Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα για snapshots

alaminos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια παιδια,

Ψαχνω για προγραμμα το οποιο να μπορω να ρυθμιζω να παιρνει snapshots απο ενα video σε προκαθορισμενο χρονο αυτοματα και οχι σε πραγματικο χρονο. Εχω δοκιμασει το

video snapshots genius αλλα εχει καποια μικροπροβληματα.

Γνωριζει κανενας κανα αλλο προγραμμα λιγο ποιο αξιοπιστο και αν ειναι δυνατον τσαμπε??

Ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν έχω υπόψη μου κάποιο δωρεάν πρόγραμμα που να τα κάνει όλα αυτά αυτόματα. Αν τελικά δε βρεθεί κάποιο μέλος που γνωρίζει ένα τέτοιο πρόγραμμα, κράτα τα παρακάτω μήπως σου φανούν χρήσιμα.

Εγώ θα το έκανα γράφοντας ένα Avisynth script (ένα απλό αρχείο κειμένου είναι, με κατάληξη .avs) το οποίο θα φορτώνει το video και θα επιλέγει τα frames μόνο που θέλεις, βάσει του επιθυμητού time interval. Η γενική μορφή ενός τέτοιου script θα ήταν:

>DirectShowSource("DRIVE:\PATH_TO_VIDEO_FILE\VIDEO_FILENAME.AVI", audio = false)
SelectEvery(X, Y)

Όπου στη θέση των DRIVE, PATH κλπ νομίζω είναι προφανές τί πρέπει να μπει, ενώ:

1. Στη θέση του X βάζουμε τον αριθμό frames που μεσολαβεί μεταξύ των διαδοχικών frames που θα γίνουν capture

2. Στη θέση του Y βάζουμε τον αύξοντα αριθμό του frame το οποίο θα είναι το πρώτο που θα γίνει capture

Π.χ. ρίξε μια ματιά στα δοκιμαστικά αρχεία που έχω ανεβάσει εδώ για τις ανάγκες αυτού του άρθρου. Υπάρχει ένα μικρό AVI (2.5 Megabytes και 20sec σε διάρκεια) το οποίο είναι κατάλληλο για να πειραματιστείς. Αφού το κατεβάσεις, στον ίδιο κατάλογο με αυτό δημιούργησε ένα αρχείο με κατάληξη .avs και το παρακάτω περιεχόμενο:

>DirectShowSource("Elephants Dream - AVI - 2,5MB - 20s - XviD@1Mbps@624x352@25fps - MP3@112Kbps@[email protected]", audio = false)
SelectEvery(50, 0)

Τί κάνει το παραπάνω script; Φορτώνει το AVI και κρατάει μόνο ορισμένα frames, ξεκινώντας από το frame #0 (πρώτο) και επιλέγοντας frames κάθε 2sec (50 frames διά 25fps που είναι ο ρυθμός του συγκεκριμένου video).

Στη συνέχεια, μπορείς να φορτώσεις το .avs script στο δωρεάν VirtualDub όπου θα δεις ότι το "video" αυτό έχει συνολική διάρκεια πολύ μικρή, όση το άθροισμα των frames που έχουν επιλεγεί από το script. Από το μενού File > Export > Image sequence... μπορείς να κάνεις export τα snapshots σου σε 1 από 4 δυνατά formats (bmp, tga, jpeg, png).

Προσοχή: Για να εφαρμοστούν τα παραπάνω, απαιτείται να υπάρχει εγκατεστημένη η τελευταία έκδοση του δωρεάν Avisynth, καθώς και οποιοσδήποτε video/audio codec χρειάζεται για να αναπαράγεται σωστά το video μέσω του Media Player των Windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...