Προς το περιεχόμενο

PCI Sata controller

profi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω αυτό

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Controllers/NOD-PCI-Sata-Raid-0-1-Control.htm

όχι οτι έχω βρεί κ άλλο,οπότε άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες σε ανάλογη τιμή...για αυτή τη μητρική

http://br.asus.com/550/html/events/mb/socket478/p4b533-e/overview.htm

γιατί έχω ξεμείνει από IDE κ από αποθηκευτικό χώρο κ υπάρχει κ ένας παροπλισμένος sata δίσκος!το raid δεν με απασχολεί για storage το θέλω!

ερώτηση 1)θα λειτουργεί?:-) ή θα δημιουργεί προβλήματα?έχω μια αβάσιμη μάλλον,φοβία με τέτοιες συσκευές!Επίσης δεν βρίσκω το site της εταιρίας για να δω αν είναι sata ή sata2 :fear: (ο σκληρός έχει 4 θέσεις για jumper με τις ενδείξεις...SSC-PM2-OPT1-OPT2)

κ μια δεύτερη που δεν με νοιαζει κ τόσο όμως...αν ποτέ θελήσω να βάλω λειτουργικό σε δίσκο που είναι συνδεδεμένος εκεί γινεται?θα τον αναγνωρίζει το bios ωστε να κάνει boot από εκεί?

Δημοσ.

καλύτερη τιμή : http://e-finder.gr/p.CMP-SATA-PCI-10-controller-karta-me-dyo-esoterikes-syndeseis.31893.html

http://e-finder.gr/p.CMP-SATA-PCI-20-PCI-SATA-controller-karta.31894.html [υποτίθεται πως είναι upgrade της προηγούμενης, με +1eSata θύρα...ΑΝ δουλεύει, γιατί έχω πάρει δύο από τις φθηνιάρες -15€- που έχει η παρακάτω λίστα του Skroutz, με VIA (!$@#&!@^) τσιπάκια, 2 internal, 1 external και 1 IDE θύρα, και δουλεύει μόνο η ΜΙΑ από τις 3 και η IDE ]

(αλλά γενικώς δε συνιστώ κάτι εκτός e-shop/Plaisio)

τιμές/SATA controllers γενικώς στο Skroutz : http://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?keyphrase=SATA+CONTROLLER

...προτείνω όμως τελικώς να πάρεις του Πλαισίου, γιατί έχει τσιπάκι Silicon Image = "εγγύηση", κι ίσως να έχει έτσι και δικό της BIOS (δεν είναι θέμα του BIOS της μητρικής δλδ - στο οποίο BIOS της μητρικής, απλά θα ορίσεις "boot from SCSI" - AN έχει δικό της ΒΙΟS η κάρτα, κι ΑΝ θες να βάλεις λειτουργικό),ούτως ώστε να μπορείς και λειτουργικό να βάλεις στον δίσκο που θα έχει πάνω : οι πιο φτηνές, 97% ΔΕΝ θα έχουν δικό τους BIOS, και θα είναι για δίσκους-"αποθήκες" μόνο.

ΑΥΤΟ όμως, δε νομίζω να το ξέρουν (το αν έχει δικό της BIOS) ούτε γι' αστείο στο Πλαίσιο =p (MONO στην πράξη θα το δεις......take my word on it).

Υπάρχει μία περιπτωσούλα να μην είναι συμβατή με τον τύπο της PCI σου (λογικά είναι 2.1 Ή 2.2, οι PCI σου, δες το στο manual της μητρικής ή μέσω κάποιου προγράμματος όπως Sandra ή Εverest), πράγμα που σημαίνει πρέπει ή να ρωτήσεις στο Πλαίσιο (σώθηκες), ή να βρεις στο web με τί τύπο PCI είναι συμβατή.

[...εκτίμηση πάντως, ότι θα είναι συμβατή, και θα είναι SATA-1 compliant, που δε σε νοιάζει βέβαια γιατί κατ' αρχάς νομίζω το τσιπάκι της δεν εμπίπτει στη λίστα με αυτά που θέλουν να έχει jumper επιλογής SATA mode, οπότε όπως και να τα βάλεις θα δουλέψει -αν και η θέση για SATA-1 είναι η OPT1. Και φυσικά, μη περιμένεις "ταχύτητες SATA" (...λες και πιάνονται οι θεωρητικές τους ταχύτητες βέβαια, αλλά τεσπα) : στα ~80MB/sec (read) θα δουλεύει, λίγο πιο πάνω από τους IDE σου ίσως, μιας και το max θα είναι το ίδιο θεωρητικό με ενός ΙDE, επειδή θα βρίσκεται πάνω σε PCI = max 133MB/sec.... ]

Δημοσ.

PCI slots:this six 32-bit PCI 2.2 expansion slots support bus master PCI cards like SCSI or LAN cards with 133MB/s maximum throughput.

Αυτά λέει στο manual της μητρικής!Είχε κ στο e-shop της sweex αλλά δεν έβρισκα τι τσιπ είχε κ απ'όσα είχα διαβάσει κατάλαβα οτι πρέπει να προτιμήσω silicon image(νομίζω από δικό σου post μάλιστα :) ) που φαίνεται στην NOD!στο web όμως δεν βρίσκω τίποτα,ούτε το επίσημο site της NOD για καμία extra πληροφορία περί PCI!η κάρτα 2.2 δεν θα είναι λογικά?ελπίζω να το γράφει στο κουτί τουλάχιστον(μπαααα)!

για το λειτουργικό περισσότερο εγκυκλοπαιδική ήταν η ερώτηση...για "αποθήκη" το θέλω κ γιατί δεν συμπαθώ τους εξωτερικούς!

Δημοσ.
PCI slots:this six 32-bit PCI 2.2

...πολύ ωραία

expansion slots support bus master PCI cards like SCSI or LAN cards with 133MB/s maximum throughput.

Αυτά λέει στο manual της μητρικής!Είχε κ στο e-shop της sweex

...οι οποίες για την ώρα μάλλον τελείωσαν

αλλά δεν έβρισκα τι τσιπ είχε κ απ'όσα είχα διαβάσει κατάλαβα οτι πρέπει να προτιμήσω silicon image(νομίζω από δικό σου post μάλιστα :) )

...και 'γω αυτό έμαθα από τον συμφορουμίτη parsifal - αλλά και στην πράξη

που φαίνεται στην NOD!στο web όμως δεν βρίσκω τίποτα,ούτε το επίσημο site της NOD για καμία extra πληροφορία περί PCI!

ε είναι φασονατζήδες με τσιπάκια SI...ok....αυτό που μετράει είναι το τσιπ άλλωστε...

Μέσω του οποίου btw μπορείς να βρεις compatibility info φαντάζομαι, και υποθέτω πως ο τύπος του τσιπ θα φαίνεται πάνω στο κουτί, αλλά -->

η κάρτα 2.2 δεν θα είναι λογικά?

...ναι μωρέ...

Άλλωστε αυτές (οι "φθηνές" - διότι έχει και κάτι πχ Αdaptec που τσούζουν άσχημα, και είναι και για πιο νέα φάση ενίοτε - έχει τύχει να το πάρει το μάτι μου) βγαίνουν περισσότερο για τις μητρικές που "καλή" ώρα, δεν είχαν SATA controllers, άρα "πολύ παλιές", και άρα θα υπάρχει backwards compatibility. Απλά επειδή καμμιά φορά παίζει να μην "γυρνάνε" "τόσο πίσω" οι κάρτες, το είπα γιατί η θεωρητική περίπτωση παίζει...

Αλλά αφού δεν είναι 2.1 αλλά 2.2 η δικιά σου, ε δε νομίζω...Λογικά υποστηρίζεται. Με κλειστά μάτια θα την έπαιρνα εγώ...

ελπίζω να το γράφει στο κουτί τουλάχιστον(μπαααα)!

....μπαααα! (έξω ίσως όχι...μέσα, σε κανένα...χαρτάκι, παίζει....)

για το λειτουργικό περισσότερο εγκυκλοπαιδική ήταν η ερώτηση...για "αποθήκη" το θέλω κ γιατί δεν συμπαθώ τους εξωτερικούς!

...και πολύ καλά κάνεις.

Δημοσ.

Μην ξεχνάτε όμως,παρ' όλες τις συμπάθειές σας,ότι οι εξωτερικοί ζουν περισσότερο,μιας και όσο πιό πολύ κοιμάσαι τόσο πιό λίγο υπηρετείς...

Δημοσ.

ναι του e-shop τελείωσαν αν κ είχα βρεί κάτι κραξίματα για την sweex γενικά!Adaptec είχα δεί γι'αυτό είπα σε ανάλογη τιμή...πάω για NOD σήμερα αύριο!

μαγαζάτορα ατάκα στρατού...οπότε λογικό να προτιμάς εξωδούχο σκληρό από εσώκλειστο :P...εγώ δεν έχω πάει ακόμα οπότε μένω στον εσωτερικό!

edit thanks washcloud...κατατοπιστικότατος!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:44 ----------

αγοράστηκε...το chip είναι το SiL3112A

http://www.siliconimage.com/products/product.aspx?pid=63

κ έχει κ bios απ'οτι λέει το manual!

αυτό το Compliant with SATA 1.0 specification με αγχώνει λίγο...εννοεί ΚΑΙ με 1.0 ή μόνο με 1.0?

Δημοσ.

...δεν έχει σημασία.

Όπως σου είπα από νωρίς, μόνο μερικά τσιπάκια (το δικό σου νομίζω όχι) τραβάνε ζόρι με τους SATA-2. Aλλά ακόμα και γι' αυτά, υπάρχουν τα τζαμπεράκια που λέγαμε.

Η μόνη περίπτωση θα ήταν τέτοιο "ηλίθιο" τσιπάκι, σε συνδυασμό με δίσκο χωρίς πινάκια/τζαμπεράκια. Αλλά ο δικός σου έχει ούτως ή άλλως.

Αυτό που εννοεί αυτό που είδες γραμμένο, είναι ότι τον κώλο σου να βαράς, σε SATA-2 mode, αποκλείεται να τρέξει...tinysmile_kiss_t4.png

(άλλα προβλήματα γιοκ)

Να 'σαι καλά και...με γειά.

* μαγαζάτωρ μου, και οι εσωτερικοί μπορούν να μην παίρνουν ρεύμα συνέχεια.

Και γενικώς (τα έχουμε πει σε άλλα θρεντ), τα (θεωρητικά) (και όχι μόνο) αρνητικά των εΞωτερικών, θα υπερκάλυπταν ακόμα και το ψήσιμο καφέ...

Δημοσ.

Έβαλα αυτόν τον οδηγό 1.3.71.1 αλλά πρέπει να κάνω update το bios της κάρτας για να δουλέψει!με αυτόματο installation μπήκε ο 1.0.62.0 αλλά έτσι λειτουργεί σαν raid συσκευή.... http://www.siliconimage.com/support/searchresults.aspx?pid=63&cat=3

για να κάνω update το bios πρέπει να κάνω αυτό

Procedures to run SiFlashTool .exe

Open Windows command prompt

Change to a directory where the SiFlashTool .exe and BIOS binary file are located.

Run SiFlashTool to update the flash memory with BIOS binary code

τα φώτα σας Please γιατί από cmd δεεεν....

The SiFlashTool.exe command line syntax is as follows:

SiFlashTool [/busNum:xx /DevNum:xx] [/File:filespec] [/v]

Where:

BusNum / DevNum: These parameters specify the PCI bus and device number respectively of a Silicon Image storage controller. These parameters only need to be used if there is more than one Silicon Image storage controller in the system.

File: This parameter specifies the path and name of the BIOS image file to be programmed.

/V: This switch causes the program to only display the version number of a controller's BIOS. No BIOS image is programmed when this switch is used. The /File parameter is ignored if specified along with this switch. If /BusNum and/or /Devnum are specified, then only the BIOS versions of controller's at the specified PCI locations are displayed.

Δημοσ.

wow

σωστός

θα είναι χρήσιμο να το βρει εδώ, αν κάποιος χρειαστεί το update αυτής της κάρτας (εγώ πχ, που την ψήνω...:D)

Δημοσ.

αχαχχαχαχα...μιας κ το βρήκες δεν μου λες κ πως να το κάνω?γιατί εγώ δεν μου χρησίμευσα, δεν το εχω με το cmd!

copy paste είναι η διαδικασία από το manual που κατέβασα από εδώ http://www.siliconimage.com/support/searchresults.aspx?pid=63&cat=15

μαζί με το siflashtool!

Δημοσ.

δεν κάνει τπτ...εμφανίζεται ένα παράθυρο για κλάσματα μόνο!

από cmd παίρνω αυτό

Microsoft Windows [Version 6.1.7100]

Copyright © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Ilias>C:\sil\SiFlashTool.exe

Silicon Image Flash BIOS programming tool version 1.0

No Silicon Image Storage controllers were detected!

Δημοσ.

ε τότε έχε τα 2 αρχεία στο C:\ , και γράψε σε cmd C:\, πάτα enter, μετά γράψε

SiFlashTool /file:τόνοματουαρχείουΒIΟS και ξανά enter

γιατί αυτό τουλάχιστον λέει

(τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται)

[ πχ :

Κάν' το rename πχ σε NOD.bin, γράψε

SiFlashTool /file:ΝΟD.bin

και πάτα enter....]

Δημοσ.

C:\Users\Ilias>C:\sil\SiFlashTool.exe /file:NOD.bin

Silicon Image Flash BIOS programming tool version 1.0

Error code (0x00000002) encountered while trying open BIOS image file!

όπου

2 – Unrecognized parameter specified.

edit

έβαλα τους οδηγούς που το βλέπουν σαν raid συσκευή για να τρέξει το siflash κ να μην λέει "δεν βρέθηκε συσκευή"!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...