insomniaK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Ναι, αλλά σκέψου ότι πάνω σε κάποιον πρέπει να μάθει να το χειρίζεται... Εδώ το μαχαίρι του ψαριού (που είναι νεκρό και μαγειρεμένο), είναι μόνο για δεξιόχειρες (ήταν παγίδα η προηγούμενη ερώτηση) και πραγματικά έχω απογειώσει τσιπούρα...
freedubus Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Καλά να πάθεις, γιατί τρώς το ψάρι με το μαχαίρι; Στο ψάρι, τα παϊδάκια και τη γκόμενα πρέπει να βάζεις χέρι.
insomniaK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Ξέρεις καμία γκόμενα που την πας για ψάρι και καταδέχεται να την πιάσεις με το ίδιο χέρι; :0 και μάντεψε που προτίμησα να βάλω το δικό μου...
Krokodilos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Και μία απορία, με ποιο χέρι χρησιμοποιείς το μαχαίρι του ψαριού; Το μαχαιρι του ποιου? Τι ειναι παλι αυτο? το ψαλίδι πχ για δεξιόχειρες δεν κόβει όταν το χρησιμοποιείς με το αριστερό χέρι...έχω τραβήξει τα πάνδεινα... Κοβει! Τέλεια κιολας. Και εγω ειχα τραβηξει τα πανδεινα. Αλλα πλεον εχω τελειοποιησει την τεχνικη. Το μονο που χρειαζεται ειναι πολλη εξασκηση συγκρινοντας πως ακριβως το πιανεις με το δεξι να το πιανεις και με το αριστερο και που ακριβως βαζεις τη δυναμη με το δεξι(ποιο δακτυλο και σε ποιο σημειο του ψαλιδιου) και να το εφαρμοσεις και στο αριστερο.
freedubus Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Ξέρεις καμία γκόμενα που την πας για ψάρι και καταδέχεται να την πιάσεις με το ίδιο χέρι; :0 και μάντεψε που προτίμησα να βάλω το δικό μου... Λολ, το μυστικό είναι να τα τρίψεις καλά με το λεμόνι μετά, εγώ αυτό κάνω και δεν πα να χω φάει και γόπες τηγανιτές σε ταβέρνα με χαλασμένο εξαερισμό, όλος να βρωμάω τηγανίλα το χέρι μυρίζει ωσάν λέλουδα.
MsquitoPrincess Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 μικρός ήμουν αριστερόχειρας αλλά οι γονείς με ανάγκασαν να γράφω με το δεξί. Tι ήταν αυτή η κλασσική εμμονή των γονιών. Αναρωτιέμαι αν ακόμα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο σαν "she's a witch she's a witch!" στα τωρινά πιτσιρίκια.
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Freedubus μου φαίνεται ασύλληπτο αυτό που λες ε. Είναι το σύνηθες; insomniaK, οι λεπίδες των νυστεριών είναι συμμετρικές ως προς την κόψη, με ελάχιστες εξαιρέσεις οι οποίες λόγω της προβλεπόμενης χρήσης της λεπίδας δεν επηρεάζονται από τη γωνία θέασης. Επίσης το μαχαίρι ψαριού το χρησιμοποιώ με το δεξί αν στο αριστερό κρατάω πηρούνι, αλλά αν μιλάμε για σερβίρισμα σε πιατέλα, με το αριστερό για να τηρούμε και τη φορά =ρ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Κι εγω μικρος εγραφα με το αριστερο αλλα με αναγκασαν να μαθω με το δεξι. Τωρα πλεον δυσκολα γραφω με το αριστερο και φυσικα ο γραφικος χαρακτηρας ειναι για μουτζες. Ωστοσο επαιζα για πολλα χρονια μπασκετ και ημουν αριστεροχειρας (δεν ειχα μεγαλο προβλημα να παιξω και με το δεξι ωστοσο) και γενικως ολες τις "βαρειες" δουλειες τις εκανα και τις κανω με το αριστερο χερι. Εδω ισως απαντησω και στο ερωτημα του Luci. Στο μπασκετ αρχικα δε μπορουσα να κανω τιποτα με το δεξι. Με επιμονη των προπονητων μου και αντιστοιχη προπονηση σιγα σιγα εμαθα να χειριζομαι αριστα τη μπαλα με το δεξι, επειτα να κανω λει απ και στο τελος να σουταρω με ανεση και ευστοχια και με το δεξι χερι. Νομιζω οτι θελει "προπονηση" για να πετυχεις αυτο που θες.
freedubus Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Freedubus μου φαίνεται ασύλληπτο αυτό που λες ε. Είναι το σύνηθες; Ποιό απ' όλα; Λέω και πολλά σήμερα πανάθεμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Κι εγω μικρος εγραφα με το αριστερο αλλα με αναγκασαν να μαθω με το δεξι. ρώτησες ποτέ ΓΙΑΤΙ? ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...
we_will_rise Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 To αριστερό μου χέρι, το χρησιμοποιώ μόνο για το keyboard και όπως προαναφέρθηκε για συμμετρία και για να μου κάθονται καλά τα ρούχα. Ένα φεγγάρι που είχα οικονομικές σφίξεις σκέφτηκα να το νοικιάσω...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 ρώτησες ποτέ ΓΙΑΤΙ? ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω... Δεν θελει ερωτημα. Ουτε και εχει νοημα. Προκαταληψεις μιας αλλης εποχης στην επαρχια οπου μεγαλωσα προφανως. Αυτο ηταν το "σωστο" κατα τη τοτε γωνημ τους και τελος.
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Ποιό απ' όλα; Λέω και πολλά σήμερα πανάθεμα. Η αλήθεια είναι πως άνοιξα το ταμπ και μετά χάθηκα σε κάτι γραψίματα και δεν είδα πόσο φόρα είχε πάρει. Αναφέρομαι στο δε μπορώ ούτε κωλοδάχτυλο στη σούπα να ανακατέψω.
freedubus Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Ναι ισχύει. Δε μπορώ ούτε τη σάκα να κρεμάσω στον αριστερό ώμο. Ούτε το πιρούνι για να φάω δε μπορώ να κρατήσω. Τελευταία φορά που είχα το δεξί δεμένο πέρσι, όλοι γελούσαν. Κι άλλα πολλά. Μπορώ μόνο να κρατήσω κάτι ακίνητο, π.χ. την πρόκα για χτυπήσω με το σφυρί, ή τη μπριζόλα καρφωμένη για να κόψω με το άλλο. Αλλά οτιδήποτε περιλαμβάνει κίνηση είναι, λίγο πολύ, ακατόρθωτο
liopyr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 ρώτησες ποτέ ΓΙΑΤΙ? ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω... Ήξερα ένα παιδάκι, που καλός μπαμπάκας χουντικόμπατσος το ανάγκαζε να γράφει με το δεξί, για να μην υπάρξει περίπτωση να παρερμηνευθεί η έκφραση "είμαι αριστερός". Δεν ξέρω αν και οι υπόλοιποι γονείς το κάνουν με αντίστοιχες προθέσεις, πάντως είναι πραγματικά ασύλληπτα ηλίθιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα