Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με NEC_DVD_RW

antreas_patra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως λεει και ο τιτλος εχω το NEC_DVD_RW nd-3540A

ενω διαβαζει ολα τα dvd/cd που του εχω βαλει μεχρι τωρα , πριν απο λιγες μερες εκαψα σε ενα dvd ενα iso (τα win7) και το βλεπει σαν κενο dvd μεσα στα windows ενω αν κανω boot apo to dvd αρχιζει η διαδικασια αλλα αργει παρα πολυ (περιμενα καμια ωρα+ για να φτασω στην επιλογη του install. που να το εκανα κιολας!)

Δοκιμασα να φτιαξω αλλο dvd αλλα καμια διαφορα.

λετε να τα εχει παιξει?

Δημοσ.

αν το έχεις πάνω από χρόνο κι έχεις κάψει πάνω από κατοστάρα δισκάκια, δεν αποκλείεται ν' άρχισε να τα φτύνει

αν τα δισκάκια ήταν όλα ίδια μάρκα, δοκίμασε ένα από άλλη (ειδικά αν μόλις άλλαξες μάρκα) (tayo yuden suggested)

αν δεν φαίνεται να φταίνε τα δισκάκια κι έχεις εγγύηση, επιστροφή και υπομονή

αν δεν έχεις (είτε εγγύηση, είτε υπομονή), άνοιξέ το και καθάρισε την κεφαλή με μπατονέτα

αν δεν βλέπεις διαφορά, δοκίμασε να κάνεις firmware update (δες στο club.cdfreaks.com αν έχει)

αν ούτε έτσι βλέπεις χαΐρι, τί να σου πω χρυσέ μου, λεφτά έχεις - πάρε άλλο

(15€ έχει το πιο φτηνό καινούριο πάντως)

Δημοσ.

Επείσης δες αν στο bios έχει ενεργοποιημένο το floppy χωρίς να έχεις εσύ συσκευή floppy. Tα vista και τα 7 καθυστερούν ΤΡΕΛΑ σε αυτή την περίπτωση

Δημοσ.
Οπως λεει και ο τιτλος εχω το NEC_DVD_RW nd-3540A

ενω διαβαζει ολα τα dvd/cd που του εχω βαλει μεχρι τωρα , πριν απο λιγες μερες εκαψα σε ενα dvd ενα iso (τα win7) και το βλεπει σαν κενο dvd μεσα στα windows ενω αν κανω boot apo to dvd αρχιζει η διαδικασια αλλα αργει παρα πολυ (περιμενα καμια ωρα+ για να φτασω στην επιλογη του install. που να το εκανα κιολας!)

Δοκιμασα να φτιαξω αλλο dvd αλλα καμια διαφορα.

λετε να τα εχει παιξει?

Εφόσον μπορείς να κάνεις boot από το dvd το πρόβλημα σου είναι στα windows, αν τα είχε παίξει δεν θα μπορούσες να ξεκινήσεις την διαδικασία του setup.

Δημοσ.

Τα Nec - Sony optiarc σίγουρα εχουν πρόβλημα με την ανάγνωση ή των DVDR- ή των DVDR+.

Σε μένα διαβάζει μόνο εναν απο τους 2 τύπους DVDR- μάλλον αλλά δεν θυμάμε και πολύ καλά.

Αν πάω να γράψω σε DVDR+ το γράφει κανονικότατα αλλά δεν το διαβάζει το ίδιο. Εχω πολλά DVDR+ γραμμένα με το Nec 4551 που παίζουν σε φορητά DVD players σε XBOX, PS2 και σε άλλους υπολογιστές αλλά το ίδιο το Nec δεν μπορεί να το διαβάσει και ας τα εχει γράψει το ίδιο!@@#!@

Δοκίμασε το DVD σε κάποιο άλλο pc και πες μας.

Επίσης παίζει και ενα θέμα με τα DVD writters γενικά και ενα software προστασίας που εγκαθιστούσαν παλίοτερα τα παιχνίδια Starforce Protection (το colin 5 αν θυμάμε καλά είχε κάψει πολύ κόσμο)

Δεν ξέρω αν τα DVD recorder που πουλάνε NEC-Sony εχουν πλέον αυτά τα προβλήματα αλλά αφού εχω κακό παρελθόν τα αποφεύγω συστηματικά.

Πάρε κανένα Pionner (είναι τα καλύτερα και σε writing και σε burning) να κάνεις τι δουλειά σου ή έστω ενα samsung ή LG.

Δημοσ.

Λοιπον ετρεξα τα dvd (τα οποια ειναι DVD-R και τα 2 αλλα διαφορετικης εταιριας) στο pc ενος φιλου και τα διαβαζει μια χαρα.

Αρα το δικο μου γραφει σε dvd-R αλλα μαλλον δεν μπορει να τα διαβασει...(αλλα μου κανει εντυπωση το πως μπουτάρει απο αυτα, αργα βεβαια)

το floppy το εχω disable.

θα δοκιμασω να το καψω σε DVD+R και θα σας πω.

Το εχω αρκετο καιρο (χρονια) αλλα δεν του κανω και τρελη χρηση ποιο πολυ διακοσμιτικο ηταν:-) Σιγουρα το θεμα δεν ειναι τα λευτα αλλα η γνωση!

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Δημοσ.

Παίζει και το δικό μου με τα DVD-R να εχει πρόβλημα. Δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα.

Είναι στο pc του γραφείου και δεν εχω τώρα μαζί μου κάτι να δοκιμάσω.

Τα pressαριστά των περιοδικών και τα DVD+R λογικά (αφού και εσυ εχεις θέμα με τα -R) πρέπει να τα διαβάζει τέλεια.

Πάρε ενα DVD+R δισκάκι και να δεις που θα κάνεις δουλειά και με το σκ...Nec.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τα τελευταια μοντελάκια της Sony - Nec αλλά απο την στιγμήπου ξεκίνησε η συνεργασία τους όχι απλά έχασε κάθε πλεονέκτημα σε ποιότητα αλλά και την αξιοπιστία της στον κλάδο γενικότερα.

Δεν είναι δυνατό να παρουσίαζεις dvdr που να μην διαβάζει καθόλου dvd-r

Ήταν στην κορυφή και όλοι τα αγόραζαν με κλειστά μάτια. Και μετά έβγαλε επι 2 συναπτά έτη μάπες.

Ποιός ξαναρισκάρει αγορά απο τέτοια εταιρεία.

Εγω το έστριψα για αλλού και δε το μετάνιωσα.

Όταν δείχνεις τέτοια εμπιστοσύνη σε μια εταιρεία θέλεις και ανάλογη αντιμετώπιση.

Δημοσ.

αν πρόκειται για το dvd μου δεν πιστεύω να του δώσω άλλη ευκαιρία, θα πάρω με τη μια άλλο αν με βγάλει άλλο πρόβλημα.

Τώρα αν προκύψει καμία άλλη απορία γενικά σίγουρα θα ρωτήσω για να μου δώσετε τα φώτα σας:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...