Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή USB σε U3

E-SURFER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Μετατροπή USB σε U3

Έιναι εφικτή τέτοια μετατροπή; Αν ναι πως μπορώ να μετατρέψω το 16Gb φλασάκι μου σε φλασάκι U3;

Φιλικά,

Α

Δημοσ.

Όχι, δεν πρέπει να γίνεται. Το U3 είναι ένα proprietary πρότυπο (πολύ πιθανό να υπάρχει κόστος και για το licensing του, το οποίο μετακυλίει ο κατασκευαστής στον αγοραστή) και τα sticks που το υϊοθετούν έχουν extra hardware που κάνει μερικά funky πραγματάκια όπως το παρακάτω:

A U3 flash drive presents itself to the host system as a USB hub with a CD drive and standard USB mass storage device attached.[1]

* This configuration causes Windows disk management to show two drives:

1. A read-only ISO 9660 volume on an emulated CD-ROM drive with an autorun configuration to execute the U3 LaunchPad' date=' and;

2. A standard flash drive (FAT formatted) that includes a hidden "SYSTEM" folder with installed applications.[/quote']

Δημοσ.

εμένα πάντώς κάτι πήρε το αυτί μου πως γίνεται... πιστέυεις πως είναι καλύτερο το U3 από ένα συμβατικό φλασάκι;

Δημοσ.

Αν θες να το κάνεις u3 για να τρέχεις portable εφαρμογές δεν είναι ανάγκη να το κάνεις,

γιατι αρκετές εφαρμογές υπάρχουν portable εκδόσεις unofficial

Δημοσ.

Ό,τι είπε ο φίλος ditsikts. Μπορείς π.χ. να πας μία βόλτα από το portableapps.com και να κατεβάσεις είτε τη σχετική σουίτα (σε 3 εκδόσεις: μόνο η πλατφόρμα, Light και Standard) είτε μεμονωμένες εφαρμογές. Υπάρχουν επίσης χρήσιμα add-ons όπως ο Updater που αντικαθιστά τις υπάρχουσες στο stick εφαρμογές με τις νεότερες διαθέσιμες εκδόσεις κ.ά.

Δημοσ.
Ό,τι είπε ο φίλος ditsikts. Μπορείς π.χ. να πας μία βόλτα από το portableapps.com και να κατεβάσεις είτε τη σχετική σουίτα (σε 3 εκδόσεις: μόνο η πλατφόρμα, Light και Standard) είτε μεμονωμένες εφαρμογές. Υπάρχουν επίσης χρήσιμα add-ons όπως ο Updater που αντικαθιστά τις υπάρχουσες στο stick εφαρμογές με τις νεότερες διαθέσιμες εκδόσεις κ.ά.

τώρα κάτι είπες... μπορείς να το πείς με απλά λόγια; :lol: δεν ειμαι και κανένας τεχνικός. Τι είναι η πλατφόρμα;

Δημοσ.

Η πλατφόρμα του portableapps.com δεν είναι μεν τόσο εξελιγμένη όπως αυτή του U3, αλλά καταφέρνει και τη μιμείται σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Στην ουσία, όλη η δουλειά είναι ένα αρχείο setup. Το κατεβάζεις, το τρέχεις και αυτό αντιγράφει στο stick ένα εκτελέσιμο αρχείο (StartPortableApps.exe) και το αντίστοιχο autorun.inf ώστε όταν εισάγεις το stick σε ένα PC με Windows και ενεργοποιημένο Autorun, να σου εμφανίζει το πανελάκι του portableapps.com:

post-4351-129063029347_thumb.png

...από όπου μπορείς να εκκινήσεις τις υπόλοιπες portable εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει στο stick και να έχεις πρόσβαση σε μερικές ακόμη χρήσιμες λειτουργίες (βλ. δεξί μέρος του panel). Στην εικόνα που ανέβασα, φαίνεται το δικό μου μενού, με τις εφαρμογές που έχω περάσει (ένα σωρό είναι, έχει κι άλλες σκρολάροντας προς τα κάτω!). Στο site του portableapps.com υπάρχουν 3 εκδόσεις του installer όπως προανέφερα: ένας σκέτος που περιέχει μόνο το panel και δύο ακόμη που επιπλέον εγκαθιστούν και κάποιες βασικές εφαρμογές που θεωρούνται must. Εμένα π.χ. δε με κάλυπταν οι δύο τελευταίοι installers με τις εφαρμογές που είχαν προ-πακεταρισμένες. Γι' αυτό κατέβασα τον σκέτο + χώρια όσες portable apps ήθελα επιπλέον και τις πέρασα χειροκίνητα μία μία.

Δημοσ.

στην εικονα που εδωσες δεξια το μενου με documents,pictures κλπ δινει προσβαση στα αντιστοιχα αρχεια του flash και μονο

και οχι και των δισκων του συστηματος , οπου υπαρχουν τετοια αρχεια σωστα?

Δημοσ.

Ναι, είναι συντομεύσεις προς καταλόγους που δημιουργούνται στο stick, όχι προς τo My Documents (ή Documents) του τρέχοντα χρήστη των Windows...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...