black_widow Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Φιλος πηγε στο Γερμανο πωλητης και εφυγε μετα απο 1 βδομαδα. Τα παντα ολα αγγιζανε τα ορια της τρελας εκει μεσα. Πλαισια και λοιπες τετοιες εταιρειες απο μακρια κι αγαπημενοι. Καλυτερα ψυχικα υγιης και χωρις παπουτσια, ρουχα, καφεδςς, παρα ψυχικα και σωματικα αρρωστος για 800 ευρω και ΑΝ...Καλυτερα και χαραμοφαης μη πω... Παιζει να μην υπαρχουν χειροτερες συνθηκες εργασιας σε αυτου του ειδους τις δουλειες. Σερβιτορος imo η κανενα netcafe αν σαρεσει αυτο το αντικειμενο. Βεβαια με το netcafe θα γονατισεις απο το ωραριο, αλλα οκ θα παιζεις και κανενα online mmorpg και αμα κολησεις κιολας, δε θα βλεπεις την ωρα να πας για δουλεια, μη σου πω οτι θα ζητας και υπερωριες... Mου έχει τύχει σε βάρδια μου σε netcafe να είμαστε απαρτία όλοι οι υπάλληλοι + ο υπεύθυνος, είχανε raid στο Wow. Στις μεγάλες αλυσίδες τυπικά απαγορεύεται να παίζεις όταν έχεις βάρδια, εξαρτάται από το αν είναι εταιρικό κατάστημα ή franchise. Η μεγαλύτερη ατυχία μου ήταν όταν δούλευα απόγευμα σε ένα κατάστημα αλυσίδας που επιτρεπόταν το gaming και δεν προλάβαινα να παίξω επειδή ήταν full το μαγαζί ( μιλάμε για εποχές που το lineage ήταν στα πάνω του)... Το ωράριο όμως δεν είναι και ό, τι καλύτερο, ναι μεν συνεννοείσαι ώστε να μπορείς να πηγαίνεις στα εργαστήρια αλλά να δουλεύεις πότε πρωί πότε μεσημέρι πότε βράδι είναι εξοντωτικό, γιατί δεν έχεις standard ώρες ύπνου. Εγώ το είχα γλυτώσει ευτυχώς... Ούτε εγώ προτείνω σε φοιτητές που όσο να ναι έχουν και την γονική υποστήριξη να δουλεύουν σε τέτοιες δουλειές. Ας βρουν κάτι που θα έχουν την ψυχική τους ηρεμία για να μην αποσπώνται από τα μαθήματα.
aledjo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Καλυτερα ψυχικα υγιης και χωρις παπουτσια, ρουχα, καφεδςς, παρα ψυχικα και σωματικα αρρωστος για 800 ευρω και ΑΝ...Καλυτερα και χαραμοφαης μη πω... ετσι ετσι, αυτα λεω και γω και μερικοι με λενε τεμπελη... καλυτερα να νιωθω τεμπελης παρα μαλαλας! http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=320757 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=300632 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=331622
alexis333 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μηπως τα παραλετε ρε boys Δλδ τι θελετε να καθεστε ωραιοι με τη φραπεδια και παιρνεταε και τα λφτα Αν δεν ειναι οι αλλοι ενταξει μαζι σου τοτε θα εχεις καποιο λογο να φυγεις ή να μη σαρεσει αφου θα θεωρεις πως εσυ εισαι ενταξει στις υποχρεωσεις σου. Δοκιμασε και βλεπεις. Μην ακους δικαιολογιες του τυπου "πηγε ο ταδε και δεν εκατσε ουτε μια μερα" Ξερεις εσυ τι κουσουρια ειχε ο αλλος και εφυγε ?
aledjo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Ξερεις εσυ τι κουσουρια ειχε ο αλλος και εφυγε ? μα δεν εχω ακουσει εστω και 1 ατομο να λεει καλα λογια ή οτι του αρεσει αυτη η δουλεια που κανει. ολοι κουσουρια εχουν?
alexis333 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 μα δεν εχω ακουσει εστω και 1 ατομο να λεει καλα λογια ή οτι του αρεσει αυτη η δουλεια που κανει. ολοι κουσουρια εχουν? Ξερω γω. Τι να σου πω ? Ας δοκιμασει και βλεπει στη πορεια.
antonl Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 μα δεν εχω ακουσει εστω και 1 ατομο να λεει καλα λογια ή οτι του αρεσει αυτη η δουλεια που κανει. ολοι κουσουρια εχουν? Καλά λόγια λίγο δύσκολο μου φαντάζει να πει κανείς για τέτοια δουλειά. Σπαστό ωράριο, βασικός μισθός, μηδαμινές προοπτικές εξέλιξης. Φίλος (φοιτητής τότε) πάντως σε παρόμοια αλυσίδα ειδών πληροφορικής, σίγουρα δεν έλεγε κακά λόγια. Χαβαλέ κάνανε με το προσωπικό και τον προϊστάμενο, υπερωρίες δεν παίζαν ιδιαίτερα. Αλλά αυτός ήταν και περίπτωση και γι αυτό ίσως δεν πέρασε τόσο μαύρα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι πως είχε πέσει γραμμή να σπρώχνουν κάτι Xerox εκτυπωτές γιατί είχαν τρελό stock (1 πουλούσαν 3 γυρνούσαν γι αλλαγή). Ε, αυτός δεν πουλούσε που να του τον ζητούσε ο πελάτης. Σε άλλη περίπτωση είχε στείλει πελάτη στον Γερμανό γιατί έδινε κινητό σε προσφορά δωρεάν ενώ στο δικό τους κατάστημα έπρεπε να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό. Δεν έχω εργαστεί σε αντίστοιχο κατάστημα αλλά πιστεύω είναι συνδυασμός ατόμου και συναδέρφων/προϊσταμένου. Κι ίσως μια καλή προετοιμασία για το τι σε περιμένει μετά το πτυχίο Όπως και να χει, θα συμφωνήσω κι εγώ στο σχολή > δουλειά αφού δεν τίθεται πρόβλημα επιβίωσης.
ikaruga24 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μηπως τα παραλετε ρε boys Δλδ τι θελετε να καθεστε ωραιοι με τη φραπεδια και παιρνεταε και τα λφτα Αν δεν ειναι οι αλλοι ενταξει μαζι σου τοτε θα εχεις καποιο λογο να φυγεις ή να μη σαρεσει αφου θα θεωρεις πως εσυ εισαι ενταξει στις υποχρεωσεις σου. Δοκιμασε και βλεπεις. Μην ακους δικαιολογιες του τυπου "πηγε ο ταδε και δεν εκατσε ουτε μια μερα" Ξερεις εσυ τι κουσουρια ειχε ο αλλος και εφυγε ? Δεν παιζει αυτο. Δεν ξερω κανεναν που να του αρεσει το σπαστο ωραριο, ο εντελως βασικος μισθος, μηδενικες προοπτικες εξελιξης, ο απολυτα ψυχολογικος πολεμος που περνας (για να φυγεις μονος σου και να παρει τη θεση σου αλλο θυμα που περιμενει στη σειρα) και να στο παιζουν και νταηδες "επειδη σε πληρωνω 600 ευρω μεχρι και πιπες θα μου κανεις αν σου το ζητησω", ατελειωτες υπερωριες ΚΑΙ Σαββατο φυσικα χωρις να τα πληρωθεις ολα αυτα εξτρα. Ασε, εχουμε δουλεψει σε πολλες αλλες δουλειες για να ξερουμε πως ειναι η μια και πως η αλλη. Σε οικοδομη που δουλευα για ενα διαστημα 4 μηνων ηταν πολυ καλυτερα απο πλαισιο, γερμανος κτλ ασχετα αν η φυση της δουλειας ηταν αρκετα δυσκολοτερη. Ειχα ομως το κεφαλι μου ησυχο και σε καμια περιπτωση δεν εχει ο αλλος γελοιες απαιτησεις απο εσενα του τυπου "αυτον τον πελατη που τελικα δεν κρατησες θα τον αφαιρεσω απο τον μισθο σου γιατι αν τον εδινα στον Γιωργο θα τον πουλουσε και θα τον αγοραζε ενω εσενα σου εφυγε και αρα πρεπει να πληρωσεις για την απωλεια" και οχι δεν κανω πλακα. 1
antonl Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 [...] "αυτον τον πελατη που τελικα δεν κρατησες θα τον αφαιρεσω απο τον μισθο σου γιατι αν τον εδινα στον Γιωργο θα τον πουλουσε και θα τον αγοραζε ενω εσενα σου εφυγε και αρα πρεπει να πληρωσεις για την απωλεια" και οχι δεν κανω πλακα. Απ άλλον τ άκουσες ή είσαι με αναστολή έξω;
liopyr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 σε καμια περιπτωση δεν εχει ο αλλος γελοιες απαιτησεις απο εσενα του τυπου "αυτον τον πελατη που τελικα δεν κρατησες θα τον αφαιρεσω απο τον μισθο σου γιατι αν τον εδινα στον Γιωργο θα τον πουλουσε και θα τον αγοραζε ενω εσενα σου εφυγε και αρα πρεπει να πληρωσεις για την απωλεια" και οχι δεν κανω πλακα. Νταξ, κι εγώ δεν έχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά τέτοια ατάκα δεν υπάρχει-άμα έχει υπωθεί ε... -Τι λε ρε μάγκα, συνετεράκια φάση, άμα πουλήσω θα μου βγάλεις και ποσοστό από τον τζίρο;
ikaruga24 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Απ άλλον τ άκουσες ή είσαι με αναστολή έξω; Νομιζεις οτι κανω πλακα ε? Και εγω οταν το ακουσα μου φανηκε οτι το ειπε για πλακα και για να κανει καλαμπουρι αλλα δεν ηταν ετσι.... Απλα να πω οτι δεν ηταν το χειροτερο που ακουσα....
liopyr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Για πες και χειρότερα να έχουμε μια εντύπωση..
ikaruga24 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Ειχα πληρωσει απο την τσεπη μου εκτυπωτη που "εξαφανηστηκε" μετα απο απογραφη που εκανα (πρωτη μου μερα).
Praetorianos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Ειχα πληρωσει απο την τσεπη μου εκτυπωτη που "εξαφανηστηκε" μετα απο απογραφη που εκανα (πρωτη μου μερα). Καλά αυτό γίνεται σε όλες τις δουλειές, και σερβιτόρος σε καφετέρια να δουλεύεις ότι λείπουν σε καφέδες και ποτά, τα βάζεις από την τσέπη σου. Υπάρχει περίπτωση σε τέτοια μαγαζιά να σε πάρουν σε οτιδήποτε άλλο εκτός πωλητής χωρίς γνωστό? Δεν σου λέω να σε βάλουν στην Διεύθυνση, αλλά σε κανα λογιστήριο ας πούμε χωρίς να χρειαστεί να περάσεις όλο το ιεαρχικό επίπεδο? (πωλητής-υπεύθυνος καταστήματος-υπεύθυνος τομέα κτλ)?
ikaruga24 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Καλά αυτό γίνεται σε όλες τις δουλειές, και σερβιτόρος σε καφετέρια να δουλεύεις ότι λείπουν σε καφέδες και ποτά, τα βάζεις από την τσέπη σου. Υπάρχει περίπτωση σε τέτοια μαγαζιά να σε πάρουν σε οτιδήποτε άλλο εκτός πωλητής χωρίς γνωστό? Δεν σου λέω να σε βάλουν στην Διεύθυνση, αλλά σε κανα λογιστήριο ας πούμε χωρίς να χρειαστεί να περάσεις όλο το ιεαρχικό επίπεδο? (πωλητής-υπεύθυνος καταστήματος-υπεύθυνος τομέα κτλ)? Οχι δεν γινεται σε ολες. Σε ολες τις δουλιες -μπακαλικα- (ή εκμεταλευσης) γινεται και σε δουλειες νυχτας. Ειδικα αν μπεις στο τρυπακι να σε χρεωνουν -τα παντα- ομως ε καπου χανεται το μετρο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Σε δουλειες σε επιχειρησεις τυπου Γερμανος/Πλαισιο η φαση ειναι καπως απροσωπη και ο εργοδοτης δεν εχει ουδεμια αναγκη τον εργαζομενο γιατι ειναι αναλωσιμος και ανα πασα στιγμη μπορει να τον αντικαταστησει, οχι με εναν, αλλα με αλλους 100. Το αφεντικο για να σου προσφερει το κατι παραπανω, πρεπει να σε εχει αναγκη. Οταν λειπουν υπαρχουν 100δες υποψηφιοι εργαζομενοι στη θεση σου που περιμενουν να απολυθεις, ε δε θα κατσει ο εργοδοτης να λυπηθει πολυ αν του πεις οτι δεν την παλευεις με τα ωραρια, η οτι δικαιουσαι extra. Θα βρεθει αλλος να πουλαει κινητα, να βιδωνει και να ξεβιδωνει pc, για τον επομενο μηνα-διμηνο χωρις extra και με εξοντωτικους ρυθμους εργασιας. Οσο αντεξει κι αυτος, μετα παμε στον επομενο. Αν παει κανεις σε μια επιχειρηση πιο μικρη τοτε αναπτυσσονται σχεσεις μεταξυ αφεντικου-εργαζομενου και το αφεντικο αν δει εναν εργαζομενο να του βγαζει δουλεια, να ειναι καλος κλπ, πιο πολυ θα σκεφτει την αυξηση του μισθου μελλοντικα, παρα την απολυση. Χωρια οτι αν τον κοψει για τσακαλακι μπορει να τον ανεβασει ποστο. Και φυσικα θα υπαρχει και πολυ διαφορετικη μεταχειριση λογω της αναγκης που θα σε εχει ο μπαρμπα-Γιωργος το αφεντικο. Μακρια και παλι μακρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα