Προς το περιεχόμενο

προβλημα με raid δισκους

lost in data

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υστερα απο πτωση τασεως και καψιμο τροφοδοτικου,κοντευω να το καψω και εγω διοτι δεν μπορω να εχω προσωαση στους 2 δισκους του συστηματος μου...

ο τεχνικος που ασχοληθηκε με το θεμα δεν ειχε και μεγαλη εμπειρια σε τετοιου ειδους κατασταση.παρολα αυτα καταφερε με το live cd και το getdataback να ανακτησει καποια απτα αρχεια μου..το προβλημα ειναι οτι τα αρχεια αυτα εχουν χασει την "φορμα" τους δηλαδη ενω εχουν ονομασια ,ημερομηνια δημιουργιας κλπ και σωστο μεγεθος,δεν αναγνωριζονται απο κανενα αντιστοιχο προγραμμα.πχ ειναι αρχεια ηχου και στα properties δεν εμφανιζουν στοιχεια οπως 16 βιτ,pcm κλπ...

το μονο που ειναι σιγουρο για τους δισκους ειναι 1 αρνητικο και 1 θετικο...

1(θετικο).οι δισκοι δεν εχουν hardware προβλημα παιζουν κανονικα.

2(αρνητικο).το (toc) τους εχει σβηστει κατα πασα πιθανοτητα η γενικα δεν ειναι στην αρχικη του κατασταση...

καμμια βοηθεια ρε παιδια ?εχω χασει τον υπνο μου εδω και 15 μερες.προκειται για αρχεια ηχου πολυ σημαντικα για εμενα (ηχογραφησεις κλπ)

Δημοσ.

Ρε παιδια εχετε κατι να μου προτεινετε?Washcloud περιμενω το σχολιο σου καθως γνωριζω οτι εισαι πολυ καλος γνωστης του θεματος.Ειμαι σε δυσκολη και πιεστικη κατασταση.

Δημοσ.

razzea1.jpg

Κατ' αρχάς ξανακάνε ένα scan με το Active File Recovery (εγώ μια φορά το εμπιστεύομαι περισσότερο απ' ολα - το θεωρώ επίσης ως το πιο user friendly, ειδικά μιας και στο τέλος του σκαναρίσματος σου τα δείχνει αυτομάτως σε tree και με τα original names, ενώ κάποια άλλα όχι).

Μετά το scan, κάνε "αποθήκευση του σκαναρίσματος ως..." (ούτως ώστε αν ξαναχρειαστεί, να μην ξανασκανάρεις τους δίσκους), και διάλεξε ν' ανακτήσεις πχ ένα αρχείο , ή μερικά "από 'δω κι απο 'κει", ή έναν ολόκληρο φάκελο κτλ, για να δεις άμεσα πως βγαίνουν.

Αν και πάλι είναι χωρίς properties, φοβάμαι πως απλά είναι corrupted...

(file extension, πχ .mp3, .wav, ΕΧΟΥΝ; )

...Όσο για το άνοιγμα, με VLC δοκίμασες; Aν όχι, drag n drop ένα από αυτά στον VLC, μπας και παίζει...

Δημοσ.

Aπ' ό,τι είπε πάντως, οι δίσκοι είναι οκ (να υποθέσω και η μάμα), και δεν είναι καθόλου απίθανο, με τσαλίμια του ρεύματος, να παθαίνουν ιστορίες data των δίσκων (partition table, το raid καλή ώρα, κτλ...)

Δημοσ.

Η μητρικη λειτουργησε 1-2 φορες και μετα τα εφτυσε.File extension τα αρχεια εχουν,απλα κανενα player η daw πχ cubase δεν τα αναγνψριζουν.Επειδη δεν εχω καθολου εμπειρια με προγραμματα ανακτησης και επειτα απο την αποτυχημενη προσποαθεια του τεχνικου που πηγα φοβαμαι μην κανω τα πραγματα χειροτερα.Μηπως εχει ερθει η ωρα να παω σε καποια εταιρεια ανακτησης?Washcloud θα ηθελα να μαθω την καταληξη της περιπτωσης του Πετορυ με την οποια ειχες ασχοληθει εκτενως.Εχω καταλαβει οτι προκειται για παρομοια περιπτωση.Περιμενω καποιο σχολιο.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Αγαπητε washcloud θα θελα να ζητησω συγνωμη για την λαθος διατυπωση.Εννοω την περιπτωση του χρηστη Πετρου οπου καποτε ειχατε ξενυχτησει και του εδινες καποιες οδηγιες σχετικες.Απλα θα ηθελα να μαθω την καταληξη εκεινης της προσπαθειας ανατκησης των δεδομενων του.Ευχαριστω και περιμενω καποια απαντηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...