warewolf Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 αφου προσφατως απεκτησα νεο pc (οποτε χαιρομαι και παιχνιδια) αποφασισα να αγορασω μια τιμονιερα. διαβαζοντας για να βρω μια καλη υλοποιηση εχω μπερδευτει αρκετα. η logitech g25 θεωρειται η καλυτερη αλλα κοστιζει αρκετα. προσπαθωντας να αγορασω την αμεσως επομενη καλυτερη εγινε και το μπερδεμα. δεν ξερω ποια μοντελα ειναι παλια, πιο προσφατα καλυτερα ή χεοροτερα. η τιμη, (οσο ακριβοτερη τοσο καλυτερη) δεν βοηθα σαν συλλογισμος καθολου. ενδεικτικα, μια τιμονιερα οπου το πλαισιο την πουλα 54 ευρω, στο SKROYTZ την βρισκω απο 34 εως 113 ευρω, καταλαβαινετε λοιπον γιατι εχω μπερδευτει χειροτερα. εχω καταλαβει μεχρι τωρα (καθότι αδαης με τιμονιερες) οτι πρεπει να εχω 900 μοιρες περιστροφη, force feedback, και αντοχη του υλικου στο χρονο (να μην χαλασει σε ενα μηνα). ζητω την βοηθεια σας επειδη εχω καταλαβει οτι μετα την g25 ακολουθουν ονοματα οπως momo racing , logitech driving force κ.τ.λ. ο λογος που δεν παω στην g25 δεν ειναι μονο ο οικονομικος, αλλα δεν εχω χωρο για το ξεχωριστο λεβιε ταχυτητων, και δεν ξερω αν υστερα απο την ενασχοληση μου βαρεθω και μου μεινει στο ραφι. επισης δεν θελω να παω σε μια τιμονιερα της πλακας οπου ειναι σχεδον σιγουρο (απο οσο εχω διαβασει) οτι θα την βαρεθω αμεσως. τα χρηματα που θα διαθεσω ειναι απο 80-100 ευρω, αλλα μην σας μπερδεψει και δεν μου προτεινετε καποιο μοντελο επειδη νομιζετε οτι ξεπερνα το ευρος τιμης που εδωσα. ειπαμε, διαπιστωσα μεγαλη αποκλιση τιμων, αρα κατι που νομιζουμε οτι κανει 150 ισως το βρω με 80. οποτε καταληγω: τιμονιερα οπου να προσεγιζει την g25, να μην βγαζει προβληματα, περιστροφη 900 μοιρων, force feedback, ειναι τα βασικα που θελω. δεν εχω ιδεα ποιο μοντελο ειναι φρεσκο και ποιο 2-3-4 κ.λ.π. χρονων, αλλα δεν με απασχολει αυτο. ετσι κι αλλιως δεν βγαινουν τιμονιερες καθε μηνα, το καταλαβαινω αυτο. δυο τιμονιερες που νομιζω οτι ειναι καλες ειναι οι εξης: 1) LOGITECH MOMO RACING FORCΕ FEEDBACK 2) Logitech Driving Force GT ερωτηση: κανουν και οι δυο για pc ? υπαρχει καλυτερη απο αυτες τις δυο που να πλησιαζει την g25 ?
Mvpgr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Η Logitech Momo είναι 240 μοίρες. Εκτός από την g25 μόνο μια νομίζω κυκλοφορεί (ευρέως) με 900 μοίρες. Άποψη μου είναι ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητο χαρακτηριστικό. Μόνο στα rally (McRay Dirt) θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο, στις πίστες (και φυσικά στα arcade NFS) είναι πιο πρακτικές οι 240. Εγώ έχω την Thrustmaster RTG Cluch Edition. Είναι στιβαρή και φαρδιά και με συμπλέκτη που έχει την πλάκα του μερικές φορές (αν και συμπλεκτης με σειριακό είναι λίγο κουλο). Αν βρεις την έκδοση με τα δυο πεντάλ (είναι λίγο πιο φτηνή) χτύπα την αμέσως! Ακόμα να κοιτάξεις καλά τον τρόπο με το οποίο δένει το τιμόνι στο γραφείο, να είναι γερός, με μεταλικά κομάτια αν είναι δυνατόν, και να μπαίνει βαθιά στο γραφείο. Άμα σπάσει ο μηχανισμός πρέπει να κάνεις μόντες για να μπορέσεις να ξαναπάξεις...
warewolf Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Η Logitech Momo είναι 240 μοίρες. Εκτός από την g25 μόνο μια νομίζω κυκλοφορεί (ευρέως) με 900 μοίρες. Άποψη μου είναι ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητο χαρακτηριστικό. Μόνο στα rally (McRay Dirt) θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο, στις πίστες (και φυσικά στα arcade NFS) είναι πιο πρακτικές οι 240. Εγώ έχω την Thrustmaster RTG Cluch Edition. Είναι στιβαρή και φαρδιά και με συμπλέκτη που έχει την πλάκα του μερικές φορές (αν και συμπλεκτης με σειριακό είναι λίγο κουλο). Αν βρεις την έκδοση με τα δυο πεντάλ (είναι λίγο πιο φτηνή) χτύπα την αμέσως! Ακόμα να κοιτάξεις καλά τον τρόπο με το οποίο δένει το τιμόνι στο γραφείο, να είναι γερός, με μεταλικά κομάτια αν είναι δυνατόν, και να μπαίνει βαθιά στο γραφείο. Άμα σπάσει ο μηχανισμός πρέπει να κάνεις μόντες για να μπορέσεις να ξαναπάξεις... ειχα την αισθηση οτι οι καλες τιμονιερες κλειδωνουν και στις μοιρες που θελω, αναλογα το παιχνιδι. απο παιχνιδια, μιας και δεν ειμαι fan συγκεκριμενης κατηγοριας (επαιζα arcade λογω ελλειψης τιμονιερας) αλλα δεν ξερω με μια τιμονιερα σε τι κατηγορια θα κολλησω τελικα. θα τα δοκιμασω ολα τα γνωστα και καταξιωμενα. οσον αφορα τον συμπλεκτη, μεχρι τωρα (λογω πληκτρολογιου) εβαζα αυτοματες ταχυτητες και δεν ασχολιομουν με τις αλλαγες, τωρα στο μελλον αν θα μου αρεσει να τις αλλαζω εγω δεν ξερω, οποτε δεν εχω και αποψη το αν θελω πενταλ συμπλεκτη, ή μονο φρενο-γκαζι. η στερεωση με απασχολει ιδιαιτερως, μιας και θα ειμαι στο σαλονι και η τιμονιερα θα προσαρτηθει σε ενα μικρο ξυλινο οβαλ τραπεζακι σαλονιου. δεν ειχα ποτε τιμονιερα και αγνοω εντελως τον τροπο στηριξης, αν θα χοροπηδα το τραπεζακι με το force feedback, αν προσπαθωντας να στριψω παιρνω παραμασχαλα και το τραπεζακι μαζι. δεν εχω τροπο να δω πως στηριζεται η εκαστοτε τιμονιερα αφου οταν αποφασισω ποια τελικα θα παρω θα την παρω μεσα σε κουτι σφραγισμενο. πως να την περιεργαστω, πριν την αγορασω ? υπαρχει καταστημα (αθηνα) οπου να εχει μεγαλη ποικιλια (ωστε να εχει πιθανον αυτη που θα επιλεξω, και να τις εχει σε καποιο παγκο-ραφι (δειγματα) να τις περιεργαστω ? (π.χ. mediamarkt κ.λ.π.)
M@ROUD@S Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Φιλε μου χθες πηρα την driving force gt και επεσα 5 ωρες ασταματητα... Εχει 900 μοιρες και το feedback το ρυθμιζεις οσο θες εσυ...Αν το αφησεις στο τερμα ειναι σαν να οδηγας φορμουλα 3...Επισης ρυθμιζεις ευαισθησια και νεκρη ζωνη (τζογος,τα μποσικα που λεμε) σε τιμονι γκαζι και φρενο... Διαφημιζεται για PS3 αλλα παιζει με software απο το site της logitech.
warewolf Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Φιλε μου χθες πηρα την driving force gt και επεσα 5 ωρες ασταματητα...Εχει 900 μοιρες και το feedback το ρυθμιζεις οσο θες εσυ...Αν το αφησεις στο τερμα ειναι σαν να οδηγας φορμουλα 3...Επισης ρυθμιζεις ευαισθησια και νεκρη ζωνη (τζογος,τα μποσικα που λεμε) σε τιμονι γκαζι και φρενο... Διαφημιζεται για PS3 αλλα παιζει με software απο το site της logitech. ενδιαφερουσες οι λεπτομερειες των ρυθμισεων (να, αυτα δεν ξερω) και ειναι μια τιμονιερα που ειναι μεσα στις βλεψεις μου. η απορια μου ομως παραμενει: ποια τιμονιερα προσεγγιζει την g25, ή τελικα η g25 ειναι στην κορυφη και απο εκει και κατω το τοπιο ειναι θολο και δεν υπαρχει ξεκαθαρος νικητης στην δευτερη θεση. ? αν ειναι ετσι, τοτε μαλλον οσο και να ψαξω θα καταληξω μαλλον σε αυτη που λες η σε καποια παρομοια. θα ηθελα ομως και την αποψη καποιου οπου εχει δοκιμασει 2-3 τιμονιερες απο αυτες που περιγραφονται μεχρι τωρα πιο πανω και μπορει να κανει συγκριση μεταξυ τους.
Mvpgr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δεν είπα ότι οι τιμονιέρες που έχουν 900 μοιρες δεν κλειδώνουν στις 240 (όσες έχω δει το κάνουν), αλλά ότι η έλλειψη των 900 μοιρών δεν είναι μεγάλο πρόβλημα (αν δεν είσαι die hard fan των simulator, αν το έλεγα αυτό στο forum του LFS θα με κρέμμαγαν). Τώρα όσον αφορά το τραπεζάκι, αν είναι αρκετά φαρδύ ώστε το κέντρο βάρους να μη φέυγει έξω από τα πόδια όταν στρίβεις δε θα έχεις πρόβλημα, μην ξεχνάς όμως ότι το force feedback προβάλει κι αυτό αντίσταση και έτσι η δύναμη για να στρίψεις εν τέλει είναι αρκετή. Πιο πολύ προβλημα σε αυτα τα τραπεζάκια είναι το "γείσο" που έχουν από κάτω γύρω γύρω (αυτό που αν κάνεις τομή στο τραπέζι μοιάζει με Τ). Ακόμη έχει υπόψην σου ότι και τα πενταλ πρέπει να βρίσκουν αντίσταση, αλλιώς στο πρώτο φρεναρισμα θα φύγουν. Αυτές οι γόμες που έχουν από κάτω είναι αρκετές (συνήθως) για να το κρατήσουν σταθερό σε χαλί, αλλά αν το πάτωμα είναι γυμνό πρέπει να σκεφτείς κάποια λύση. Εγώ στο γραφείο δεν έχω πρόβλημα αφού βρίσκει η πεταλιέρα στον τοίχο. Στο σαλόνι όμως βάζω μια τάβλα (κρεβατιού) ανάμεσα στα πόδια του τραπεζιού για να ακουμπάν τα πεταλ. Α, σε κάθε περίπτωση ξέχνα τις βεντούζες! Δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερό ένα arcade stick, θα κρατήσουν τιμόνι FFB;
iced Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Ειχα την logitech momo η οποια εχει feedback. Συνεπως κινειται απο δυνατα μοτερ. Επειδη μετα απο ωρα κατανταει σπαστικο το feedback και θελει δυναμη το απενεργοποιουσα αλλα στριβοντας και παλι ηθελε δυναμη και αμεση αποκριση η οποια εμποδιζοταν λογω των κλειστων μοτερ Θελω να πω οτι πολυ καλυτερα οδηγουσα τελικα με μια πιο φτηνη των 40Ε logitech χωρις feedback
warewolf Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δεν είπα ότι οι τιμονιέρες που έχουν 900 μοιρες δεν κλειδώνουν στις 240 (όσες έχω δει το κάνουν), αλλά ότι η έλλειψη των 900 μοιρών δεν είναι μεγάλο πρόβλημα (αν δεν είσαι die hard fan των simulator, αν το έλεγα αυτό στο forum του LFS θα με κρέμμαγαν). Τώρα όσον αφορά το τραπεζάκι, αν είναι αρκετά φαρδύ ώστε το κέντρο βάρους να μη φέυγει έξω από τα πόδια όταν στρίβεις δε θα έχεις πρόβλημα, μην ξεχνάς όμως ότι το force feedback προβάλει κι αυτό αντίσταση και έτσι η δύναμη για να στρίψεις εν τέλει είναι αρκετή. Πιο πολύ προβλημα σε αυτα τα τραπεζάκια είναι το "γείσο" που έχουν από κάτω γύρω γύρω (αυτό που αν κάνεις τομή στο τραπέζι μοιάζει με Τ). Ακόμη έχει υπόψην σου ότι και τα πενταλ πρέπει να βρίσκουν αντίσταση, αλλιώς στο πρώτο φρεναρισμα θα φύγουν. Αυτές οι γόμες που έχουν από κάτω είναι αρκετές (συνήθως) για να το κρατήσουν σταθερό σε χαλί, αλλά αν το πάτωμα είναι γυμνό πρέπει να σκεφτείς κάποια λύση. Εγώ στο γραφείο δεν έχω πρόβλημα αφού βρίσκει η πεταλιέρα στον τοίχο. Στο σαλόνι όμως βάζω μια τάβλα (κρεβατιού) ανάμεσα στα πόδια του τραπεζιού για να ακουμπάν τα πεταλ. Α, σε κάθε περίπτωση ξέχνα τις βεντούζες! Δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερό ένα arcade stick, θα κρατήσουν τιμόνι FFB; με τα πενταλ δεν θα εχω προβλημα. το γεισο του τραπεζιου ομως υπαρχει, θα εχω προβλημα. ? για να μην γρατζουνισω το τραπεζακι (και για την στηριξη αν βοηθα) εχω σκεφτει να βαλω τεραγωνα κοματια απο ξυλο και λαστιχο (καουτσουκ π.χ.) ωστε αν η τιμονιερα δενει οπως φανταζομαι (με σφιγκτηρες ) να μην υπαρχει προβλημα. θα εχουν ομως αρκετο ανοιγμα οι σφιγκτηρες ωστε να δαγκωσουν και το γεισο, αλλα και το κομματι ξυλο-λαστιχο που θα προσθεσω ? δηλαδη σκεφτομουν απο πανω στην επιφανεια του τραπεζιου να βαλω καποιο υλικο να μην ερχεται αμεσα σε επαφη η τιμονιερα με το ξυλο του τραπεζιου (για αποφυγη γρατζουνιας) (λαστιχο, ρεταλια απο mousepad, φαντασια που εχω ε ?) . αυτο ειναι το ευκολο μερος. το δυσκολο ειναι το απο κατω. ο σφιγκτηρας δεν πρεπει να δαγκωσει το γεισο, αλλα επιπεδη επιφανεια. πως θα ισορροπησει ενα κομματι ξυλο σαν επιφανεια κατω απο το γεισο ? το ολο θεμα εχει να κανει βασικα με το ανοιγμα των σφιγκτηρων. το τραπεζακι εκει παχος μαζι με το γεισο 8 εκατοστα. μαζι με ενα κομματι ξυλο απο κατω παμε στα 10 εκατοστα. εχουν τοσο ανοιγμα οι σφιγκτηρες, ή θα πρεπει να βρω τελικα καποιο τραπεζακι που θα το κουβαλαω στο σαλονι μαζι με την τιμονιερα. ? αχ ρε θυσιες για τα παιχνιδια.
activex Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 αν βρεις το Logitech-Wheel-Driving-Force-Gt σε αυτή την τιμή... http://www.plaisio.gr/Gaming/Controllers/Racing-Wheels/Logitech-Wheel-Driving-Force-Gt-Ps3-941-000021.htm μην το χάσεις! (το Multirama με έχει ταλαιπωρήσει διότι έχει λάθος αγγελία και μάλλον ακόμα να τη διορθώσουν!) προσωπικά εχω το momo racing και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μοιάζει αρκετά με το Logitech-Wheel-Driving-Force-Gt με εξαίρεση τις 900 μοίρες (270 έχει το Momo...) που θα συμφωνώ ότι δεν πολύ βολεύουν όλους τους χρήστες, καταντά κουραστικό με αποτέλεσμα πολλοί να κλειδώνουν στις 270 κατά προτίμηση... Οι τιμές παίζουν πολύ καθώς το δικό μου το είχα πάρει 60Ε και ανέβηκε (από e-shop τότε...) στα 120! από αυτά τα δυο προτείνω το φθηνότερο που θα βρεις! καθώς είναι εξίσου καλά τιμόνια στην κατηγορία τους και δυο αντίστοιχα review : http://techgage.com/article/logitech_driving_force_gt_racing_wheel/2 http://gear.ign.com/articles/676/676257p2.html
warewolf Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Ειχα την logitech momo η οποια εχει feedback. Συνεπως κινειται απο δυνατα μοτερ. Επειδη μετα απο ωρα κατανταει σπαστικο το feedback και θελει δυναμη το απενεργοποιουσα αλλα στριβοντας και παλι ηθελε δυναμη και αμεση αποκριση η οποια εμποδιζοταν λογω των κλειστων μοτερ Θελω να πω οτι πολυ καλυτερα οδηγουσα τελικα με μια πιο φτηνη των 40Ε logitech χωρις feedback πιο πανω αναφερθηκε η driving force gt η οποια ρυθμιζει την ενταση του ffb αν καταλαβα καλα. δηλαδη ποσο εντονα θα δουλευουν τα μοτερ. (δεν θελω να μουδιασουν και τα χερια μου) δεν θεωρω σωστο αγορα μιας τιμονιερας χωρις ffb μιας και χανεται ρεαλισμος απο οσο λενε.
activex Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 πιο πανω αναφερθηκε η driving force gt η οποια ρυθμιζει την ενταση του ffb αν καταλαβα καλα.δηλαδη ποσο εντονα θα δουλευουν τα μοτερ. (δεν θελω να μουδιασουν και τα χερια μου) δεν θεωρω σωστο αγορα μιας τιμονιερας χωρις ffb μιας και χανεται ρεαλισμος απο οσο λενε. και πολύ καλά κάνεις. και το Momo ρυθμίζει φυσικά το ffb (όπως και όλα τα παιχνίδια από τα Ingame options) δε θα έχεις κανένα πρόβλημα σε αυτό! έχει εντάσεις για όλα τα γούστα
warewolf Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 ο φιλος iced πιο πανω γιατι παραπονεθηκε για την momo και το ffb ? δεν ηξερε οτι ρυθμιζεται η ενταση, ή κατι αλλο εννοουσε ?
M@ROUD@S Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 πιο πανω αναφερθηκε η driving force gt η οποια ρυθμιζει την ενταση του ffb αν καταλαβα καλα.δηλαδη ποσο εντονα θα δουλευουν τα μοτερ. (δεν θελω να μουδιασουν και τα χερια μου) δεν θεωρω σωστο αγορα μιας τιμονιερας χωρις ffb μιας και χανεται ρεαλισμος απο οσο λενε. 0 εως 10.Εγω το εχω στο 3...
activex Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 οτι ετοιμαζομουν να το ρωτησω αυτο. αν και οι δυο παραπανω τιμονιερες εχουν ρυθμιση εντασης ffb (μεταξυ αλλων) τοτε οκ. ειδα ομως την Logitech Driving Force GT με πλαστικα στηριγματα στα review πιο πανω και με φοβιζει για το αν αντεχουν ( γινοταν θεμα και η δυσκολια στηριξης που εχει. για την momo δεν μπορεσα να καταλαβω αν ειναι πλαστικα απο την φωτο. μεχρι τωρα μιλαμε για momo και Logitech Driving Force GT. τελικα ειναι τα δυο επικρατεστερα μετα την g25 ? αν ναι, να επικεντρωθω στις λεπτομερειες αυτων και μονο. π.χ. δεν ξερω απο τις δυο υποστηριζει ποιο πολλα παιχνιδια (αληθεια τι σημαινει αυτο ?) Το Momo έχει μια πλαστική αλλά ενισχυμένη κατασκευή με μια "βίδα" για να στηρίζεται και μαγκώνει με ένα επίσης πλαστικό στόμιο.γενικά δεν θα έχεις πρόβλημα καθώς έχει ποιοτικά πλαστικά και πιάνει πολύ καλά σε διάφορα πάχη τραπεζίου (κοίτα μόνο να είναι σταθερό το τραπέζι!) ναι αυτά τα δυο είναι τα επικρατέστερα. για την υποστήριξη τώρα συγκλίνω περισσότερο στο Momo καθώς έχει "φυσική" υποστήριξη windows και προσωπικά παίζω τα πάντα χωρίς πρόβλημα (το gt είναι κανονικά για ps3 αν και άκουσα ότι δουλεύει γενικά απροβλημάτιστα)
warewolf Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 τελικα απο την μεχρι τωρα συζητηση να υποθεσω οτι μετα την g25 οι αμεσως επομενες καλες τιμονιερες ειναι αυτες για τις οποιες συζηταμε ? αν ναι, φοβαμαι την Logitech Driving Force GT επειδη πιο πανω στο review ειδα πλαστικες βασεις στηριξης και οτι εχει δυσκολια στην στηριξη (για την μομο δεν καταλαβα απο την φωτο) και δεν ξερω ποια υπερτερει στην στηριξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.