Προς το περιεχόμενο

Λογιστικο θεματακι

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υστερα απο ελεγχο στα βιβλια μου (ελευθερος επαγγελματιας,βιβλια εσοδων εξοδων,Β' κατηγορια) η εφορια ισχυριζεται οτι κακως εβαζα στα εξοδα μου τους λογαριασμους του κινητου μου (συνδεση Vodafone) οι οποιοι λογαριασμοι ηταν στο ονομα μου και με την επαγγελματικη μου ιδιοτητα κλπ

λενε οτι εχουν καποια ερμηνευτικη η οποια αναφερει οτι δεν περνιουνται εξοδα κινητων

ξερει κανεις κατι επι του θεματος

Δημοσ.

Έτσι είναι δυστυχώς. Δεν θεωρείται επαγγελματική δαπάνη, άσχετα που το καταχωρούν σχεδόν όλοι. Ο λογιστής σου έπρεπε να σου το έχει πει.

Δημοσ.

o λογιστης μου ειμαι εγω αλλα ειχα ρωτησει και ορκωτο και δυστυχως δεν ειχα κρατησει την νομοθεσια που μου εδειξε

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:49 ----------

edit μαλακιες μου ειπαν στην εφορια

νομος 2238/1994

http://www.fle.gr/forologika/snomoi/-2002/Nomos2238_1994.htm

παραγραφος 31

ψ) των ποσών που καταβάλλει η επιχείρηση για έξοδα κινητής τηλεφωνίας για λογαριασμούς που ανήκουν στην επιχείρηση και με την προϋπόθεση ότι οι λογαριασμοί αυτοί δεν θα υπερβαίνουν τον αριθμό των απασχολουμένων στην επιχείρηση υπαλλήλων αυτής. Από το συνολικό ποσό αυτής της δαπάνης ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) αναγνωρίζεται προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα.

Δημοσ.

Φαίνεται να έχεις δίκιο!

Καταχωρούσες τα μισά όμως;

λές να είχα ρωτήσει εφοριακό κι εγώ; :P

Για πόσο πρόστιμο μιλάμε; (αν μιλάμε) ;

Δημοσ.
Φαίνεται να έχεις δίκιο!

Δεν καταχωρείς τα μισα βρε :P. Όλα τα καταχωρεις. Απλα η εφορια σου λέει : Πόσα δήλωσες? 200? Δια 2? 100. Και τελειωσε.

Δημοσ.
Φαίνεται να έχεις δίκιο!

το φπα τους εκπιπτει ολο

τα μισα εκπιπτουν ως εξοδο για την φορολογια εισοδηματος αν καταλαβαινω καλα

δεν ξερω ακομα ποσα θα πληρωσω αλλα μιλαμε για μικροποσα και μονο για ενα ετος

μαλλον ετσι ειναι εκτος και αν οντως εχουν καποια ερμηνευτικη εγκυκλιο που λεει αλλα και παλι εξαρταται πως την καταλαβαινουν στην εφορια

μπλεξιμο ακομα και αν εχω δικιο

Δημοσ.
Δεν καταχωρείς τα μισα βρε :P. Όλα τα καταχωρεις. Απλα η εφορια σου λέει : Πόσα δήλωσες? 200? Δια 2? 100. Και τελειωσε.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι καταχωρείς το μισό στα βιβλία. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...