Προς το περιεχόμενο

Κάμερες στο χώρο μέσω Η/Υ

Waldo_Vrs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ομολογώ πως δεν έχω ιδέα απο αυτά τα πράγματα

Θέλω να περιγράψω τι θέλω να κάνω και να μου πείτε πως και αν γίνετε...

Θέλω να βάλω 1 ή 2 κάμερες έξω απο την πόρτα του σπιτιού μου και μια μέσα στο σαλόνι

Κάπου είχα δεί πως με λίγη μαεστρία στις ασύρματες μερικοί συνδέονταν και έβλεπαν τι έβλεπε η κάμερα...οπότε προτιμώ κάμερες με καλόδια και ας πεδευτώ

Το ζήτημα είναι πως θέλω να τις συνδέσω σε έναν υπολογιστή που έχω τον οποίο όμως ΔΕΝ έχω μόνιμα ανοιχτό...δηλαδή τον αφήνω όποτε τον χρειάζομαι...

Γίνετε υπάρχει κάτι ώστε να είναι συνδεδεμένες εκεί και να μπορώ να τις "ελέγχω" να βλέπω εν ολίγεις αλλά και να γράφουν στον υπολογιστή όποτε το επιλέγω εγώ..

Επίσεις τα καλόδια λογικά θα είναι αρκετά μέτρα παίζει ρόλο?

Και την όλη εγκατάσταση θα την κάνω εγώ...

Ο εξοπλισμός πιος είναι ακριβός δεν ξέρω αν και έβλεπα κάτι κάμερες στο e-shop με 100 - 150 ευρώ (θέλω να έχει αισθητήρα κίνησης και να γράφει νύχτα)

Πόσο υπολογίζετε κοστίζει κάτι τέτιο περίπου?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Δημοσ.

Καταρχήν δεν μας είπες εάν θες να καταγραφείς τα πάντα ή απλά να κάνεις έλεγχο το τι γίνεται!

Το πρώτο απ ότι ξέρω είναι ακριβούτσικο γιατί θα βάζεις μέσα και την αποθήκευση του υλικού.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις IP κάμερες για να μπορείς να παρακολουθείς τι γίνεται από όπου θες εφ όσον φυσικά της έχεις συνδέσει στο Internet (όπως θα συνδέσεις και ένα pc)

Δημοσ.

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο ή/και αν χρειάζεται να αναφέρεις ότι ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα κλπ κλπ. Προφανώς αναφέρομαι για τις κάμερες έξω από την πόρτα του σπιτιού σου.

Δημοσ.
Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο ή/και αν χρειάζεται να αναφέρεις ότι ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα κλπ κλπ. Προφανώς αναφέρομαι για τις κάμερες έξω από την πόρτα του σπιτιού σου.

Θέλαμε να βάλουμε κάμερα έξω από την πόρτα του μαγαζιού του πατέρα μου και η αστυνομικός που είχε έρθει ( μας είχανε ζημιά στις βιτρίνες όπως και σε άλλα καταστήματα γύρω) αρχικά μας είπε ότι μπορούμε να το κάνουμε και μετά όταν μίλησε στο τηλέφωνο με ανώτερο της μας είπε ότι δεν μπορούμε. Με αυτό το θέμα τι παίζει νομικά;

Δημοσ.

Συγνώμη λάθος διατύπωση απο εμένα...

Εγώ θέλω να τη βάλω έξω απο την πόρτα μου...να γράφει το διάδρομο που μένει μόνο ένας γείτονας και δεν έχει πρόβλημα...

Τώρα δεν θέλω καταγραφικό για αυτό είπα να βάζω εγώ ΟΤΑΝ θέλω να γράφει μερικές ώρες που λείπω απο το σπίτι για παράδειγμα σε έναν σκληρό στο γραφείο μου...(στον υπολογιστή που θα είναι συνδεδεμένες δηλαδή) όχι απομακρυσμένες βοήθειες τηλέφωνα κτλ κτλ...αυτά νομίζω είναι ακριβά και δεν διαθέτω τόσα...

Δημοσ.

Ριξε μια ματια εδω

http://www.chinavasion.com/index.php/cName/surveillance-equipment-wired-cctv-cameras/

Δεν εχω παρει ποτε ριποτα απο εκει και δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστο. Παντως θα παρεις μια ιδεα για τιμες.

νομιζω οτι βγαινει πιο φτηνα να παρεις απλες καμερες (οχι ip) και να βαλεις μια καρτα dvr στον υπολογιστη.

Υπάρχει και συστημα που μετατρεπει το σημα απο τις καμερες και το συνδεεις στην κεραια τηλεορασης σου και βλεπεις σε καναλι της τηλεορασης. Φανταζομαι οτι θα μπορεις να γραφεις με recorder μετα.

Δημοσ.

κ wifi γινετε φτανει να υποστηριζει κλειδωμα λογικα wpa 2,wep ωστε να θελει κωδικο για να συνδεθεις...

ολα τα παραπανω θελουν συνδεση internet.

αλλιως recorder με σκληροhttp://www.chinavasion.com/index.php/cName/surveillance-equipment-dvr-cards-systems/.

Δημοσ.

Γιατί να πάρω καταγραφικό?

Αφού λέω πως θέλω να τις βάλω στον υπολογιστή όλες και μέσω κάπιου προγράμματος να γράφουν...στον σκληρό δίσκο..

απλά δεν ξέρω πως και αν γίνετε

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις IP κάμερες και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή σου μέσω wifi (στον ίδιο χώρο).

Σε κάθε περίπτωση, αν μένεις σε πολυκατοικία, πρέπει να συναινέσουν γραπτώς όλοι οι ένοικοι , απαιτείται κατάλληλη σήμανση - ενημέρωση στην είσοδο, φυσικά χρειάζεται αίτηση και άδεια από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων (με κατάθεση αναλυτικών πληροφοριών της εγκατάστασης και πλήρους καταγραφής στοιχείων του υπευθύνου διαχείρισης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δηλαδή εσένα).

Ακόμα και αν συντρέχουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, άδειες δίνουν μόνο όταν η κάμερα είναι στραμένη προς την πόρτα σου σε σταθερή θέση, και δεν καταγράφει τον διάδρομο, αλλά το πολύ 70 πόντους περίπου από την πόρτα σου και προς αυτήν.

Επίσης υπάρχει υποχρεωτικό χρονικό όριο στην αποθήκευση των δεδομένων (video), το οποίο δεν θυμάμαι ποιο είναι (νομίζω 15 μέρες).

Δρόμους, πεζοδρόμια, περαστικούς κλπ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καταγράφεις, και ακόμα και να έχεις κάμερα στραμένη προς τα εκεί (χωρίς αποθήκευση).

Μόνο αν είσαι τράπεζα ή πρόσωπο υψηλού κινδύνου μπορεί να σου δώσουν τέτοια άδεια.

Δημοσ.
Γιατί να πάρω καταγραφικό?

Αφού λέω πως θέλω να τις βάλω στον υπολογιστή όλες και μέσω κάπιου προγράμματος να γράφουν...στον σκληρό δίσκο..

απλά δεν ξέρω πως και αν γίνετε

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα που το κάνουν αυτό και δεν χρειάζεται να καταγράφουν συνέχεια, αλλά πχ με motion detection.

Δημοσ.

Μένω σε ένα διαμέρισμα αλλά είναι μόνο 4...στον δεύτερο που είμαι εγώ είμαστε μόνο 2 οπότε ο άλλος δεν έχει πρόβλημα...οι άλλοι απο κάτω ούτε που θα την δούν...είμαι ψυλοανεξάρτητος εν ολίγεις...

Τώρα εγώ έλεγα να τις περάσω σε μια κάρτα στον υπολογιστή...(που δεν έχω ιδέα πια είναι αυτή και που τη πέρνω)

και με κάπιο πρόγραμμα να δίνω εντολή να αρχίζει να γράφει στον υπολογιστή (εν όσο είναι ανοιχτός ενοίτε) τώρα μερικές φορές όταν είμαι σπίτι θα τον κλείνω κιόλας...

αν και τελικά μου φαίνετε πως θα είναι και αυτός μόνιμα ανοιχτός:-D

Τι προιόντα ακριβώς προτίνετε...

Οι ιρ κάμερες ΑΝ δεν κάνω λάθος έχουν η μία κοντά στα 250 με 300 ευρώ...δεν μπορώ να διαθέσω τόσα για μια κάμερα για αυτό είπα καμιά με καλόδια ας είναι δεν με πειράζει την κάνω την εγκατάσταση πιάνουν τα χέρια μου:-D γύρω με 100 - 150

Ευχαριστώ για το χρόνο σας:-)

Δημοσ.

" Κάμερες στο χώρο μέσω Η/Υ", νομιζω πως με καλυπτει το

θεμα για να κανω μια ερωτηση:

Για φιλικο μου ζευγαρι, θελει να παρακολουθει το δωματιο του

μωρου που ερχεται σε λιγες μερες...

Διαθετει συνδεση adsl, desktop και laptop.

Καμια ιδεα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...