ALXGS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Πολύ καλημέρα σας! Παιδιά θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας. Προχθές αγόρασα έναν 750άρι SATA II σκληρό Seagate Baracuda για αύξηση του αποθηκευτικού μου χώρου. Επειδή το mobo μου έχει μόνο δύο θύρες SATA, θα θυσίαζα έναν εκ των δύο μικρών SATA που έχω (έναν 120Gb) για να μπει στη θέση του ο καινούριος 750άρης. Τον έβαλα πάνω και πήγα να ξεκινήσω μια καινούρια εγκατάσταση των XP γιατί προ ημερών είχα ταλαιπωρηθεί πολύ να βγάλω έναν ιό που άρπαξα...(τον Win32 Virut56) και είπα ας κάνω μια καινούρια εγκατάσταση αφού πήρα καινούριο σκληρό. Όταν η εγκατάσταση έφτασε στο σημείο που μου ζητούσε σε ποιον σκληρό θέλω να κάνω την εγκατάσταση των ΧΡ, πρόσεξα πως τον καινούριο μου 750άρι δίσκο, τον έβλεπε ως 131Gb !!! Tρελάθηκα και σταμάτησα την εγκατάσταση. Μπούταρα με τον παλιό δίσκο που είχε εγκατεστημένα κανονικά τα XP, και πήγα να δω το δίσκο. Επειδή φαινόταν ως φάντασμα λόγω που ήθελε φορμάρισμα πρώτα, του έκανα ένα φορμάτ μέσα από τα XP. Έτσι λοιπόν, τα ΧΡ τον είδαν κανονικά. 698Gb νομίζω. Λέω οκ...αυτό ήταν. Ξαναπάω πάλι για εγκατάσταση, αλλά και πάλι 131Gb τον έβλεπε η εγκατάσταση. Την σταματάω πάλι και γυρίζω στα BIOS για να δω μήπως και δεν τον βλέπουν αυτά λόγω ότι το ΠιΣί γενικώς δεν είναι και πολύ καινούριο. (4ετίας περίπου) Στη καρτέλα Advance και εκεί που φαίνονται οι σκληροί που υπάρχουν, τα BIOS τον έβλεπαν κανονικά 750Gb Tι παίζει και η εγκατάσταση των XP τον βλέπει 131Gb? Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα XP που είναι παλιά, χωρίς κανένα SP πάνω τους και δεν αναγνωρίζουν χωρητικότητες σκληρών πέρα από κάποιο μέγεθος? (αν κι απ' ότι θυμάμαι... τον 160άρι SATA η εγκατάσταση τον έβλεπε κανονικά! ) Κάποια βοήθεια τι μπορώ να κάνω πριν τον πάω πίσω και γίνω ρεζίλι αν δεν φταίει ο σκληρός? Το μηχάνημα που έχω είναι: Intel Pentium 4 στα 3Ghz Prescot M/B Albatron PX865PE PRO V2.0 με έκδοση BIOS R1.22 (chipset Intel 865) Mνήμη Duall channel 400, με 2Gb RAM. HDD ένας WD 120Gb SATA, WD 160Gb SATA και τον καινούριο Seagate Baracuda 7200.12 750Gb SATA II
ALXGS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 βαλε τα SP Mα το πρόβλημα είναι κατά την εγκατάσταση κι όχι μετά!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ενσωμάτωσε το Service Pack 3 στο cd των Windows XP...
datanet Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ενσωμάτωσε το Service Pack 3 στο cd των Windows XP... πως γινεται αυτο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 πως γινεται αυτο? με ένα πρόγραμμα που λέγεται nlite ουσιαστικά τραβάει image από το cd των windows το ενώνει με το SP και μετά το image το γράφεις σε άδειο cd και έτσι έχεις τα Windows με ενσωματωμένα SP
washcloud Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 με ένα πρόγραμμα που λέγεται nlite ουσιαστικά τραβάει image από το cd των windows το ενώνει με το SΡ και μετά το image το γράφεις σε άδειο cd και έτσι έχεις τα Windows με ενσωματωμένα SP ...και όχι μόνο, i might add (γενικά με το nlite "μανατζάρεις" τι θα έχει το cd που θα φτιάξεις : αφαιρείς στοιχεία των win που δε θες, προσθέτεις πχ SATA drivers, etc...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.