Προς το περιεχόμενο

Είμαστε αρκετά ευγνώμονες με αυτά που έχουμε;

diamond_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λοιπον.

Ανθρωπος σαν ον σημαινει 2 ποδια 2 χερια κλπ, ας μην προχωρησω σε μαθηματα ανατομιας. Να νιωθω ευγνωμων που ειμαι κι εγω ανθρωπος?

Απο κει και περα υπαρχουν ανθρωποι που ειναι ατυχοι απεναντι στον φυσιολογικο ανθρωπο, γιατι στερηθηκαν ειτε απτη φυση, ειτε απτη ζωη την σωματικη ακεραιοτητα τους.

Επισης υπαρχουν καποιοι αλλοι που η φυση και η ζωη τους προικισε με καποια επιπλεον προσοντα απο τον μεσο κλασσικο ανθρωπο. Αυτοι μπορουν να θεωρηθουν τυχεροι απεναντι στο φυσιολογικο ανθρωπο.

Αρα οσο ευγνωμων θα πρεπει να νιωθω που δεν ανηκω στην παρα φυσιν κατηγορια των ατυχων, τοσο ατυχος, αδικημενος και χτυπημενος απτη μοιρα θα πρεπει να νιωθω που δεν ανηκω στους προικισμενους και να κλαψουριζω.

Τιποτα απο τα 2 δεν ειναι σωστο.

Το σωστο ειναι να βλεπουμε και τα χειροτερα, οταν νιωθουμε αδυναμοι. Και ειναι επισης σωστο να υποδεικνυονται τα χειροτερα σε οσους γκρινιαζουν, μιζεριαζουν και μαυριζουν τη ζωη τους για ασημαντους λογους.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
εκείνες τις πλαστικές φουσκάλες που ολοι γουσταρουμε να σκάμε, αλλά δεν ξέρουμε το όνομά τους...κλπ

useless info of the day...

...bubble wrap

Δημοσ.

Φτύστε την καραμέλα του "και μη χειρότερα". Δεν πρόκειται για αισιοδοξία, πρόκειται για πρέζα, παραλογισμό, μιζέρια και μοιρολατρία του χειρίστου είδους. Αμα είναι έτσι να ξεχάσουμε όλα τα προβλήματά μας και να ζούμε όλοι στην κοσμάρα μας με ένα ηλίθιο χαμόγελο ευτυχίας και αναισθησίας λέγοντας "και μη χειρότερα", καθώς, θεωρητικά, για το κάθε τι που μας συμβαίνει θα μπορούσαν να έχουν συμβεί χιλιάδες άλλα χειρότερα πράγματα.

- Μου τράκαραν το φτερό στο αμάξι: "ευτυχώς, θα μπορούσε να με είχε λιώσει μια νταλίκα".

- Μου είπε η γκόμενα οτι με κερατώνει: "γουάου χαίρομαι, θα μπορούσα να την είχα πιάσει στα πράσα με τους 2 αράπηδες, και να με δείρουν κιόλας".

- Με λιώνει στις απλήρωτες υπερωρίες το αφεντικό: "πρέπει να λέω κι ευχαριστώ, θα μπορούσε να με είχε δείρει, βιάσει, ξαντεριάσει, και βαλσαμώσει για το τζάκι του"

- Μου κλέψαν το πορτοφόλι με 200 ευρώ μέσα: "πάλι καλά, θα μπορούσε να έχει όλο το μισθό μέσα".

- Αρρωσταίνω απ' τη νέα γρίπη: "είμαι και προνομιούχος να λέω, θα μπορούσα να πάθω καρκίνο των οστών".

- Πεθαίνουν όλοι οι φίλοι και συγγενείς μου: "είμαι ευχαριστημένος, ευτυχώς μόνο αυτοί πέθαναν, θα μπορούσε να γίνει πυρηνική καταστροφή και να καταστραφεί όλος ο πλανήτης".

...και πάει λέγοντας. Γενικά, πολύ σάπια στάση ζωής.

Δημοσ.
Φτύστε την καραμέλα του "και μη χειρότερα". Δεν πρόκειται για αισιοδοξία, πρόκειται για πρέζα, παραλογισμό, μιζέρια και μοιρολατρία του χειρίστου είδους. Αμα είναι έτσι να ξεχάσουμε όλα τα προβλήματά μας και να ζούμε όλοι στην κοσμάρα μας με ένα ηλίθιο χαμόγελο ευτυχίας και αναισθησίας λέγοντας "και μη χειρότερα", καθώς, θεωρητικά, για το κάθε τι που μας συμβαίνει θα μπορούσαν να έχουν συμβεί χιλιάδες άλλα χειρότερα πράγματα.

- Μου τράκαραν το φτερό στο αμάξι: "ευτυχώς, θα μπορούσε να με είχε λιώσει μια νταλίκα".

- Μου είπε η γκόμενα οτι με κερατώνει: "γουάου χαίρομαι, θα μπορούσα να την είχα πιάσει στα πράσα με τους 2 αράπηδες, και να με δείρουν κιόλας".

- Με λιώνει στις απλήρωτες υπερωρίες το αφεντικό: "πρέπει να λέω κι ευχαριστώ, θα μπορούσε να με είχε δείρει, βιάσει, ξαντεριάσει, και βαλσαμώσει για το τζάκι του"

- Μου κλέψαν το πορτοφόλι με 200 ευρώ μέσα: "πάλι καλά, θα μπορούσε να έχει όλο το μισθό μέσα".

- Αρρωσταίνω απ' τη νέα γρίπη: "είμαι και προνομιούχος να λέω, θα μπορούσα να πάθω καρκίνο των οστών".

- Πεθαίνουν όλοι οι φίλοι και συγγενείς μου: "είμαι ευχαριστημένος, ευτυχώς μόνο αυτοί πέθαναν, θα μπορούσε να γίνει πυρηνική καταστροφή και να καταστραφεί όλος ο πλανήτης".

Αμήν. Πες τα.

Προσωπικά θα πατήσω επί πτωμάτων δεδομένων τον ευκαιριών για εξέλιξη.

Και ερωτώ. Γιατί να πατήσουν εμένα και να μην τους πατήσω εγώ;

Σχετικά με το "πνεύμα" της συζήτησης, με την ίδια λογική θα έπρεπε να ζούμε ακόμα στις σπηλιές. Ή σε δεσποτικά καθεστώτα; Ή κάτω από την κυριαρχία ξένου κράτους;

Δημοσ.

Ενώ τι πρέπει να κάνεις σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις; Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση σου; Νεύρα; Θυμός; Μίσος; Σφαγές; Κλάμα; Κλάψα; Μοιρολατρία; Καί;

Δημοσ.

εκτόνωση...

το "και μη χειρότερα" δεν είναι εκτόνωση.

είναι η κατά κόρον χρησιμοποιούμενη φράση από πολύ ήρεμους ανθρώπους προς ιδιαίτερα νευρικούς, όταν συμβεί κάτι άσχημο, για να τον ηρεμήσουν, αφού βέβαια ο νευρικός μας φίλος έχει κατεβάσει επί Γης το Δωδεκάθεο, το άλφα του κενταύρου, τα χερουβείμ και κάθε γνωστό άγιο της χριστιανοσύνης.

ρίχνει και ένα "άστο διάολο" και μετά σκέφτεται ήρεμα τις επόμενες κινήσεις του.

οέο;

προτιμώ να αντιδρώ, παρά να προσπαθώ να το καταπιώ, με ένα "και μη χειρότερα".

Δημοσ.
εκτόνωση...

το "και μη χειρότερα" δεν είναι εκτόνωση.

είναι η κατά κόρον χρησιμοποιούμενη φράση από πολύ ήρεμους ανθρώπους προς ιδιαίτερα νευρικούς, όταν συμβεί κάτι άσχημο, για να τον ηρεμήσουν, αφού βέβαια ο νευρικός μας φίλος έχει κατεβάσει επί Γης το Δωδεκάθεο, το άλφα του κενταύρου, τα χερουβείμ και κάθε γνωστό άγιο της χριστιανοσύνης.

ρίχνει και ένα "άστο διάολο" και μετά σκέφτεται ήρεμα τις επόμενες κινήσεις του.

οέο;

προτιμώ να αντιδρώ, παρά να προσπαθώ να το καταπιώ, με ένα "και μη χειρότερα".

Ναι οκ σε κάτι στιγμιαίο εννοείται θα εκτονωθείς επίσης στιγμιαία.

Δεν είπε κανείς να είμαστε ρομπότ και να μην αντιδρούμε (και μάλιστα βάναυσα).

Μετά όμως; Μετά όντως σκέφτεσαι το μη χειρότερα και ηρεμείς.. Αλλιώς θα έβγαζες νεύρα μέχρι θανάτου.

Δημοσ.
Αμήν. Πες τα.

Προσωπικά θα πατήσω επί πτωμάτων δεδομένων τον ευκαιριών για εξέλιξη.

Και ερωτώ. Γιατί να πατήσουν εμένα και να μην τους πατήσω εγώ;

Κατά την άποψή μου και αυτο ειναι λάθος!

Το εχω πει και στο παρελθόν. Ωρες, ωρες εδω για αν υποστηρίξουμε τις απόψεις μας παίζουμε πινγκ πονγκ των άκρων...

Δημοσ.
Ναι οκ σε κάτι στιγμιαίο εννοείται θα εκτονωθείς επίσης στιγμιαία.

Δεν είπε κανείς να είμαστε ρομπότ και να μην αντιδρούμε (και μάλιστα βάναυσα).

Μετά όμως; Μετά όντως σκέφτεσαι το μη χειρότερα και ηρεμείς.. Αλλιώς θα έβγαζες νεύρα μέχρι θανάτου.

το ίδιο λέμε πιστεύω :-)

γι' αυτό έγραψα "μετά σκέφτεται ήρεμα τις επόμενες κινήσεις του".

εξαρτάται πάντα και από το γεγονός.

Μην ξεχνάμε όμως ότι τα όρια μεταξύ λογικής και παραλόγου είναι λεπτά. Δε θέλει και πολύ να στρίψει η βιδούλα. Ένα καλό trigger χρειάζεται και μετά, κόλαση.

Δημοσ.

Xμ, όχι. Σκέφτομαι άλλα πράγματα, ρεαλιστικά τις περισσότερες φορές. Αν θέλω ντέ και καλά να παραμυθιαστώ, σκάω ένα μπάφο και ηρεμώ. Είδη μπάφων υπάρχουν πολλά, ο καθένας διαλέγει αυτό που γουστάρει. Το "μη χειρότερα" είναι κι αυτό ένα είδος μπάφου. Απλά λίγο περισσότερο αναξιοπρεπές και αφελές, όπως όλα τα μοιρολατρικά πράγματα.

Γενικά, τα πράγματα που θέλω και κάνω και έχω και γίνονται στη ζωή μου τα χωρίζω σε 2 κατηγορίες:

- αυτά των οποίων έχω εγώ τον έλεγχο. Γι' αυτά υπεύθυνος είμαι εγώ και μόνο. Δεν υπάρχει θεούλης, δεν υπάρχει μοίρα, δεν υπάρχει "μη χειρότερα", δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο εγώ. Ναδίρ η αδράνεια, ζενίθ το πιστόλι στον κρόταφο.

- αυτά τα οποία δε μπορώ να τα ελέγξω άμεσα ή να προβλέψω. Αυτά απλά συμβαίνουν, και μετά χαράσσω φύλλο πορείας αναλόγως. Πάλι δεν υπάρχει μοίρα και κάρμα και θεούλης και μη χειρότερα. Συνέβη κάτι, το αντιμετωπίζω ανάλογα με βάση τα δεδομένα, δεν το ρίχνω στην παραμύθα. Κι όταν το ρίξω, θα το κάνω με πιο ευθύ και ψαγμένο τρόπο απ' το θολό και παράλογο "μη χειρότερα" που έλεγε η γιαγιά μου στο χωριό πριν 50 χρόνια ξερωγώ.

Δημοσ.

Το οτι υπάρχουν και χειρότερα δεν είναι ρεαλιστικό δηλαδή;

Δεν είπα να σταματήσουμε τα πάντα όλα επειδή υπάρχουν και χειρότερα. Αλλα αν μη τι άλλο είναι ένα πιο οικονομικό και με περισσότερη αντοχή στο χρόνο παραμύθιασμα.

Δημοσ.

Δεν είναι ρεαλιστικό, είναι κάτι απροσδιόριστο, που δεν έχει να κάνει τίποτα με ο,τι μου συμβαίνει εμένα. Δε με αφορά. Είναι σα να θέλω να πιω για να ξεφύγω και να μην πίνω, απλά να λέω "α ρε τι ωραία που υπάρχει και το αλκοόλ, τι θα έκανα χωρίς αυτό, στην Πολωνία έχουν κάτι βότκες μπουρλότο, αλκοολικοί όλοι". Δεν είναι λίγο μιζέρια αυτό;

Δημοσ.

Και πέρα από όσα λέχθηκαν περί αυτονόητων δικαιωμάτων/δυνατοτήτων/δαρβινιστικών και μη θεωριών εξέλιξης τους ανθρώπου/κιάλλεςλέξειςαπόδέλτα με τα οποία συμφωνώ, να συμπληρώσω ότι η απαισιοδοξία κατ' εμέ είναι η μεγαλύτερη δυνατή (εγκεφαλική) επίκτητη αναπηρία.

Μπράβο στο παιδάκι, μπράβο στους γονείς, μπράβο και στην τύχη που είχε αυτό να τα πάθει όντας σε μια οικογένεια με φράγκα, που δεν βρίσκεται στο Αφγανιστάν ή στη Ρουάντα. Μεγαλύτερο μπράβο σε όσους δεν πληρούν τις παραπάνω συνθήκες και τα καταφέρνουν, και γενικά ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε το χαμόγελο αυτού του παιδιού, και μη μένετε στα κομμένα πόδια.

Δημοσ.
- αυτά των οποίων έχω εγώ τον έλεγχο. Γι' αυτά υπεύθυνος είμαι εγώ και μόνο. Δεν υπάρχει θεούλης, δεν υπάρχει μοίρα, δεν υπάρχει "μη χειρότερα", δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο εγώ. Ναδίρ η αδράνεια, ζενίθ το πιστόλι στον κρόταφο.

Μεγάλες κουβέντες...

Δεν είσαι μόνος,πάει και τέλιωσε.Ακόμα και το να σε "πιάσει" κάποιος στη σκέψη του,αποτελεί εξάρτηση...

αυτά τα οποία δε μπορώ να τα ελέγξω άμεσα ή να προβλέψω. Αυτά απλά συμβαίνουν, και μετά χαράσσω φύλλο πορείας αναλόγως.

Κάπως καλύτερα τώρα.

απ' το θολό και παράλογο "μη χειρότερα" που έλεγε η γιαγιά μου στο χωριό πριν 50 χρόνια ξερωγώ.

Αυτή ήταν η πρέζα της γιαγιάκας,δεν ήταν ούτε θολό ούτε παράλογο.Ήταν άλλες οι προτεραιότητες τότε και ανάλογες οι αναζητήσεις.

Πάλι δεν υπάρχει μοίρα και κάρμα και θεούλης και μη χειρότερα. Συνέβη κάτι, το αντιμετωπίζω ανάλογα με βάση τα δεδομένα, δεν το ρίχνω στην παραμύθα. Κι όταν το ρίξω, θα το κάνω με πιο ευθύ και ψαγμένο τρόπο

Τέλος.:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...