johnyb98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα. Πρέπει να δώσω άμεση λύση στο πρόβλημα. scan-ΑΡΩ κάποιες εικόνες σε ανάλυση 1200dpi και τις μεταφέρω στο Word. Το συνολικό αρχείο του Word είναι μίας σελίδας και βγαίνει περίπου 5MB. Η σελίδα έχει την εικόνα και 3-4 γραμμές κείμενο. Με δύο προγράμματα μετατροπής αρχείων .doc σε .pdf το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω. "][/url] Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι το "Word to PDF Converter 3.0" και το "Nitro PDF Professional". Ένα αρχείο το έκανε σωστά μετατροπή. Δε νομίζω να φταίνε τα προγράμματα. Και τα δύο προγράμματα να έχουν πρόβλημα; Κάτι άλλο είναι. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Χρειάζομαι άμεσα λύση!!! Υ.Γ. Τα δύο μαύρα βέλη πάνω και κάτω στην εικόνα τα έχω βάλει εγώ γιατί τα χρειάζομαι. Δεν είναι error του προγράμματος. Ευχαριστώ!
neofix Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Βασικά δεν κατάλαβα το πρόβλημά σου ποιο είναι αλλά δοκίμασε και με το Open Office να κάνεις τη μετατροπή
johnyb98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μετατρέπει το .doc σε .pdf αλλά την εικόνα δεν την φέρνει στο .pdf. Αντί για την εικόνα, έχει το κενό παραλληλόγραμμο, όπως φαίνεται και στην εικόνα που έχω ανεβάσει. Αυτό είναι το πρόβλημα.
parsifal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Αντί να σώζεις το εγγραφό σου σε DOC και να προσπαθείς με εξωτερικά προγράμματα μετατροπής, γιατί δεν εγκαθιστάς κάτι σαν το δωρεάν PDFCreator που είναι εικονικός εκτυπωτής PDF, και να δώσεις εντολή εκτύπωσης σε αυτόν τον «εκτυπωτή» μέσα από το Word;
johnyb98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Αντί να σώζεις το εγγραφό σου σε DOC και να προσπαθείς με εξωτερικά προγράμματα μετατροπής, γιατί δεν εγκαθιστάς κάτι σαν το δωρεάν PDFCreator που είναι εικονικός εκτυπωτής PDF, και να δώσεις εντολή εκτύπωσης σε αυτόν τον «εκτυπωτή» μέσα από το Word; Έχω δοκιμάσει και το pdfcreator. Το ίδιο αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει 6-7 προγράμματα. Είτε εξωτερικά είτε που δημιουργούν virtual printers και δίνω εκτύπωση σε αυτούς. Όλα το ίδιο. Κάπου αλλού βρίσκεται το πρόβλημα.
parsifal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Αν έχεις Office 2007, υπάρχει και πρόσθετο για σώσιμο σε PDF. 2007 Microsoft Office Add-in: Microsoft Save as PDF Για δες το κι αυτό.
johnyb98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Αν έχεις Office 2007, υπάρχει και πρόσθετο για σώσιμο σε PDF. 2007 Microsoft Office Add-in: Microsoft Save as PDF Για δες το κι αυτό. Έχω 2003 αλλά και 2007 να είχα δε νομίζω ότι αυτό θα έδινε τη λύση. Άλλωστε, το Nitro PDF Pro που έχω, μπαίνει κι αυτό σαν add-in στο 2003, και είτε ανεξάρτητο πρόγραμμα το δουλέψεις είτε add-in το αποτέλεσμα είναι τζίφος!!
parsifal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Είναι διαφορετικός κώδικας! Δε μπορείς να κάνεις πρόβλεψη ενδεχόμενης αποτυχίας του συγκεκριμένου, βασιζόμενος στο γεγονός και μόνο ότι και το Nitro PDF είναι add-in. Τέλος πάντων, ας δούμε μερικά άλλα πραγματάκια: Όταν σκάναρες το έγγραφο, το έκανες μέσα από κάποιο software του scanner σου που ανοίγει αυτόματα το αποτέλεσμα στο Office; Ή έσωσες το αποτέλεσμα πρώτα σε αρχείο εικόνας και μετά το έκανες insert ως αντικείμενο μέσα στο Word document σου; Επίσης, κάτι άλλο που μου κίνησε την περιέργεια: Αν και στο screenshot που ανέβασες δεν φαίνεται πώς είναι το σκαναρισμένο, πόσο περίπλοκο είναι ή πόσες uniformly-colored περιοχές περιλαμβάνει, ένα στοιχειωδώς περίπλοκο bitmap με τις διαστάσεις του περιγράμματος που φαίνεται στο screenshot (υποθέτοντας ότι η σελίδα έχει διαστάσεις Letter ή A4) και με ανάλυση 1200 DPI, θα έπρεπε να δίνει έγγραφο πολύ-πολύ μεγαλύτερο από 5MB νομίζω. Δοκιμαστικά, έτσι από περιέργεια και ασχέτως αν χρειάζεσαι τόσο υπερυψηλή ανάλυση στο PDF σου ή όχι: για δοκίμασε να κάνεις resize το αρχείο εικόνας από 1200 DPI σε μία πιο ήπια ανάλυση, π.χ. 300 DPI, σώσιμο σε νέο αρχείο εικόνας και να κάνεις αυτό insert στο Word.
johnyb98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Είναι διαφορετικός κώδικας! Δε μπορείς να κάνεις πρόβλεψη ενδεχόμενης αποτυχίας του συγκεκριμένου, βασιζόμενος στο γεγονός και μόνο ότι και το Nitro PDF είναι add-in. Τέλος πάντων, ας δούμε μερικά άλλα πραγματάκια: Όταν σκάναρες το έγγραφο, το έκανες μέσα από κάποιο software του scanner σου που ανοίγει αυτόματα το αποτέλεσμα στο Office; Ή έσωσες το αποτέλεσμα πρώτα σε αρχείο εικόνας και μετά το έκανες insert ως αντικείμενο μέσα στο Word document σου; Επίσης, κάτι άλλο που μου κίνησε την περιέργεια: Αν και στο screenshot που ανέβασες δεν φαίνεται πώς είναι το σκαναρισμένο, πόσο περίπλοκο είναι ή πόσες uniformly-colored περιοχές περιλαμβάνει, ένα στοιχειωδώς περίπλοκο bitmap με τις διαστάσεις του περιγράμματος που φαίνεται στο screenshot (υποθέτοντας ότι η σελίδα έχει διαστάσεις Letter ή A4) και με ανάλυση 1200 DPI, θα έπρεπε να δίνει έγγραφο πολύ-πολύ μεγαλύτερο από 5MB νομίζω. Δοκιμαστικά, έτσι από περιέργεια και ασχέτως αν χρειάζεσαι τόσο υπερυψηλή ανάλυση στο PDF σου ή όχι: για δοκίμασε να κάνεις resize το αρχείο εικόνας από 1200 DPI σε μία πιο ήπια ανάλυση, π.χ. 300 DPI, σώσιμο σε νέο αρχείο εικόνας και να κάνεις αυτό insert στο Word. -Μετά το scanning (το οποίο κάνω με software του scanner), ανοίγω την εικόνα σε Photoshop. Όχι για καμία τρελή επεξεργασία. Μη φανταστείτε. Μόνο Brightness/Contrast της αλλάζω, και μετά τη σώζω σε .jpg. Αφού, λοιπόν, τη σώσω, κάνω "Insert/Picture/From file" στο Word. -Σχετικά με το μέγεθος που λες, ότι δηλαδή 5MB είναι λίγα, ίσως να μη διευκρίνησα ότι το format που σώζω την εικόνα είναι .jpg -Όντως χρειάζομαι τέτοια υψηλή ανάλυση για τη δουλειά που κάνω, αλλά θα δοκιμάσω το resize σε κατώτερη ανάλυση και θα δω. Για όσους αντέχουν απόψε που πρέπει να βρω τη λύση, καλό κουράγιο... Έχουμε δρόμο ακόμα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:54 ---------- parsifal, είχες δίκιο. Η λύση βρέθηκε στη μεγάλη ανάλυση που σκάναρα. Το πρόβλημα ήταν ότι σκάναρα σε πολύ υψηλή ανάλυση (1200 dpi). Έτσι η εικόνα έβγαινε από 4.5MB-5.5MB και σε αυτό το μέγεθος (απ' ό,τι αποδείχτηκε) δε μπορούσε να μετατραπεί σε .pdf. Δοκίμασα να σκανάρω σε 600 dpi και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις απαντήσεις.
DDoS Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Σωσε την εικονα απο το word οπουναναι και μετα με εργαλειο PDF το κανεις ινσερτ στο PDF σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.