Προς το περιεχόμενο

TI THA GINEI TELIKA ME TO STRATO????

Pyriel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

file moy wwwtasos mipos anikeis stin gnosth eresi or eise enas aplos antirisias synidisis apo aftoys poy pipilan thn karamela. An eisai sto proto den axizei h koybenta mazi soy. an gia opiodipote logo den 8es na ypiretiseis thn patrida soy diladi tin istoria kai thn 8riskeia soy, tote na min apaitisis kai apo aftin na se prostatepsei os aplo politi, apo to xeirotero (dimokratia) os to elaxisto (kleftes). <BR>prosopika exo ypiretisei kai se ena poli diskolo soma, den eimai stratokablos apo anagki gia ta lefta to ekana, kai den exv metanisei ka8oloy, oyte kai estanome oti exasa kai tosa pola apo ta kalytera xronia tis zohs moy.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδή παρακολουθώ τη συζήτηση εδώ και καιρό ας πω και εγώ τη γνώμη μου παιδιά. Είμαι 25 χρονών και δεν έχω πάει φαντάρος ακόμα καιπραγματικά θα το σκεφτώ πάρα μα πάρα πολύ σοβαρά να υπηρετήσω. Ευτυχώς (ή δυστυχώς ανάλογα από ποια πλευρά το βλέπεις) για εμένα ζω στο εξωτερικό και θα μου είναι πιο εύκολο να τον αποφύγω. Οι λόγοι που σκέφτομαι να αποφύγω το στρατό είναι πολλοί αλλά θα επικεντρωθώ στους κυριότερους:<P>1) Δε συμφωνώ με την ιδέα να πηγαίνουνε μόνο οι άντρες στο στρατό. Αν οι γυναίκες/φεμινίστριες ζητάνε ισότητα να αρχίσουνε να πηγαίνουνε και αυτές και το κράτος πρέπει να κάνει κάτι γι' αυτό. Ίσα δικαιώματα σε όλα και όχι μόνο σε αυτά που τις συμφέρει.<P>2) Δε συμφωνώ με τον τρόπο που λειτουργεί ο στρατός. Δηλαδή δε συμφωνώ με την ιδέα ότι <<είμαι παλιότερος άρα τρέχε>> (και ας είναι ίσος στη βαθμίδα με εμένα). Πολλοί από εσάς θα μου πουνε <<εντάξει ρε μεγάλε αυτά δεν υπάρχουνε πια>>. Η απάντηση <<ζείτε σε μία ουτοπία>>. Ο αδερφός μου απολύθηκε πριν δύο χρόνια και μου τα είπε από πρώτο χέρι.<P>3) Δε συμφωνώ με το γεγονός ότι όσοι έχουνε μέσο μπορούνε να αποφύγουνε ή να έχουνε καλύτερη μεταχείρηση στο στρατό (π.χ. περισσότερες άδειες, υπηρέτηση στο κέντρο, πιο λίγη θητεία κλπ). Δηλαδή εμείς που δεν έχουμε πρέπει να γα*****με και οι άλλοι να το απολαμβάνουν; Όταν το κράτος γίνει δίκαιο και με σεβαστεί τότε θα το σεβαστώ και εγώ και θα υπηρετήσω.<BR> Αυτά τα λίγα από εμένα.<P> Φιλικά.

Δημοσ.

Να πω και εγω τη γνωμη μου... το εχω αναγκη μου φαινεται.<P>Στο στρατο με πηρανε με το ζορι ,μου κοψανε την αναβολη για ενα χαζο λογο και υπηρετησα<BR>15μηνο τοτε.<P>Ημουν αρνητικος με ολα περι θητειας,<BR>αλλα ρε παιδια δεν φανταζεστε τι σοκ επαθα<BR>τους 2 προτους μηνες αφου με το καλο τελειωσα...<P>Καταρχειν ακουστε αδειες ..<BR>25/3 καταταξη<BR>12/4 3 μερες +4 Πασχα<BR>25/12 4 μερες <BR>25/5 13+5 τιμητικη και απολυση!!!<P>Εχοντας και 8 μηνες φυλακιο χωρις εξοδους <BR>αλλα και γενικα δεν ειχαμε εκει πανω που να<BR>παμε ειμουν ξεκομενος για πολυ καιρο.<P>Μολις δε βγηκα αρχισα με τρομο να βλεπω πως<BR>οσο μαλακες ηταν οι αξιωματικοι και οι γκαβολοχιες ,αλλο τοσο αλλα και επι 10 ειναι<BR>και οι πολιτικοι,οι βουλευτες και οι εργοδοτες. Πραγμα που δεν το εβλεπα πριν.<BR>Οσο μας ψαρωνουν αυτοι ,επι 10 μας ψαρωνουν<BR>οι αλλοι.<P>Οσο απεχθεις ειναι τα βισματα και οι λουφαδοροι,επι 10 ειναι και οι τεμπελιδες και<BR>εξυπνακιδες στην κοινωνια.<P>οσο φιλοι γιναμε με τα παιδια στο στρατο δεν<BR>νομιζω να συμβει στην ζωη μου.<P>Εβλεπες τον λουφαδορο να βασανιζετε και να<BR>πεταει 15 μηνες απο την ζωη του σε ενα γραφειο η στον υπνο ακομα και αν ειχε βισμα<BR>και επαιρνε αδειες και εσυ ενιωθες πως εχεις<BR>κανει κατι ,εχεις μαθει να χαιρεσε την ζωη και με πολυ λιγα.Κατι παρομοιο μπορει να γινει και στην εξω ζωη.Και αυτοι οι τεμπελιδες ηταν που βριζανε και κλεγανε μαζι,<BR>οπως και στην κοινωνια καποιοι καλομαθημενοι<BR>λενε τα μεγαλα λογια . <P>Ειδα γενικα πραγματα εγω και αλλοι που δεν <BR>αγοραζονται και τρεμω με την ιδεα ποιος θα <BR>ημουν αν δεν ειχα παει στρατο .<P>Γενικα μεινανε μονο τα καλα και ειναι παρα<BR>πολλα ,τοσα, που μονο χρονια με ορειβασια, καμπινγκ, εκδρομες κλπ ισως να δοσουν παρομοιες αναμνησεις.<P>Τελος, επειδη δεν νομιζω να μπορεσα να περιγραψω πραγματα που δεν περιγραφονται πραγματικα, αν ειναι να πας στρατο για να λουφαρεις, να πας σε ενα γραφειο η νοσοκομειο μην το κανεις ,το ι5 ειναι πολυ ευκολο, και ειναι ακομα ευκολοτερο να το παρεις αφου καταταγεις μην νομιζεις οτι σε<BR>κρατανε με νυχια και με δοντια...<BR>Αν εχεις δυναμεις να αντεξεις 16 μηνες να ξερεις πως θα ανταμειφθεις.<P>Οσο για το νο συστημα νομιζω οτι ειναι χαλια.<BR>Αντι να δοσουν χρηματα να παρουν υλικα πολιτικο πρωσοπικο και μηχανιματα να μειωσουν αγγαριες και τετοιες μαλακιες , και να ειμαστε μονο απασχολιμενοι ως στρατιωτες λιγοτερους μηνες, δινους χρηματα στους μονιμους για στρατιωτες και γινομαστε εμεις<BR>οι τσαπες και οι μαγειρες.

Δημοσ.

Η λυση ειναι μια για το στρατο κυριοι :<BR>Να φτιαξουν μικτα στρατοπεδα αντρων-γυναικων (στρατοπεδα ειπα οχι θαλαμους, μη το ξεφτυλισουμε κι ολας !)<BR>Να σου πω εγω πως πανε απαντες και πως κουβαλιουνται ολοι οι ανυποτακτοι του εξωτερικου να υπηρετησουν.<BR>Και λιγοτερη θητεια για ολους (<9 μηνων) και οι γυναικες στρατο (να δουν τη γλυκα) και οτι ηθελε προκυψει στη διαρκεια της θητειας (...)<BR>Εχει κανεις αντιρρηση ;

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν πιστεύω στα μάτια μου με αυτά που διαβάζω. Θαρρείς και ζούμε όλοι μας σε άλλο τόπο εκτός Ελλάδος. Πως αλλίώς να εξηγήσω αυτές της τεράστιες αντιθέσεις απόψεων...Αλλά φταίει ακριβώς αυτή η εμμονή να υποστηρίζουμε κάποια ιδέα, επειδή έχουμε μεγαλώσει με κάποιες συγκεκριμένε αξίες, χωρίς να εξετάζουμε αν αυτές υπάρχουν για το καλό μας και κατά συνέπεια και την κοινωνία, ή για την εξυπηρέτηση κάποιων άλλων σκοπών...Έτσι λοιπόν είναι και ο στρατός. Μη κρυβόμαστε πίσω απ το δάκτυλό μας, ο στρατός το τελευταίο πράγμα που επιτελεί είναι η φύλαξη των συνόρων. Τι λοιπόν μας χρειάζεται; 1)Οικονομική ανακούφιση των κατοίκων όπου υπάρχει στρατός, λόγω του ότι δυστυχώς η Ελλάδα μας δεν παράγει τίποτα αν και είναι πλούσια σε πόρους (βλ Ευρωπαική Ένωση). Γιαυτό υπάρχουν κάποια μέρη σαν την Μυτιλήνη, Σαμοθράκη, Λήμνο κλπ. 2)Επαγγελματική διέξοδο σε άτομα λόγω νόησης, δεν κατάφεραν κάποια καλύτερη επαγγελματική κάλυψη. Και αυτό θα μεγιστοποιηθεί όταν αποκτήσουμε καθαρά επαγγελματικό στρατό. 3)Ο στρατιώτης δεν μετρά ως άνεργος αφού δεν είναι πολίτης. Αν αυτή τη στιγμή δεν υπήρχε στρατός η ανεργεία θα ήταν 50% 4) Για να βγάζουν κάποιοι γνωστοί μας τα προς το ζην, από τις υπέρογκες μίζες που πέρνουν από τις συμβάσεις οπλικών συστημάτων, που τις περισσότερες φορές ζημιώνουν πολλαπλά την Ελλάδα. Δεν θα ξεχάσω τα BMP-1 στην Μυτιλήνη άρματα μεταφοράς προσωπικού που τα έφεραν ξεβράκωτα, κάτι κουτιά με ρόδες, και έλιωναν οι φαντάροι στη συντήρηση...5) Για να μάθουμε να δεχόμαστε τα πάντα χωρίς καμμιά συζήτηση, πράγμα που θα μας βοηθήσει και αργότερα στη δουλιά μας <BR>Θέλω τέλος ένας από σας να παραδεκτεί πως αν ομοιγένητω γίνει κάτι με τους καλούς τώρα πια γειτονέους μας, ο στρατός μας θα παίξει κάποιο σπουδαίο ρόλο, βλέποντας και τη παγκόσμια συγκυρία άλλα να γίνονται στο πεδίο των μαχών και αάλλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...Θα μας αφήσουν οι συμμάχοι μας να νικήσουμε αν αυτό δεν είναι και δικό τους συμφέρον; ( Μικρασιατική καταστροφή, Αττίλας) Τέλος και δύο ερωτήσεις κρίσεως : 1) Την εποχή των Ιμίων οι αξιωματικοί μας ήσαν χεσμένοι, λέτε να φταίει η καλή τους εκπαίδευση, ή ότι απ τις πολλές ρεμούλες που κάνουν (ΚΨΜ, τροφοδοσίες) έχουν αποκτήσει το ανάλογο προφίλ; 2) Γιατί υπάρχει τόση πολύ μαστούρα με όλων των ειδών τα χημικά αφού ο στρατός μας εκπαιδεύει τόσο καλά ώστε να διαμορφώσουμε μια ισχυρή προσωπικότητα;<P>υγ. Έχω "υπηρετήσει" την Πατρίδα 12 μήνες στη Μυτιλήνη (Πολυχνίτος),στο πεζικό. Αφού λοπόν την "υπηρετήσαμε", σε αυτό το μέρος ( όσοι έχουν πάει Μυτιλήνη ξέρουν) η σειρά μου βρέθηκε στον 14 μήνα να κυνηγάει Αλβανούς. Εγώ έβαλα μέσο ( δεν υπάρχει μέσο φτου κακά στη γλώσσα σου) και πήγα στο τάγμα ΓΕΣ όπου έκανα σκοπιά μέχρι που απολύθηκα...

Δημοσ.

Ginekes Sto strato....<BR>Theoritika einai dikaio kai nomizo oti mporoun na ta kataferoun alla iparxei ena sovaro provlima...<P>An mia kopela einai 19 me ena paidi den einai adiko gia to moro na strateutei;<BR>kai tha mou peite kala oses exoun paidi oi einai eggies apalasontai..<P>Na do tote re magges meta apo tosa pou akoustikan edo mesa...allos den tha girisei ellada gia na min paei strato, allos tha palepsei olo to katestimeno mono kai mono gia na min katatagei allos paroti pige den antexe meta apo 10 mines kai ebale bisma na sothei..<BR>Na do pos tha pidate tis gomenes xoris na gastrononte me tin proti...

Δημοσ.

<B>Πληροφοριακά (προς γκάβακες):</B><P>Δεν υπάρχει Ελβετικός στρατός καθώς η Ελβετία εδώ και πολλά χρόνια έχει υπογράψει σύμφωνα ουδετερότητας (βλέπε ερυθρός σταυρός, τράπεζες) Υπάρχει ένα είδος μισθοφορικής φρουράς κάτι σαν εθνοφυλακή από μισθοφόρους ιντερνάσιοναλ. Ελβετικός στρατός είναι μάρκα ρολογιών. wink.gif" border="0

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Aigeas:<BR><STRONG><B>Πληροφοριακά (προς γκάβακες):</B><BR>)</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P><BR> 010535.jpg <BR>Afta ta F-18 sou fenonte gia e8nofilaki?<BR>LOL<p>[ 26-08-2001: Message edited by: Aylus ]

Δημοσ.

Φίλε blizard bill, από όλα όσα διάβασες έβγαλες αυτά τα τρομερά συμπεράσματα μα πιο πολύ μου κάνουν εντύπωση τα ακαταμάχητα επιχειρήματά σου (ιδίως το τελευταίο ). Σοβαρά τώρα, έχεις να απαντήσεις κάτι γι αυτό που διαλέγεις να υπερασπιστείς;

Δημοσ.

Den katalabeno file stef ti ennoeis, leo tin gnomi mou den exo apodeikseis gia tipota...<BR><BR>Aplos ekana ligo plaka gia to ti problimata mporei na dimiourgithoune an kalesoun tis ginekes strato.<BR><BR>Oloi mas fovomaste deiliazoume kai eimaste figoponoi kai otan eisai kai kopela isos auto einai megalitero kai vrethoun se diskoli thesi prin katatagoune, pou isos na protimisoun akoma kai ena biastiko gamo i eggimosini ...<BR><BR>Oso gia to an ajizei na pas strato eipa pos einai mia terastia empeiria pou mono kalo mporei na sou kanei...<BR><BR>Tora to an an baleis bisma ligo prin to tellos mporei na nioseis san na kaneis annarixisi se ena bouno kai ta paratiseis ligo prin tin korifi.Den tha exeis kalles anamniseis oute tha sou prosferei polla.<BR>Ego bebaia tha ebaza bisma an mporousa alla niotho tixeros pou den ginotan.<BR>To mono pou mporei na sou prosferei mia vismatiki thitia einai 16 mines me xeiroteri zoi sto idio stil me auti pou eixes kai me isos liges epipleon empeiries ...<BR>An teleioseis kanonika den tha niotheis oti exases xrono alla kerdises ,tha ektimiseis pragmata pou den eixes fantastei. <BR>Afou mpeikes sto xoro xorepse, kai afou genithikes zise.<BR>Opios den pigenei strato kindineuei va xasei polla perisotera pragmata apo tis xares tis zois apo auton pou paei...Gnomi mou.

Δημοσ.

PROS BLIZARDBILL:File mou an perimena na paw strato gia na katalabw oti oi politikoi mas , mas koriodeuoun tote asta na pane....<BR>An perimena ton strato gia na apoktisw omorfes anamniseis(na kanw oreibasia,kabing kai alla tetoia ,poli omorfa pragmata)simainei oti eimai idi kopritis kai figoponos giati den piga apo monos mou se ena oreibatiko na grwftw kai na gnwrisw tin Ellada-ton strato perimena?<BR>PROS KIRIMI:File mou ,mou thimizeis kati typoys pou otan pigan strato kai meta apolithikan arxisan kai to epaizan kseroles ,antres kai genika "mages" exontas tin pseudais8isi oti einai oi monoi pou ypiretisan kai ta kataferan.File mou egw den exw na apodeiksw se kanena an eimai antras i "leles" opws les.Ena 8a sou pw-o antras fainetai mesa apo tous tropous tous,tin autokiriarxia tou kai ton omorfo tropo na ekfrazetai."antres" tou tupou sou den einai antres alla Antrikela.<P>p.s.Ayta giati ta pernw me tous di8en sklirous antres pou polles fores ginontai lagoi sta diskola tis zwis.

Δημοσ.

<B>Aylus:</B><BR>Με τους Ελβετούς συμβαίνει κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και στα Ελληνικά νησιά. Επειδή δεν έχουμε το δικαίωμα να διατηρούμε στρατό στα νησιά μας (ένα δίκαιο παράπονο των Τούρκων, καθώς εμείς το υπογράψαμε) έχουμε δυνάμεις βαφτισμένες σαν ''εθνοφυλακή''. Αυτές μπορούν να είναι από άρματα μάχης, αεροπλάνα, βαρύ πυροβολικό, αλλά σε καμία περίπτωση, υποτίθεται, δεν είναι ο καθ'αυτός Ελληνικός στρατός cool.gif" border="0 <BR>Έτσι έχουμε ''τάγματα εθνοφυλακής'' και όχι τάγματα πεζικού.

Δημοσ.

Prosopika, ithela na apofigo prosopikes anafores kai xaraktirismous...<BR>Pairno sa dedomeno, pos o,ti leei o kathenas to leei kaloproaireta kai xoris skopimotites.<BR>Akoma oti oloi edo mesa, eimaste anthropoi me arxes (diaforetikes gia ton kathena), pou pera apo plakes kai xabale mporoume na poume mia koubenta parapano kai na piesoume ligo to mialoudaki mas.<BR>Giati ta leo auta?<BR>Giati, pistebo pos pesame stin pagida tis genikeusis. Diladi :<BR>Osoi exoun paei strato kai to theoroun thetiko= Stratokabloi, fasistes, bismaties, iperaspistes tou katestimenou<BR>Osoi den goustaran i arnountai= Kolopaida, figoponoi, loufadoroi<BR>Den einai omos etsi ta pragmata, re paidia...<BR>Simfono pos den einai anagkaio na paei kaneis strato gia na fanei antras. De simainei loipon pos an den thes na pas eisai poniros.Se proigoumeno mou post, eipa pos exo filous pou den exoun paei me ton ena i ton allon tropo. Den kseroun loipon ti exoun xasei...Opos eipan kai kapoia paidia pio pano, einai tosa polla pou apokomizeis pou an ksereis na ta aksiologiseis ginesai poli-poli sofoteros.Fisika iparxoun kai periptoseis, opos tou patera enos filou mou pou itan ksexasmenos 8 mines se ena xionismeno filakio sta sinora me Boulgaria.Kai itan kai gios stratigou...<BR>Otan efige itan sxedon agrios, eutixos eixe apothemata fagitou to filakio kai den pethane apo tin pina o anthropos...<BR>Apo tin alli meria omos ezise 8 mines me 2-3 allous me tous opoious akoma einai filos ki as plakothikan xiliades fores tote...<BR>Me liga logia einai ston anthropo, to pos tha dei ta pragmata. Ksero oti oloi mas fobomaste, oti tin ora pou barame skopia 2-4, i gomena mas einai sto Privilege kai tin paizoun oloi oi alloi...I mas tin spaei pou o gkabakas pou den exei kanei tipota sti zoi tou mas to paizei eksinpos. Omos stratos den einai mono auto...<BR>Ki an to skeftomaste na pame giati etsi eksipiretountai kapoia simferonta, as skeftoume poia simferonta eksipiretountai an den pame....<BR>Sti zoi auti, ti souma tha tin kanoume sto telos kai einai krima na min kseroume pos tha itan, oxi mono se auto to thema alla se se ola sxedon...<P>Filakia Nick

Δημοσ.

midinight man den eipe kaneis oti den einai mia poli kali empeiria na pas strato.An diabases pio prin eipame oti einai xasimo xronou na eisai anagasmenos na ypireteis 16 mines.To thewrw ilithio na stamatw otidipote kanw autin tin stigmi kai na xasw kathe epafi gia enamisi xrono.Apla tha borouse i thiteia na ginei 6-9 mines kai poio ousiastiki.Alla den ftaei kaneis allos alla emeis pou kathe fora pou exoume ekloges psifizoume tous idious karagiozi*** kathe fora kai dexomaste oti bourdes mas plasaroun.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...