zio10 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Εγω αριστεροχειρας και αριστεροποδαρος το δεξι ποδι και χερι ειναι σχεδον αχρηστα, το μονο που μπορω να κανω με το δεξι χερι σωστα ειναι να κραταω το ποντικι. Και σε βολεύει ή επειδή δε γίνεται αλλιώς το κάνεις? (παιχνίδια κλπ). Γιατί εμένα δε με βολεύει να το δουλεύω με το αριστερό (είμαι δεξιόχειρας) Λοιπόν, μπορεί να σας φανεί κάπως περίεργο αλλά θα ήθελα να μάθω να γράφω (και) με το αριστερό χέρι μου. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν γενικά υπάρχει ενδεχόμενο να πετάξω καμιά περίεργη μπλε οθόνη και να προκύψει κάποιου είδους πρόβλημα. Μπορεί να λέω τραγικές μπούρδες, αλλά ξέρω διάφορες περιπτώσεις που δημιούργησαν δυσλεξίες και γενικά τέτοιες ιστορίες σε μαθητές που εξαναγκάστηκαν να μάθουν να γράφουν με το δεξί. Πείτε γενικά τι ξέρετε. Έτσι από περιέργεια, έμαθες να γράφεις με το αριστερό τελικά?
Lucifer Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Βελτίωσα τα γράμματα, αλλά είναι ακόμα σε τραγικό σημείο. Και δε γράφω και με το χέρι γενικά, οπότε δεν παίζει να εξασκηθώ παραπέρα. 1
zio10 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Βελτίωσα τα γράμματα, αλλά είναι ακόμα σε τραγικό σημείο. Και δε γράφω και με το χέρι γενικά, οπότε δεν παίζει να εξασκηθώ παραπέρα. Εδώ που τα λέμε μου φαίνεται και ψιλοάχρηστο προσόν! 1
Anorymous Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Και σε βολεύει ή επειδή δε γίνεται αλλιώς το κάνεις? (παιχνίδια κλπ). Γιατί εμένα δε με βολεύει να το δουλεύω με το αριστερό (είμαι δεξιόχειρας) Έτσι από περιέργεια, έμαθες να γράφεις με το αριστερό τελικά? οχι με βολευει μερικες φορες αναλογα το ποντικι με το δεξι ειναι πολυ πιο καλα αλλες φορες ειναι το ιδιο, παιχνιδια παιζω ΜΟΝΟ με gamepad. 1
LongTom Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μεγάλο βάσανο το γράψιμο,ιδίως με την μελάνη να κάμει μόνιμη στάμπα στον καρπό-παλάμη.Τα γράμματα είναι όλως περιέργως αξιοπρεπέστατα(όχι όμορφα,αλλά ευανάγνωστα) και τελείως κάθετα(δίχως να μοιάζουν με ανεμοδαρμένα). Ελάχιστο κακό βέβαια σε σχέση με το καταραμένο ψαλίδι που το μισώ από βάθη καρδίας και θέλω να πατήσω με το κλάρκ όποιον αλήτη το εφηύρε.
GreyHorse Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Εδώ που τα λέμε μου φαίνεται και ψιλοάχρηστο προσόν! Ε όχι και άχρηστο προσόν να εξασκείσεις τον εγκέφαλό σου σε τέτοιο βαθμό που να πρέπει να αναπτύξει καινούργιους νευρώνες.
zio10 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Ε όχι και άχρηστο προσόν να εξασκείσεις τον εγκέφαλό σου σε τέτοιο βαθμό που να πρέπει να αναπτύξει καινούργιους νευρώνες. Πέρα από την όποια εξάσκηση, καθαρά σαν προσόν δεν χρησιμεύει κάπου νομίζω
kanesaxo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Σαν αριστερόχειρας 3 πράγματα (που θυμάμαι) με εκνευρίζουν. α) το κλασσικό τετράδιο σπιραλ που μου ρήμαζε το καρπό. β) το ψαλίδι γ) τα κλασσικά μαχαίρια. Για να ξεφλουδίσεις φρούτο σου βγαίνει η πίστη. Πάντως, για ένα περίεργο λόγο, μάλλον συνήθεια, παρόλο που χω το ποντίκι αριστερά, τα κουμπιά τα χω οπως οι δεξιοχειρες...
arc Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Στην αγορά υπάρχουν πλέον προϊόντα βολικά για αριστερόχειρες (ψαλίδια, μαχαίρια, τετράδια, κλπ). Το παρακάτω μην το λάβετε σαν διαφήμιση αλλά εχω ψωνίσει αρκετά πραγματάκια-δώρα για φίλους αριστερόχειρες. Επίσης ebay-amazon είναι γεμάτα από αναλογα προϊόντα http://aristeroxeiras.gr/
GreyHorse Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Πέρα από την όποια εξάσκηση, καθαρά σαν προσόν δεν χρησιμεύει κάπου νομίζω Το να έχεις δυο γερά χέρια αντί για ένα καλό και ένα κουλό, σου φαίνεται άχρηστο προσόν;
zio10 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Το να έχεις δυο γερά χέρια αντί για ένα καλό και ένα κουλό, σου φαίνεται άχρηστο προσόν; Το να μπορείς να γράφεις με τα δύο χέρια μου φαίνεται άχρηστο ναι Μπορείς να έχεις δύο γερά χέρια χωρίς να γράφεις και με τα δύο!
GreyHorse Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Το να μπορείς να γράφεις με τα δύο χέρια μου φαίνεται άχρηστο ναι Μπορείς να έχεις δύο γερά χέρια χωρίς να γράφεις και με τα δύο!Το αντίθετο όμως δεν γίνεται. Αν πχ είσαι δεξιόχειρας με κουλό αριστερό και καταφέρεις να γράψεις και με το αριστερό, δεν θα είναι κουλό πια θα έχει δυναμώσει. Και γιατί άχρηστο; Δεν μιλάμε για ακρωτηριασμούς και σπασίματα ή κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Να σε δω τι θα κάνεις αν στραμπουλήξεις τον αντίχειρα του καλού σου χεριού, ή ακόμα πιο συχνό να σε πιάσει καμιά τενοντίτιδα λόγω της εργασίας σου. Να δω μετά την ζαχαρένια σου και πόσο άχρηστο θα σου φανεί.
zio10 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Το αντίθετο όμως δεν γίνεται. Αν πχ είσαι δεξιόχειρας με κουλό αριστερό και καταφέρεις να γράψεις και με το αριστερό, δεν θα είναι κουλό πια θα έχει δυναμώσει. Και γιατί άχρηστο; Δεν μιλάμε για ακρωτηριασμούς και σπασίματα ή κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Να σε δω τι θα κάνεις αν στραμπουλήξεις τον αντίχειρα του καλού σου χεριού, ή ακόμα πιο συχνό να σε πιάσει καμιά τενοντίτιδα λόγω της εργασίας σου. Να δω μετά την ζαχαρένια σου και πόσο άχρηστο θα σου φανεί. Εντάξει σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φανεί χρήσιμο. Σίγουρα όμως στο χρόνο που θα κάνεις για να αποκτήσεις αυτή τη δεξιότητα μπορείς να μάθεις κάτι άλλο καινούργιο που θα σου χρειαστεί πολύ περισσότερο!
GreyHorse Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Εντάξει σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φανεί χρήσιμο. Σίγουρα όμως στο χρόνο που θα κάνεις για να αποκτήσεις αυτή τη δεξιότητα μπορείς να μάθεις κάτι άλλο καινούργιο που θα σου χρειαστεί πολύ περισσότερο! Δέκα λεπτά την μέρα σου φαίνονται πολλά; Δεν θέλει περισσότερο χρόνο. Γιατί μπορώ να σου απαριθμήσω δεκάδες δεκάλεπτα της μέρας που τα σπαταλίζουμε σε μαλακίες που ποτέ δεν θα χρειαστούμε. 1
zio10 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δέκα λεπτά την μέρα σου φαίνονται πολλά; Δεν θέλει περισσότερο χρόνο. Γιατί μπορώ να σου απαριθμήσω δεκάδες δεκάλεπτα της μέρας που τα σπαταλίζουμε σε μαλακίες που ποτέ δεν θα χρειαστούμε. Σ'αυτό συμφωνούμε! Και ναι, να πω την αλήθεια ούτε 10 λεπτά τη μέρα δε θα αφιέρωνα σε κάτι τέτοιο! Αλλά οκ, είναι φυσιολογικό να φαίνονται άλλα πράγματα χρήσιμα στον καθένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα