sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Εγώ θέλω συναγερμό με αμφίδρομη επικοινωνία μέσω GSM. Είδα πως το έχτρα module πάει +250€ της paradox. Μήπως υπάρχει καλύτερη λύση σε άλλη μάρκα? Οι συναγερμοί οι οποίοι λειτουργούν με δίαυλο, χρειάζονται ειδικούς αισθητήρες για δίαυλο? Πρέπει να είναι της ίδιας μάρκας?
TakisStathis Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Ποιο ebay και σαχλαμάρες? Βρες ένα καλό ηλεκτρολόγο - τεχνικό συναγερμών και βάλε ότι σου προτείνει αυτός. Για ένα καλό συναγερμό δώσε και 1,5 χιλιάρικο. Μια φορά το βάζεις και ξενοιάζεις. Γνώμη μου είναι στο συναγερμό να μην κάνεις οικονομία.2 φορές έχουν προσπαθήσει να μπουν στο σπίτι μου, ενώ είχα συναγερμό. Ραντάρ εσωτερικού χώρου σε κάθε δωμάτιο (με ρυθμιζόμενη ευαισθησία αν θέλεις να έχεις και μικρά κατοικίδια), ραντάρ εξωτερικού χώρου στις βεράντες (πάλι με ρυθμιζόμενη ευαισθησία αν θέλεις να έχεις και μικρά κατοικίδια και να μην χτυπάει ), ώστε να αποτρέψεις τον κλέφτη από το μπαλκόνι ακόμη και να τραπεί σε φυγή.. Αισθητήρες θραύσης τζαμιών και επαφές για παράθυρα χωρίς ρολά-πατζούρια (πχ. του μπάνιου) και κιγκλιδώματασε αυτά (αν και κακόγουστα τα περισσότερα) , επαφές σε όλα τα ρολά - πατζούρια, και φυσικά πόρτα ασφαλείας και επαφή σε αυτήν. Με τα παραπάνω θα χρειαστείς σίγουρα μια μονάδα με 8 ζώνες (μη σου πω και 16), ώστε να βάλεις κάποιες επαφές - ραντάρ σε κάθε ζώνη, και να μπορείς να προγραμματίζεις ποιες ζώνες θα λειτουργούν όταν θα είσαι μέσα στο σπίτι ή να τις ρυθμίζεις κατά περίπτωση. Φυσικά να σε καλεί ο συναγερμός μέσω σταθερού ή κινητού όταν ενεργοποιηθεί και λείπεις. Επίσης καλής ποιότητας εξωτερική και εσωτερική σειρήνα, που να μην είναι εύκολες σε παραβίαση (ανθεκτικές σε αφρό πολυουρεθάνης - άνοιγμα κουτιού κλπ.)... Το κόστος στις περισσότερες μάρκες είναι παρόμοιο (πχ. μια μονάδα 8 ζωνών έχει γύρω στα 200 ευρώ από πολύ καλές μάρκες όπως general electric, ενώ οι περισσότερες μονάδες έχουν standard τηλεφωνική ειδοποίηση, οι πιο καλές έχουν σταθερό και κινητό σε ενδεχόμενη αποτυχία επικοινωνίας με σταθερό).. Το να είναι νοικοκύρης ο τεχνικός που θα τον εγκαταστήσει είναι πολύ σημαντικό στην ασφάλεια και στη σωστή λειτουργία του (ειδικά για τα εκτεθειμένα σημεία της λύσης όπως σειρήνα, εξωτερικό ραντάρ κλπ.) Επίσης ένας τεχνικός με γνώσεις, ξέρει κόλπα που δεν θα τα βρεις ποτέ στο internet, και ιδιαίτερα αν δουλεύει συγκεκριμένο εξοπλισμό και ξέρει τις αδυναμίες του. ΠΧ. σε κάποιους συναγερμούς, ο μάγκας τεχνικός ξέρει κάποια θεματάκια που έχουν με την τάση και βάζει πρόσθετο πυκνωτή στο κύκλωμα για να τα λύσει. Ο μλκς ο τεχνικός τα βάζει τσάτρα πάτρα και τα προβλήματα σου ξεκινούν εκεί. Και κάθε 3-4 χρόνια περίπου θα χρειάζεται αλλαγές μπαταριών (σειρήνας και μονάδας). Αν έχεις και ασύρματες επαφές - ραντάρ το ίδιο ισχύει και για αυτά. Επίσης θα πρότεινα να βάλεις και συναγερμό και στην αποθήκη που τυχόν έχεις, γιατί συνήθως εκεί έχουμε πολλά πράγματα αξίας, και εργαλεία που διευκολύνουν τους κλέφτες να ανοίξουν τα σπίτια. Αν είναι δυνατόν και στο γκαράζ σου (αν έχεις), ή να προτείνεις να μπει κοινόχρηστο σύστημα συναγερμού στο γκαράζ (μόνο στα κλειστά γίνεται αυτό), ώστε να προστατευμένα τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα εκεί. Υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις που ενεργοποιούνται αυτόματα με κοντρόλ που έχουν οι ιδιοκτήτες , το οποίο μπορεί να είναι το ίδιο με το κοντρόλ της γκαραζόπορτας. έχουν και timers για να ενεργοποιούνται αυτόματα όταν δεν ανιχνεύεται κίνηση για κάποια λεπτά. Πάντως ότι συναγερμό και να βάλεις, αν δεν τηρείς τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει, δεν γίνεται τίποτα. Ήτοι : 1. Κλειστά ρολά - πατζούρια το βράδυ (και κλειστά παράθυρα που δεν έχουν πατζούρι - ρολό). 2. Κλείδωμα της εισόδου του διαμερίσματος και ΔΕΝ αφήνουμε ΠΟΤΕ τα κλειδιά επάνω (αν πρόκειται για κλειδαριά ασφαλείας), γιατί μπορεί να περιστραφεί το κλειδί από την έξω πλευρά και να την ξεκλειδώσουν χωρίς αντικλείδι !!!!!! 3. ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε κλειδιά του σπιτιού ή άλλων οχημάτων σε άσχετους , όπως πχ. στο αυτοκίνητο που το αφήσαμε για πλύσιμο ή σε πάρκινγκ με παρκαδόρο ή στο συνεργείο ή στο ΚΤΕΟ κλπ. ΠΟΤΕ δεν τα αφήνουμε σε τραπέζια - καφετέριες κλπ, σε κοινή θέα, γιατί μπορεί να αντιγραφούν ακόμα και μέσω φωτογραφίας κινητού. 4. Αν έχουμε αμφιβολία ότι χάσαμε κάποιο κλειδί , τότε προβαίνουμε άμεσα σε αλλαγή. Στις πόρτες ασφαλείας αλλάζουν μόνο τα κλειδιά και όχι η κλειδαριά. Υπάρχει ένας διακόπτης στην πόρτα , με τον οποίο εκπαιδεύεται η κλειδαριά στα νέα κλειδιά (μόνο από την μέσα πλευρά). Τα κλειδιά να έρχονται σε σφραγισμένο κουτί χωρίς να φαίνονται μέσα από τη συσκευασία (ώστε να μην είναι δυνατή η αντιγραφή τους). 5. Ελέγχουμε τη σωστή λειτουργία του συναγερμού συχνά. Πάντοτε άσχετα άτομα που βρίσκονται στο σπίτι (πχ. τεχνικοί) να βρίσκονται υπό την επίβλεψη μας και όχι μόνοι τους στο σπίτι. 6. Καθαρίζουμε καλά το καντράν του συναγερμού, και αλλάζουμε τακτικά το PIN. Τα πλήκτρα που χρησιμοποιούνται συχνά λερώνονται ή ξεφτίζουν, και ο κλέφτης με ένα blacklight φακό μπορεί να δει τα φθαρμένα πλήκτρα και να απενεργοποιήσει το συναγερμό χωρίς να ξεσηκωθεί η γειτονιά (εδώ βοηθάει και η ειδοποίηση μέσω τηλεφώνου). 7. Να υπάρχει καλή σχέση με γείτονες ώστε αν χτυπήσει ο συναγερμός, να είναι κάποιος κοντά για να ελέγξει ή να του τηλεφωνήσουμε ώστε να ρίξει μια ματιά (αφού ειδοποιηθούμε από τον συνεγερμό για την ενεργοποίηση). Βρήκα στην αγορά το infitheon στα 250 ευρώ. Έχει κανείς σας άποψη;
dmyl Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Εγώ θέλω συναγερμό με αμφίδρομη επικοινωνία μέσω GSM. Είδα πως το έχτρα module πάει +250€ της paradox. Μήπως υπάρχει καλύτερη λύση σε άλλη μάρκα? Οι συναγερμοί οι οποίοι λειτουργούν με δίαυλο, χρειάζονται ειδικούς αισθητήρες για δίαυλο? Πρέπει να είναι της ίδιας μάρκας? Λόγω αυξημένου κόστους του συγκεκριμενου module , μπορείς να πάς σε κάποιον συναγερμό με GRADE:2 της IDS (inhep digital security) π.χ. x16 το οποίο υποστηρίζει module με φωνητικό μενού και με ένα GSM Gateway να μπορείς να έχεις interactive επικοινωνία με το συναγερμό και να τον οπλίζεις - αφοπλίζεις , ελέγχεις τις ζώνες αλλά και τις εξόδους του μέσω του φωνητικόυ του μενού. Οσο αφορά το BUS - Διαυλο αυτό είναι για επικοινωνία κεντρικού πίνακα με περιφερειακά όπως πληκτρολόγια , μονάδες επέκτασης ζωνών , μονάδες εξόδου , καρταναγνώστες κλπ. Συνήθως τα αισθητήρια κάνουν χρήση επαφών Normal Open , Normal Close οπου οταν αντιληφούν κάτι αλλάζουν την κατάσταση στις εξόδους του αισθητηριου (NO / NC) και σηματοδοτούν το κεντρικό πίνακα ή τη βαθμίδα επέκτασης ζωνών (ανάλογα με το που είναι συνδεδεμένα). Μπορούν να είναι και διαφορετικής μάρκας τα αισθητήρια σε σχέση με το σύστημα συναγερμού αλλά καλό θα ήταν να ελέγχονται τα χαρακτηριστικά του ώστε να μπορούν να προστατεύσουν το χώρο και να είναι σύμφωνα με το GRADE του συστήματος. Δλδ μια εγκατάσταση συναγερμού με ένα συστημα GRADE:2 με αισθητήρια GRADE:1 υποβιβάζει το βαθμό ασφάλειας του χώρου. 1
Highlander Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Θα συμφωνήσω με τον Highlander για τους Paradox απο θέμα λειτουργιών και απλότητηας. Το μόνο μειονέκτημά τους σε σχέση με τον καλό ανταγωνισμό είναι οτι έχουν GRADE 1 ενώ κάποια άλλα συστήματα υποστήρίζουν GRADE:2 (βαθμός ασφάλειας) και έτσι μπορούν να εγκατασταθούν και σε πιο ευαίσθητους χώρους απο θέμα ασφάλειας. Αν θές ρίξε μια ματιά και στα IDS της Inhep είναι πολύ μπροστά αλλά μειονεκτούν στον ότι δεν έχουν πληκτρολόγιο με RFID. Ποιος έχει αποφασίσει ότι ο Paradox είναι Grade 1 και κάποιος άλλος Grade 2 ; Edit: Μιλάς για μία εταιρία που δεν έχει καν ασφάλεια στο portal της ; http://software.inhep.com/
johnnyy Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Ποιος έχει αποφασίσει ότι ο Paradox είναι Grade 1 και κάποιος άλλος Grade 2 ; Edit: Μιλάς για μία εταιρία που δεν έχει καν ασφάλεια στο portal της ; http://software.inhep.com/ Καλησπέρα και απο μένα . Παρατήρηση : Οι μονάδες Paradox είναι GRADE 2 συμβατες αρκεί να υπάρχει φυσικά σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων. Παραθέτω τη τελευταία ενημέρωση του Καναδεζικου Newsletter που λάβαμε το Μάρτιο : "... EN 50131 Compliancy The Spectra SP Series now has added supports for the EN 50131 Standard (Grade 2). The following sections describe all the programming required for your panel to be EN 50131 compliant. ...." Το μόναδικό χαρακτηριστικό που δεν αφήνει το όλο σύστημα να είναι GRADE 2 (γιατί αν ένα περιφερειακό δεν είναι GRADE2 το όλο συστημα γίνεται GRADE1) είναι τα πληκτρολόγια, που δεν έχουν ταμπερ στη βάση τους (και ενώ έχουν ζώνη για αυτή τη δουλειά ! ) και τα μεταλλικά κουτιά για τον ίδιο λόγο. Αν κάποιος θέλει τοσο υψηλή ασφάλεια μπορεί εύκολα να προμηθευτεί κουτί με ταμπερ στη βάση . Στα σπίτια δεν υπάρουν τέτοιοι κίνδυνοι που αναλύουμε τόση ώρα, κακώς ασχολείστε (για τη ταπεινή μου γνώμη πάντα) Καλή συνέχεια και προσοχή στις αγορές σας !
Highlander Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Καλησπέρα και απο μένα . Παρατήρηση : Οι μονάδες Paradox είναι GRADE 2 συμβατες αρκεί να υπάρχει φυσικά σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων. Παραθέτω τη τελευταία ενημέρωση του Καναδεζικου Newsletter που λάβαμε το Μάρτιο : "... EN 50131 Compliancy The Spectra SP Series now has added supports for the EN 50131 Standard (Grade 2). The following sections describe all the programming required for your panel to be EN 50131 compliant. ...." Το μόναδικό χαρακτηριστικό που δεν αφήνει το όλο σύστημα να είναι GRADE 2 (γιατί αν ένα περιφερειακό δεν είναι GRADE2 το όλο συστημα γίνεται GRADE1) είναι τα πληκτρολόγια, που δεν έχουν ταμπερ στη βάση τους (και ενώ έχουν ζώνη για αυτή τη δουλειά ! ) και τα μεταλλικά κουτιά για τον ίδιο λόγο. Αν κάποιος θέλει τοσο υψηλή ασφάλεια μπορεί εύκολα να προμηθευτεί κουτί με ταμπερ στη βάση . Στα σπίτια δεν υπάρουν τέτοιοι κίνδυνοι που αναλύουμε τόση ώρα, κακώς ασχολείστε (για τη ταπεινή μου γνώμη πάντα) Καλή συνέχεια και προσοχή στις αγορές σας ! Το κουτί δεν έχει tamper αλλά μπορείς να βάλεις. Τουλάχιστον εγώ βάζω. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον. 100% ασφάλεια δεν υπάρχει. Σε περιμένει ο άλλος έξω από το σπίτι με ένα κουμπούρι, ακόμα κι αν εσύ δώσεις κωδικό silent πανικού, έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε σκοτώσει αν καταλάβει ότι πλάκωσε το ιππικό. Αν έχεις τις βασικές καλύψεις, τότε έχεις μερικές πιθανότητες παραπάνω στο να μην έρθουν στο χώρο σου.
roi Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στους....συναγερμολογους!!! Αντιμετωπισα χθες το εξης προβλημα: Εχω εγκατεστημενο (απο εγκαταστατη) εναν ενσυρματο Paradox SP5500 με πληκτρολογιο K32LCD. Το συστημα το εχω εμπλουτισει μονος μου με το RTX3,ωστε να συνδεσω ενα ασυρματο τηλεχειριστηριο και καποιες εξωτερικες ασυρματες παγιδες DCTXP2 για κλειστους χωρους εκτος σπιτιου (αποθηκες κλπ) Oλα πηγαν καλα,ρυθμισα την ασυρματη παγιδα (δηλωση του σειριακου στις αντιστοιχες διευθυνσεις στο πληκτρολογιο) και ολα λειτουργουσαν σωστα - εβαλα κωδωνισμο στην ασυρματη ζωνη,ωστε να παιρνω ηχο απο το πληκτρολογιο οταν ανοιγε η ζωνη και να ξερω πως ειναι ολα οκ. Tη ζωνη την εβαλα instant (αμεση), Ωστοσο,στις 5:30 ξημερωματα χτυπησε ξαφνικα ο συναγερμος (οπλιση SLEEP) απο την ασυρματη ζωνη και λιγο προτου τον κλεισω,προλαβα να διαβασω κατι περι "απωλειας συσκευης". Τελικα,στη μνημη των συμβαντων εχω το εξης: EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΕΙΡΙΑΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ WR69O9P (O σειριακος ειναι τυχαιος). Πρεπει να κανω κατι? Δηλ. να αποσυνδεσω και συνδεσω το RTX3 ξανα? Δοκιμη με το τηλεχειριστηριο για οπλιση/αφοπλιση του συναγερμου ηταν επιτυχης - αρα λογικα η συνδεση εχει αποκατασταθει. Υποθετω πως προκειται για το σειριακο του RTX3 και πως για καποιο λογο,χαθηκε στιγμιαια η επικοινωνια του RTX3 με την πλακετα (ειναι διπλα στην πλακετα,συνδεδεμενο πανω της με τα καλωδια του). Μπορει καποιος ειδημων να εκτιμησει ΤΙ ηταν αυτο που προκαλεσε τον ψευδοσυναγερμο? Γιατι η ασυρματη παγιδα ηταν ενταξει και στη θεση της. Ειχα φοβηθει πως ειχε αποκολληθει το μαγνητακι που ειχα κολλησει με logo πανω στην πορτα,αλλα ευτυχως ηταν ολα ενταξει. Υπαρχει περιπτωση ο ψευδοσυναγερμος να ηταν προϊον καποιας στιγμιαιας πτωσης τασης? Η πλακετα συνδεεται απλα σε μπριζα τοιχου. Χρειαζεται να παρεμβαλλω ενδεχομενως καποιο σταθεροποιητικο πολυμπριζο? Aλλα παλι,αφου η πλακετα τροφοδοτειται και απο μπαταρια για την περιπτωση απωλειας ρευματος (που καλυπτει και την περιπτωση απωλειας τασης),δε θα επρεπε λογικα να μην ειχε συμβει τιποτα? Μηπως η ζωνη δεν επρεπε να ρυθμιστει 08 (αμεση) αλλα 07 ή κατι αλλο,ενδεχομενως με καποια χρονοκαθυστερηση? Διοτι αν ειναι να εχω στο απροβλεπτο ψευδοσυναγερμους - ειδικα οταν θα λειπω - λογω τετοιων κρουσματων,να μην συνδεσω τιποτα ασυρματο πανω στον Paradox. Πως μπορω να θωρακιστω απεναντι στις ασυρματες απροβλεψιες? Ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2013 από roi
johnnyy Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Χρόνια πολλά σε όλους. Καλησπερα στους....συναγερμολογους!!! Αντιμετωπισα χθες το εξης προβλημα: Εχω εγκατεστημενο (απο εγκαταστατη) εναν ενσυρματο Paradox SP5500 με πληκτρολογιο K32LCD. Το συστημα το εχω εμπλουτισει μονος μου με το RTX3,ωστε να συνδεσω ενα ασυρματο τηλεχειριστηριο και καποιες εξωτερικες ασυρματες παγιδες DCTXP2 για κλειστους χωρους εκτος σπιτιου (αποθηκες κλπ) Oλα πηγαν καλα,ρυθμισα την ασυρματη παγιδα (δηλωση του σειριακου στις αντιστοιχες διευθυνσεις στο πληκτρολογιο) και ολα λειτουργουσαν σωστα - εβαλα κωδωνισμο στην ασυρματη ζωνη,ωστε να παιρνω ηχο απο το πληκτρολογιο οταν ανοιγε η ζωνη και να ξερω πως ειναι ολα οκ. Tη ζωνη την εβαλα instant (αμεση), Ωστοσο,στις 5:30 ξημερωματα χτυπησε ξαφνικα ο συναγερμος (οπλιση SLEEP) απο την ασυρματη ζωνη και λιγο προτου τον κλεισω,προλαβα να διαβασω κατι περι "απωλειας συσκευης". Τελικα,στη μνημη των συμβαντων εχω το εξης: EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΕΙΡΙΑΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ WR69O9P (O σειριακος ειναι τυχαιος). Πρεπει να κανω κατι? Δηλ. να αποσυνδεσω και συνδεσω το RTX3 ξανα? Δοκιμη με το τηλεχειριστηριο για οπλιση/αφοπλιση του συναγερμου ηταν επιτυχης - αρα λογικα η συνδεση εχει αποκατασταθει. 1. Καλό θα είναι αφού την εγκατάσταση στην έκανε εταιρεία - τεχνικός να απευθυνθείς σε εκείνον αλλα πληροφοριακά : Η δοκιμή μίας ασύρματης επαφής δεν γίνεται απλά αν δουλεύει με κουδουνισμό αλλά από τη κατάλληλη διεύθυνση του πρόγραμματος που σου εμφανίζει στάθμη εμβέλειας ή από τo software (winload). Υποθετω πως προκειται για το σειριακο του RTX3 και πως για καποιο λογο,χαθηκε στιγμιαια η επικοινωνια του RTX3 με την πλακετα (ειναι διπλα στην πλακετα,συνδεδεμενο πανω της με τα καλωδια του). ]Το RTX3 δεν χάνεται από το το πρόγραμμα εκτός και αν τα καλώδια σου έχουν πρόβλημα. Λογικά χάθηκε η επαφή από το σύστημα. Μπορείς να το δείς από το log του συστήματος (αν όχι εσύ σίγουρα ο εγκαταστάτης σου) (,,,,,Μπορει καποιος ειδημων να εκτιμησει ΤΙ ηταν αυτο που προκαλεσε τον ψευδοσυναγερμο? Γιατι η ασυρματη παγιδα ηταν ενταξει και στη θεση της. Ειχα φοβηθει πως ειχε αποκολληθει το μαγνητακι που ειχα κολλησει με logo πανω στην πορτα,αλλα ευτυχως ηταν ολα ενταξει. Οι μαγνητικές επαφές έχουν τρύπες για βίδες και έτσι τις στερεώνουμε στο αλουμίνιο/ξύλο.. Για αυτό έχουν και τις βίδες στο πακετάκι. (....Υπαρχει περιπτωση ο ψευδοσυναγερμος να ηταν προϊον καποιας στιγμιαιας πτωσης τασης? Η πλακετα συνδεεται απλα σε μπριζα τοιχου.) Η πλακέτα σύνδέεται πάντα πίσω από τη πρίζα ή από κουτί διακλάδωσης. Με σταθερή τροφοδοσία. (.....Διοτι αν ειναι να εχω στο απροβλεπτο ψευδοσυναγερμους - ειδικα οταν θα λειπω - λογω τετοιων κρουσματων,να μην συνδεσω τιποτα ασυρματο πανω στον Paradox. Πως μπορω να θωρακιστω απεναντι στις ασυρματες απροβλεψιες? ....) Κακώς δε φώναξες το τεχνικό σου-την εταιρεία να στο ολοκληρώσει το σύστημα.. , για την ασφάλεια σου μιλάς, η κάθε τέχνη έχει τα μυστικά της και απαιτεί εμπειρία εγκατάστασης. Με κάποια πράγματα δε παίζεις γιατί δε θα τα έχεις όταν θα τα χρειαστείς. Πες ότι σου κάνανε δώρο τον αναμεταδότη και δοκίμασες να το βάλεις μόνος σου και τα βρίκες σκούρα.. Το αμάξι μου το πλένω μόνος μου, φιλτρα , μπουζί τα αλλάζω μόνος αν έχω χρόνο,.., τακάκια,δαγκάνες,δισκοφρενα,λάστιχα όμως που ασφαλίζουν τη ζωή τη δική μου και της οικογένειας μου , την αφήνω σε ειδικό... Καλύτερα μία χρέωση-επίσκεψη σε ένα τεχνικό παρά να σε κουράζει το σύστημα με ψευτοσυναγερμούς ή να μη χτυπήσει όταν το χρειαστείς!
Gannicus Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Ο συναγερμός που θα βάλετε φροντίστε να εχει απευθείας σύνδεση με εταιρία φύλαξης Και δεύτερο κωδικό απενεργοποιησης με βουβό συναγερμό για ένδειξη καταστασης ομηρίας για την περίπτωση που σας την στήσουν απο έξω Το κουτί δεν έχει tamper αλλά μπορείς να βάλεις. Τουλάχιστον εγώ βάζω. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον. 100% ασφάλεια δεν υπάρχει. Σε περιμένει ο άλλος έξω από το σπίτι με ένα κουμπούρι, ακόμα κι αν εσύ δώσεις κωδικό silent πανικού, έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε σκοτώσει αν καταλάβει ότι πλάκωσε το ιππικό. Αν έχεις τις βασικές καλύψεις, τότε έχεις μερικές πιθανότητες παραπάνω στο να μην έρθουν στο χώρο σου. Αν κάνει τέτοια κίνηση απλά δυσκολεύει την θέση του
roi Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 1. Καλό θα είναι αφού την εγκατάσταση στην έκανε εταιρεία - τεχνικός να απευθυνθείς σε εκείνον αλλα πληροφοριακά : Η δοκιμή μίας ασύρματης επαφής δεν γίνεται απλά αν δουλεύει με κουδουνισμό αλλά από τη κατάλληλη διεύθυνση του πρόγραμματος που σου εμφανίζει στάθμη εμβέλειας ή από τo software (winload). ***** Ο τεχνικος ειναι Αθηνα. Ο συναγερμος επαρχια. Την ασυρματη επαφη την εβαλα στη ζωνη 16. Την εβαλα 08(αμεση) και στην αντιστοιχη δ/νση (076) περασα χερατα το σειριακο της Εφοσον οταν ανοιγω την πορτα,ακουω μπιπ απο το πληκτρολογιο,σημαινει πως η επικοινωνια ειναι ενταξει. Ωστοσο,οταν παω στην αντιστοιχη δ/νση 116 που ειναι για τη σταθμη σηματος,δεν ακουγεται κανενας ηχος στο πληκτρολογιο,ουτε δειχνει καποιες μπαρες......μπορει να χρειαζεται οχι να ανοιγοκλεισω την πορτα,αλλα να πατησω και το ταμπερακι... ]Το RTX3 δεν χάνεται από το το πρόγραμμα εκτός και αν τα καλώδια σου έχουν πρόβλημα. Λογικά χάθηκε η επαφή από το σύστημα. Μπορείς να το δείς από το log του συστήματος (αν όχι εσύ σίγουρα ο εγκαταστάτης σου) ***** Που/πως μπορω να δω το log αυτο? Καπου στο πληκτρολογιο? Χρειαζεται να γινει συνδεση με λαπτοπ και λογισμικο? Η μνημη του πληκτρολογιου ειναι πλεον κενη. Σβηστηκαν ολα Οι μαγνητικές επαφές έχουν τρύπες για βίδες και έτσι τις στερεώνουμε στο αλουμίνιο/ξύλο.. Για αυτό έχουν και τις βίδες στο πακετάκι. ***** Το γνωριζω. Το κομματι με τις μπαταριες ειναι βιδωμενο σαφως. Και το μαγνητακι για βιδωμα πηγαινε,αλλα δεν πετυχα το σωστο σημειο,οποτε προκειμενου να γεμισω τρυπες την πορτα,απλα το κολλησα. Δεν εχει θεμα. Και οι παγιδες στα παραθυρα και στις πορτες,κολλημενες ειναι,διχως προβλημα εδω και 1 χρονο. Σαφως και πρεπει να κανει τεχνικος τη δουλεια. Ωστοσο ειμαι της αποψης πως ως χρηστης,προκειμενου να κανω καποια απλα πραγματα ή αλλαγες,πρεπει να εχω μια καποια αυτονομια,να επεμβαινω προσεκτικα στο συστημα,ετσι ωστε για ψυλλου πηδημα να μη χρειαζεται να καλω καθε φορα εναν ειδημονα. Θελω π.χ να ρυθμισω την καθυστερηση εισοδου/εξοδου ή να απενεργοποιησω μια συγκεκριμενη ζωνη - αφου μπορω πηγαινοντας στο αναλογο section να το κανω μονος μου,γιατι να απευθυνθω σε τεχνικο,ο οποιος θα μου πει (ή θα κανει) ακριβως το ιδιο πραγμα. Ο χρηστης,πρεπει να φροντιζει ωστε να γνωριζει καλα το συστημα του,να αλλαζει (ακινδυνες) ρυθμισεις απο μονος του. Η συνδεση του RTX3 και η ρυθμιση ενος τηλεκοντρολ ειναι μια απλη διαδικασια που με βαση το manual και τις οδηγιες χρηστη μπορω να το κανω και ο ιδιος. Δε βρισκω το λογο γιατι θα πρεπει να καλεσω τεχνικο. Αυτον θα τον καλεσω για συνδεσμολογια ζωνων,τηλεφωνητη,GSM κλπ.
sphinxgr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Ξέρει κανείς τους jablotron (συγκεκριμένα τον JA-100) ? Εκπληκτικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν βρίσκω κανένα review στο Internet. Καμιά ιδέα?
pabou13 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Eχει δοκιμασει κανεις τους συγκεκριμενους εξωτερικους ανιχνευτες; Φαινονται πολυ καλοι αλλα θα ηθελα μια επιπλεον γνωμη. Επισης γνωριζει καποιος αν συνεργαζονται με τις spectra πλακετες της paradox; TOWER-10AM TOWER-12AM
johnnyy Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Eχει δοκιμασει κανεις τους συγκεκριμενους εξωτερικους ανιχνευτες; Φαινονται πολυ καλοι αλλα θα ηθελα μια επιπλεον γνωμη. Επισης γνωριζει καποιος αν συνεργαζονται με τις spectra πλακετες της paradox; TOWER-10AM TOWER-12AM Ολοι οι ανιχνευτές του κόσμου συνεργάζοντε με όλους τους συναγερμούς του κόσμου. Εκτος από τα ψηφιακά μηχανήματα που δουλεύουν με DATA.. Οσον αφορά τους συγκεκριμένους ανιχνευτές , .....(άποψη μου πάντα)... Επειδή τυγχάνει να έχω εταιρεία τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας και καθημερινά δεχόμαστε καμια 10αρια εμαιλ απο εταιρείες πώλησης διαφόρων προιόντων ασφαλείας.. Δεν θα αγόραζα ποτέ κάτι για να το δοκιμάσω σε πελάτη μου (πόσο μάλλον στο σπίτι μου) αν δεν ήταν δοκιμασμένο απο άλλους συναδέλφους ή αν η εταιρεία που μου το πούλαγε δε μου έδινε συστατική επιστολή απο άλλη συνάδελφη εγκαταστάτρια εταιρεία. Και πριν μου απαντήσεις να δω τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα σου πω πάλι απο διάφορες δυσάρεστες εμπειρίες ότι τα πραγματικά τεχνικά χαρακτηριστικά (εμβέλεια, ψευτοσυναγερμούς, ανταπόκριση σε χαμηλή και υψηλή θερμοκρασία) θα τις μάθείς μόνο αφού τα αγοράσεις εσύ ο ίδιος. Για μένα οι συγκεκριμένοι ανιχνευτές έχουν στα θετικά ότι 1. εχουν επίπεδο ασφαλείας 3 (ουσιαστικά λόγω του antimask) 2. Είναι δύο λειτουργιών και κουρτίνα και ρανταρ 3. είναι Pet friendly... 4. Εχουν χαμηλή ανίχνευση για κάποιον που είναι κάτω από τον ανιχνευτή... αλλά 1. Δυστηχώς , δείχνουν στο κλέφτη τη κατεύθυνση που κοιτάνε σε αντίθεση με αρκετούς που δεν δείχνουν τη κατεύθυνση αφού η φορά γίνεται από τις εσωτερικά ρυθμιζόμενες κεφαλές. 2. Χώρα κατασκευής ? Κίνα ? Μακρυά... 3. Εγγύηση ; Σε κανα δυο eshop είδα 1 έτος...Ενώ η Ευρωπαική είναι συνήθως 18 μήνες... Και φοβάμαι ότι του χρόνου το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα με θυμηθείς... 1
danos42 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Καλημέρα. Ξέρει κανείς να μου πει γιατί δεν δουλεύει η εξωτερική σειρήνα wt-4911 σε σύστημα alexor DSC, η οποία ήταν ανενεργή (χωρίς μπαταρία) για περίπου 6 μήνες. Έχω βάλει καινούρια μπαταρία, έχω κάνει και reset (βγάζω το ρεύμα και την ασφάλεια στην κεντρική μονάδα για μισό λεπτό) αλλά ενώ μετά το reset μου βγάζει μήνυμα όλα καλά, μετά από περίπου 2 ώρες βγάζει πρόβλημα η εξωτερική σειρήνα. Ξέχασα να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο σύστημα συναγερμού δούλευε κανονικά για περίπου 2,5 χρόνια μέχρι που άδειασε η μπαταρία στη σειρήνα και δεν την αντικατέστησα αλλά έκανα reset περίπου μία φορά το μήνα όταν έβγαζε το πρόβλημα τησ σειρήνας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις
JohnConstantine Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Παρε αγορι μου ενα συναγερμο-αυτοκολλιτακι οπως εγω. Σφυραει σαν μαλακισμενο τρομαζεις αμεσως και ξυπναει ολη τη περιοχη. Με 2 ευρω εισαι καλημενος. Και ασε τα περι security. Το κλεφτη θες να τρομαξεις. Αν περιμενεις να το πιασουνε η να κουνηθει κανας χοντρος-χεστης απο το security ασφαλειας καικες. Υ.Γ Κρατα και κατι κρυμμενο κατω απο κρεββατι η πλαι σου. Οτι σε καλυπτει εσενα ποτε δεν ξερεις. Εγω ετσι εχω κανει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις