MiDiMiLiZ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Πηγα να της πω, μωρη γαλοτσα τι με πηρες τοτε τηλεφωνο αφου βλεπεις οτι δεν εχω ιστορικο σαν πωλητης? Anyway, μου ειπε θα με ενημερωσει τηλεφωνικως. Δεν αξιζει τον κοπο ε?Κατα πασα πιθανοτητα: Το βιογραφικο την ενδιεφερε, αλλιως δε θα σε καλουσε , απλα αυτο που ειδε δεν την ικανοποιησε και στο ειπε πλαγιως με την παραπανω δικαιολογια για να μην περιμενεις αδικα. Το αλλο σεναριο ειναι να μην την χαλασες σε κατι, απλα βασει interview, να εχει δει καποιον υποψηφιο που της γεμισε το ματι περισσοτερο απο σενα, πχ με προυπηρεσια, και να στο ειπε εμεσως πλην σαφως με τον τροπο αυτο. τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο σε τετοιες εταιρειες? πωλητης η ταμειο? μισθολογικα εχει διαφορα αραγε?Εγω παντως, χωρις να εχω κανει τετοιου τυπου δουλειες, θα διαλεγα ταμειο. Λιγοτερες ευθυνες και λιγοτερο transaction με πελατες=win. Μπορει ομως να κανω και λαθος. Αμφιβαλλω ομως για το αν προσλαμβανουν "ταμειες". Υποψιαζομαι οτι ειναι μεσα στα καθηκοντα ορισμενων πωλητων το ταμειο.
Alex-V Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Ειχα την χαζοφατσα μου στο βιογραφικο αρα το δευτερο σεναριο παιζει χαχα
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο σε τετοιες εταιρειες? πωλητης η ταμειο? μισθολογικα εχει διαφορα αραγε?Το καλυτερο είναι υποκεινενικο... Προσωπικα δεν θα αντεχα ταμειο, το θεωρω βαρετο. Θέλω να πω, αφού θα εισαι που θα εισαι σε καταστημα, ας περνα και η ωρα καλυτερα με το μπλα μπλα των πελατών.Αλλοι βεβαια θα σου πουν πως ταμειο ειναι πιο καλα γιατί θεωρητικά δε σε πρηζει κανεις και κανεις μηχανικες κινησεις (εμένα θα με κουραζε). Κακα τα ψέματα πάντως αν δεν μπορουσα να επιλεξω θα εκανα και το μεν και το δε. Υποτίθεται πως οποιος ειναι στο ταμειο παιρνει και ενα επιδομα ταμειου που θεωρητικά ειναι για να ισοφαρισει το ενδεχόμενο λάθος (αρα το οτι θα βάλει απο την τσεπη του ο,τι λείπει στην καταμετρηση). Πρακτικα δεν έχω ακούσει να δίνεται πλεον...
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Το καλυτερο είναι υποκεινενικο... Προσωπικα δεν θα αντεχα ταμειο, το θεωρω βαρετο. Θέλω να πω, αφού θα εισαι που θα εισαι σε καταστημα, ας περνα και η ωρα καλυτερα με το μπλα μπλα των πελατών. Αλλοι βεβαια θα σου πουν πως ταμειο ειναι πιο καλα γιατί θεωρητικά δε σε πρηζει κανεις και κανεις μηχανικες κινησεις (εμένα θα με κουραζε). Κακα τα ψέματα πάντως αν δεν μπορουσα να επιλεξω θα εκανα και το μεν και το δε. Υποτίθεται πως οποιος ειναι στο ταμειο παιρνει και ενα επιδομα ταμειου που θεωρητικά ειναι για να ισοφαρισει το ενδεχόμενο λάθος (αρα το οτι θα βάλει απο την τσεπη του ο,τι λείπει στην καταμετρηση). Πρακτικα δεν έχω ακούσει να δίνεται πλεον... Μόνο σε τράπεζες πρέπει να το έχουν ακόμα αυτό
ippokampos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα, καλή χρονιά. Ξαναξεθάβω αυτό το θέμα για να κάνω την εξής ερώτηση. Η αντιμετώπιση που μπορει να εχει ενας υπάλληλος (π.χ. στο Γερμανό που μου πηραν συνέντευξη σημερα) σε ένα franchise κατάστημα επαρχιακό, που μπορει να απασχολει 2-3 υπαλληλους μονο , ειναι διαφορετική , απ' ότι πχ σε ενα κεντρικο καταστημα με μπολικους υπαλληλους και μεγαλυτερη κινηση;;; Εχει κανεις παρόμοια εμπειρια;;; Φυσικα ψα΄χνω δουλειά και σε κάτι καλυτερο , αλλα για αρχη να βγαινει το νοικι , το σκεφτομαι. Επισης 8ωρο 5ήμερο τι εννοούν(Ο Γερμανος ξερω οτι ειναι και το Σαββατο ανοιχτός γι αυτό)
Curtis76 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Σε αλλο νυμα εδω καποιοι θα σας ελεγαν τεμπελιδες. Παιδια, οσοι δουλευουν σε τετοιες καταστασεις για εμενα ειναι ηρωες αλλα και θυματα της εποχης ταυτοχρονα. Ειναι ενα απο τα αρκετα προβληματα της εποχης που μου χαλανε πολυ τη ψυχολογια. Νεοι που ξεκινανε απλα για λιγο, ξεροντας οτι δε πανε για καριερα, και περνανε τα χρονια και καιγονται, δε μπορουν να βρουν αλλου και ανακυκλωνονται στις ιδιες εταιρειες, χωρις τελικα να ειναι επιλογη τους αλλα μονοδρομος. https://www.youtube.com/watch?v=NDkYcEmh5G4 4
mylo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, ippokampos είπε Καλησπέρα, καλή χρονιά. Ξαναξεθάβω αυτό το θέμα για να κάνω την εξής ερώτηση. Η αντιμετώπιση που μπορει να εχει ενας υπάλληλος (π.χ. στο Γερμανό που μου πηραν συνέντευξη σημερα) σε ένα franchise κατάστημα επαρχιακό, που μπορει να απασχολει 2-3 υπαλληλους μονο , ειναι διαφορετική , απ' ότι πχ σε ενα κεντρικο καταστημα με μπολικους υπαλληλους και μεγαλυτερη κινηση;;; Εχει κανεις παρόμοια εμπειρια;;; Φυσικα ψα΄χνω δουλειά και σε κάτι καλυτερο , αλλα για αρχη να βγαινει το νοικι , το σκεφτομαι. Επισης 8ωρο 5ήμερο τι εννοούν(Ο Γερμανος ξερω οτι ειναι και το Σαββατο ανοιχτός γι αυτό) Δουλεύεις Σάββατο και σε δίνει ρεπό Τετάρτη. Αυτό εννοεί 5νθημερο
kostakiss Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 11 hours ago, Curtis76 said: Σε αλλο νυμα εδω καποιοι θα σας ελεγαν τεμπελιδες. Παιδια, οσοι δουλευουν σε τετοιες καταστασεις για εμενα ειναι ηρωες αλλα και θυματα της εποχης ταυτοχρονα. Ειναι ενα απο τα αρκετα προβληματα της εποχης που μου χαλανε πολυ τη ψυχολογια. Νεοι που ξεκινανε απλα για λιγο, ξεροντας οτι δε πανε για καριερα, και περνανε τα χρονια και καιγονται, δε μπορουν να βρουν αλλου και ανακυκλωνονται στις ιδιες εταιρειες, χωρις τελικα να ειναι επιλογη τους αλλα μονοδρομος. https://www.youtube.com/watch?v=NDkYcEmh5G4 αν εχεις μια ιδεα πως να το αποφυγει καποιος ρίχτο
Curtis76 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Το θεμα ειναι αν η λυση θα ειναι ατομική η για ολους. Ατομικες λυσεις υπαρχουν. Ολοι φευγουν απο τη χωρα. Απλα ετσι προσπαθουν να λυσουν μονο το δικο τους προβλημα. Απο την αλλη αν ενας εχει κουραστει να ψαχνει για δουλεια ή δουλευει για τα ελαχιστα τοτε τον δικαιολογω για οποια αποφαση παρει που νομιζει οτι θα βρει λυση. Αυτο που ξερω με βεβαιοτητα ειναι οτι αν δε βρεθει λυση τοτε εχουμε να δουμε και αλλα χειροτερα οπως και οτι αν καποιος δε πιστευει σε μια λυση εστω και αν ειναι λαθος, ειναι δυστυχισμενος.
BadBoy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Στις 10/15/2009 στις 3:06 ΜΜ, Critter είπε Βασικα στη ζωή είναι όλα συστημικα - αλυσιδωτά και για να δουλέψει μια αλυσίδα πρέπει λειτουργουν όλοι οι κρίκοι. Πάντα θα υπάρχουν οι χαζοί, οι έξυπνοι, οι τεμπέληδες, οι δραστηριοι και λοιπές κατηγορίες και υποκατηγορίες αυτών. Αν δεν υπήρχαν αυτοι που δουλεύουν σε αυτα τα καταστήματα, αν δεν υπήρχαν οι επιστημονες, αν δεν υπήρχαν οι σκουπιδιαρηδες και όλα γενικα τα επάγγελματα κτλ, ολοι οι υπολοιποι θα είχαμε να χάσουμε κάτι απο αυτο. Επομένως είναι λογικό να υπάρχουν όλες αυτες οι κατηγορίες και βέβαια είναι ουτοπικό να πουμε οτι σε αυτα τα καταστηματα ξαφνικα δεν θα πάει κανενας για δουλεια. Ρομαντικά ακούγεται γαμώ τις φάσεις και θα μου άρεσε και μένα προσωπικα αλλα όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται. Συνεπώς πρέπει να σκεφτούμε πιο ορθολογικες λύσεις αφου ακομα και το πιο light σενάριο να πουμε "οτι δηλαδη ναι μεν θα πηγαινουμε για δουλειά αλλα δεν δεχόμαστε με κάτω απο 1000€" γνωρίζουμε οτι θα υπάρξουν αρκετοι που για διάφορους λόγους δεν θα το τηρήσουν. Οι λύσεις σε αυτα τα ζήτηματα δεν δίνονται με επεμβάσεις στο συγκεκριμένο κρίκο της αλυσιδας αλλα με επεμβάσεις σε όλη την αλυσιδα με βασικο ενορχηστρωτή τον διοικήτη της αλυσίδας. Γνωρίζω ότι αυτό που κάνω είναι στα όρια του spam, αλλά ξαναδιάβασα το θέμα από την αρχή και δεν άντεξα να μην επαναφέρω το συγκεκριμένο μήνυμα. 1
Gregory_House Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Στις 14/10/2009 στις 10:37 ΜΜ, black_widow είπε Προειδοποίηση: Ακολουθεί τεράστιο ποστ με προσωπικές μου εμπειρίες σε κατάστημα netcafe. 1)To κλασικο με τους ταμίες σε εταιρικό κατάστημα αλυσίδας netcafe που δούλευα ( για ένα 3μηνο , συνήθως ήμουν σε franchise καταστήματα) ήταν ενώ σου είχανε κάνει πρόσληψη ως υπάλληλος γραφείου σου βγάζαν ελλείμματα στο ταμείο τα οποία σου κόβανε από το μισθό ( φυσικά δεν έπαιρνες επίδομα ταμειακών λαθών). Έβαζε ο καθένας τα λεφτά του ταμείου της βάρδιας του σε έναν φάκελο σε χρηματοκιβώτιο και πριν πληρωθούμε κάθε μήνα μας υπολογίζανε τα μείον, τα " μαγειρεύανε " δηλαδή. Το πρόγραμμα δε σου έβγαζε στο τέλος της βάρδιας πόσα έπρεπε να έχεις ταμείο και καθόμουνα με ένα Excel και τα υπολόγιζα μη με κλέψουν στα μείον( όσες μέρες μπορούσα να το κάνω, αν έχεις πολύ δουλειά δεν προλαβαίνεις).Μαντέψτε βγήκα μείον τους πρώτους 2 μήνες που δεν είχα βγει ποτέ μου μείον. Φυσικά στις αποδείξεις μισθοδοσίας έβγαζε τα κανονικά ποσά που ήταν να πάρουμε. 2)Επίσης αν μας πιάνανε να καθόμαστε σε σκαμπό, ή να χαζεύουμε internet ( και χωρίς να έχουμε δουλειά ) μας κόβανε 20 ευρώ πρόστιμο. Δεν έχω φάει τέτοια πρόστιμα, γιατί τους διαμήνυσα ότι αυτά είναι παράνομα και αν μου κάνουν κάτι τέτοιο θα πάω στην Επιθεώρηση Εργασίας και ο διευθυντής καταστημάτων συμφώνησε μαζί μου όταν το είπε αυτό , " δίκιο έχεις, είναι παράνομα αυτά, δε ρίχνω πρόστιμα εγώ". 3) Μας χρεώνανε 20 + ευρώ τη μπλούζα του καταστήματος που έπρεπε υποχρεωτικά να φοράμε ενώ αυτά τα έξοδα "ομοιόμορφης ενδυμασίας προσωπικού"( κάπως έτσι λέγεται) εκπίπτουν ( άρθρο 31 2238/94 νόμος αν θυμάμαι καλά). Φυσικά δε παίρναμε απόδειξη για την μπλούζα.Σε ένα παιδί του είχανε αφαιρέσει μισό μισθό γιατί τον κατηγορήσανε ότι έκλεψε τα λεφτά του ταμείου ( δε βρήκανε φάκελο στο χρηματοκιβώτιο λέει, δεν είχαμε κλειδιά για το χρηματοκιβώτιο) 4) Τον πρώτο μήνα που ήμουνα εκεί ο λογιστής τους εξ Αγγλίας ( bachelor +master παρακαλώ) έκανε λάθος υπολογισμό των μισθών μας. Στα παιδιά που κάνανε βραδινά ( εγώ δεν έκανα) αντί να τους προσμετρήσει τα βραδινά στο μισθό τα αφαιρούσε από το μισθό ( λάθος του προγράμματος όπως είπε εκ των υστέρων). Του λέγανε τα παιδιά " πάρτο λογικά, αν υπολογίζεις τις αμοιβές μας χωρίς τα βραδινά βγαίνουν περισσότερα από αυτά που μας έχει υπολογίσει" και να τους λέει " όχι είναι και τα μείον σας μέσα για αυτό" και διάφορα άλλα τραγελαφικά, του λέγανε " φτιάξε ένα excel να μας δείξεις πώς έβγαλες τις αμοιβές", να λέει " τόσα βγάζει το πρόγραμμα, μη με αμφισβητείτε". Το " λάθος " το βρήκε η γραμματέας τελικά όταν με ρώτησε " πώς και δεν διαφωνείς για την αμοιβή σου, σωστά τα βρήκες τα λεφτά ότι βγαίνουνε", "ναι , σωστά" και μετά είπε" κάτι με τα βραδινά τότε δεν έχει υπολογιστεί σωστά). Σημειωτέον ο λογιστής τους μου την είχε πει που σπουδάζω σε ΤΕΙ και όχι στην ΑΣΣΟΕ και του είπα " τουλάχιστον έδωσα πανελλήνιες και πέρασα, δεν πλήρωσα για το πτυχίο." 5) Σε πολλούς ταμίες τους ξεκινάγανε εκπαίδευση για 4 μέρες αμισθί και μετά τους κάνανε πρόσληψη ( δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο , έχω γίνει πολύ ευαίσθητη με αυτά τα θέματα, δεν τα αφήνω πλέον έτσι) 6) Είχανε κάμερα πίσω από το ταμείο " για λόγους ασφαλείας" και πολλές φορές σου τη λέγανε " ότι είδα από τη κάμερα ότι χαζεύεις και δε δουλεύεις" 7) Φυσικά προσλαμβάνανε κυρίως φοιτητές που όσο να ναι ως νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για συμβάσεις, ένσημα και όλα τα συναφή. 8) Άδειες οποιουδήποτε τύπου δεν υπήρχανε για αυτούς ούτε για αστείο. Υπέγραφες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πριν να αναγκαστούν να σου κάνουν τη σύμβαση αορίστου όλως τυχαίως δήλωνες παραίτηση Άλλο η τεμπελιά και άλλο η απαίτηση για αξιοπρεπείς δουλείες με αξιοπρεπείς μισθούς ( δε γίνεται να ζούμε για πάντα με τους γονείς μας) και με αξιοκρατία ( καλό αυτό, ε. Δεν είναι δυνατόν να είσαι καλός στη δουλειά σου, με όρεξη και όλα τα συναφή και μόλις διεκδικήσεις κάποιο δικαίωμά σου να γίνεσαι μετά το μαύρο πρόβατο. Είχα ζητήσει μία 3 ωρη άδεια απουσίας όταν έκανα πρακτική, την δεχτήκανε με τα χίλια ζόρια όταν τους είπα ποιό προεδρικό διάταγμα λέει για τους εργαζόμενους σπουδαστές, μου λέγανε " δεν υπάρχουν αυτά που λες, δε δικαιούσαι 3 ωρη για να πας να δώσεις". Επίσης με κατηγόρησε κάποιος υπάλληλος ότι δεν ρουφιάνευα άλλους πρακτικάριους γειτονικών γραφείων ότι λείπουν συχνά από τη θέση τους και ότι δεν τους έκανα κάποια σύσταση να μην αργούν, " μα είμαι πρακτικά ασκούμενη, όχι προιστάμενος τους". Βέβαια όταν τους πρώτους 2 μήνες δούλευα σαν σκυλί και δε μίλαγα, ήμουνα καλή. Όταν πήγα σε γραφείο με νορμάλ συνθήκες και σχετικά απομονωμένο μετά δεν ήμουνα καλή πλέον, ντροπή μου που έκανα διάλλειμμα, ανεπίτρεπτα πράγματα. Ευτυχώς που ο άμεσα προιστάμενος μου μου υπέγραψε το βιβλίο, δεν μου υπογράφανε το βιβλίο πρακτικής. Δε νομίζω, ότι θα διαβάσει κανείς όλο αυτό το μακρυνάρι που έγραψα 1ον) Έχεις τσαμπουκά, μ' αρέσεις. 2ον) Πρέπει να είσαι πάαααρα πολύ όμορφη για να μην σε έδιωξαν με τον τσαμπουκά και το -με την καλύτερη των καλυτέρων έννοια- θράσος σου (Και αυτό είναι ΜΑΓΚΙΑ σου).
panosno1com Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 τι να κανει η κοπελα 9 χρονια μετα αραγε?
Ribopaido Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα σε όλους Ξεθαβω και παλι το ποστ για κάποιες ερωτήσεις. Πήγα για συνέντευξη στο eshop για πωλητής (4ωρο ) στο κατάστημα περιστερίου που ειναι δίπλα σπίτι μου. Μου είπαν για ωράριο και αυτα. .Με όλα αυτα που διαβάζω και με προβλημάτισαν ήθελα να ρωτήσω: Ειναι τοσο χαλια με τα ωράρια , χρεώσεις υλικων κλπ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα