Kleanthis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Χαιρετώ άπαντες. Θα μπω κατευθείαν στο «ψητό»,γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Είχα Win Vista και με τη βοήθεια ενός conversion disk που είχα,τ'άλλαξα σε win XP ( GreeK).Προσπαθώ να εγκαταστήσω το πακέτο OPNET MODELLER και μονίμως κολλάει στην αρχική εικόνα εγκατάστασης χωρίς να μου εμφανίζει κάποιο μήνυμα. Παρακαλώ πολύ,αν κάποιος έχει κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει...
Kleanthis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Καμιά ιδέα βρε παιδιά;Πρέπει να το εγκαταστήσω το πρόγραμμα για την εργασία μου.
parsifal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Έχω παρατηρήσει ότι σε μερικά (λίγα) installation executables, τα Vista δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται περί τέτοιων και το UAC δεν κάνει αυτόματα kick-in για να ζητήσει privileges elevation. Αν τρέξεις το exe χειροκίνητα με δεξί κλικ και Run as administrator... ;
Kleanthis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Με τη βοήθεια conversion disk άλλαξα τα Βίστα σε Xp οπότε τώρα έχω Xp Professional.( Σε Xp home δουλεύει το πρόγραμμα κανονικά.)Πολύ κουφά τα βλέπω όλ'αυτά.
parsifal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Ωπ, έχεις δίκαιο, απροσεξία μου. Τί conversion disk είναι αυτό και ποιο το πλεονέκτημά του σε σχέση με το να έκανες μία καθαρή εγκατάσταση των XP Professional; Κρατάει π.χ. τις ήδη εγκατεστημένες στα Vista εφαρμογές και τις ρυθμίσεις τους; Τί ακριβώς;
Kleanthis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Ήταν ένα disk της εταιρείας του φορητού μου και λογικά,θα είχε μέσα drivers για το φορητό.Κάτι περισσότερο δεν ξέρω να σου πω.Σκέφτομαι μήπως κάνω μια «κανονική» εγκατάσταση xp αλλά έχω ενδοιασμούς για το άν θα δουλέψει κανονικά το μηχανημά μου ελλείψει drivers.Καμια ιδέα. Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέτεις.
parsifal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 ΟΚ, αλλού πήγε το μυαλό μου με τον όρο conversion disk. Αν είναι από τον κατασκευαστή του φορητού, κατά πάσα πιθανότητα κάνει απλά restore ένα XP image, άρα θα πρόκειται για καθαρή εγκατάσταση με την έννοια ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα έπαιρνες αν έκανες εγκατάσταση από retail δισκάκι Windows + πέρασμα των drivers. Τώρα, προβλήματα freeze κατά την εγκατάσταση ενός 3ου προγράμματος είναι γενικά δύσκολο να γίνουν troubleshoot γιατί δεν υπάρχει στάνταρ μεθοδολογία. Θα πρέπει να τσεκάρεις πρώτα στο FAQ και στο forum της OPNET αν πρόκειται περί known issue.
Kleanthis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Σ'ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες.Μου έδωσες μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνω.Γενικώς δε βγάζει κάποιο μήνυμα που να με παρεπέμπει κάπου,απλά,κολλάει.Όπως και να χει θα ψάξω να βρω τι είναι.Ευχαριστώ και πάλι.
Kleanthis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Χαιρετώ άπαντες. Θα μπω κατευθείαν στο «ψητό»,γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Είχα Win Vista και με τη βοήθεια ενός conversion disk που είχα,τ'άλλαξα σε win XP ( GreeK).Προσπαθώ να εγκαταστήσω το πακέτο OPNET MODELLER και μονίμως κολλάει στην αρχική εικόνα εγκατάστασης χωρίς να μου εμφανίζει κάποιο μήνυμα. Παρακαλώ πολύ,αν κάποιος έχει κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει... Επανέρχομαι ένα χρόνο μετά με το ίδιο απολύτως πρόβλημα.Αν έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει θα ήταν σωτήριο για μένα. XP(SP3),Visual Studio 2005,Antivirus disabled,Firewall Disabled...Τι άλλο να κάνω; ---------- Προσθήκη στις 14:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:28 ---------- Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να πειράζω τις enviromental variables αλλά δεν έχω ιδέα απ'αυτά.χμμμμ
parsifal Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να πειράζω τις enviromental variables αλλά δεν έχω ιδέα απ'αυτά.χμμμμ Τί ακριβώς σου είπαν; Για να κάνεις ρυθμίσεις στις μεταβλητές περιβάλλοντος: Start > Run... > sysdm.cpl και Enter. Στο παράθυρο που ανοίγει, πηγαίνεις στην καρτέλα "Advandced" και κλικ στο κουμπί Environment Variables...
Kleanthis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μου είπαν να προσθέσω κάποιες γραμμές στο system variables αλλά δεν έχω ιδέα τι ρυθμίζεις απο εκεί.Και αυτό πως βοηθά στην εγκατάσταση του προγράμματος;Ευχαριστώ για την προσπάθεια σου να βοηθήσεις.
parsifal Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μου είπαν να προσθέσω κάποιες γραμμές στο system variables αλλά δεν έχω ιδέα τι ρυθμίζεις απο εκεί. Δεν είναι δύσκολο. Έχει στο κάτω μέρος μερικά κουμπιά: Με το "New..., ορίζεις μία νέα environment variable. Με το "Edit..." αλλάζεις την τιμή μίας υπάρχουσας, αφού πρώτα την έχεις επιλέξει από την ακριβώς από πάνω λίστα (εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις απευθείας διπλό κλικ σε κάποια από τη λίστα). Οπότε, για το τί όνομα και τί τιμή πρέπει να έχει η μεταβλητή περιβάλλοντος που σου είπαν, ακολουθείς τις οδηγίες που σου έδωσαν. Και αυτό πως βοηθά στην εγκατάσταση του προγράμματος; Μόνο γενικόλογες υποθέσεις μπορώ να κάνω. Το άτομο που σου έδωσε τη σχετική συμβουλή είναι πιο αρμόδιο να σου απαντήσει, νομίζω.
micos000 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Ποια έκδοση του opnet έχεις; Απ΄ότι βλέπω είναι από το 2007. Μήπως να κοιτούσες καμιά αναβάθμιση; Όταν παγώσει πάτα ALT+TAB στο πληκτρολόγιο μήπως και έχει κάποιο παράθυρο διαλόγου από πίσω. Επίσης θέλει κανά 2 GB ελέυθερο χώρο. Τέλος θέλει και .net framework. Κατέβασε το από microsoft δωρεάν. EDIT: μήπως δημιουργεί κανένα log αρχείο στον φάκελο του και δούμε τι πρόβλημα έχει;
Kleanthis Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Ποια έκδοση του opnet έχεις;Απ΄ότι βλέπω είναι από το 2007. Μήπως να κοιτούσες καμιά αναβάθμιση; Όταν παγώσει πάτα ALT+TAB στο πληκτρολόγιο μήπως και έχει κάποιο παράθυρο διαλόγου από πίσω. Επίσης θέλει κανά 2 GB ελέυθερο χώρο. Τέλος θέλει και .net framework. Κατέβασε το από microsoft δωρεάν. EDIT: μήπως δημιουργεί κανένα log αρχείο στον φάκελο του και δούμε τι πρόβλημα έχει; Δυστυχώς δε μπορώ να βρω κάποια νεότερη έκδοση.Όταν παγώνει δεν τρέχει κάτι απο πίσω.Ακόμα και όταν τερματίζω τη διαδικασία παραμένει το παράθυρο.Είναι το εισαγωγικό της εγκατάστασης.Έχω εγκαταστήσει και .net framework.Απενεργοποιώ και το eset nod 32 και το firewall.:fear:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.