Προς το περιεχόμενο

ένωση εικόνων

E-SURFER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πολυ καλη ιδεα. Δοκιμασε την

την δοκίμασα. για εμένα είναι δεύτερη λύση. δουλεύει ναι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:47 ----------

Σκεύτηκα και έκανα το ακόλουθο. Εγκατάσταση του Irfan στο USB STICK μου ως Portable. Δοκίμασα αλλά και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα. Μήπως έχει να κάνει με τις εικόνες το θέμα τελικά;

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι κι αυτό πιθανό. Μπορείς να ανεβάσεις κάπου δύο από τις εικόνες που χρησιμοποιείς ή είναι προσωπικες;

Δημοσ.

Κι εγώ θα σου προτείνω την λύση του Comic viewer. :-)

Λες ότι σου μοιάζει για Image Viewer και μάλιστα υποδεέστερο.

Η προβολή TIFF τι είναι δηλαδή; :mad:

Κάνεις μεγάλο λάθος. Διαβάζω Comics εδώ και 5-6 χρόνια με το CDisplay, το οποίο το θεωρώ και πολύ καλύτερο από το Comical σε πολλές απόψεις. Το ίδιο κάνουν και εκατομμύρια fan των comics ανά τον κόσμο, με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα.

Αν ήταν καλύτερη η λύση της δημιουργίας multipage Tiff σίγουρα θα την υιοθετούσαν όλοι.

Η δημιουργία cdr αρχείων είναι εξαιρετικά απλή. Δεν χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα.

Η μόνη προϋπόθεση είναι να είναι αριθμημένες με την σειρά, γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει και το ReNamer (προτιμώ την Beta).

Απλά βάζεις όλες τις εικόνες σε ένα zip ή rar αρχείο, αν είναι jpeg (όπως στη περίπτωσή σου) επιλέγεις να μπουν χωρίς καμία συμπίεση (Compression method->Store) γιατί είναι περιττός χρόνος και είσαι έτοιμος σε λίγα λεπτά (ή και δευτερόλεπτα).

Στην συνέχεια μετονομάζεις το τελικό αρχείο, το οποίο θα έχει το ίδιο μέγεθος με το σύνολο των φωτογραφιών σου, σε cbz (αν είναι zip) ή cbr (αν είναι rar) και είσαι έτοιμος.

Έκανα κι εγώ ένα πείραμα με το irfan αλλά το αποτέλεσμα δεν με βοηθάει στην ανάγνωση κειμένου και το αρχείο βγαίνει στο διπλάσιο περίπου μέγεθος για κάποιον λόγο. :-(

Δημοσ.
Κι εγώ θα σου προτείνω την λύση του Comic viewer. :-)

Λες ότι σου μοιάζει για Image Viewer και μάλιστα υποδεέστερο.

Η προβολή TIFF τι είναι δηλαδή; :mad:

Κάνεις μεγάλο λάθος. Διαβάζω Comics εδώ και 5-6 χρόνια με το CDisplay, το οποίο το θεωρώ και πολύ καλύτερο από το Comical σε πολλές απόψεις. Το ίδιο κάνουν και εκατομμύρια fan των comics ανά τον κόσμο, με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα.

Αν ήταν καλύτερη η λύση της δημιουργίας multipage Tiff σίγουρα θα την υιοθετούσαν όλοι.

Η δημιουργία cdr αρχείων είναι εξαιρετικά απλή. Δεν χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα.

Η μόνη προϋπόθεση είναι να είναι αριθμημένες με την σειρά, γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει και το ReNamer (προτιμώ την Beta).

Απλά βάζεις όλες τις εικόνες σε ένα zip ή rar αρχείο, αν είναι jpeg (όπως στη περίπτωσή σου) επιλέγεις να μπουν χωρίς καμία συμπίεση (Compression method->Store) γιατί είναι περιττός χρόνος και είσαι έτοιμος σε λίγα λεπτά (ή και δευτερόλεπτα).

Στην συνέχεια μετονομάζεις το τελικό αρχείο, το οποίο θα έχει το ίδιο μέγεθος με το σύνολο των φωτογραφιών σου, σε cbz (αν είναι zip) ή cbr (αν είναι rar) και είσαι έτοιμος.

Έκανα κι εγώ ένα πείραμα με το irfan αλλά το αποτέλεσμα δεν με βοηθάει στην ανάγνωση κειμένου και το αρχείο βγαίνει στο διπλάσιο περίπου μέγεθος για κάποιον λόγο. :-(

ΟΚ.Έιχα κατεβάση το comicrack και δεν μου άρεσε... Tι λες για αυτό;

http://www.faststone.org/FSMaxViewDetail.htm

Kαλό;

• Members
Δημοσ.
ΟΚ.Έιχα κατεβάση το comicrack και δεν μου άρεσε... Tι λες για αυτό;

http://www.faststone.org/FSMaxViewDetail.htm

Kαλό;

Αυτό δεν πρέπει να είναι comic reader. Βλέπει μεν εικόνες μέσα σε rar, αλλά δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς.

Εμένα με είχε βολέψει πάντως το CDisplay

Δημοσ.
Αυτό δεν πρέπει να είναι comic reader. Βλέπει μεν εικόνες μέσα σε rar, αλλά δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς.

Εμένα με είχε βολέψει πάντως το CDisplay

τέλειο είναι... να ένας τρόπος να προστατεύουμε τις φωτός μας από τα αδιάκριτα μάτια hasslefree. Winrar συμπίεση με κωδικό και τέλος. View με το εν λόγο πρόγραμμα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:24 ----------

ένα τελευταίο και έφυγα... Δείτε αυτό το λινκ. Έχει ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το θέμα μας.

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=1117&st=0

• Members
Δημοσ.
τέλειο είναι... να ένας τρόπος να προστατεύουμε τις φωτός μας από τα αδιάκριτα μάτια hasslefree. Winrar συμπίεση με κωδικό και τέλος. View με το εν λόγο πρόγραμμα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:24 ----------

ένα τελευταίο και έφυγα... Δείτε αυτό το λινκ. Έχει ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το θέμα μας.

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=1117&st=0

Μιας και το link αναφέρει 2 προγράμματα της FastStone, να σημειώσω πως γενικά η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει πολύ καλές εφαρμογές - εύχρηστες, ελαφριές και πολύ πρακτικές. Τα FS Viewer, FSCapture (στην τελευταία του δωρεάν έκδοση 5.3) και το FSResizer είναι από τα πρώτα πράγματα που περνάω στον υπολογιστή μου μετά από format (για την ακρίβεια, τα 2 τελευταία τα έχω portable σε dropbox για να μην χρειάζεται καν να τα εγκαταστήσω ξανά :P)

Δημοσ.
Μιας και το link αναφέρει 2 προγράμματα της FastStone, να σημειώσω πως γενικά η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει πολύ καλές εφαρμογές - εύχρηστες, ελαφριές και πολύ πρακτικές. Τα FS Viewer, FSCapture (στην τελευταία του δωρεάν έκδοση 5.3) και το FSResizer είναι από τα πρώτα πράγματα που περνάω στον υπολογιστή μου μετά από format (για την ακρίβεια, τα 2 τελευταία τα έχω portable σε dropbox για να μην χρειάζεται καν να τα εγκαταστήσω ξανά :P)

καλό το κόλπο με το dropbox αρχηγέ. δεν το είχα σκευτεί. :) Μεταξύ μας, και ασ μην σταθούμε εδώ... Κατέβασα το Fastone Capture και το κώλοΑVG δίνει false positive!!!! To videaki που ανέβασα

προηγουμένος με το faststone capture το έκανα...

Δημοσ.

Όσον αφορά το πρόβλημα μου στο creation of multi-page tif images έχω να πω τα εξής (αφού τις έστειλα σε ένα φίλο insomniac για να επιβεβαιώσει του αποτέλεσμα μου):

1) Τελικά είναι θέμα φωτογραφιών και όχι του PC μου

2) Για κάποιον λόγο, οι συγκεκριμένες δε μπορούν να ενσωματωθούν όπως είναι, αλλά πρέπει να περάσουν από επανασυμπίεση. Aν δεν γίνει αυτό το τελικό output είναι αναλογικά πάρα πολύ μεγαλύτερο (όπως προέχω πει) από το αρχικό input

3) Αποτέλεσμα αρχείου χωρητικότητας παρόμοιο με τον αρχικό φάκελο jpg επιτυγχάνεται μόνο όταν η συμπίεση είναι στο 60% της αρχικής jpg ποιότητας .Το αρχείο multi-image πρέπει να συμπιεστεί σε jpg format, πρέπει να γίνει tick το jpg box στο αντίστοιχο πεδίο compression (Irfanview) καθώς και να ρίξουμε το jpg quality σωσίματος εικόνας στο 60%. Δεν το έχω δοκιμάση εγώ προσωπικά αλλά ο φίλος του φόρουμ. Aργότερα θα κάνω και εγώ το πείραμα και αν έχω διαφορετικό αποτέλεσμα θα ενημερώσω.

Προσωπικά βολεύτηκα με την λύση του Faststone MaxView προς το παρόν. Μια απορία όμως.

Τι συμφέρει καλύτερα από άποψη ποιότητας του output; Multipage tif image ή rar/zip file και αποδικωποίηση δια μέσο ενός viewer πρωτού ανοίξει (i.e. comic reader, Faststone MaxView etc);

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Από άποψη ποιότητας, αν είναι να κάνεις επανασυμπίεση σε jpg, καλύτερα το cdisplay ή το cdisplayEX (από το λινκ που έδωσες).

Από ευκολία προβολής επίσης comic viewer.

Από ασφάλεια, comic viewer (με κωδικό στο rar).

Ταχύτητα δημιουργίας τελικού αρχείου, comic viewer (εννοείτε δημιουργία χωρίς συμπίεση, μόνο store).

Εγώ το σκορ το βλέπω 4-0. Να δούμε τι θα δείξει στην παράταση.

Το Faststone MaxView, λόγω του ότι είναι φτιαγμένο για προβολή φωτογραφιών, δεν βολεύει τόσο πολύ για ανάγνωση κειμένου σε μεγάλες φωτογραφίες, πιστεύω.

Άσε που δεν είναι και free (καλά, μην πεις "και τι έγινε", λέμε τώρα).

Δημοσ.
Από άποψη ποιότητας, αν είναι να κάνεις επανασυμπίεση σε jpg, καλύτερα το cdisplay ή το cdisplayEX (από το λινκ που έδωσες).

Από ευκολία προβολής επίσης comic viewer.

Από ασφάλεια, comic viewer (με κωδικό στο rar).

Ταχύτητα δημιουργίας τελικού αρχείου, comic viewer (εννοείτε δημιουργία χωρίς συμπίεση, μόνο store).

Εγώ το σκορ το βλέπω 4-0. Να δούμε τι θα δείξει στην παράταση.

Το Faststone MaxView, λόγω του ότι είναι φτιαγμένο για προβολή φωτογραφιών, δεν βολεύει τόσο πολύ για ανάγνωση κειμένου σε μεγάλες φωτογραφίες, πιστεύω.

Άσε που δεν είναι και free (καλά, μην πεις "και τι έγινε", λέμε τώρα).

Φαντάζομαι ότι το σκορ που παράθεσες αφορά κόντρα tif multipage αρχείου και rar αρχείου με προβολή σε comic reader ή image viewer. Γιατί κάνεις διαχωρισμό μεταξύ των viewers? Το cdisplay (ή το cdisplayEX) γιατί υπερτερούν έναντι άλλων comic readers (ως προς την ποιότητα όπως είπες); Δεν το εξήγησες...

Όσον αφορά το FastStone το αγόρασα είδη και είναι τέλειο (ξέρεις εσύ...:) )...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:05 ----------

Aυτό δεν το κατάλαβα... Aν θες εξήγησε. Μήπως εννοείς πως η δημιουργία ενός αρχείου που είναι να προβληθεί σε έναν viewer (comic ή photo) το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή συμπίεση΄κατα πάσα πιθανότητα με Winrar (οπότε και το αρχείο είναι έτοιμο για αρχειοθέτηση) σε αντίθεση με την διαδικασία δημιουργίας ενός multipage tiff που είναι σαφώς ποιό χρονοβόρα (παίρνει περισσότερη ώρα ο υπολογιστής να δημιουργήσει το output βάση δικής μου εμπειρίας πάντα, τον λόγο δεν τον γνωρίζω);

ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Ναι, εννοώ απλή τοποθέτηση των αρχείων σε ένα zip/rar χωρίς να χρειαστεί να συμπιεστεί. Τα jpg αρχεία είναι ήδη συμπιεσμένα και το όφελος από μια συμπίεση σε zip/rar θα αποφέρει ελάχιστο ή και καθόλου κέρδος, όσον αφορά το μέγεθος.

Για την ποιότητα, αναφέρομαι στην επανασυμπίεση σε jpg, όπως αναφέρεις στο post #39 στο (2).

2) Για κάποιον λόγο, οι συγκεκριμένες δε μπορούν να ενσωματωθούν όπως είναι, αλλά πρέπει να περάσουν από επανασυμπίεση.

Αν γίνει όπως λέει ο parsifal τότε δεν τίθεται θέμα διαφοράς στην ποιότητα.

Όσον αφορά τη διαφορά ενός comic viewer με ένα πρόγραμμα foto view, είναι ότι το 1ο δεν προσπαθεί να εμφανίσει όλη την εικόνα, αλλά προτιμά να την ζουμάρει στο οριζόντιο (όπου είναι δυνατόν) ώστε να μπορείς να διαβάσεις τις λεζάντες άνετα.

Το 2ο δίνει περισσότερη βάση στο να απολαύσεις την φωτογραφία στο σύνολό της.

Αυτό βέβαια είναι συνήθως ρύθμιση του προγράμματος.

Επίσης, το 1ο προσφέρει δυνατότητα χειρισμού των εικόνων με γνώμονα την ανάγνωση κατακόρυφης σελίδας παρά την προβολή οριζόντιων φωτογραφιών.

Το δοκίμασα το max view σε comics αλλά δεν με βόλεψε. Ίσως είναι θέμα συνήθειας, δεν ξέρω.

Αν σε βολεύει καλύτερα στην δικιά σου περίπτωση, μείνε σε αυτό.

Δημοσ.

Αν γίνει όπως λέει ο parsifal τότε δεν τίθεται θέμα διαφοράς στην ποιότητα..

Που ακριβώς αναφέρεσαι; Σε έχασα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...