Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 μια χαρά το κατάλαβες και ας έλειπε το "με"
SweeT_DreamS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν, μπορεί να σας φανεί κάπως περίεργο αλλά θα ήθελα να μάθω να γράφω (και) με το αριστερό χέρι μου. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν γενικά υπάρχει ενδεχόμενο να πετάξω καμιά περίεργη μπλε οθόνη και να προκύψει κάποιου είδους πρόβλημα. Μπορεί να λέω τραγικές μπούρδες, αλλά ξέρω διάφορες περιπτώσεις που δημιούργησαν δυσλεξίες και γενικά τέτοιες ιστορίες σε μαθητές που εξαναγκάστηκαν να μάθουν να γράφουν με το δεξί. Πείτε γενικά τι ξέρετε. Από τη γέννησή μας, η περιοχή που στο μέλλον θα αναπτυχθεί και θα αποτελέσει την περιοχή του Wernicke (γενική ερμηνευτική περιοχή / δλδ οι λειτουργίες του λόγου και του ελέγχου της κινητικότητας) , είναι 50% μεγαλύτερη στο αριστερό ημισφαίριο σε σχέση με το δεξιό. Γι'αυτό και στο 95% των ατόμων αυτές οι λειτουργίες του λόγου και της κινητικότητας είναι περισσότερο αναπτυγμένες στο αριστερό ημισφαίριο. (επικρατούν ημισφαίριο για τους δεξιόχειρες). Αυτά- περισσότερο για την εγκεφαλική κυριαρχία. Τώρα σχετικά με αυτό που ρωτάς, δεν έχω μάθει/διαβάσει πουθενά ότι υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης δυσλεξίας!...αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Στη δυσλεξία βλέπεις λέξεις και τις αναγνωρίζεις ως λέξεις, αλλά αδυνατείς να προσδιορίσεις τη σημασία τους. Αν θέλεις να μάθεις να γράφεις καί με το αριστερό (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο...εκτός αν έχεις την απαιτούμενη υπομονή για να το επιτύχεις) προσπάθησε να χρησιμοποιείς περισσότερο το αριστερό χέρι στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Α! και αν τα καταφέρεις... θα σου χρειαστούν αυτά.
Lucifer Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Το χέσαμε λίγο ε. Κατά τα άλλα, αν μάθω να δουλεύω το αριστερό, αμφίχειρας θα είμαι, όχι αριστερόχειρας, οπότε κλάην. Ευχαριστώ όπως και να 'χει πάντως, Τσηρζ.
wizzy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Βλέπω ότι το site που παρέθεσα στο post #58 έχει πέραση! :p:p
washcloud Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Ρε μπας και βρέθηκες σε καμμιά ισλαμική χώρα και βούτηξες τίποτε "για σουβενίρ" και το πας απόξω-απόξω; Πάντως εγώ όσα παιδιά θυμάμαι να ήταν αριστερόχειρες σε σχολεία κτλ, δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα σε όποια περίπτωση χρειαζόταν και η χρήση του δεξιού. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση η "προσαρμοστικότητά τους", σε σχέση με τις δικές μου προσπάθειες να χρησιμοποιώ το αριστερό. Ειδικά για όσους παίζανε μπάσκετ, που είχαν μια τάση να χρησιμοποιούν και το δεξί, παρ' ότι αριστερόχειρες. Οπότε να υποθέσω πως είναι θέμα εξάσκησης, και πως το να μάθει κανείς να χρησιμοποιεί ΚΑΙ το άλλο του χέρι, δεν συνεπάγεται το να ξεχάσει να χρησιμοποιεί το "καλό". Μια καλή φάση για "καλη εξάσκηση", είναι όποτε σε παίρνει (να είσαι πχ στο σπίτι και όχι στο νεκροτομείο), να δένεις πχ με μια ζώνη το χέρι σου (τη ζώνη στη μέση, πάνω από το παντελόνι/φόρμα/μποξεράκι/φουστανάκι/whatever) και το χέρι από κάτω δλδ, ούτως ώστε να είσαι "αναγκασμένος" να χρησιμοποιείς το άλλο. * ...να δένεις το ΔΕΞΙ, εννοείται
Lucifer Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μια καλή φάση για "καλη εξάσκηση", είναι όποτε σε παίρνει (να είσαι πχ στο σπίτι και όχι στο νεκροτομείο), να δένεις πχ με μια ζώνη το χέρι σου (τη ζώνη στη μέση, πάνω από το παντελόνι/φόρμα/μποξεράκι/φουστανάκι/whatever) και το χέρι από κάτω δλδ, ούτως ώστε να είσαι "αναγκασμένος" να χρησιμοποιείς το άλλο. * ...να δένεις το ΔΕΞΙ, εννοείται Εγώ λέω να ρίχνω καυτό λάδι πάνω στο δεξί μου χέρι όποτε ξεχνιέμαι και το χρησιμοποιώ. Τι λες ρε ανώμαλε, τις άλλες δένουμε, όχι εμάς.
o_magazatoras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εγώ πάντως σε συμβούλεψα. Άλλαξε config.sys
klainmaingr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Με άνοιξε την όρεξη το θέμα και έπιασα λίγο να θυμηθώ τα παλιά.. Το χέρι μου πήγε πιό εύκολα απο ότι περίμενα. Αρκεί όλα τα γράμματα να τα γράφεις με αντίθετη φορά απο ότι συνήθως.. Τουλάχιστον σε μένα αυτό δουλεύει και μόλις έγραψα μια σχετικά αξιοπρεπή άλφα βήτα με την πρώτη προσπάθεια.. Το ίδιο και στους αριθμούς και σε όλα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:00 ---------- Κάτι που έχω παρατηρήσει είναι οτι οι αριστερόχειρες δεν φημίζονται για την καλλιγραφία τους.. Ίσως και να είναι ιδέα μου..
black_widow Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Τι λες ρε ανώμαλε, τις άλλες δένουμε, όχι εμάς. Μωρέ μπράβο ο Lucifer
washcloud Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εγώ λέω να ρίχνω καυτό λάδι πάνω στο δεξί μου χέρι όποτε ξεχνιέμαι και το χρησιμοποιώ. Τι λες ρε ανώμαλε, τις άλλες δένουμε, όχι εμάς. Όσο για το πρώτο, ανάλογα με τα γούστα του και πράττει κανείς (φάση Norton στο Fight). ...για το δεύτερο, δε σου απαγορεύει κανένας μαζί με το χέρι να δέσεις πάνω σου και καμμιά σκανδιναβέζα
Crizzt Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Από τη γέννησή μας, η περιοχή που στο μέλλον θα αναπτυχθεί και θα αποτελέσει την περιοχή του Wernicke (γενική ερμηνευτική περιοχή / δλδ οι λειτουργίες του λόγου και του ελέγχου της κινητικότητας) , είναι 50% μεγαλύτερη στο αριστερό ημισφαίριο σε σχέση με το δεξιό. Γι'αυτό και στο 95% των ατόμων αυτές οι λειτουργίες του λόγου και της κινητικότητας είναι περισσότερο αναπτυγμένες στο αριστερό ημισφαίριο. (επικρατούν ημισφαίριο για τους δεξιόχειρες).Αυτά- περισσότερο για την εγκεφαλική κυριαρχία. Τώρα σχετικά με αυτό που ρωτάς, δεν έχω μάθει/διαβάσει πουθενά ότι υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης δυσλεξίας!...αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Στη δυσλεξία βλέπεις λέξεις και τις αναγνωρίζεις ως λέξεις, αλλά αδυνατείς να προσδιορίσεις τη σημασία τους. Αν θέλεις να μάθεις να γράφεις καί με το αριστερό (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο...εκτός αν έχεις την απαιτούμενη υπομονή για να το επιτύχεις) προσπάθησε να χρησιμοποιείς περισσότερο το αριστερό χέρι στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Α! και αν τα καταφέρεις... θα σου χρειαστούν αυτά. Αφου αυτη η περιοχη ειναι μεγαλυτερη σε ολους και οχι μονο στους δεξιοχειρες, γιατι... υπαρχουν αριστεροχειρες?
SweeT_DreamS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 [/color]Κάτι που έχω παρατηρήσει είναι οτι οι αριστερόχειρες δεν φημίζονται για την καλλιγραφία τους.. Ίσως και να είναι ιδέα μου.. Ναι, πρέπει να ισχύει αυτό που λες. Γιατί σκέψου πως οι αριστερόχειρες καθώς γράφουν, καλύπτουν τα γράμματά τους με το χέρι τους. Οπότε, πάει περίπατο η καλλιγραφία. Αφου αυτη η περιοχη ειναι μεγαλυτερη σε ολους και οχι μονο στους δεξιοχειρες, γιατι... υπαρχουν αριστεροχειρες? Ναι, δίκιο έχεις. Λογική ερώτηση. Ξέχασα λοιπόν να πω πως αυτό συμβαίνει στην αρχή της γέννησης στο 50% των νεογνών. Γι'αυτό και αναπτύσσεται γρηγορότερα -ενδεχομένως- κι έτσι το 95% των ατόμων, είναι δεξιόχειρες. (yeahhh! σας φάγαμε ). Αν όμως η αριστερή περιοχή Wernicke καταστραφεί ή αφαιρεθεί, το αντίθετο ημισφαίριο αναπτύσσει χαρακτηριστικά επικρατούντος ημισφαιρίου. edit, Καλά-εγώ δε βλέπω και μεγάλη διαφορά στο γραφικό χαρακτήρα, από το δεξί στο αριστερό χέρι. Με κλειστά μάτια γράφεις βρε Lucifer;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα