Global_moderator Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα σας Έχω κάποια cd τα οποία είναι μιξαρισμένα (dj set) και θέλω να τα ripάρω με κάποιο πρόγραμμα. Γίνεται και με τον WMP αλλά το πρόβλημα είναι πως μου τα βγάζει ως κομμάτια και όχι ενιαίο σετ (ένα κομμάτι χωρίς κενά ανάμεσα από τα κομμάτια) Μήπως μπορεί να με συμβουλέψει κάποιος τι μπορώ να κάνω ή ποιο ενναλακτικό πρόγραμμα μπορώ να χρησιμοποιήσω? Ευχαριστώ πολύ!
parsifal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Το δωρεάν Exact Audio Copy μπορεί να κάνει rip σε single file. Μάλιστα παράγει και ένα συνοδευτικό CUE sheet file με timings, με τη βοήθεια του οποίου μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να επαναδημιουργήσεις το Audio CD με επακριβώς την ίδια διευθέτηση των tracks. Για τα gaps, δες το FAQ του προγράμματος: In the Action menu, you could choose what to do with the gaps. For a new extraction, try to detect gaps, then choose “Leave Out Gaps” and copy the tracks. Usually the gaps are not copied to the (single) WAV files anymore.
Global_moderator Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Το δωρεάν Exact Audio Copy μπορεί να κάνει rip σε single file. Μάλιστα παράγει και ένα συνοδευτικό CUE sheet file με timings, με τη βοήθεια του οποίου μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να επαναδημιουργήσεις το Audio CD με επακριβώς την ίδια διευθέτηση των tracks. Για τα gaps, δες το FAQ του προγράμματος: parsifal με έσωσες. Ευχαριστώ θερμότατα!
Global_moderator Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Το εγκατέστησα αλλά δυστυχώς δεν βγάζω άκρη.. Έχω βάλει το cd μέσα αλλα και πάλι μου τα ripαρει σε διαφορετικά κομμάτια. Όποιος το ξέρει το software παρακαλώ ας γράψει βήμα βήμα τις οδηγίες.. Ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν χρειάζονται πολλές οδηγίες, ένα απλό πράγμα κάνεις: Μενού Action > Copy Image & Create CUE Sheet > Uncompressed...
Global_moderator Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δεν χρειάζονται πολλές οδηγίες, ένα απλό πράγμα κάνεις: Μενού Action > Copy Image & Create CUE Sheet > Uncompressed... ... Έτσι και έγινε!! Μια τελευταία ερώτηση αν το γνωρίζεις.. το output file είναι wav. Υπάρχει η δυνατότητα να είναι MP3? Ευχαριστώ και πάλι για όλα..
parsifal Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Action > Copy Image & Create CUE Sheet > Compressed.... Αλλά αφού έχεις ήδη το WAV, δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρήσεις πάλι το drive σου με το ripping. Πήγαινε απλά Tools > Compress WAVs... Τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι έχεις πιο πριν ρυθμίσει σωστά το output format για τα compressed αρχεία καθώς και τις παραμέτρους του encoder. Αυτό γίνεται από το μενού EAC > Compression Options...
Global_moderator Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δεν έχω λόγια.. Καλό Σ-Κ και ευχαριστώ και πάλι για όλα..
Global_moderator Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Action > Copy Image & Create CUE Sheet > Compressed.... Αλλά αφού έχεις ήδη το WAV, δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρήσεις πάλι το drive σου με το ripping. Πήγαινε απλά Tools > Compress WAVs... Τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι έχεις πιο πριν ρυθμίσει σωστά το output format για τα compressed αρχεία καθώς και τις παραμέτρους του encoder. Αυτό γίνεται από το μενού EAC > Compression Options... Όταν επιλέγω Compressed, το output file είναι ελάχιστα ΜΒ (25-30) και η ποιότητα του είχου χάλια (και το extension του αρχείου είναι πάλι wav).. Όταν επιλέγω uncompressed είναι άριστη ποιότητα αλλά 700 ΜΒ! Μήπως πρέπει να γίνουν και κάποιες αλλαγές και στα EAC > Compression Options? Και αν ναι ποιές? Γιατί κάτι προσπάθησα να αλλάξω (από τις πολλές επιλογές που έχει) και τα αρχεία δεν τα έπαιζε μετά το κινητό.. Ευχαριστώ :-/
parsifal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μήπως πρέπει να γίνουν και κάποιες αλλαγές και στα EAC > Compression Options? Μα, το έχω γράψει ήδη αυτό και με έκανες quote κι όλας: Τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι έχεις πιο πριν ρυθμίσει σωστά το output format για τα compressed αρχεία καθώς και τις παραμέτρους του encoder. Αυτό γίνεται από το μενού EAC > Compression Options... Και αν ναι ποιές? Εξαρτάται. Αν το κινητό σου υποστηρίζει AAC, προτείνω να χρησιμοποιήσεις αυτό το format καθώς μπορείς με πολύ χαμηλό bitrate, της τάξης των 48-64Kbps, και άρα μικρότερο μέγεθος (σημαντικό για κινητά και κάρτες μνήμης που έχουν περιορισμένη χωρητικότητα) να πετύχεις ποιότητα πολύ καλύτερη από MP3. Αν όχι, τότε MP3 format. Σχετικά links για να σετάρεις αντίστοιχα το EAC: >http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=EAC_and_AAC http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=EAC_and_Lame
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.