SweeT_DreamS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εδώ και λίγο καιρό, έχω παρατηρήσει πως ενώ αερίζω καθημερινά όλους τους χώρους του σπιτιού μου από δύο φορές τον καθένα, κάθε φορά που μπαίνω στο σπίτι μυρίζει κάτι σαν μούχλα. () Η περιοχή που μένω έχει έντονη υγρασία και πριν 5-6 μήνες οι γωνίες από το ταβάνι της κουζίνας, είχαν βγάλει κάτι μικρές μαύρες κουκιδούλες μούχλας που εξαφανίστηκαν μετά από λίγες μέρες. Ο σπιτονοικοκύρης μου είπε πως θα διορθωνόταν το πρόβλημα αν αέριζα καλύτερα τον χώρο! (μα το κάνω αυτό!!!). Ψάξαμε για τυχόν διαρροές σωληνώσεων, αλλά δε βρήκαμε τίποτα. Τι να κάνω;...να πάρω αφυγραντήρα, να αερίζω 5 φορές τη μέρα το σπίτι;...τι;;;
kfyros Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Που είσαι σε καμιά Κοζάνη? Δεν το σώζεις με τίποτα, μόνο με αερισμό. Προφανώς δεν μιλάμε και για την καλύτερη κατασκευή. Καλή μόνωση και Κατάλληλος σοβάς και χρώμα - μονωτικό (εξωτερικά) θα είχαν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Παίζει πάντως και διαρροή. Άντε βρες την όμως.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Αν μιλας για γωνιες ειναι μουχλα. Προφανως το σπιτι συγκεντρωνει σεβαστο ποσοστο υδρατμων με αποτελεσμα ο ρυθμος με τον οποιο το αεριζεις να μην ειναι επαρκης. Το ερωτημα ειναι για ποιο λογο εχει τοσους πολλους υδρατμους-υγρασια το εσωτερικο του σπιτιου. Μονη λυση ο εξαερισμος. @kfyros: Δεν ειναι θεμα κατασκευης σπιτιου η μουχλα. Και τη καλυτερη κατασκευη να εχεις η μουχλα παντα θα παρουσιαζεται και οφειλεται κατα κυριο λογο στη διαφορα εσωτερικης-εξωτερικης θερμοκρασιας. Ετσι οταν οι θερμοι υδρατμοι του σπιτιου κατευθυνονται προς τον παγωμενο τοιχο, παρουσιαζεται το φαινομενο αυτο. Και οσο πιο κρυος ειναι ο καιρος τοσο πιο εμφανες ειναι. Γιαυτο και γωνιες πανω απο καλοριφερ ειναι οι πιο επηρεπεις στη μουχλα. Αν ηταν θεμα κατασκευης και διαρροων τοτε δε θα εμφανιζοντα μουχλα, αλλα υγρασια. Δηλαδη ο τοιχος θα φουσκωνε απο το εσωτερικο του προς τα εξω, ενδεχομενως θα πεφταν και σοβαδες. Και φυσικα θα εμφανιζοταν και η χαρακτηριστικη μαυριλα της υγρασιας. 1
SweeT_DreamS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, kfyros και MiDi_MiLiZ. Βλέπω πως μέρα με τη μέρα εξασθενεί -κάπως- το φαινόμενο.
kfyros Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Κοιτάξτε και το μπάνιο του αποπάνω σου. Αν το νερό γλύφει μεταξύ πλακακιού και μπανιέρας (στα σημεία που η μπανιέρα ακουμπάει τον τοίχο), περνάει στον τοίχο , λημνάζει και βγαίνει σε διάφορα σημεία , και στο δικό σου ταβάνι. Και δεν φαίνεται διαρροή πουθενά.. Απαιτείται σιλικόνη στη γωνία πλακακιού μπανιέρας για να μην φεύγουν νερά από εκεί. Το ίδιο και στο νιπτήρα του, αν δεν είναι ντυμένος όλος ο τοίχος με πλακάκι. Την έχω πατήσει έτσι και βγαίναν νερά και υγρασίες σε διπλανό δωμάτιο χωρίς να ξέρουμε από που ήταν!!
arxaggelos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Πράγματι σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας δεν γίνεται τίποτε. Όταν ήμουν στα Χανιά είχα μια φίλη στη Νέα Χώρα που παρατήρησε μια μέρα ότι από την υγρασία είχαν αρχίσει να πραισνίζουν τα ξύλινα τσόκαρά της που είχε καιρό να φορέσει......
SweeT_DreamS Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Κοιτάξτε και το μπάνιο του αποπάνω σου.Αν το νερό γλύφει μεταξύ πλακακιού και μπανιέρας (στα σημεία που η μπανιέρα ακουμπάει τον τοίχο), περνάει στον τοίχο , λημνάζει και βγαίνει σε διάφορα σημεία , και στο δικό σου ταβάνι. Και δεν φαίνεται διαρροή πουθενά.. Απαιτείται σιλικόνη στη γωνία πλακακιού μπανιέρας για να μην φεύγουν νερά από εκεί. Το ίδιο και στο νιπτήρα του, αν δεν είναι ντυμένος όλος ο τοίχος με πλακάκι. Την έχω πατήσει έτσι και βγαίναν νερά και υγρασίες σε διπλανό δωμάτιο χωρίς να ξέρουμε από που ήταν!! Μπα όχι, δεν είναι αυτό. Μένω στον τελευταίο όροφο. :/ Πράγματι σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας δεν γίνεται τίποτε. Όταν ήμουν στα Χανιά είχα μια φίλη στη Νέα Χώρα που παρατήρησε μια μέρα ότι από την υγρασία είχαν αρχίσει να πραισνίζουν τα ξύλινα τσόκαρά της που είχε καιρό να φορέσει...... Κρίμα μωρέ. Ελπίζω να ήταν -τουλάχιστον- φθηνά.
MissNantia Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Άκου να δείς τι παίζει. Υγρασια + Ρετιρε + Χαμηλη Θερμανση + Μουχλα στις γωνιες + Κουζινα = Δεν ανοιγεις παντα τον αποροφητηρα σου οταν μαγειρευεις. Εαν ηταν σε καποιο αλο δωματιο θα σου ελεγα οτι ειναι θεμα διαροης ή εχει ρογμη η ταρατσα σου αλλα επειδη ειναι η κουζινα σου πας στοιχημα οτι ειναι θεμα υδρατμων. Αντιμετοπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα. Απλα φροντισε να ανοιγεις ΠΑΝΤΑ τον αποροφητηρα.
pournaras Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Τι θερμανση εχεις; Στην κουζινα εχεις θερμανση;
monosmart Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 www.monosmart.gr εδω θα βρεις τα παντα!
HERTHAN Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 www.monosmart.gr εδω θα βρεις τα παντα! Κλαιωωωωωωω...........!!!!!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα