Προς το περιεχόμενο

Τελικά αξίζουν οι SSD??

djngal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και γιατι δεν παιρνεις αυτον που και μεγαλυτερος ειναι και μικροτερη τιμη εχει?

γιατι μου τα εφτυσε ο raptro και εχω 150 eyro πιστωτικο στο plaisio.ειναι τουλαχιστον καλος.

ευχαριστω.

• Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
@andreaskir

Τα έφτυσε ή τον έφτυσες? ;):rolleyes::X:o:shifty::mrgreen:

την ωρα που επεζα το Call of Duty Modern Warfare 2 ακουω κραου και κολλησαν ολα πανε τα save.ευτυχως που εχω μονο τα Windows 7 και διαφορες εγκαταστασεις.μεσα σε αυτον.:mad:

Δημοσ.

Ποσο καιρο τον ειχες?

Καλα, ετσι ξαφνικα τα φτυσε??

Πόσα χρονια εγγυηση εχουν οι σκληροι?

Εχω εναν που τα φτυσε προσφατα και τον ειχα παρει πριν 4 χρονια, αν ειναι να τον παω πισω, με τα λεφτα που ειχα δωσει τοτε, σημερα παιρνω ssd:p

Δημοσ.
αν ειναι να τον παω πισω, με τα λεφτα που ειχα δωσει τοτε, σημερα παιρνω ssd

1) Στον αντικαθιστούν με ίδιο

αν θες πιστωτικό τος λες

2) Σου κάνουν πιστωτικό στη τελευταία τιμή πώλησης

αν εσύ επιμένεις και θες οπωσδήποτε τον ίδιο, τότε περιμένεις μέχρι να βρουν.

Ισχύουν για όλα τα Parts τα παραπάνω.

Δημοσ.
1) Στον αντικαθιστούν με ίδιο

αν θες πιστωτικό τος λες

2) Σου κάνουν πιστωτικό στη τελευταία τιμή πώλησης

αν εσύ επιμένεις και θες οπωσδήποτε τον ίδιο, τότε περιμένεις μέχρι να βρουν.

Ισχύουν για όλα τα Parts τα παραπάνω.

Κατσε γιατι ειναι λιγο ασαφες.

Εγω τον πηρα 90€, σημερα κανει 30€.

Θα παρω 90€ στο χερι ή προϊον των 90€?

Ή θα παρω προϊον των 30€ ή 30€ στο χερι?

Τελικα απ οτι βλεπω στο site, ο ιδιος ή σχεδον ο ιδιος δισκος εχει 3 χρονια εγγυηση. Aρα δεν κερδιζω:(

συνήθως έχουν 3 χρόνια εγγύηση, μερικοί όπως οι Raptor έχουν 5 χρόνια...

Ναι και ο velociraptor που εχω γραφει οτι εχει 5 χρονια... Παρα πολλα, σε 5 χρονια θα κοστιζει 10€. Αρα τσαμπα ανησυχω για να μην του κανω πολλες εγγραφες? Να τον γραφω-σβηνω ελευθερα?:-D

• Super Moderators
Δημοσ.

και τι έγινε που θα έχει πέσει η τιμή του? το πιστωτικό κόβεται στην τιμή της απόδειξης...

ahem, ανησυχείς για γράψε-σβήσε σε μηχανικό δίσκο? :o

Δημοσ.
Για προτείνετε ρε παλικάρια κανέναν γύρω στα 60-80GB που να μην κοστίζει an arm and a leg...

Για πείτε καμιά ιδέα ρε παιδιά.

Γύρω στα 200 ευρώ +-30 με 40.

Δημοσ.
και τι έγινε που θα έχει πέσει η τιμή του? το πιστωτικό κόβεται στην τιμή της απόδειξης...

ahem, ανησυχείς για γράψε-σβήσε σε μηχανικό δίσκο? :o

Λεω οτι αυτο που εγινε ειναι οτι θα κερδισεις πολλα αν παρεις 300€ για κατι που αξιζει 10€.

Λοιπον, καταλαβα καλα? το πιστωτικο το παιρνεις στη τιμη που ειχες πρωτοαγoρασει το πραγμα? ασχετως ποσο κανει σημερα? Μπορεις να διαλεξεις να το παρεις και σε cash?

Το γραψε-σβησε δεν παιζει ρολο σε μηχανικο δισκο?

Δημοσ.
Το γραψε-σβησε δεν παιζει ρολο σε μηχανικο δισκο?

Το σβήσιμο κατά κανόνα δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Στις ελάχιστες περιπτώσεις (εφαρμογών/λειτουργικών/filesystems) που γίνεται "πραγματική" διαγραφή (μηδενισμός), το κόστος είναι το ίδιο με το να γράφονταν νέα δεδομένα στις συγκεκριμένες περιοχές του δίσκου (επειδή αυτό ακριβώς συμβαίνει).

Η εγγραφή δεν φθείρει ουσιαστικά περισσότερο τους μηχανικούς δίσκους από την ανάγνωση, και, τόσο η ανάγνωση όσο και η εγγραφή, αν και σίγουρα προκαλούν κάποια μετρήσιμη φθορά, δεν έχουν την καθοριστική επίδραση που έχει η εγγραφή στους SSD.

Δες το paper της google, κεφάλαιο 3.3:

http://labs.google.com/papers/disk_failures.pdf

Πάντως αν ανησυχείς για την εγγραφή θα πρέπει σίγουρα να ανησυχείς και για την ανάγνωση, καθώς ο σημαντικός παράγοντας είναι κοινός (η κίνηση της κεφαλής), και τυπικά η ανάγνωση είναι πολλές φορές συχνότερη από την εγγραφή.

Δημοσ.

Ωστε το γραφο-σβησημο δεν φθειρει τον μηχανικο δισκο?

Και τι φθειρει τον μηχανικο δισκο?

Υποψιν οτι αν κατεβαζεις torrents, ο δισκος γραφει συνεχως δεδομενα.

Το γραφο-σβησιμο, λες, φθειρει τον ssd. Mα ο ssd εχει εγγυηση 3 χρονια. Kαι σε 3 χρονια η αξια του θα εχει πεσει χαμηλα. Αρα να γραφοσβηνουμε ελευθερα τους ssd? ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...