CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Γειά σας, σκέφτομαι να το ξεκινήσω αλλά δε μπορώ να βρώ κνέναν που να ασχολείται και να τον ρωτήσω από κοντά γι αυτό είπα να απευθυνώ εδώ πέρα. Θέλω να αρχίσω κάποιο ομαδικό άθλημα το οποίο να έχει κάποιο βαθμό δυσκολίας ,ένταση και πολλές "απαιτήσεις" απο φυσικής κατάστασης του αθλητή(δύναμη αντοχή κτλπ).Σκέφτηκα το polo αλλά δεν μου πολυαρέσει το υγρό στοιχείο επίσης φοράω φακούς επαφής και θα υπάρχει πρόβλημα...έτσι κατέληξα στο handball.(τα τελευταία 2-3 χρόνια ασχολούμαι συστηματικα με γυμναστική+είμαι 21 χρονών μήπως είναι λίγο αργά?) Ασχολείται κανείς για να μου πει δυο λόγια γι αυτό το άθλημα? Ευχαριστώ.
tolkki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Eπαιζα επι 7 χρονια στον Γ.Σ Κερατσινιου και στον Ολυμπιακο. Τωρα ομως γερασαμε κ τα εχουμε παρατησει (εδω κ 10 χρονια περιπου ) Οτι απορρια χρειαζεσαι και μπορω να σε βοηθησω ευχαριστως
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Κοίτα αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν έχω παίξει και βλέπω μόνο βιντεάκια στο youtube είναι άν ο τρόπος παιχνιδιού έχει ενδιαφέρον δηλαδή αν γίνονται κόλπα συνδυασμοόι προσποιήσει κτλπ ή απλά μόνο πάσσες δίνεις...? Έχει ένταση είναι από τα δύσκολα δηλαδή?από τα βιντεάκια πάντως βλέπω ότι υπάρχει πολύ επαφή μεταξύ των παικτών...άρα θέλει "δυναμάρια"...ε?
tolkki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Ειναι αρκετα δυνατο αθλημα αλλα δεν ειναι υπορεωτικο να εισαι και γομαρι για να παιξεις.Αναλογως των σματικων σου προσοντων ο προπονητης σου θα επιλεξει για το τι θεση θα σε βαλει.Δηλαδη αν εισαι ψηλος κ αδυνατος ξεχνας το πιβοτ και παιζεις συνηθως σαν ιντερ (αριστερος ή δεξιος αναλογα με το χερι). Κοντος και γρηγορος πας για play maker ή εξτρεμ. Για τις πασες που λες καμια σχεση (αναλογως βεβαια κ το επιπεδο της ομαδας που θα πας).Υπαρχουν απειρα συστηματα,συνδιασμοι,"εναερια" και γενικως θελει ταχυτητα κ μυαλο. Σε ποια περιοχη εισαι?
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Σλοβακία μπρατισλάβα...ίσως να είναι λίγο δύσκολο να το ξεκινήσω τώρα εδώ ε?γιατί ειδικά στην αρχή που θα μπερδευομαι και λίγο με τους κανόνες...Παλία βρισκόμουν χανιά,εκει πέρα έχουν ένα κανούριο αθλητικο κέντρο με πολύ καλή ομάδα handball. όταν παίζεις συνήθως θα δέχεσαι κάποιες φορές και χτυπήματα ε?
tolkki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Σλοβακία μπρατισλάβα...ίσως να είναι λίγο δύσκολο να το ξεκινήσω τώρα εδώ ε?γιατί ειδικά στην αρχή που θα μπερδευομαι και λίγο με τους κανόνες...Παλία βρισκόμουν χανιά,εκει πέρα έχουν ένα κανούριο αθλητικο κέντρο με πολύ καλή ομάδα handball.όταν παίζεις συνήθως θα δέχεσαι κάποιες φορές και χτυπήματα ε? Σε ολα τα αθληματα εχεις φοβο για χτυπηματα κ τραυματισμους. H αληθεια ειναι οτι η Μπρατισλαβα εχει πολυ δυνατη ομαδα στο handball (α γκρουπ δυναμικοτητας στο champions league).Πηγαινε στο γηπεδο κ ρωτα πληροφοριες πως μπορεις να γραφτεις και αν μπορεις βεβαια γιατι εκει το επιπεδο ειναι αρκετα υψηλο. Για τους κανονισμους θα σου προτεινα να ξεκινησεις με καποιο ελληνικο βιβλιο.
V for Vagelis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Ε σίγουρα θα βρεις κάποια ομάδα για αρχάριους. Αν σπουδάζεις κοίτα μήπως υπάρχει και στο πανεπιστήμιο η δυνατότητα να ξεκινήσεις. Πάντως αν σε ενδιαφέρει είναι κρίμα να μη δοκιμάσεις έστω. Προσωπικά λίγες φορές έχω παίξει, αλλά μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, είναι και γρήγορο άθλημα. Οσο για τους κανονισμούς, σιγά μην αγοράσεις και βιβλίο, ψαξ' το στο διαδίκτυο λίγο, εξάλλου παίζοντας θα μάθεις.
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 στο site handball.gr τους έχει και τους έριξα μια ματιά,κάπου μπερδευτηκα.Να σου πω κολλάει να γραφτώ σε κάποιο σύλλογο εδώ πέρα ή θα είναι πρόβλημα μιας και δε μιλάω τη γλώσσα τους?Εσείς όταν πήγαινες είχατε κανένα ξένο?
tolkki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 στο site handball.gr τους έχει και τους έριξα μια ματιά,κάπου μπερδευτηκα.Να σου πω κολλάει να γραφτώ σε κάποιο σύλλογο εδώ πέρα ή θα είναι πρόβλημα μιας και δε μιλάω τη γλώσσα τους?Εσείς όταν πήγαινες είχατε κανένα ξένο? Aν ξερεις Αγγλικα δε νομιζω να εχεις σοβαρο προβλημα συνενοησης. Τους βασικους ορους θα τους εχεις ακουστα και απο το ποδοσφαιρο και απο το μπασκετ (που εχουν πολλα κοινα στις ορολογιες) καθως χρησιμοποιουνται τα αγγλικα. Καλο θα ηταν να απευθυνθεις στο δημο της Μπρατισλαβας ή σε αναλογους φορεις για να σε βοηθησουν ή απυεθειας στην τοπικη ομαδα. Στη Σλοβακια το handball ειναι επαγγελματικο ή εχει την ιδια μοιρα με το Ελλαδισταν? Βασικο ειναι οτι εκει θα μαθεις να παιζεις σωστο handball και αν αποφασισες να ερθεις Ελλαδα μετα απο χρονια θα μπορεις να παιξεις σε οποιαδηποτε ομαδα
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Eγώ ξέρω αγγλικά,οι τύποι εδώ πέρα όμως δε ξέρουν ούτε το hello τι σημαίνει και πάω στοίχημα ότι θα μιλάνε μόνο σλοβάκικα στις προπονήσεις οπότε...δύσκολα τα πράγματα.. τεσπα thnx για τις πληροφορίες πάντως
alexdelpiero Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Αν θες φιλε μπες στο σαιτ της ευρωπαικης ομοσπονδιας χαντμπολ κ εχει σε βιντεο ολες τις ματσαρες που εχουν γινει για το τσαμπιονς λιγκ φετινα κ περσινα.Επισης το χανμπολ σε πολλες ευρωπαικες χωρες ειναι κ πανω απο το μπασκετ.Μονο στα βαλκανια το πολο υπερτερει του χανμπολ.Επισης τα ματς στην ελλαδα ειναι σουπα.κατι αναλογο οπως ειναι το ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου με τα αντοιστιχα ευρωπαικα.
tolkki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Iσχυει. Τσεκαρε Ισπανια και Ρουμανια να δεις τι φτιαχνουν εκει τα παλικαρια
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 επειδή αυτό το καιρό ψάχνω πολύ στι ιντερνετ έχω να πω ότι οι γερμανοι σουηδοί και κροάτες είναι πολύ καλοί... Παιδιά εδώ στη σλοβακία το μπάσκετ είναι ότι είναι το squash στην ελλάδα,πολύ λίγοι το παίζουν..
alexdelpiero Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Για τους αλλους συμφωνω αλλα για τους σουδους οχι τοσο.Η πρωτη δυναμη στην σκανδιναβια ειναι η Δανια.Τωρα ξεκινανε κ οι ομιλοι του τσ λ.Μεχρι περυσι ειχε τα δεικαιωματα το γιουροσπορτ φετος δεν ξερω αμα τα εχει.
V for Vagelis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 επειδή αυτό το καιρό ψάχνω πολύ στι ιντερνετ έχω να πω ότι οι γερμανοι σουηδοί και κροάτες είναι πολύ καλοί...Παιδιά εδώ στη σλοβακία το μπάσκετ είναι ότι είναι το squash στην ελλάδα,πολύ λίγοι το παίζουν.. Ναι, απ την άλλη όμως πολύ δημοφιλές είναι το icehockey έτσι; Γιατί όχι κάτι τέτοιο; Πέρα απ τη πλάκα, με τα χαρακτηριστικά που θες, ίσως σε ενδιέφερε και το χόκεϊ επί χόρτου ή σε κλειστό τώρα το χειμώνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.