journeyman77 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά καλημέρα.Έχω να κάνω μια ερώτηση (απλή πρέπει να είναι)! Έχω ένα φύλλο excel που περιέχει 2 στήλες, η μια έχει έναν κωδικό και η άλλη έχει ποσότητες. Κάνοντας ταξινόμηση με βάση τον κωδικό βλέπω πως υπάρχουν κελιά που έχουν τον ίδιο κωδικό αλλά περιέχουν διαφορετική ποσότητα. Καθώς με ενδιαφέρει η ποσότητα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εντολή που να βρίσκει τις 2πλοεγγραφές και να προσθέτει τις ποσότητες εμφανίζοντας όμως μία φορά τον κωδικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
lunatic89 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Να κάνω κ γω μια ερώτηση Λοιπόν έχω στο excel την στήλη Α κ την Β. Στην Α είναι τα x και στην Β τα y. Στην στήλη F γίνεται η εξής πράξη. Bi-Ai*O2-O4 όπου Ο2 και Ο4 είναι 2 αριθμοί που υπολογίζονται από άλλα κελιά και i είναι ο αριθμός της γραμμής. Το πρόβλημα ποιο είναι? Ας πούμε ότι εγώ βάζω δεδομένα μόνο στις 5 πρώτες γραμμές των στηλών Α κ Β. Τότε θα πάρω κάποιες τιμές Ο2 και Ο4 και θα πάρω και τις τιμές στην στήλη F. Όμως στην F μου βγάζει αποτέλεσμα και στην 6η γραμμή και σε όλες τις υπολοιπες απο εκεί κ κάτω ενώ εγω ΔΕΝ έχω δώσει δεδομένα στις στήλες Α και Β απ την 5η γραμμή και κάτω.Ποιο αποτέλεσμα? Το -Ο4. Μου θεωρεί Αi και Βi για i>5 ότι είναι όλα 0 ενώ εγώ δεν έχω βάλει καμία τιμή και θα ήθελα στην F να μου βγάζει 0 και όχι το -Ο4. Θα μπορούσα να βάλω μια if εντολή στην στήλη F που να λέει ότι αν Ai=Bi=0 να μου εμφανίσει 0 και στο Fi. Αλλά αυτό δεν με συμφέρει να το κάνω γιατί μπορεί να έχω κάποιο σημείο/δεδομένο (0,0) στο οποίο πράγματι να έπρεπε να βγάλει το -Ο4. Εγώ θέλω να βγάζει 0 στο Fi όταν ΔΕΝ εχω γράψει τίποτα στο Ai και Bi. Γίνεται? Ευχαριστώωωωω
black_widow Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά καλημέρα.Έχω να κάνω μια ερώτηση (απλή πρέπει να είναι)! Έχω ένα φύλλο excel που περιέχει 2 στήλες, η μια έχει έναν κωδικό και η άλλη έχει ποσότητες. Κάνοντας ταξινόμηση με βάση τον κωδικό βλέπω πως υπάρχουν κελιά που έχουν τον ίδιο κωδικό αλλά περιέχουν διαφορετική ποσότητα. Καθώς με ενδιαφέρει η ποσότητα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εντολή που να βρίσκει τις 2πλοεγγραφές και να προσθέτει τις ποσότητες εμφανίζοντας όμως μία φορά τον κωδικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θα κάνεις μερικά αθροίσματα σύμφωνα με τον κωδικό ( θα έχεις κάνει εννοείται πρώτα ταξινόμηση σύμφωνα με τον κωδικό). Θα σου εμφανίσει κάτι μπάρες αριστερά και θα κάνεις συν και πλην αναλόγως τι θές να βλέπεις, θα πατάς εσύ πλην μέχρι να εμφανίζει μόνο τα αθροίσματα για κάθε κωδικό. http://rapidshare.com/files/299407999/merika_athroismata_example.xls ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:14 ---------- Να κάνω κ γω μια ερώτηση Λοιπόν έχω στο excel την στήλη Α κ την Β. Στην Α είναι τα x και στην Β τα y. Στην στήλη F γίνεται η εξής πράξη. Bi-Ai*O2-O4 όπου Ο2 και Ο4 είναι 2 αριθμοί που υπολογίζονται από άλλα κελιά και i είναι ο αριθμός της γραμμής. Το πρόβλημα ποιο είναι? Ας πούμε ότι εγώ βάζω δεδομένα μόνο στις 5 πρώτες γραμμές των στηλών Α κ Β. Τότε θα πάρω κάποιες τιμές Ο2 και Ο4 και θα πάρω και τις τιμές στην στήλη F. Όμως στην F μου βγάζει αποτέλεσμα και στην 6η γραμμή και σε όλες τις υπολοιπες απο εκεί κ κάτω ενώ εγω ΔΕΝ έχω δώσει δεδομένα στις στήλες Α και Β απ την 5η γραμμή και κάτω.Ποιο αποτέλεσμα? Το -Ο4. Μου θεωρεί Αi και Βi για i>5 ότι είναι όλα 0 ενώ εγώ δεν έχω βάλει καμία τιμή και θα ήθελα στην F να μου βγάζει 0 και όχι το -Ο4. Θα μπορούσα να βάλω μια if εντολή στην στήλη F που να λέει ότι αν Ai=Bi=0 να μου εμφανίσει 0 και στο Fi. Αλλά αυτό δεν με συμφέρει να το κάνω γιατί μπορεί να έχω κάποιο σημείο/δεδομένο (0,0) στο οποίο πράγματι να έπρεπε να βγάλει το -Ο4. Εγώ θέλω να βγάζει 0 στο Fi όταν ΔΕΝ εχω γράψει τίποτα στο Ai και Bi. Γίνεται? Ευχαριστώωωωω Sorry δεν κατάλαβα τίποτα, αν έχεις κάποιο παράδειγμα να επισυνάψεις.
lunatic89 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Ειναι ενα φυλλο excel με το οποιο υπολογιζεις με ελαχιστα τετραγωνα την βελτιστη ευθεια που διερχεται απο ενα συνολο δεδομενων (x,y). Στην στηλη Α βάζεις τα χ κ στην Β τα y. Απο κει κ περα όλα τα υπολοιπα τα βγαζει.Ομως στην στηλη F δεν πρεπει να βγάζει αποτελεσμα οταν εγω δεν εχω βαλει καποιο σημειο στην αντιστοιχη γραμμη.Βγαζει ομως κ αυτο επηρρεάζει το σφαλμα του συντελεστη διευθυνσης της ευθειας...Αν δουλεψεις λιγο το αρχειακι που εστειλα θα καταλαβεις. Βασικα με λιγα λογια να σας πω τι περιπου θελω να κανω η εντολη που ψαχνω. "Αν δεν εχω δωσει δεδομενα μην εμφανισεις αποτελεσμα λαμβανοντας υπ οψιν οτι εννοω το (0,0)." Least squares2.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.