μονο οτι εχει δοκιμαστει. Μαλιστα θα πρεπει να αναγραφει και τι κλασης ειναι πχ Τ1,Τ2 ή Τ3. Εμεις για το σπιτι θελουμε Τ2,Τ3 ή και τα 2 μαζί ακομα καλυτερα. οπως ειπα εξαρταται απο πολλα δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο μαζι σου, καταλαβαινεις ομως οτι δεν ειχα ευκαιρη το συσκευασια και το χαρτακι με τις πληροφοριες για να το σκαναρω ουτε πως προκειται να το ψαξω αυτη τη στιγμη για να αποδειξω κατι
teleiomenos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδια κουβεντα κανουμε δεν παει να αποδειξει κανεις κατι σε κανενα. Φιλε λιοπυρ UL 1449 ειναι το αμερικανικο προτυπο, οπως δηλαδη το 61643 ειναι το ευρωπαικο. Το υπολοιπο που γραφεις ειναι γνωστο και αφορα ολους τους απαγωγους. Μας λεει για την παραμενουσα ταση κλπ. Εγω εχω παρει αυτο http://www.elemko.gr/productinfo.asp?langid=1&pageid=20&subpageid=1&productid=6844221 Η κορυφαια εταιρεια παντως στον κοσμο θεωρειται η DEHN http://www.dehn.de καλη η apc δεν την απαξιωνει κανεις αλλα μπροστα σε αυτες που αναφερω (στον τομεα αυτο) ειναι λιγη και εξηγω. Μην Οι εταιρειες αυτες που ασχολουνται με αυτο το πραγμα ειναι επικεντρωμενες σε αυτο και μονο και οι σοβαρες εχουν και δικα τους εργαστηρια κεραυνικων ρευματων και υπερτασεων. η Dehn δημιουργησε ολο τον κλαδο, εκει στηριχτηκαν τα παλια DIN (γερμανικα προτυπα) αν εχεις ακουσει, που αντιγραφηκαν και εγιναν ΕΝ (ευρωπαικα) . Πχ η dehn που την αναφερω παλι αν και υπαρχουν και αλλες καλες δεν φτιαχτηκαν για να προσταυευουν εμενα και εσενα, αλλα βιομηχανιες, πανακριβα ηλεκτρονικα και συστοιχιες data , αεροπλανα κλπ. Σκεψου μονο τι αρχιδατη προστασια θελει ενας σταθμος κινητης τηλεφωνιας σε κορυφη βουνου! (εχω παει) καποιοι τρωνε πανω απο 10 κεραυνους το χρονο. Σε συνδυασμο βεβαια και με γειωσεις καλες κλπ αλλα ουτως η αλλως υπαρχουν γενικα αλλου τυπου απαιτησεις και θα το καταλαβεις αν ψαξεις το site της Dehn. Φιλικα
liopyr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Yeap, δε το ανέφερα απλά, ρώτησα, προφανώς το κατέχεις περισσότερο το αντικείμενο. Για οικιακή χρήση με μικρό κόστος εξακολουθώ να θεωρώ καλή αγορά το APC πάντως. Τώρα αν με προδώσει δε θα χάσω και data εκατομμυρίων ε.
FaRMaKhs Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Φιλε @teleiomenos βλεπω συναδελφος κ συ ε? Επειδη ολα αυτα με τις κρουστικες τασεις , τα εργαστηρια κεραυνικης κτλ κτλ ειναι μαλλον δυσνοητα για τους περισοτερος ασχετα για το αν ειναι σωστα ας πουμε απλα οτι τα σταδια προστασιας συσκευων που παρεχοντε απο τα πολυμπριζα/σταθεροποιητες τασης κτλ ειναι ελειπει!Σιγουρα ο καθενας δε μπορει να παει στο ηλεκτρολογιο και να ζητησει Τ γιατι δεν τα γνωριζει!Για μενα καλυτερα σε οσες συσκευες κοστιζουν ενα καλο ups απο πισω κανει δουλιτσα!Ενα αλλο φτηνο μεσο που το χρησιμοποιω σε homecinema setups ειναι να τραβηξεις ξεχωριστη γραμμη απο τον πινακα μεγαλης παροχης Τωρα btw στο φιλο γιατι ξεφυγαμε λιγο πολ/ζα πολυ καλα ειναι επισης και αυτα της ελληνικης Crystal Audio οπου τα βρεις χτυπα τα check it out http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx
teleiomenos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Φιλε φαρμακη ναι ηταν η παλια μου δουλεια.......συναδελφοι ε? εεχεχχεεχ παντως δε νομιζω οτι ειναι too much ο οποιοσδηποτε να πει σε ενα ηλεκτρολογο να του βαλει μια τετραδα Τ2 στον πινακα, οικονομικά είναι και με 300 ευρουλακια συνολικα περνεις και κανα δυο Τ3 σε πριζα να υπαρχουν Βασικα εχεις το κεφαλι σου ησυχο ! και εχεις προστατεψει ολο το σπιτι οχι μονο ενα pc η μια τηλεοραση.
FaRMaKhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Τoo much δεν ειναι απλα εξαρτατε σε ποιον αναφερεσε,ας πουμε τις προαλλες ειχα ανοιχτο το pc και λεω στη κοπελια που ειναι η cpu και μου δειχνει τις ram
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα