alexpeykh Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μπορώ να στέλνω fax από τον υπολογιστή μου με κάποιο πρόγραμμα ?Θέλω δηλαδή να ετοιμάζω ενα κείμενο στο word και μετά να μπορώ να το στείλω με fax στο νούμερο που θα ορίσω .
aiantas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Αν ο υπολογιστής σου διαθέτει modem και εφόσον υπάρχει γραμμή τηλεφώνου είναι εφικτό...
alexpeykh Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μοντεμ εχω ενα παλιο το οποιο χρησιμοποιούσα οταν μπαιναμε στο ίντερνετ με dial up.Σύνδεση ιντερνετ έχω dsl .Μπορώ να συνδέσω το μόντεμ με τον υπολογιστή ,με καλώδιο τηλεφώνου και να το χρησιμοποιώ μόνο για αποστολή fax ?η δουλειά αυτή δε μπορεί να γίνει χωρίς μόντεμ?
parsifal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Το PSTN modem δε μπορεί να εκμεταλλευτεί την DSL για να κάνει τη δουλειά του. Θα πρέπει να το συνδέσεις επάνω στη γραμμή σαν να ήταν μία τηλεφωνική συσκευή (σκέψου την εποχή προ-ADSL, που βγάζαμε το τηλέφωνο και μπριζώναμε το modem για να μπούμε στο net). Από το άλλο άκρο του, εννοείται ότι θα το συνδέσεις με τον υπολογιστή, αλλιώς πώς θα επικοινωνούν; Αν κάνεις τα παραπάνω και εγκαταστήσεις τους drivers του modem ώστε να «βλέπουν» τα Windows το modem, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για αποστολή FAX είτε το ενσωματωμένο πρόγραμμα των Windows (προσοχή, δεν περιλαμβάνεται στις Home εκδόσεις Windows) είτε κάποιο FAX software 3ου κατασκευαστή. Υπάρχουν φυσικά και υπηρεσίες για αποστολή FAX over Internet, οπότε δεν χρειάζεσαι εξοπλισμό FAX/modem. Εκεί συνήθως κάνεις upload μέσω της ADSL σου και του Web browser σου τα αρχεία που θέλεις να σταλούν ως FAX. Νομίζω κάποιες είναι και δωρεάν (με περιορισμούς στον ημερήσιο και/ή στο συνολικό αριθμό FAX που μπορείς να στείλεις), αλλά υπάρχουν και συνδρομητικές για πιο σοβαρή χρήση.
isay Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Αμα είναι για 1-2 fax και με μικρή συχνότητα (ανα μηνα-εξάμηνο, κλπ) τότε δεν αξίζει να ασχοληθείς με το Modem. Αν έχεις τα εγγραφα σου σε ηλεκτρονική μορφή (pdf, doc, jpg, κλπ) ασχολήσου με τα παρακάτω: > http://www.freewebfax.gr/ http://www.myfax.com/free/ Το πρώτο το έχω δοκιμάσει με άψογα αποτελέσματα. Το δεύτερο μου το εχουν προτείνει με πολύ θετικά σχόλια. Προσοχή: Αν αυτά που θες να στείλεις είναι προσωπικά ή ευαίσθητα δεδομένα να συνδέσεις το modem.
alexpeykh Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Επομένως α) το καλώδιο ethernet παραμενει ως έχει για το τοπικό δίκτυο και το ίντερνετ και β)συνδέω το παλιό μόντεμ με τον υπολογιστή και τραβάω ένα ακόμα καλώδιο από τη γραμμή τηλεφώνου που το συνδέω στο μόντεμ ,για να εξηπηρετεί αυτό μόνο τη λειτουργία του fax .Software για fax χρησιμοποιώ είτε του μόντεμ,πρεπει να είχε κάποιο αν θυμάμαι καλά ,είτε το windows fax . Ευχαριστώ για τις απαντήσεις !
africa_twin Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να μπει φίλτρο (ανάλογο με αυτό που βάζουμε στις τηλεφωνικές συσκευές) στο modem του υπολογιστή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.