Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με εγγραφη dvd

gazp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Το προβλημα μου ειναι το εξης:Θελω να γραψω ενα αρχειο iso σε dvd αλλα ειναι πολυ μεγαλο(5,5 gb),κι εγω δεν εχω double layer dvd...Ρωταω λοιπον,μηπως μπορω να γραψω το iso αυτο σε 2 dvd.Οπως πχ σε μερικα παιχνιδια που αφου βαζεις το 1o cd,μετα απο ενα διαστημα (γυρω στο 45-55%) ζηταει το 2ο cd και συνεχιζεις κανονικα την εγκατασταση.Ρωταω λοιπον υπαρχει τροπος να το κανω? ευχαριστω!:lol:B)

Δημοσ.

Αντιγράφω από παλαιότερο μήνυμά μου:

1. Γνωρίζεις από προγραμματισμό;

2. Έχεις πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του installer της εφαρμογής;

Αν η απάντηση σε αμφότερες τις ερωτήσεις δεν είναι «Ναι», αυτό που ζητάς δε γίνεται στη γενική περίπτωση της τυχαίας εφαρμογής. Υπάρχουν βέβαια installers που είναι γραμμένοι με τέτοιον τρόπο, ώστε όταν δε βρίσκουν κάποιο από τα αρχεία που χρειάζονται στο τρέχον drive ή path από το οποίο έχει εκκινήσει η εγκατάσταση, πετάνε παράθυρο διαλόγου για να εισάγεις drive και path όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα αρχεία για να συνεχίσει η εγκατάσταση (άρα, μπορείς να αλλάξεις δισκάκι και να βάλεις το επόμενο). Αυτήν τη συμπεριφορά είχαν κάποια παλιότερα παιχνίδια π.χ. της BioWare αν θυμάμαι καλά (Baldur's Gate, anyone?). Σε τέτοιες περιπτώσεις, αρκεί να χωρίσεις τα αρχεία σε ομάδες των 4.36GB το πολύ (ανάλογα με τη σειρά με την οποία τα ζητάει ο installer) και να τα κάψεις στα αντίστοιχα δισκάκια. Επαναλαμβάνω: Είναι μία πολύ συγκεκριμένη περίπτωση, δε συμβαίνει με όλους τους installers.

Και η λύση που έχει γενική ισχύ και είναι έμμεση:

Δημιουργείς ένα ISO image της εφαρμογής από το installation disc, το κόβεις σε τμήματα των 4.36 GB (π.χ. με το 7-Zip ρυθμίσμένο σε χαμηλή ή καθόλου συμπίεση) τα οποία καις σε δισκάκια. Κάθε φορά που θέλεις να εγκαταστήσεις την εφαρμογή, θα πρέπει να αποσυμπιέσεις πρώτα τα τμήματα από τα δισκάκια σε έναν σκληρό δίσκο, για να πάρεις το αρχικό ISO, το οποίο και πρέπει να κάνεις mount με ένα πρόγραμμα διαχείρισης εικονικών CD/DVDROM (π.χ. DAEMON Tools). Ξεκινάς την εγκατάσταση από το εικονικό drive.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...