Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χεχ θυμαμαι συνεντευξη για δουλεια σε καταστημα τετοιου ειδους με 2 χρονια εμπερια ως supervisor/manager ,μα πως κανατε αιτηση για δουλεια χωρις πτυχιο πληροφορικης ,τα παιρνω και εγω και τους λεω θα θελα να συναγωνιστω ενα υπαλληλο σας με πτυχιο πληροφορικης σχετικα με το αντικειμενο να δουμε τι γνωριζω λιγοτερο(gadgetakias ων ) και μου λεει το θεικο χωρις πτυχιο και εμπειρια σε μη συναφη κλαδο δεν σε χρειαζομαστε ,τους λεω και εγω  καλα γιατι με καλεσατε? έ μου λεει  ενας απο την επιτροπη  καλεσαμε ολους οσους κανανε αιτηση.

τους ειπα και εγω και ενα ευχαριστω και απο κει δεν ξαναψωνισα και δεν εχασα και κατι

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χεχ θυμαμαι συνεντευξη για δουλεια σε καταστημα τετοιου ειδους με 2 χρονια εμπερια ως supervisor/manager ,μα πως κανατε αιτηση για δουλεια χωρις πτυχιο πληροφορικης ,τα παιρνω και εγω και τους λεω θα θελα να συναγωνιστω ενα υπαλληλο σας με πτυχιο πληροφορικης σχετικα με το αντικειμενο να δουμε τι γνωριζω λιγοτερο(gadgetakias ων ) και μου λεει το θεικο χωρις πτυχιο και εμπειρια σε μη συναφη κλαδο δεν σε χρειαζομαστε ,τους λεω και εγω  καλα γιατι με καλεσατε? έ μου λεει  ενας απο την επιτροπη  καλεσαμε ολους οσους κανανε αιτηση.

τους ειπα και εγω και ενα ευχαριστω και απο κει δεν ξαναψωνισα και δεν εχασα και κατι

Εγω δεν εχω εμπειρια στον χωρο των πωλησεων εχω πτυχιο ηλεκτρολογου μηχανικου ΤΕΙ και εγω τρελος γκατζετακιας και με σχετικο μπλογκ και δεν με εχουν καλεσει ποτε ουτε για interview και εχω στειλει απειρα βιογραφικα σε ολες τις γνωστες αλυσιδες.

Δημοσ.

Εγω δεν εχω εμπειρια στον χωρο των πωλησεων εχω πτυχιο ηλεκτρολογου μηχανικου ΤΕΙ και εγω τρελος γκατζετακιας και με σχετικο μπλογκ και δεν με εχουν καλεσει ποτε ουτε για interview και εχω στειλει απειρα βιογραφικα σε ολες τις γνωστες αλυσιδες.

δεν χανεις κατι τετοιες εταιριες μηδενιζουν τον υπαλληλο ,στην τελευταια δουλεια που ημουν αν και ημουν στο προτελευταιο σκαλοπατι της ιεραρχιας επειδη δεν με πηγαινε ο  γενικος διευθυντης δημιουργουσε προβληματα μεχρι που μου μειωσε τον μισθο και εφυγα,σε περιβαλον που δεν εχει καλο κλιμα και με ετσι νοοτροπιες οπως αυτη που πα μακρυα

Δημοσ.

Εγω προσωπικα ειχα παει με κατι φιλους επειδη θέλανε να αγορασουν λαπτοπ.

Εκεινη την στιγμη που ειμαστε στο καταστημα τους ρωτησα γιατι ειδους χρηση το χρειαζονται και μου λενε τα κλασικα ιντερνετ facebook skype.

Φυσικα αμεσως τους προτεινα να παρουν ενα ταμπλετ που θα τους βγει πιο φθηνο που ειναι πιο καλα στο θεμα μπαταρια και φορητότητα. Δεν το σκεφτηκαν καθολου και ενθιαστηκαν.

Ζητησα απο τον πώλητη να μας δειξει τα διαθεσιμα ταμπλετ του καταστηματος και εκανα συγκρισεις χαρακτηριστικων που πολλα απο αυτα δεν τα γνωριζε και επιτοπου με ρωταει να τους παω ενα βιογραφικο. Του ειπα δεν εχω καμια εμπειρια στο παρελθον στον συγκεκριμενο τομεα και πως το βιογραφικο μου ειναι πολυ φτωχο.

Μου ειπε θελω το βιογραφικο σου για να μην σε χασω επειδη εκει περιεχονται και στοιχεια επικοινωνιας και πως 31 Μαιου κλεινει το καταστημα Μουλτιραμα και πως θα μεταφερθουν σε νεο καταστημα Public

Περιμενω τωρα να δω ποτε θα με παρουν τηλέφωνο για να παω για συνεντευξη.

Δημοσ.

δεν χανεις κατι τετοιες εταιριες μηδενιζουν τον υπαλληλο ,στην τελευταια δουλεια που ημουν αν και ημουν στο προτελευταιο σκαλοπατι της ιεραρχιας επειδη δεν με πηγαινε ο  γενικος διευθυντης δημιουργουσε προβληματα μεχρι που μου μειωσε τον μισθο και εφυγα,σε περιβαλοντα που δεν εχει καλο κλιμα και με ετσι νοοτροπιες οπως αυτη που πα μακρυα

Εχεις δικιο ρε εσυ αλλα επειδη πηρα το πτυχιο οταν ξεκινησε η κριση δεν εχω βρει ακομα τιποτα και θελω απο καπου να ξεκινησω για να γραψω επιτελους προυπηρεσια.

Δημοσ.

Να ξέρεις σε αυτές τις εταιρείες το κύριο προσόν δεν είναι πτυχία/γνώσεις κτλ αλλά η ικανότητά σου να αποβάλλεις κάθε ίχνος προσωπικότητας και να γίνεις ρομποτάκι το οποίο εκτελεί τυφλά εντολές. 

Προσωπικά την τελευταία φορά που ζήτησα εξυπηρέτηση απο πωλητή απο το πλαίσιο έκανε πως και πως να μου πασάρει το προϊόν και να με διώξει. Εγώ βέβαια ήθελα κάμποσα προϊόντα και δυσανασχετούσε ο τύπος κάθε φορά που ζητούσα κάτι καινούργιο. Είναι προφανέστατο ότι εκτελεί εντολές να "ξεπετά" τον πελάτη στα γρήγορα πασάροντάς του ότι σαβούρα του λένε.

Δεν έχεις τίποτα να μάθεις εκεί λοιπόν πέρα απο το να γίνεις ένας "κακός" πωλητής και "κακός" συνάδελφος γιατι θα αναγκαστείς να ρουφιανεύεις τους πάντες και τα πάντα για να επιβιώσεις. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης για την επόμενη δουλειά που θα σου φαίνεται χάλια.

Δημοσ.

Καλός πωλητής είναι αυτός που πουλάει περισσότερο και ξέρει να προσεγγίζει τον πελάτη. Σιγά μην χρειάζεται και πτυχίο πληροφορικής γι' αυτό.

Αντιθέτως πολλοί «πληροφορικοί» δεν πολυασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες, ξέρουν τι θέλουν και δεν είναι απαραίτητα όλοι γκατζετάκηδες. Επίσης συνήθως δεν είναι και πολύ κοινωνικοί για να πείσουν τον πελάτη.

• Like 1
Δημοσ.

Καλός πωλητής είναι αυτός που πουλάει περισσότερο και ξέρει να προσεγγίζει τον πελάτη. Σιγά μην χρειάζεται και πτυχίο πληροφορικής γι' αυτό.

Αντιθέτως πολλοί «πληροφορικοί» δεν πολυασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες, ξέρουν τι θέλουν και δεν είναι απαραίτητα όλοι γκατζετάκηδες. Επίσης συνήθως δεν είναι και πολύ κοινωνικοί για να πείσουν τον πελάτη.

ωστοσο οι τυφλοι personnel manager recruiters δεν βλεπουν περα απο την τυφλα τους σε ετσι αλυσιδες αν αναλογιστεις οτι θα μπορουσαν να εξετασουν πολυ απλα με ενα τεστακι ποιοι κατειχαν το θεμα περισοτερο και αρα ηταν προτιμητεοι,στη σοβαρη εταιρια που με εκπαιδευει τωρα περασαμε τεστ ανεξαρτητως προσοντων και μετα interview και αποκαθαρισαν 4 ατομα τα οποια με δικα της εξοδα μας κανει εκπαιδευση ,ουσιαστικα με σπουδαζει δωρεαν με την υποχρεωση να δουλεψω σε αυτη.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθαβω ενα παλιο thread, αλλα με ενδιαφερει. Πριν 2 μηνες περιπου εκανα αιτηση για τον γερμανο σαν πωλητης. Σημειωνω! Δεν εχω προυπηρεσια σαν πωλητης και ειμαι απο τει πληροφορικης. Με πηρανε τηλεφωνο σημερα για συνεντευξη. Παω κυριος και ηταν μια γυναικα. Με ρωταγε διαφορα. Και γιατι εφυγα απο τις αλλες δουλειες και κατι τετοια. Της ειπα το απλο. Ηταν ολοι τους καλοπληρωταδες. Γουρλωσε τα ματια. Λεει δεν μπορει να μην πληρωνε κανεις μου λεει θα επεσες σε περιπτωσεις.

Τωρα, η αυτη ζει στον κοσμο της και δεν ξερει τι γινεται στον πραγματικο, η εγω επεφτα σε τρομπες. Μενω λαμια που η ανεργια ειναι στο κατακορυφο και δουλειες της προκοπης 0. Μου λεει κρατησαμε το βιογραφικο σου γιατι εχει κατι ενδιαφερον. Θελουμε λεει εναν εξιδικευμενο στις πωλησεις και με προυπηρεσια.

Πηγα να της πω, μωρη γαλοτσα τι με πηρες τοτε τηλεφωνο αφου βλεπεις οτι δεν εχω ιστορικο σαν πωλητης? Anyway, μου ειπε θα με ενημερωσει τηλεφωνικως. Δεν αξιζει τον κοπο ε?

• Like 1
Δημοσ.

Απο την στιγμη που πηγες στην συνεντευξη σημαινει οτι σε ενδιαφερει,αρα κοιταξε και για αλλες δουλειες και αν σε παρουν σε πηρανε.

Ξεθαβω ενα παλιο thread, αλλα με ενδιαφερει. Πριν 2 μηνες περιπου εκανα αιτηση για τον γερμανο σαν πωλητης. Σημειωνω! Δεν εχω προυπηρεσια σαν πωλητης και ειμαι απο τει πληροφορικης. Με πηρανε τηλεφωνο σημερα για συνεντευξη. Παω κυριος και ηταν μια γυναικα. Με ρωταγε διαφορα. Και γιατι εφυγα απο τις αλλες δουλειες και κατι τετοια. Της ειπα το απλο. Ηταν ολοι τους καλοπληρωταδες. Γουρλωσε τα ματια. Λεει δεν μπορει να μην πληρωνε κανεις μου λεει θα επεσες σε περιπτωσεις.

Τωρα, η αυτη ζει στον κοσμο της και δεν ξερει τι γινεται στον πραγματικο, η εγω επεφτα σε τρομπες. Μενω λαμια που η ανεργια ειναι στο κατακορυφο και δουλειες της προκοπης 0. Μου λεει κρατησαμε το βιογραφικο σου γιατι εχει κατι ενδιαφερον. Θελουμε λεει εναν εξιδικευμενο στις πωλησεις και με προυπηρεσια.

Πηγα να της πω, μωρη γαλοτσα τι με πηρες τοτε τηλεφωνο αφου βλεπεις οτι δεν εχω ιστορικο σαν πωλητης? Anyway, μου ειπε θα με ενημερωσει τηλεφωνικως. Δεν αξιζει τον κοπο ε?

Ελιωσα με τα παραπανω :)

• Like 2
Δημοσ.

Συνήθως όταν καλούνε άτομα που το βιογραφικό τους δεν τηρεί τα προσόντα τότε ή το έκαναν κατά λάθος ή τους φάνηκε πολύ ενδιαφέρον μολονότι δεν τηρεί τα κριτήρια ή δεν έλαβαν καθόλου βιογραφικό που να τηρεί τα προσόντα οπότε πηγαίνουν σε πιο χαλαρά κριτήρια, θα μου πεις βέβαια αυτό είναι αδύνατο στις εποχές που ζούμε και για αυτή την δουλειά.

Δημοσ.

οταν εισαι σε μια εταιρια και δεν σέβεται τον κόπο σου και τις ώρες που προσφέρεις πανω στο οτιδιποτε ασχολείται σαν εταιρια απλα δεν αξίζει να δουλευεις για την εκαστοτε εταιρια(γνώμη μου το συγκεκριμενο).κανεις υπομονη μεχρι να βρεις κατι αλλο η τους κανεις να σε διώξουν και να φυγεις πριν τρελαθεις και με το κεφαλη ψηλα παντα ομως θα εισαι αψογος σε αυτα που σου ζητανε πανω στην δουλεια που σου εχουν αναθεση να κανεις.

ετσι εκανα εγω προσωπικά στην τελευταια δουλεια γιατι ειδα οτι ο κοπος μου και οι ωρες που προσφερα τις υπηρεσιες μου σε αυτα τα ατομα δεν τα σεβαστικαν.

παμε για αλλα και μην ξεχνατε ολοι εχουμε ανάγκη την δουλεια και τα λεφτα αλλα πανω απο ολα ειναι η ψυχολογια και η υγειας μας να ειναι καλα για να μπορουμε να κανουμε αυτο που γουσταρουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικα και με ενδιαφερει η θεση αλλιως δεν θα ειχα ασχοληθει. Απλα ειναι κουλο αυτο που μου ειπε η υπευθυνη/διευθυντρια του καταστηματος η οτι ειναι τελος παντων. Και να κανεις λαθη σε τετοια εποχη, οπως ειπες, σπανιο. Nick, σχεδον παντου σε πατανε στον καλο στην εργασια σου. ΑΝ μου τηλεφωνισουν, ξεκινησω και δω οτι τα πραγματα και οι συνθηκες ειναι απαραδεκτες και κανουν τα δικα τους με το οικονομικο στα τελη του μηνος, εννοειται οτι θα φυγω.

Δημοσ.

Τι συνθήκες εργασίας επικρατούν στο public? Δέχονται πίεση οι πωλητές από τους ανώτερους?

Σε κατάστημα της επαρχίας υπήρχε υπάλληλος που προσπαθούσε με το ζόρι να σου πουλήσει σύνδεση στην wind μαζί με την αγορά που έκανες, ακόμα και αν αγόρασες ένα τετράδιο.

Επίσης, μερικοί υπάλληλοι σου λένε ψέματα για να σε πείσουν να αγοράσεις κάποιο προϊόν, ή να μεγαλώσουν το awareness για την επιχείρηση.

Για ένα διάστημα μάλιστα, οι ταμίες είχαν συμπεριφορά ταμία στο Πλαίσιο ( εξυπηρετηθήκατε? :):):) Βρήκατε αυτό που θέλατε? :):) )

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο σε τετοιες εταιρειες? πωλητης η ταμειο? μισθολογικα εχει διαφορα αραγε?

Επεξ/σία από somebody(:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...