Höfdingadrapa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Εμένα με εξανάγκασε η μαμίτσα μου όπως είπες και εσύ στο πρώτο ποστ να γράφω με δεξί, μάλιστα μου χτύπαγε το αριστερό με το χέρι της...''όχι με το δεξί θα γράφεις, είναι κακό!'' Αυτό το σκηνικό δε το θυμάμαι, αλλά whatever, γάμα τα. Είμαι λοιπόν δεξιόχειρας και όσες φορές έχω προσπαθήσει να γράψω με το αριστερό δεν τα καταφέρνω. Με τίποτα όμως. Απ' την άλλη αν μου πεις ζωγράφισε θα το κάνω με το αριστερό, αν μου πεις κλώτσα τη μπάλα θα το κάνω με το αριστερό (πόδι), αν μου πεις ρίξε μου μπουνιά θα το κάνω ευχαρίστως με το αριστερό, αν μου πεις τράβα μια να στανιάρεις θα το κάνω με το αριστερό, αν μου πεις, ''ρε 'συ βγάλε τον αναπτήρα να με ανάψεις'', ε θα το κάνω με το αριστερό, γενικά πλην της γραφής έχω ένα θέμα αναπηρίας με το δεξί. Ακόμα και στο πόδι. Είμαι σοβαρά; =ρ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Λοιπον εγω ρωτησα τους γονεις μου τελικως ετσι απο περιεργεια γιατι με αναγκασαν να γινω δεξιοχειρας. Η απαντηση αφοπλιστικη πλην ομως καλη και λογικη και ενδεχομενως δικαιολογημενη: "Γιατι αν ησουν αριστεροχειρας δε μπορουσαμε να σε πιασουμε στο αριστερο χερι να σε μαθουμε να γραφεις." Και εξηγω: Θελει η μητερα μου να με μαθει πχ να γραφω το "α". Ξεκιναω με το μολυβι και το τετραδιο, αλλα μαζι με εμενα πιανει το χερι μου και η μαμα και το γραφουμε μαζι με το μολυβι, μεχρι να μαθω μονος. Ε αν ημουν αριστεροχειρας δε μπορουσαν να το κανουν αυτο (ειχε αλλη κλιση το τετραδιο για μενα, αλλη για εναν δεξιοχειρα, τα χερια ηταν διαφορετικα και δεν ειχαν ανακολουθες και αντιθετες κινησεις μεταξυ τους κλπ), γιαυτο με ζορισαν λιγο στην αρχη μεχρι να παρει στροφες το δεξι χερι και εγινα δεξιοχειρας.
Members gsarig Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Members Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Εγώ ευτυχώς δεν είχα τέτοια προβλήματα και είμαι αριστερόχειρας μέχρι αηδίας, με εξαίρεση το ποντίκι (το οποίο βέβαια, αν χρειαστεί, το χειρίζομαι με μεγαλύτερη ευκολία με το αριστερό από ότι ένας δεξιόχειρας). πάντως φαντάζομαι πως ακόμη κι αν μάθεις με τα πολλά να γράφεις με το αριστερό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μάθεις αυτόματα και να ράβεις, να τσαπίζεις ή να χειρουργείς... υποθέτω πως κάθε εργασία χρειάζεται ξεχωριστή εξάσκηση... (πάντως, το μεγάλο απωθημένο που μου άφησε το ότι είμαι αριστερόχειρας είναι ότι δεν έμαθα ποτέ επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι...)
algait Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά και εγώ αριστερόχειρας είμαι και το θεωρώ πολύ βάναυσο να σε αναγκάσουν να αλλάξεις χέρι. Επίσης πιστεύω ότι αν προσπαθήσω πλέον να γράψω με το δεξί, μετά από καναδυο λέξεις τα νέυρα μου θα γίνουν κρόσια και θα το ξαναγυρίσω στο αριστερό. Πάντως είναι γενικώς κανόνας ότι οι περισσότεροι αριστερόχειρες, λόγω του ότι τα πάντα στη ζωή είναι φτιαγμένα για δεξιοχειρες (από τα χερούλια στις κατσαρόλες μέχρι τα κουμπιά στα πουκάμισα) μπορούν και χειρίζονται το δεξί πολύ καλύτερα απ' ότι οι δεξιόχειρες το αριστερό.
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Διαβαζοντας μεχρι εδω, βλεπω τελικα οτι ειμαι πολυ φυσιολογικος ανθρωπος, νομιζα οτι μονο εγω ημουν ετσι. Ποτε δεν εγραψα με το αριστερο (αν και τωρα τελευταια με τον κωστακη ψηνομουνα), αλλα υπαρχουν δεκαδες "δουλειες" για τις οποιες το δεξι μου χερι ειναι απλα θεατης. Πχ, σφυρι με το αριστερο, να πεταξω ενα αντικειμενο, το ιδιο, και πολλες αλλες δουλειες που θελουν δυναμη, στοχο, και γενικα ολο το χερι. Αντιθετα για λεπτοδουλειες το αριστερο ειναι για τα μπαζα. Θα μπορουσε δηλαδη να πει κανεις οτι οσον αφορα τα δακτυλα και και την λεπτοδουλεια ειμαι δεξιοχειρας, και οσον αφορα ολο το χερι και τις βαριες δουλειες ειμαι αριστεροχειρας. Πιασ' τ' αυγο και κουρευτο. Οποτε luci ξεκινα αφοβα να προσπαθεις εδω οπως βλεπεις δεν υπαρχουν σταθερες δουλειες για το καθε χερι, οτι εχει συνηθισει ο καθενας μας απο μικρος το κανει με το αναλογο χερι (ευτυχως μερικες δουλειες καταφερνω και τις κανω και με τα δυο )
soturin Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Πρώτον, θέλω κάποιος να μου πει γιατί κάποιοι γονείς αναγκάζουν το παιδί να γράφει με το δεξί. Ποιο το πλεονέκτημα; Γενικά έχω την εντύπωση πως ισχύει κάτι με τους αριστερόχειρες, ότι στην ουσία μπορούν να είναι ικανοί και στα δύο χέρια. Φίλος γράφει με το δεξί, αλλά σούτ και ντρίμπλα στο μπάσκετ έχει στο αριστερό. Από την άλλη, όταν κάποιος χάνει τα χέρια του, μαθαίνει και γράφει με το πόδι, δε πα να ναι ό,τι θέλει. Δηλαδή δε νομίζω να είναι αδύνατο με εξάσκηση να συμβεί, και επίσης θα με έψηνε. Βέβαια τίποτα από αυτά δε λέει κάτι διαφορετικό από το πρώτο πόστ... χουχ
insomniaK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Άντε να πως κι εγώ την ιστορία μου, γράφω με το δεξί χέρι και κόβω με το αριστερό. Όλα τα υπόλοιπα τα κάνω, νομίζω, και με τα δύο χέρια.
nickarmy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 γράφω με αριστερό αλλα όλα τα άλλα τα κάνω και με τα δύο (σουτ μονο με δεξι)
iparou Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν, μπορεί να σας φανεί κάπως περίεργο αλλά θα ήθελα να μάθω να γράφω (και) με το αριστερό χέρι μου. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν γενικά υπάρχει ενδεχόμενο να πετάξω καμιά περίεργη μπλε οθόνη και να προκύψει κάποιου είδους πρόβλημα. Μπορεί να λέω τραγικές μπούρδες, αλλά ξέρω διάφορες περιπτώσεις που δημιούργησαν δυσλεξίες και γενικά τέτοιες ιστορίες σε μαθητές που εξαναγκάστηκαν να μάθουν να γράφουν με το δεξί. Πείτε γενικά τι ξέρετε. Δεν θα αντημετωπήσεις καννενα απολύτςω πρόβλημα.. Έγραφα με το δεξί και πρην απο μρικαα χρονια εμαθα να γραφω κι με το αριστερρό, χωρις μέχρι τοορα να έχω κάποιο εμφανές κουσούρι.. Όλαλ αυτά περί δυσλεξίιας και λοιπόν προβλημμάττων καατά το γραπττό (αλ΄λά και προφφορικό) λόγο είναι απλά αηδιςε.
sheik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :lol::lol::lol::lol::lol: sorry, ουτε γω κρατηθηκα.Ακου εκει "κανενα εμφανες κουσουρι" :lol: Kαι παλι σορρυ
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Προς στιγμήν νόμιζα πως δεν αστειευόταν και πανικοβλήθηκα ε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά και εγώ αριστερόχειρας είμαι και το θεωρώ πολύ βάναυσο να σε αναγκάσουν να αλλάξεις χέρι. τα ίδια μόνο που θα έλεγα κάτι πιο βαρύ από το βάναυσο...
pournaras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Και οπως λεγαν και οι παλιοι "με το αλλο χερι ισον με ξενο χερι"
dermitzos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 τα ίδια μόνο που θα έλεγα κάτι πιο βαρύ από το βάναυσο... +1.. Το μήνυμα που έχετε εισάγει είναι μικρό. Παρακαλούμε μεγαλώστε το μήνυμα σας ώστε να περιέχει τουλάχιστον 10 χαρακτήρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα