daskalos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 ok file toufa!simfono m afta pou les ala afto den alazei tin apopsi mou peri stratou.oso gia tin kipro tin anefera os paradeigma perioxis ektos sinoron tis athinas ke oxi gia tipota alo.koita afto pou me enoxlei eine oti poloi apo emas(vazo ke ton eafto mou mesa)ekfrazoume gnomi xoris na gnorizoume to thema apo oles tis plevres.diladi ti thelo na po.ne o stratos den eine ke i kaliteri periodos gia ti zoi mas,ala otan pame den kanoume tipota gia na ton veltiosoume.to na katigoroume adikos i dikeos tous stratiotikous den nomizo oti prosferei tipota.den nomizo ke oi idioi oi stratiotikoi na theloun ne exoun vieos stratologithedes fadarous!tha protimousan epagelmaties.aloste ego prosopika tous vlepo san ergazomenous ke aftous me tosa provlimata ke toses diskolies(metatheseis,orario fortomeno,kako misthologio).nomizo oti ala ftene gia ta provlimata pou iparxoun.pistevo oti oi simerinoi neoi eine ke ligo kakomathimenoi ke den xeroun ti zitane.afto fenete kathimerina ke stin politiki mas zoi!mou thimizei prin arketa xronia pou imoun sto strato pou paraponiomastan gia tin kathariotita ala ki emeis den kaname tipota giafto1olo ti loufa skeftomastan!katigorousame tous glipsimaties ala parakalagame ki emeis na eixame kanena meson!mipos ke stin kathimerini mas zoi etsi den eine?asta re file mou!ego ekana 24 mines ston evro mavroskoufis se xronia diskola ke den boro na akouo to kathe papari na grafei oti tou katevei !so afta filoi ke an parexigithike kanenas zito signomi!isos eime app ali epoxi ke planiti ke ta vlepo alios!ematha na perpatao anapoda gia na vlepo ton kosmo isio!ade geia se ola ta meloi tou forum
kirimis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 Να μαι και εγω εδω... Λοιπον ας ξεκινησω λεγοντας πως η μειωση στους 12 μηνες για τον Στρατο ειναι μια πολυ καλη λυση αποδεκτη απο ολους. Ας συνεχισω λοιπον λεγοντας πως η στρατιωτικη θητεια εχει να προσφερει εμπειριες... αλλες φορες κακες αλλες φορες καλες, αλλα κατα την γνωμη μου βγαινεις ωφελημενος (το λεω και ας μην εχω παει ακομα). <BR>Πολλοι παραπονιουνται για την οχι και τοσο καλη συμπεριφορα των αξιωματικων... σκεφθειτε ομως και το αλλο... πως αυτοι εχουν να αντιμετωπισουν ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ. Ουτε και αυτοι ξερουν τι τους περιμενει και με ποιον εχουν να κανουν και συν τοις αλλοις φερουν ευθυνες και εχουν να λογοδοτησουν και αυτοι σε ανωτερους τους. Φυσικα υπαρχουν και οι ΕΠΥ οι οποιοι θα ελεγα πως ειναι το χειροτερο ειδος αξιωματικου που κυκλοφορει (ο νοων νοητω).<P>Επισης γνωμη μου ειναι πως ο στρατος πλεον εχει γινει ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ και φυσικα ολα αυτα για να μην παθουν τιποτα τα ευαισθητα παιδακια στον στρατο, οποτε νομιζω πως οποια παραπονα ειναι ατοπα.<P>Αυτο που εχω μαθει απο αυτους που ηδη υπηρετησαν ειναι πως πρεπει να δειχνεις προσαρμοστικοτητα για να περασεις καλα... δεν ειναι σπιτι μας.<P>PS: Ακολουθωντας την λογικη πως οταν κατι παει στραβα το ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ τοτε καταλυουμε καθε εννοια κρατους γιατι καμια υπηρεσεια δεν δουλευει σωστα. Η λυση ειναι να προσπαθεις για την βελτιωση και οχι απλα να απευθυνεις κατηγοριες.<P>Αυτα φιλοι μου, ελπιζω να μην σας κουρασα
ma05860- Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 De eipame re paidia na katargithei o stratos alla na ginei poio mikri kai poio periektiki i theitia.File aigea den exw paei akoma strato(ara den eimai kai 100% sigouros)alla nomizw oti stis eidikes dinameis(aleksiptwtistes ...)pigainoun para poli liga atoma.Ara loipon tha prepei oi eidikes dinameis na ginoun mono epagelamtikes.Twra an perimeneis ton strato gia na beltiwtheis san atomo kai na apoktiseis euthini,eusinidisia kai ola auta tote zitw pou kaikes.
Aylus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 O Ellhnikos Stratos einai katadikasmenos kai ypef8inos gia ta xalia tou Laou pou ypotiuete oti ypiretei.<BR>Diikite apo an8ropakia - gliftes twn politikwn komatwn.<P>Gia na poume oti exoume strato, prepei na akolou8isoume to paradigma allvn mikrwn xorwn me analogo pli8ismo tis Ellados.<P>P.X., sto Israil kai stin Elvetia h 8iteia einai mikri alla meta sto men Israil ka8e xrono, sti de Elvetia ka8e tria xronia, 3anaparousiaseze kai ypiretis gia ena mina!<P>Etsi exoun monima a3iomaxo strato, sinxrono kai etimopolemo pli8ismo.<P>Alla afth h distixismeni Xora, exei ena terastio komple3 me tous "varvarous". Olla 8elei na ta ana-anakaliptei moni tis xoris na paradexete pote oti kapioi aloi, kapou allou skeftikan kati pio e3ipno kai praktiko.
kirimis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Aylus:<BR><STRONG><BR>Gia na poume oti exoume strato, prepei na akolou8isoume to paradigma allvn mikrwn xorwn me analogo pli8ismo tis Ellados.<P>P.X., sto Israil kai stin Elvetia h 8iteia einai mikri alla meta sto men Israil ka8e xrono, sti de Elvetia ka8e tria xronia, 3anaparousiaseze kai ypiretis gia ena mina!<P></STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Αγαπητε Aylus μηπως ξερεις καποιον σε αυτη τη χωρα που ΔΕΝ εξυπηρετει κομματικα συμφεροντα? Εμενα δεν με προβληματιζει αυτο γιατι στο κατω κατω την δουλεια τους θα την κανουν οι διοικουντες... εμενα με πειραζει αλλο πραγμα: ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΕΣ και ειναι καθαρα πολιτικες αποφασεις!!<P>Τωρα τα περι Ελβετιας και Ισραηλ τα βρισκω λιγο ατυχη παραδειγματα... Η Ελβετια και το Ισραηλ δεν εχουνε εχθρο την Τουρκια η οποια ειναι πολυ αξιολογος αντιπαλος. Η Ελβετια επι της ουσιας δεν εχει εχθρους και το Ισραηλ εχει εχθρους που πολεμουν με ροπαλα. Εμεις ομως εχουμε να αντιμετωπισουμε ενα πολυαριθμο και ικανο στρατο οποτε δεν μπορουμε να χαλαρωσουμε και πολυ...
ma05860- Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 File kirimi auto sou leei o aylous.Oti epeidei oi israilinoi exoun polous exthrous(kai me sugxrona opla)einai sinexws se epagripnisi pigainontas kathe xrono gia ena mina ekpeudeusi.Diladi uponoeis oti emeis me to na pame 16 mines strato eimaste pleon etoimoi meta apo deka xronia(me mia koilia 2 metra)na antimetwpisoume tous tourkous?Nomizw oti einai ligo partrabigmeno.
Aylus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by kirimis:<BR><STRONG><P>...Εμεις ομως εχουμε να αντιμετωπισουμε ενα πολυαριθμο και ικανο στρατο οποτε δεν μπορουμε να χαλαρωσουμε και πολυ...</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Simfonw apolita me ta peri mizas.<BR>Ean kaloe3etaseis to sistima Elvetias - Israil, einai poli pio apodotiko apo to diko mas kai ka8olou "xalaro".<BR>Ena mina to xrono, oloi oi antres (sto Israil kai ginekes) ypiretoun to stratevma!<BR>Afto simenei oti apo ta 20 mexri ta 40, o pli8ismos "ananeonei" tis ikanotites kai tin etimotita tou!<P>Stis xores aftes vevea, h stratiotiki ekpedefsi einai apolita sinxroni kai epagelmatiki. <P><BR>P.S.1 Min ipotimas ton Elvetiko strato. Einai o tritos kaliteros sto kosmo.<P>P.S.2 Oso gia to Israil, einai 3.000.000 pli8ismos kai exoun ana pasa stigmi na kanoun me orkismenous ex8rous Siria, Egipto, Livano, Iraq kai giati oxi Libii, S. Aravia, Persia klp. H Tourkia prepei prota na parakampsei to NATO gia na epite8ei stin Ellada.
kirimis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2001 Αγαπητα μου παιδια... καλο το συστημα που εχουν οι αλλες χωρες αλλα εδω ειναι Ελλαδα. Το ξερετε πως παρα πολλες μοναδες εχουν ηδη ελειπεστατη επανδρωση? Αυτο το προβλημα υπαρχει εδω και χρονια και θα ηθελα να μαθω τωρα που θα πανε 12 μηνο πως διαολο θα καλυψουν τις τραγικες ελλειψεις που θα υπαρχουν...???<P>Περι Ελβετικου στρατου: Καλος ειναι για τιποτα ειρινευτικες αποστολες <P>Η Τουρκια ΠΟΤΕ δεν ρωτησε καποιον προτου επιτεθει ουτε και προκειτε να δωσει σημασια στο ΝΑΤΟ... αλλωστε τοτε με την Κυπρο στην ουσια η εισβολη εγινε με την συγκαταθεση του ΝΑΤΟ...
ma05860- Δημοσ. 14 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2001 File kirimi gia auto leme oti einai aparaitito kai to kalitero gia olous na ginei epaggelatikos o stratos
midnight_man Δημοσ. 14 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2001 Paidia na mou epitrepsete na po ki ego duo logia gia to thema.<BR>Katarxas pistebo pos oloi mas eimaste paidia tis gis, autou tou planiti kai to proto kai kiriarxo melima mas einai na tin prostateboume apo emas tous idious, eite genithikame stin Athina eite opoudipote allou.To periballon einai to megalo problima pou tha antimetopisoun oi epomenes genies kai tha eimaste kai emeis opos kai oi progonoi mas apokleistikoi ipeuthinoi.<BR>Apo ekei kai pera, ego prosopika niotho poli tixeros pou eimai ellinas. Den eimai ratsistis, eimai omos sobinistis kai den to kribo.Kai pistebo pos oloi sas eiste, giati allios den tha eixate problima na zisete opoudipote allou. Exo zisei polla xronia tis zois mou stin eparxia kai episis polla sto eksoteriko. I zoi mou omos kai ta biomata mou exoun ti ligoteri simasia.<BR>Einai ipokritiko apo ti mia na theloume ola na pigainoun roloi kai apo tin alli na bgazoume tin oura mas apekso.<BR>Eimaste i nea genia kai alpizo oti tha elthei i stigmi pou tha paroume tin katastasi sta xeria mas. Kai den prepei na epanalaboume ta idia lathi, giati tote tha eimaste mia akoma xameni genia.<BR>Einai ipokritiko na zitame ti dialisi tis kathe eksousias, ti stigmi pou emeis oi idioi tin apozitoume otan eimaste se diskoli thesi.Den einai dinaton, na ta aporiptoume ola xoris sti thesi tous na exoume na antiproteinoume kati.<BR>Simfono pos to idaniko tha itan na einai oloi oi laoi sinadelfomenoi, na iparxei pagkosmia eirini kai koinoniki isoropia.<BR>Pera tou oti kati tetoio tha itan bareto ;-), einai profanos anefikto kai anedafiko.<BR>Gia tin katastasi ston strato, opos kai stin astinomia ftaime oloi. Kai oi stratiotikoi, kai oi fantaroi kai oi aploi polites. Exete mipos dei pos antimetopizoun oi polites se kapoies perioxes tous fantarous?<BR>I mipos osoi eixate bisma den to xrisimopoiisate? I mipos den exete stin oikogeneia sas kapoion astinomiko, stratiotiko, politiko, dikasti ?<BR>Den tha po tipota parapano, giati ta liga logia zaxari kai ta katholou meli.<BR>Eimaste eksipnos laos kai ta idia problimata antimetopizoume se oles tis klimakes tis koinonias akoma kai mesa se auto to forum.<BR>O,ti den mas skotonei mas kanei dinatoterous<P>Filakia Nick
kirimis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by banditikoulas:<BR><STRONG>Ο αδερφός μου κλείνει τώρα τους 11 μήνες. Η εκπαιδευση του έχει ώς εξής:<BR>3 ώρες μουσική<BR>3 ώρες διάβασμα <BR>3 ώρες κυνήγι σαύρας (αυτό μου λέει είναι το καλύτερο του)<BR>10 ώρες ύπνο<BR>1 ώρα τηλέφωνο<BR>4 ώφες γενική κωλοβάρα<P>Αν χρειάζεται τέτοια επάνδρωση ο ελληνικός στρατός, τότε καλύτερα να αυτοκτονήσω απο τώρα (ο θάνατος απο βαρεμάρα είναι ο χειρότερος)</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P><BR>Οριστε... αυτα να τα βλεπουν οι υπολοιποι που διαμαρτυροντε κιολας!!! Που αλλου θα βρειτε βρε αχαριστοι 12-16 μηνες ΤΖΑΜΠΑ κατασκηνωση? Που αλλου θα περασετε τοσο ωραια??? Εεε? <BR>
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2001 Το οτι καποιοι περνανε λουφα και παραλλαγη λογω βυσματος ή κωλοφαρδιας δε σημαινει οτι ο στρατος ειναι κατασκηνωση.<BR>Τελος παντων τα σχεδια των επιτελειων εχουν καταστρωθει. Ο στρατος ξηρας σε μερικα χρονια θα εχει μονο 13 στρατοπεδα-σχηματισμους σε ολη τη χωρα και αυτο θεωρειται ικανοποιητικο αφου σε καθε στρατηγικο σχεδιασμο δεν αρκει μονο ο στρατος αλλα και η εφεδρεια. <BR>Ο στρατος αυτος θα ειναι σαφως ημιεπαγγελματικος η θητεια θα μειωθει (μαλλον κατα 12μηνο τη βλεπω) οι φανταροι θα εξακολουθουν να ειναι για σκοπιες-αγγαρειες και οτι αλλο εχουν χρονο να κανουν και η ζωη θα συνεχιζεται ελπιζω με λιγοτερα βασανα.<BR>Ηδη στις μοναδες επιφυλακης καταργηθηκε η απογευματινη εκπαιδευση (δηλαδη τα τσαπιγκ, γοπιγκ κτλ) και σχεδον καθημερινα ειναι εξοδουχοι στις 3.<BR>Και ολα αυτα με τη οχι και τοσο μακρινη προοπτικη του επερχομενου Ευρωστρατου.<BR>Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η Ελλαδα θα εχει περισσοτερη ισχυ σαν οικονομικη δυναμη στο στρατιωτικο χαρτη παρα σαν μπανανια με στρατιωτες σα το βλακα που με εβρισε καπου πιο πανω. Δεν ειναι τυχαιο οτι και η Ελβετια (φυσικα) αλλα και το Ισραηλ ειναι οικονομικες δυναμεις οχι μονο για τα δεδομενα της περιοχης τους αλλα γενικα στο παγκοσμιο χαρτη.
kirimis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Tasos:<BR><STRONG>Και ολα αυτα με τη οχι και τοσο μακρινη προοπτικη του επερχομενου Ευρωστρατου.<BR>Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η Ελλαδα θα εχει περισσοτερη ισχυ σαν οικονομικη δυναμη στο στρατιωτικο χαρτη παρα σαν μπανανια με στρατιωτες σα το βλακα που με εβρισε καπου πιο πανω. Δεν ειναι τυχαιο οτι και η Ελβετια (φυσικα) αλλα και το Ισραηλ ειναι οικονομικες δυναμεις οχι μονο για τα δεδομενα της περιοχης τους αλλα γενικα στο παγκοσμιο χαρτη.</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Το Ισραηλ ειναι Super χρεωμενο... <BR>Δεν μπορει να υπαρξει ουτε οικονομικη ουτε πολιτικη ισχυς χωρις ισχυρο στρατο. Αλλωστε σε αυτο τον πλανητη που ζουμε ισχυει ο νομος της ζουγκλας...
bandito Δημοσ. 15 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2001 Ο αδερφός μου κλείνει τώρα τους 11 μήνες. Η εκπαιδευση του έχει ώς εξής:<BR>3 ώρες μουσική<BR>3 ώρες διάβασμα <BR>3 ώρες κυνήγι σαύρας (αυτό μου λέει είναι το καλύτερο του)<BR>10 ώρες ύπνο<BR>1 ώρα τηλέφωνο<BR>4 ώφες γενική κωλοβάρα<P>Αν χρειάζεται τέτοια επάνδρωση ο ελληνικός στρατός, τότε καλύτερα να αυτοκτονήσω απο τώρα (ο θάνατος απο βαρεμάρα είναι ο χειρότερος)
bandito Δημοσ. 15 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2001 Ο αδερφός μου, δεν είναι ούτε βυσματίας, ούτε κωλόφαρδος. Αντιθέτως. Και για να χαλάσω λίγο την εικόνα του καλού και ηθικού στρατού (η τουλάχιστον των ανθρώπων που τον αποτελούν) ακούστε την εξής ιστορία: Ο αδερφός μου , είχε προγραμματισμένη μετάθεση για Κύπρο. Ένα μήνα πριν την μετάθεση, ο πατέρας μας, κάνει ολική αφαίρεση στομάχου, και τώρα έχει μεταστατικό καρκίνο στα πνευμόνια και στους λεμφαδένες. Ζητάμε, να μην μετατεθεί στην Κύπρο (συν το γεγονός οτι οι γονείς μου είναι διαζευγμένοι και εγώ είμαι φοιτητής). Οι καλοί, τίμιοι στρατιωτικοί του αρνούνται, και τον στέλνουν στην Κύπρο, λέγοντας του ειρωνικά "Η Κύπρος είναι πιο κοντα".Αν ο αδερφός μου είχε θείο τον γραμματέα του Τζοχατζόπουλου οι ηθικοί στρατιωτικοί θα του έπερναν *******κια. ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ. Έχω τρείς γνωστούς μου, στρατευμένος, και ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΜΥΓΕΣ ολοι μέρα. Δηλαδή αν μας γ...σαν για 9 μήνες και μετά μας έστελναν σπιτάκια μας, ποιόν θα πειράζαμε? <P>Και κάτι άλλο. Έχετε σκεφτεί ποτε, γιατι κανένας μα κανένας λαμπρός επιστήμονας, δεν είναι στην Ελλάδα. Γιατι θα πρέπει να παρατήσει τις σπουδές του, για να τρέχει να μαζεύει γόπες και να τραβάει διατάξτε σε αμμόρφωτους 18άρηδες (έχω φίλο στην Βασιλική Ακαδημία του Παρισιού, που στα 22 πέρνα δίπλωμα μαέστρου(Σπανόπουλος λέγεται, θυμηθείται το όνομα, θα το ακούσετε μια μέρα), που μου λέει οτι δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ στην Ελλάδα, λόγω στρατού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.