Praetorianos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 μιλησε αλλος για μενα και οπως βλεπεις συμφωνει μαζι μου.. Η black_widow είπε άλλο. Μίλησε συγκεκριμένα για αυτές τις αλυσίδες που εκμεταλλεύονται τα παιδιά και δεν προσφέρουν αυτά που πρέπει. Εσύ με αυτά που έγραψες και που έχεις γράψει κατα καιρούς εννοείς κάτι τελείως διαφορετικό, αστείο θα έλεγα.
aledjo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Η black_widow είπε άλλο. Μίλησε συγκεκριμένα για αυτές τις αλυσίδες που εκμεταλλεύονται τα παιδιά και δεν προσφέρουν αυτά που πρέπει. Εσύ με αυτά που έγραψες και που έχεις γράψει κατα καιρούς εννοείς κάτι τελείως διαφορετικό, αστείο θα έλεγα. κοιτα και γω το ιδιο ελεγα αλλα δε το εγραψα ακριβως. κοιτα στο ιδιο μυνηματα τι απαντησα σε καποιον αλλον απο κατω. ειπα γι'αυτες τις δουλειες. ενοειτε οτι λεω γι'αυτες τις δουλειες αφου αυτο ειναι το θεμα που συζηταμε...
ikaruga24 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Η black_widow είπε άλλο. Μίλησε συγκεκριμένα για αυτές τις αλυσίδες που εκμεταλλεύονται τα παιδιά και δεν προσφέρουν αυτά που πρέπει. Εσύ με αυτά που έγραψες και που έχεις γράψει κατα καιρούς εννοείς κάτι τελείως διαφορετικό, αστείο θα έλεγα. To εχω πει και αλλες φορες οτι ο Alejοs εδω μεσα πρεπει να ειναι ο ποιο παρεξηγημενος ποστερ. Λιγοι πρεπει να "καταλαβαινουν" πληρως αυτα που θελει να πει επειδη τα γραφει με καποιον "συγκεκριμενο" τροπο.
black_widow Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 To εχω πει και αλλες φορες οτι ο Alejοs εδω μεσα πρεπει να ειναι ο ποιο παρεξηγημενος ποστερ. Λιγοι πρεπει να "καταλαβαινουν" πληρως αυτα που θελει να πει επειδη τα γραφει με καποιον "συγκεκριμενο" τροπο. +1 Ναι, ξέρω δεν περιέχει αρκετούς χαρακτήρες το ποστ μου.
Critter Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Βασικα στη ζωή είναι όλα συστημικα - αλυσιδωτά και για να δουλέψει μια αλυσίδα πρέπει λειτουργουν όλοι οι κρίκοι. Πάντα θα υπάρχουν οι χαζοί, οι έξυπνοι, οι τεμπέληδες, οι δραστηριοι και λοιπές κατηγορίες και υποκατηγορίες αυτών. Αν δεν υπήρχαν αυτοι που δουλεύουν σε αυτα τα καταστήματα, αν δεν υπήρχαν οι επιστημονες, αν δεν υπήρχαν οι σκουπιδιαρηδες και όλα γενικα τα επάγγελματα κτλ, ολοι οι υπολοιποι θα είχαμε να χάσουμε κάτι απο αυτο. Επομένως είναι λογικό να υπάρχουν όλες αυτες οι κατηγορίες και βέβαια είναι ουτοπικό να πουμε οτι σε αυτα τα καταστηματα ξαφνικα δεν θα πάει κανενας για δουλεια. Ρομαντικά ακούγεται γαμώ τις φάσεις και θα μου άρεσε και μένα προσωπικα αλλα όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται. Συνεπώς πρέπει να σκεφτούμε πιο ορθολογικες λύσεις αφου ακομα και το πιο light σενάριο να πουμε "οτι δηλαδη ναι μεν θα πηγαινουμε για δουλειά αλλα δεν δεχόμαστε με κάτω απο 1000€" γνωρίζουμε οτι θα υπάρξουν αρκετοι που για διάφορους λόγους δεν θα το τηρήσουν. Οι λύσεις σε αυτα τα ζήτηματα δεν δίνονται με επεμβάσεις στο συγκεκριμένο κρίκο της αλυσιδας αλλα με επεμβάσεις σε όλη την αλυσιδα με βασικο ενορχηστρωτή τον διοικήτη της αλυσίδας. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2009 από Critter
aledjo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 ναι μεν θα πηγαινουμε για δουλειά αλλα δεν δεχόμαστε με κάτω απο 1000€ +100000 εκει ηθελα να καταληξω
black_widow Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Βασικα στη ζωή είναι όλα συστημικα - αλυσιδωτά και για να δουλέψει μια αλυσίδα πρέπει λειτουργουν όλοι οι κρίκοι. Πάντα θα υπάρχουν οι χαζοί, οι έξυπνοι, οι τεμπέληδες, οι δραστηριοι και λοιπές κατηγορίες και υποκατηγορίες αυτών. Αν δεν υπήρχαν αυτοι που δουλεύουν σε αυτα τα καταστήματα, αν δεν υπήρχαν οι επιστημονες, αν δεν υπήρχαν οι σκουπιδιαριδες και όλα γενικα τα επάγγελματα κτλ, ολοι οι θα είχαμε να χάσουμε κάτι απο αυτο. Επομένως είναι λογικό να υπάρχουν όλες αυτες οι κατηγορίες και βέβαια είναι ουτοπικό να πουμε οτι σε αυτα τα καταστηματα ξαφνικα δεν θα πάει κανενας για δουλεια. Ρομαντικά ακούγεται γαμώ τις φάσεις και θα μου άρεσε και μένα προσωπικα αλλα όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται. Συνεπώς πρέπει να σκεφτούμε πιο ορθολογικες λύσεις αφου ακομα και το πιο light σενάριο να πουμε "οτι δηλαδη ναι μεν θα πηγαινουμε για δουλειά αλλα δεν δεχόμαστε με κάτω απο 1000€" γνωρίζουμε οτι θα υπάρξουν αρκετοι που για διάφορους λόγους δεν θα το τηρήσουν. Οι λύσεις σε αυτα τα ζήτηματα δεν δίνονται με επεμβάσεις στο συγκεκριμένο κρίκο της αλυσιδας αλλα με επεμβάσεις σε όλη την αλυσιδα με βασικο ενορχηστρωτή τον διοικήτη της αλυσίδας. Το να μην πάει κανείς να δουλέψει το είπα και γώ ότι είναι εξωπραγματικό. Δε μίλησα εγώ για 1000 ευρώ( όχι ότι μπορεί κανείς να ζήσει με 700) αλλα μιλάω για πιο αυτονόητα πράγματα, ότι πλέον κανείς δεν τους ελέγχει. Μιλάμε για φοροδιαφυγή( σε μία αλυσίδα από αυτές είχαμε εντολή να κόβουμε αποδείξεις σε αναλογίες 1/3 πελάτες) , εισφοροδιαφυγή και μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, σε προσλαμβάνουν για άλλη ειδικότητα, δεν τηρούν τους εργατικούς νόμους. Δεν σε αφήνουν να κάνεις διάλλειμμα ( ενώ προβλέπεται νομικά μετά τις 6 ώρες ότι δικαιούσαι τουλάχιστον 15 λεπτά να απομακρυνθείς από τη θέση σου), γιατί δεν παίρνουν αρκετό προσωπικό και τρέχουν οι υπάλληλοι σαν "π..στηδες" σε περιόδους εκπτώσεων, εορτών και γενικά περιόδων με πολύ δουλειά. Και μετά έχεις τον πελάτη δικαίως να διαμαρτύρεται ότι δεν εξυπηρετείται σωστά και να τα βάζει με τους υπαλλήλους. Εξήγησέ μου τι εννοείς στην πρόταση που έχω βάλει με bold. Ο πελάτης κερδίζει κάτι με αυτήν την κατάσταση, χαμηλές τιμές, καλή εξυπηρέτηση μήπως; Ο διοικητής της αλυσίδας γιατί να θέλει να αλλάξει την κατάσταση; Αφού αυτός την θέλει έτσι την κατάσταση και έχει και την υποστήριξη- ανοχή του κράτους.
4saken Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Προειδοποίηση: Ακολουθεί τεράστιο ποστ με προσωπικές μου εμπειρίες σε κατάστημα netcafe. 1)To κλασικο με τους ταμίες σε εταιρικό κατάστημα αλυσίδας netcafe που δούλευα ( για ένα 3μηνο , συνήθως ήμουν σε franchise καταστήματα) ήταν ενώ σου είχανε κάνει πρόσληψη ως υπάλληλος γραφείου σου βγάζαν ελλείμματα στο ταμείο τα οποία σου κόβανε από το μισθό ( φυσικά δεν έπαιρνες επίδομα ταμειακών λαθών). Έβαζε ο καθένας τα λεφτά του ταμείου της βάρδιας του σε έναν φάκελο σε χρηματοκιβώτιο και πριν πληρωθούμε κάθε μήνα μας υπολογίζανε τα μείον, τα " μαγειρεύανε " δηλαδή. Το πρόγραμμα δε σου έβγαζε στο τέλος της βάρδιας πόσα έπρεπε να έχεις ταμείο και καθόμουνα με ένα Excel και τα υπολόγιζα μη με κλέψουν στα μείον( όσες μέρες μπορούσα να το κάνω, αν έχεις πολύ δουλειά δεν προλαβαίνεις).Μαντέψτε βγήκα μείον τους πρώτους 2 μήνες που δεν είχα βγει ποτέ μου μείον. Φυσικά στις αποδείξεις μισθοδοσίας έβγαζε τα κανονικά ποσά που ήταν να πάρουμε. 2)Επίσης αν μας πιάνανε να καθόμαστε σε σκαμπό, ή να χαζεύουμε internet ( και χωρίς να έχουμε δουλειά ) μας κόβανε 20 ευρώ πρόστιμο. Δεν έχω φάει τέτοια πρόστιμα, γιατί τους διαμήνυσα ότι αυτά είναι παράνομα και αν μου κάνουν κάτι τέτοιο θα πάω στην Επιθεώρηση Εργασίας και ο διευθυντής καταστημάτων συμφώνησε μαζί μου όταν το είπε αυτό , " δίκιο έχεις, είναι παράνομα αυτά, δε ρίχνω πρόστιμα εγώ". 3) Μας χρεώνανε 20 + ευρώ τη μπλούζα του καταστήματος που έπρεπε υποχρεωτικά να φοράμε ενώ αυτά τα έξοδα "ομοιόμορφης ενδυμασίας προσωπικού"( κάπως έτσι λέγεται) εκπίπτουν ( άρθρο 31 2238/94 νόμος αν θυμάμαι καλά). Φυσικά δε παίρναμε απόδειξη για την μπλούζα.Σε ένα παιδί του είχανε αφαιρέσει μισό μισθό γιατί τον κατηγορήσανε ότι έκλεψε τα λεφτά του ταμείου ( δε βρήκανε φάκελο στο χρηματοκιβώτιο λέει, δεν είχαμε κλειδιά για το χρηματοκιβώτιο) 4) Τον πρώτο μήνα που ήμουνα εκεί ο λογιστής τους εξ Αγγλίας ( bachelor +master παρακαλώ) έκανε λάθος υπολογισμό των μισθών μας. Στα παιδιά που κάνανε βραδινά ( εγώ δεν έκανα) αντί να τους προσμετρήσει τα βραδινά στο μισθό τα αφαιρούσε από το μισθό ( λάθος του προγράμματος όπως είπε εκ των υστέρων). Του λέγανε τα παιδιά " πάρτο λογικά, αν υπολογίζεις τις αμοιβές μας χωρίς τα βραδινά βγαίνουν περισσότερα από αυτά που μας έχει υπολογίσει" και να τους λέει " όχι είναι και τα μείον σας μέσα για αυτό" και διάφορα άλλα τραγελαφικά, του λέγανε " φτιάξε ένα excel να μας δείξεις πώς έβγαλες τις αμοιβές", να λέει " τόσα βγάζει το πρόγραμμα, μη με αμφισβητείτε". Το " λάθος " το βρήκε η γραμματέας τελικά όταν με ρώτησε " πώς και δεν διαφωνείς για την αμοιβή σου, σωστά τα βρήκες τα λεφτά ότι βγαίνουνε", "ναι , σωστά" και μετά είπε" κάτι με τα βραδινά τότε δεν έχει υπολογιστεί σωστά). Σημειωτέον ο λογιστής τους μου την είχε πει που σπουδάζω σε ΤΕΙ και όχι στην ΑΣΣΟΕ και του είπα " τουλάχιστον έδωσα πανελλήνιες και πέρασα, δεν πλήρωσα για το πτυχίο." 5) Σε πολλούς ταμίες τους ξεκινάγανε εκπαίδευση για 4 μέρες αμισθί και μετά τους κάνανε πρόσληψη ( δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο , έχω γίνει πολύ ευαίσθητη με αυτά τα θέματα, δεν τα αφήνω πλέον έτσι) 6) Είχανε κάμερα πίσω από το ταμείο " για λόγους ασφαλείας" και πολλές φορές σου τη λέγανε " ότι είδα από τη κάμερα ότι χαζεύεις και δε δουλεύεις" 7) Φυσικά προσλαμβάνανε κυρίως φοιτητές που όσο να ναι ως νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για συμβάσεις, ένσημα και όλα τα συναφή. 8) Άδειες οποιουδήποτε τύπου δεν υπήρχανε για αυτούς ούτε για αστείο. Υπέγραφες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πριν να αναγκαστούν να σου κάνουν τη σύμβαση αορίστου όλως τυχαίως δήλωνες παραίτηση Άλλο η τεμπελιά και άλλο η απαίτηση για αξιοπρεπείς δουλείες με αξιοπρεπείς μισθούς ( δε γίνεται να ζούμε για πάντα με τους γονείς μας) και με αξιοκρατία ( καλό αυτό, ε. Δεν είναι δυνατόν να είσαι καλός στη δουλειά σου, με όρεξη και όλα τα συναφή και μόλις διεκδικήσεις κάποιο δικαίωμά σου να γίνεσαι μετά το μαύρο πρόβατο. Είχα ζητήσει μία 3 ωρη άδεια απουσίας όταν έκανα πρακτική, την δεχτήκανε με τα χίλια ζόρια όταν τους είπα ποιό προεδρικό διάταγμα λέει για τους εργαζόμενους σπουδαστές, μου λέγανε " δεν υπάρχουν αυτά που λες, δε δικαιούσαι 3 ωρη για να πας να δώσεις". Επίσης με κατηγόρησε κάποιος υπάλληλος ότι δεν ρουφιάνευα άλλους πρακτικάριους γειτονικών γραφείων ότι λείπουν συχνά από τη θέση τους και ότι δεν τους έκανα κάποια σύσταση να μην αργούν, " μα είμαι πρακτικά ασκούμενη, όχι προιστάμενος τους". Βέβαια όταν τους πρώτους 2 μήνες δούλευα σαν σκυλί και δε μίλαγα, ήμουνα καλή. Όταν πήγα σε γραφείο με νορμάλ συνθήκες και σχετικά απομονωμένο μετά δεν ήμουνα καλή πλέον, ντροπή μου που έκανα διάλλειμμα, ανεπίτρεπτα πράγματα. Ευτυχώς που ο άμεσα προιστάμενος μου μου υπέγραψε το βιβλίο, δεν μου υπογράφανε το βιβλίο πρακτικής. Δε νομίζω, ότι θα διαβάσει κανείς όλο αυτό το μακρυνάρι που έγραψα 100% e-global
Praetorianos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Εξήγησέ μου τι εννοείς στην πρόταση που έχω βάλει με bold. Ο πελάτης κερδίζει κάτι με αυτήν την κατάσταση, χαμηλές τιμές, καλή εξυπηρέτηση μήπως; Ο διοικητής της αλυσίδας γιατί να θέλει να αλλάξει την κατάσταση; Αφού αυτός την θέλει έτσι την κατάσταση και έχει και την υποστήριξη- ανοχή του κράτους. Αν δεν κάνω λάθος ο Critter εννοεί ότι είναι "καλό" που υπάρχουν τόσες κατηγορίες και υποκατηγορίες για να μπορεί να δουλέψει η σημερινή κοινωνία. Γιατί θα χάσουμε όλοι ξαφνικά σταματούσαν να υπάρχουν υποψήφιοι εργαζόμενοι για επαγγέλματα που αντικειμενικά δεν παρέχουν και τις καλύτερες συνθήκες. Προσοχή δεν λέω ότι είναι κάτι σωστό, απλώς προς το παρόν έτσι πάει.
Critter Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Το να μην πάει κανείς να δουλέψει το είπα και γώ ότι είναι εξωπραγματικό. Δε μίλησα εγώ για 1000 ευρώ( όχι ότι μπορεί κανείς να ζήσει με 700) αλλα μιλάω για πιο αυτονόητα πράγματα, ότι πλέον κανείς δεν τους ελέγχει. Μιλάμε για φοροδιαφυγή( σε μία αλυσίδα από αυτές είχαμε εντολή να κόβουμε αποδείξεις σε αναλογίες 1/3 πελάτες) , εισφοροδιαφυγή και μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, σε προσλαμβάνουν για άλλη ειδικότητα, δεν τηρούν τους εργατικούς νόμους. Δεν σε αφήνουν να κάνεις διάλλειμμα ( ενώ προβλέπεται νομικά μετά τις 6 ώρες ότι δικαιούσαι τουλάχιστον 15 λεπτά να απομακρυνθείς από τη θέση σου), γιατί δεν παίρνουν αρκετό προσωπικό και τρέχουν οι υπάλληλοι σαν "π..στηδες" σε περιόδους εκπτώσεων, εορτών και γενικά περιόδων με πολύ δουλειά. Και μετά έχεις τον πελάτη δικαίως να διαμαρτύρεται ότι δεν εξυπηρετείται σωστά και να τα βάζει με τους υπαλλήλους. Εξήγησέ μου τι εννοείς στην πρόταση που έχω βάλει με bold. Ο πελάτης κερδίζει κάτι με αυτήν την κατάσταση, χαμηλές τιμές, καλή εξυπηρέτηση μήπως; Ο διοικητής της αλυσίδας γιατί να θέλει να αλλάξει την κατάσταση; Αφού αυτός την θέλει έτσι την κατάσταση και έχει και την υποστήριξη- ανοχή του κράτους. Βασικα δεν επιασες το νοημα των γραφόμενων μου. Διαβασε το σε παρακαλώ λίγο πιο προσεκτικά. Οταν λέω ο διοικητής της αλυσιδας, δεν εννοω της αλυσιδας καταστημάτων . Εννοω το διοικητή του κράτους (κυβερνήσεις) και λιγότερο μεν αλλα συνυπευθυνα δε και τους λοιπους πολιτικούς παράγοντες. Όλα αυτα που λες περι φοροδιαφυγών κτλ απο την πολιτικη του διοικητή του κράτους ευννοουνται. Μόνο αυτα νομιζεις οτι είναι. Βγες σε ενα club - bar το βράδυ και πες μου πόσες αποδείξεις κόβουν (προσωπικα ζητάω σχεδόν πάντα αποδείξεις). Οι επιχειρησεις κάποτε πληρώνανε 45% επι των κερδων τους. Ορθώς για μένα οι κυνερβησεις τους το ρίξανε στο 35% και μετά στο 25% (αναλογα με τη νομική μορφη πάει και στο 20%). Το ζήτημα είναι οτι εφόσον τους μειωσανε τη φορολογια 20% θα επρεπε να είναι ιδιαίτερα αυστηροι ωστε τουλάχιστον αυτο το 25% να το εισπράτει το κράτος για να παράξει ευημερία για τους πολίτες. Όμως η φοροδιαφυγή οσο περνάνε τα χρόνια γίνεται ακομα μεγαλύτερη. Έτσι λοιπον οι επιχειρήσεις (μιλώντας για τις εύρωστες τουλαχιστον) εκτός απο το ότι δεν αποδίδουν στο κράτος αυτα που πρέπει, δεν τα αποδίδουν ούτε έμμεσα πληρώνοντας καλα τους υπαλληλους τους. Και βγαίνουν πολλοι και μας λένε "ε!τι να κανουν και οι επιχειρήσεις?πως θα ζήσουνε?" την ίδια ώρα που δηλώνουν αμετρητα εκατομύρια ως κέρδη όπου ενα ποσοστό αυτών θα επρεπε να αποδωθει στο κράτος και συνεπως στους πολίτες. Όσο για την πρόταση μου, λέω οτι είναι ουτοπικο να περιμένεις αρνηση εργασίας και αποχή αν δεν πάρουν πχ 1000€ απ'ολους τους υποψηφίους. Για να αλλαξει κάτι στο θέμα των μισθών και της φοροδιαφυγής θα πρέπει ο manager - διοικητης της επιχείρησης που λέγεται κρατος (επιχείρηση είναι αν σκεφτείς τη δόμηση του και τις διεργασίες που επιτελούνται εντός του) να το managaρει σωστά ώστε να αποδώσει στο λαό. Σε απλα οικονομικά, η επιχείρηση (κράτος) που ανεβάζει τους οικονομικούς της δείκτες (με τη βοηθεια της κυβέρνησης που οργανώνει) κατα θεμελιώδη κανόνα αποδίδει κέρδος στους μετόχους της (λαο). Μέχρι τότε με την προταση μου λέω οτι όλα είναι κουκια μετρημένα και πάντα θα υπάρχουν αυτοι που θα κάνουν όλες τις δουλειές που καποιοι άλλοι δεν κάνουν και μάλιστα με οποιοδήποτε μισθο. Αυτή άλλωστε ειναι και η αλυσίδα των κοινωνιων. Αν κάποιο επάγγελμα αρνηθει να εργαστεί τοτε επηρρεάζονται αλυσιδωτα όλοι. Κάτσε και σκέψου αναλυτικα ποσα επαγγέλματα θίγονται σήμερα απο την απεργια στο λιμάνι...και αν το σκεφτείς αναλυτικότερα θίγεσαι μέχρι και εσύ (δεν λεω αν εχουν δικιο ή αδικο). Όλα λοιπον είναι μια αλυσιδα...
Blueguy Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Γράφετε για Γερμανό , γράφετε για πλαίσιο. Εγω εργάστηκα πρίν ένα χρόνο στη Μουλτιράμα. Βέβαια οι συνθήκες εργασίας εκεί απ'οσο έχω ακούσει δεν είναι τοσο έντονες όσο στο Πλαίσιο. Κακά τα ψέμματα φίλοι. Εταιρίες που επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και πόσο μάλλον για εταιρίες όπως η Multirama και ο Γερμανός (ανοίκουν επίσης στον ίδιο όμιλο) που εχουνε την έδρα τους στην Ελλάδα και φέρουν την ελληνική εργοδοτική φιλοσοφία. Βέβαια τους το επιτρέπει και το εργασιακό καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα να φέρονται έτσι. Τετράμηνες συμβάσεις και μετά τέλος. H Media Markt και η IKEA κάτι πάει να κάνει (απ'οσα συγκριτικά συνολικά σχόλια έχω ακούσει πάντα). Δεν έχει σημασία τόσο πολύ να κάνεις τζίρους-πωλήσεις και να είσαι καλός στη δουλειά σου και συνεπής. Τα κριτήρια αξιολόγησης προσωπικού μόνο αυτοί τα ξέρουν. Δεν γίνεται σε όλους εκπαίδευση. Οι υπερωρίες δεν είναι αντιληπτό αν πληρώνονται. Θέτουν στόχους κερδοσκοπίας. Χρησιμοποιούν το προσωπικό όσο το χρειάζονται και μετά άντε γειά. Δεν υπάρχουν κίνητρα ούτε κριτήρια. Σας το λέω απο προσωπική εμπειρία. Όποιος θέλει να εργαστεί στη Μουλτιράμα άς εργαστεί χωρίς να περιμένει οτι η θέση θα είναι δεδομένη αν κάνει σωστά τη δουλειά του. Οι απολύσεις μετά τις περιόδους άνθησης είναι συχνό φαινόμενο και στη Μουλτιράμα και ας δηλώνει το παρακάτω: Η σημαντικότερη αξία για την εταιρία είναι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν. Δραστηριοποιούμενη σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η εταιρία έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων της στους οποίους επενδύει συστηματικά προκειμένου να διασφαλίσει την σωστή ανάπτυξή τους. Παράλληλα η εταιρία έχει φροντίσει ώστε να εξασφαλίζεται στους ανθρώπους της το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον και η κουλτούρα που προάγει την αμοιβαία εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και την αναγνώριση. Αναγνωρίζοντας τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει το ανθρώπινο δυναμικό, η εταιρία ακολουθεί πολιτική επενδύσεων υψηλής έντασης στο ανθρώπινο δυναμικό αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας πολιτικές και προγράμματα. Ηθελαν να φιλοσοφίσουν λίγο να το παίξουν γερμανοί. Κάθε υπάλληλος που απολύθηκε απο τη Μουλτιράμα προτείνω να διαβάσει το συγκεκριμένο απόσπασμα και να χαρεί λιγάκι. Φτού τους. 1
ikaruga24 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Εγω μιας και εχω φιλαρακι που δουλευει στο πλαισιο και τους εχεις ολους κανονικα "γραμμενους". Αν θελουν ας τον απολυσουν, ετσι λεει. Αυτος παει κανονικα, δουλευει κανονικα, οταν του κοβουν μισθο φευγει απο το καταστημα επιτοπου και φροντιζει να "λυπει" απο τη δουλεια αναλογη των χρηματων που του εκοψαν και μαλιστα οταν τα "ακουει" απο τον υπευθυνο τον εχει κανονικα "γραμμενο". Πως δεν τον εχουν διωξει ακομα δεν ξερω και οποτε τον ρωταω πως το κανει αυτο (το να ειναι τοσο ανετος και σταρχιδιστης) μου λεει οτι δεν υπαρχει περιπτωση να τον τρελανουν αυτοι οσο αναγκη και αν εχει και δεν υπαρχει περιπτωση να τον αναγκασουν να φυγει μονος του κανοντας του ψυχολογικο πολεμο αφου ξερει οτι ετσι και αλλιως δεν προκειται να κανει "καριερα" εκει μεσα.
darhe13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Εγω μιας και εχω φιλαρακι που δουλευει στο πλαισιο και τους εχεις ολους κανονικα "γραμμενους". Αν θελουν ας τον απολυσουν, ετσι λεει. Αυτος παει κανονικα, δουλευει κανονικα, οταν του κοβουν μισθο φευγει απο το καταστημα επιτοπου και φροντιζει να "λυπει" απο τη δουλεια αναλογη των χρηματων που του εκοψαν και μαλιστα οταν τα "ακουει" απο τον υπευθυνο τον εχει κανονικα "γραμμενο". Πως δεν τον εχουν διωξει ακομα δεν ξερω και οποτε τον ρωταω πως το κανει αυτο (το να ειναι τοσο ανετος και σταρχιδιστης) μου λεει οτι δεν υπαρχει περιπτωση να τον τρελανουν αυτοι οσο αναγκη και αν εχει και δεν υπαρχει περιπτωση να τον αναγκασουν να φυγει μονος του κανοντας του ψυχολογικο πολεμο αφου ξερει οτι ετσι και αλλιως δεν προκειται να κανει "καριερα" εκει μεσα. η τακτικη του φιλου σου ειναι η μοναδικη που αρμοζει σε δουλειεσς τετοιου τυπου..!εγω δουλευω σε videoclub 6 μερες την βδομαδα με κυριακες μεσα για 500ε..ειμαι σε επαρχιακη πολυ βεβαια αλλα δεν εχει να κανει..!σε ολες τις δουλειες υπαρχει εκμεταλευση μν το ψαχνεται..αν ημουν πλουσιος θα ηταν απλα τα πραγματα..!
limplixos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 η τακτικη του φιλου σου ειναι η μοναδικη που αρμοζει σε δουλειεσς τετοιου τυπου..!εγω δουλευω σε videoclub 6 μερες την βδομαδα με κυριακες μεσα για 500ε..ειμαι σε επαρχιακη πολυ βεβαια αλλα δεν εχει να κανει..!σε ολες τις δουλειες υπαρχει εκμεταλευση μν το ψαχνεται..αν ημουν πλουσιος θα ηταν απλα τα πραγματα..! 6 μέρες από 8 ώρες την κάθε μέρα; Δηλαδή 6*8= 48 ώρες για 500 ευρώ μόνο; Με ένσημα ή χωρίς;
darhe13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 με ενσυμα!το ξερω οτι ειναι πολυ λιγα φιλε μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα