washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 ...λίγο "ιστορίες" σα να λένε τα λινκ που παρέθεσες -δεν το έχω ξανακούσει αυτό με το "recovery process" (το ΜΟΝΟ που ξέρω είναι πως αν φλασάρεις με λάθος BIOS/γίνει διακοπή της διαδικασίας/είναι κατεστραμμένο, κλαις το τσιπάκι, και κατ' επέκταση τη mobo, ειδικά αν είναι ενσωματωμένο πάνω της - ΕΚΤΟΣ κι αν έχει dual BIOS). Παρ' ολ' αυτά, δεν έχεις κάτι να χάσεις, δοκιμάζοντας να βάλεις το BIOS file σ' ένα φλασάκι ή CD,,,,,μόνο που πρέπει να είναι bootable αυτά τα δυο, οπότε τρέχα-γύρευε, και να πατήσεις το power on. Για φωτό * και το support της Fujitsu που μου λες, δεν θα κάνω τίποτα περισσότερο που μπορείς κι ο ίδιος : use of google Βάλε τον τύπο του λαπτοπ στο google images και την λέξη motherboard και βλέπε αποτελέσματα... Όπως έκανα πχ για το support - έβαλα fujitsu support στο google, και ορίστε... *...την οποία τη θέλεις τί; Για να δεις πού είναι η μπαταρία της CMOS ; ....Αν ναι, νομίζω καλύτερα να δεις το manual. Και δε χρειάζεσαι τίποτα εδώ που τα λέμε για ν' ανοίξεις το μηχάνημα, ένα κατσαβίδι μόνο....
nathanas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 *...την οποία τη θέλεις τί; Για να δεις πού είναι η μπαταρία της CMOS ; ....Αν ναι' date=' νομίζω καλύτερα να δεις το manual. Και δε χρειάζεσαι τίποτα εδώ που τα λέμε για ν' ανοίξεις το μηχάνημα, ένα κατσαβίδι μόνο....[/quote'] Απλά θέλω να είναι η τελευταία μου επιλογή το να το ανοίξω..Δεν είναι δικό μου βλέπεις και πάλι παίζει να πληρώσω για κανένα service έτσι που έμπλεξα. Thanks for the info, θα τα τσεκάρω όλα αύριο... Όσο για το manual, τα έψαξα όλα από το support της fujitsu και δεν έχει φώτο....όσο για το κατσαβιδι συμφωνω, απλώς αγχωνομαι μην πάει τίποτα στραβά.Για αυτό και ψάχνω και άλλο τρόπο. Πέρα του ότι πιστεύω πως βγάζοντας την μπαταρία δεν θα αλλάξει τίποτα.
washcloud Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Απλά θέλω να είναι η τελευταία μου επιλογή το να το ανοίξω..Δεν είναι δικό μου βλέπεις και πάλι παίζει να πληρώσω για κανένα service έτσι που έμπλεξα.Thanks for the info, θα τα τσεκάρω όλα αύριο... Όσο για το manual, τα έψαξα όλα από το support της fujitsu και δεν έχει φώτο....όσο για το κατσαβιδι συμφωνω, απλώς αγχωνομαι μην πάει τίποτα στραβά.Για αυτό και ψάχνω και άλλο τρόπο. Πέρα του ότι πιστεύω πως βγάζοντας την μπαταρία δεν θα αλλάξει τίποτα. από το τέλος : ...να το πιστεύεις, γιατί α) είναι αρκετά πιθανό β) ΕΙΝΑΙ "το πιο ανώδυνο" γ) λιγότερο χρονοβόρο Καταλαβαίνω δε που αγχώνεσαι για το άνοιγμα, αλλά χρειάζεται ΤΑΛΕΝΤΟ για να κάνεις ζημιά. Σε..."έκοψα" αρκετά "ικανό" (αν όχι,,,μαύρη - τουλάχιστον,,,πράσινη ζώνη στα κομπιούτερ... ) (...αλλιώς "θα σε συμβούλευα κάτι άλλο ν' αγοράσεις...") ...να το πας σε τεχνικό δλδ, προκειμένου να το χειροτερέψεις Αν βέβαια ο φίλος σου σου είχε πει "παρ' το και κάνε ο,τι καταλαβαίνεις" και 'συ "αδερφέ, BIOS είναι όμως, άμα πάει κάτι στραβά, στο λέω από τώρα, δε θα με κυνηγάς, οκ;", δεν έχεις λόγο να "αγχώνεσαι", ούτε με το τί έγινε, ούτε με το άνοιγμα. (...αν βέβαια δεν ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά "...ρε συ μην πάθει τίποτα μόνο όμως..." και 'συ "άσε ρε, μη μασάς, θα τα φτιάξω όλα εγώ, παιχνιδάκι είναι", ΤΟΤΕ αλλάζει.....) Anyway, αν σε παίρνει "να το τρενάρεις", ψαξ' το (στο manual-αν δεν το 'χεις σε χαρτί, το κατεβάζεις από Fujitsu) MΠΑΣ κι έχει κανένα dual BIOS, και με ποιό συνδιασμό πλήκτρων ξεκινάει από 'κει (αν έχει, θα είναι η πιο αναίμακτη φάση, αλλά χλωμό το κόβω) Ψαξ' το επίσης αν "φοβάσαι" όπως είπαμε να το ανοίξεις, (γιατί αν δεν παίζει dual, να ΕΥΧΕΣΑΙ να είναι "κολλημένο" απλά, γιατί το ξαναλέω, αυτά από τα λινκς mumbo-jumbo μου φανήκανε - αλλά και να γίνεται κάτι, θα είναι λίγο ιστορία -νομίζω- να φτιάξεις bootable φλασάκι/CD, μιας και φλόπυ μάλλον δεν παίζει στο λαπτοπ) ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜANUAL, αν αναφέρει τρόπο να γίνει reset με συνδυασμό πλήκτρων. Δεν είναι απίθανο. Κι όσο για φωτό, δε νομίζω να χρειάζεσαι - το πολύ στο manual να δεις γενικό σχεδιάγραμμα πού πέφτει η μπαταρία. Λογικά το έχει. Αν παρ' ολ' αυτά νομίζεις σου είναι απαραίτητο...google image it. Πιο εύκολο θα είναι για 'σενα, έχεις το μοντέλο εμπρός σου, μπορείς να συγκρίνεις, κτλ... Ε αν παρ' ολ' αυτά δεν βρεις κάτι, και το 'χεις ψάξει και με σχεδιάγραμμα στο manual, και πάλι δεν βγάζεις κάτι, κι αγχώνεσαι..........δε θα σ' αφήσουμε να πας κι από καρδιά...
nathanas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Έστειλα μήνυμα στο support και μετά μου εμφάνισε κάτι άλλα πιθανά προβλήματα όμοια με τα δικά μου. Σε ένα έλεγε πως reset στην bios γίνεται στον amilo αν βγάλεις μπαταρία και τροφοδοσία και κρατήσεις μετά το power button πατημένο για 10secs. Δεν έγινε τίποτα στο δικό μου. Ξεκίνησα να το ξεβιδώνω αλλά μερικές βίδες είναι αστέρας και πρέπει να πάρω αύριο κατσαβιδάκι τύπου Torx για να το ανοίξω...Διότι δεν τα έφερα στο νησί μαζί μου (που να φανταζόμουν) Όσο για το flashaki, αν το βάλω και μετά ανοίξω το laptop δείχνει πως το διαβάζει γιατί αναβοσβήνει το λαμπάκι του... Καιρός να δοκιμάσω κανένα bios update από usb μέχρι να το ανοίξω αύριο...
washcloud Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Όσο για το flashaki, αν το βάλω και μετά ανοίξω το laptop δείχνει πως το διαβάζει γιατί αναβοσβήνει το λαμπάκι του... ...μάλλον δείχνει πως απλά το φλασάκι παίρνει ρεύμα... *έχε στο νου σου ότι υπάρχουν διάφορα torx
nathanas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 *έχε στο νου σου ότι υπάρχουν διάφορα torx Το ξέρω....έχω πληρώσει για ολόκληρη κασετίνα στην Αθήνα... Φωτογραφία θα τραβήξω και θα έχω δίπλα μία κανονική βίδα του laptop και θα τα πάω μήπως και βγάλω καμία άκρη... T-6 έιναι ή Τ-7... Μάλλον Τ-6 Το μικρότερο πρόβλημα είναι αυτό πάντως.... Thanks for all φίλε washcloud... Και για τις άμεσες αλλά και full απαντήσεις σου!
washcloud Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 ...να 'σαι καλά, απλά μακάρι να βγάλεις άκρη - αν και φοβάμαι ότι απ' τη στιγμή που δεν λειτούργησε το "κόλπο" που σου προτάθηκε,,,,,(...) Τεσπα ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται = μπαταρία για τη CMOS στη μητρική. Αν και μ' αυτό δε γινει κάτι, η μόνη περίπτωση θα είναι μητρική από e-bay... (εκτός κι αν είσαι τυχερός, και δεν είναι ενσωματωμένο το τσιπάκι του BIOS, και βρεις κανένα τέτοιο) (e-bay πάντα)
nathanas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Πήρα τηλέφωνο την εταιρία που συνεργάζεται για το service και αφού έδωσα το serial μου είπαν πως έχει εγγύηση μέχρι 1/1/2010. Το θέμα είναι πως ο φίλος μου το πήρε μέσω Χρυσής Ευκαιρίας, σφραγισμένο όμως στο κουτί του στην τιμή των 300€... Φοβάμαι μην έχω μπλεξίματα αν το παω στην αντιπροσωπεια για service, μην τυχόν και ήταν κλεμμένο... Από την στιγμή που μου είπαν πως έχω μέχρι 1/1 εγγύηση υπάρχει λόγος ανησυχίας? Γιατί αλλιώς η μητρική κάνει 270€ να την πάρω...
washcloud Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ...o "Ρουμάνος" που έλεγα, ε; Δεν έχω ιδέα τί προβλέπεται νομικά για περιπτώσεις αγοράς από χέρι (και άρα τί είναι ενδεδειγμένο να κάνεις). Αν εσύ ξέρεις οκ - αν όχι, κάνε την ερώτηση σε άλλο section (στο μπλα-μπλα μάλλον), κι αν το πάρει χαμπάρι και δώσει απάντηση ο paredwse, καλώς...
nathanas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ...o "Ρουμάνος" που έλεγα, ε; κι αν το πάρει χαμπάρι και δώσει απάντηση ο paredwse, καλώς... Ok θα κάνω post στο μπλα-μπλα...Τώρα ο paredwse μπορεί να μου δώσει extra info?
washcloud Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ...λογικά ναι, ως δικηγόρος - και γενικώς δεν έχει πάρει το μάτι μου άλλους συναδέρφους του να απαντάνε σε θέματα νομικής φύσεως, οπότε μάλλον από αυτόν να "περιμένεις"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.